Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc :) XXI LO czy coś innego?

08.03.08, 21:03
Hej :) Byłabym wdzięczna gdybyście mogli doradzić mi w sprawie liceum. Aktualnie 'zakochana' jestem w XXI :) Zdam z paskiem ale nie jestem pewna egzaminu (na pewno się zestresuję xd). Warto składać tam papiery? Jestem humanistką i myślę o klasie prawniczej ew. edukacji europejskiej.
Liczę na pomoc!
I z góry dziękuję ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Proszę o pomoc :) XXI LO czy coś innego? IP: *.retsat1.com.pl 11.03.08, 18:51
      coś innego. XXI ma nienajlepsze notowania ostatnio
      • Gość: k Re: Proszę o pomoc :) XXI LO czy coś innego? IP: *.lodz.mm.pl 14.03.08, 14:49
        w 21 zalezy na kogo trafisz ale ogólnie jest luzik i przyjemna
        atmosfera, trzeba przywyknąc do pewnych sytuacji :D Co do niskich
        notowań to... nie ma nacisku na olimpijczyków, nie ma ich wielu.
        Uważam za to, że szkoła umozliwia realizację własnych projektów
        uczniów, o ile nie jest to jakies fiubzdziu. Polecam .
    • Gość: gość Re: Proszę o pomoc :) XXI LO czy coś innego? IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.08, 18:06
      Odradzam. Jest kilku świetnych nauczycieli, ale są przedmioty
      zupełnie położone.Dyrekcja nie słucha opinii i uwag. Nie chcą
      przeprowwadzać próbnych matur, bo za dużo sprawdzania. Zła
      organizacja, obskurna szkoła, bardzo kiepskie warunki do wf.
      Niektóre fakultety do matury skończyły się już w grudniu. Na
      szczęście fajni rówieśnicy.
      • Gość: xDDDDDDD Re: Proszę o pomoc :) XXI LO czy coś innego? IP: *.adsl.inetia.pl 17.03.08, 15:06
        4 albo 26
    • Gość: michelle Re: Proszę o pomoc :) XXI LO czy coś innego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 19:17
      też myślałam o tej szkole.fakt że o bil-chemie.podanie złoże,ale nie wiem czy
      sie tam dostane.pasek bd miała napewno,ale co do egazminu to nie wiem,bo pewnie
      zemdeleje ze stresu:P poza tym u mnie w domu trwa wojna o liceum w łodzi,bo
      mieszkam aktualnie 60 km od łodzi.takze zobaczymy.zwróciłam jeszcze uwage na
      XXXI,ale nie nam tej szkoły.kiedyś wybierałam sie do VIII,ale teraz chyba
      wypadła z gry,mimo ze na drzwiach otwarych spotkałam bardzo miłe starsze
      koleżanki, Magdę i Julitę z klasy dwujęzycznej.nie wiem na razie.niedługo sie
      trzeba określić a ja jestem w kropce.a propo drzwi otwartych.do XXI xhodzą chyba
      same "ksienrzniczki" i tego typu ludzie,bo tam sie nikt nie zajmował tymi którzy
      na te dni owtare przyszli.masakra wogóle,takie snoby powalone.uczniowe sobie
      razem siedzieli i nic nie robili a ci którzy zamierzali się dowiedziec coś o tej
      szkole grubo sie mylili że ktoś zechce im cos na ten temat powiedzieć.w oczy
      rzucił mi się kolega w długich blond włosach,który rzeczywiście oprowadzał parę
      osób,a reszta patrzyła po ścianach.w innych łodzkich szkołach niestety nie
      byłam.Tobie radzę dostać się do kogoś ze starszych którzy sa w tej klasie i
      popytać trochę,żeby sie lepiej zorientować,jesli oczywiście zechcą
      odpowiedzieć.a tak wogóle na tym forum jest kilka wątków XXI LO.życzę dobrego
      wyboru:P
    • Gość: Fran Re: Proszę o pomoc :) XXI LO czy coś innego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.08, 21:59
      Nie idź do 21!!! Ja tam byłem 3 lata i wiem. To szkoła która rozdaje
      same zakazy i nie ma tam szans na samorealizację! Na drzwiach
      otwartych wszystko wygląda ładnie, ale to tylko pozory. Zwłaszcza
      odradzam złożenie tam papierów teraz - gdy dyrektor oszalał. Jest
      antypatyczny i karze za kilkusekundowe spóźnienia.
    • maxxman Odradzam!!! 02.04.08, 20:26
      Uczniowe 21LO stanowią znaczny odsetek gabinetów psychologicznych i
      psychiatrycznych. Dzieje się tak dlatego, że przede wszystkim jest to bardzo
      stresująca, dziwna i wyniszczająca szkoła. Szkoła, która sprawia uczniom tysiące
      problemów, i przez co nauka schodzi na jeden z ostatnich planów.

Poradzę Wam coś. Wejdźcie na naszą-klasę i obejrzyjcie sobie fotografie
      ubiegłych roczników z 21LO i z kilku innych liceów, np. 12LO, 13LO i 31LO (te
      trzy ostatnie mają najlepszy klimat w mieście). Wnioski wyciągnijcie sami.

mx
      • zabojcze_organellum Re: Odradzam!!! 02.04.08, 21:22
        Mógłbyś nieco jaśniej powiedzieć, czego mamy się dopatrywać na "Naszej klasie" ? Bo przejrzałam zdjęcia ze wszystkich tych czterech szkół i wielkiej różnicy między nimi nie widzę - w większości są tam zdjęcia absolwentów z rajdów i innych wydarzeń. Na co mamy zwrócić uwagę ? I jakie dokładniej występują w XXI problemy ? Wybieram się do tej szkoły, zdania raczej nie zmienię, ale chciałabym wiedzieć, na co dokładnie mam się przygotować.
        • maxxman Re: Odradzam!!! 03.04.08, 14:14
          Zatem inaczej: postaraj się wejść na dużej przerwie do 21LO, rozejrzyj się
          dookoła, popatrz na ludzi, a następnie idź do 12, 13 czy 31LO i zrób to samo.
          Jeśli jesteś osobą spostrzegawczą, zobaczysz różnicę.

A co do 21LO to problemem jest stres i związana z tym agresja u uczniów.
          • zabojcze_organellum Re: Odradzam!!! 03.04.08, 21:06
            Niestety, nie mam możliwości pójścia do tych wszystkich czterech szkół i
            rozejrzenia się tam, a następnie porównania. Ja się dopiero wybieram do liceum i
            większość czasu spędzam na pędzeniu jak chomik i zbieraniu porozrzucanych po
            szkole punktów do zdobycia. Mógłbyś więc JASNO wyjaśnić, o co chodzi ?
            • Gość: k Re: Odradzam!!! IP: *.gdynia.mm.pl 04.04.08, 17:50
              chodzę do tej szkoły drugi rok i owszem, stres czasem jest, ale to
              chyba w każdej szkole. To zalezy jeszcze na jakich trafisz
              nauczycieli, są tacy co wymagają, no ale to chyba dobrze? Są dni,
              kiedy jest nuudno, a są i takie kiedy jest zabawnie i fajnie. Sporo
              się dzieje i jak masz obrotną klasę to można się prosto wymigiwać,
              zwalniać z lekcji i chodzic na rózne imprezy.
              Uważam, że to zależy od Twojego podejścia, mi 21 nie przeszkadza, po
              pewnym czasie nauczysz się "jak tu żyć żeby było luzik".
              Pozdrawiam
            • maxxman Re: Odradzam!!! 04.04.08, 22:55
              zabojcze_organellum napisała:

> Mógłbyś więc JASNO wyjaśnić, o co chodzi?

Proszę bardzo: 21LO to głupia szkoła i unikaj jej z daleka. Wytłumaczyłem? ;-)
              • zabojcze_organellum Re: Odradzam!!! 05.04.08, 22:15
                Rzeczywiście, piękny powód. Uzasadnienie też niezłe. Naprawdę mnie przekonało.
                <sarkazm_mode/off>
                • Gość: prusaczek Re: Odradzam!!! IP: *.toya.net.pl 13.01.09, 21:53
                  nie wiem dlaczego ten człowiek ma uprzedzenia do XXI ;p nie dostał się tam czy
                  co? laska z XXI go rzuciła? nie chodziłeś tam do szkoły to się nie wypowiadaj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka