Dodaj do ulubionych

Dzień Matki - oryginalne prezenty

IP: *.ssp.dialog.net.pl 16 lat temu
Jakie prezenty dajecie swoim Mamom?

Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
      ja zawsze bukiet róż i gotuję obiad:)
    • nikoru Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      Ja zawsze daję bukiet kwiatów zerwanych na łące. Mama zawsze na niego czeka i
      bardzo się cieszy. To taki nasz rytuał :-)
    • Gość: arleta Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.static.korbank.pl 16 lat temu
      w tym roku kupiłam jej piękną figurkę veronese, wiem że lubi takie stylowe
      rzeczy.
      figurki
      veronese
      • sonia-3 Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
        Mój prezent dla Teściowej nie będzie oryginalny, tylko praktyczny. Kupiłam ciepły polar i piżamkę. Mamie niestety mogę tylko zapalić znicz :-(
        • Gość: Helutka Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.4web.pl 16 lat temu
          sonia-3 napisała:

> Mój prezent dla Teściowej

To jest Dzień MATKI, nie teściowej.
          • ritsuko Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
            A doczytałaś jej post do końca? To, że Ty masz w d... teściową nie
            oznacza, że wszyscy mają, pewnie macosze też byś tak powiedziała, co?
            :/
              ritsuko napisała:

> A doczytałaś jej post do końca? To, że Ty masz w d... teściową nie
              > oznacza, że wszyscy mają, pewnie macosze też byś tak powiedziała, co?
              > :/

A ty ritsuko umiesz czytać ze zrozumieniem? Dzień Matki, nie Teściowej. Czy
              jeśli jej nieżyjąca matka miała na imię, powiedzmy, Halina to ona też na
              imieniny matki kupuje prezent teściowej, która ma na imię, powiedzmy, Zofia?..
              • lia.13 Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
                do Helutki:
                1. w wielu rodzinach małżonkowie do rodziców obojga zwracają się per "mamo" i
                "tato", zamiast "teściowo" i "teściu"
                2. osoba, której rodzona matka zmarła może odczuwać potrzebę zastąpienia jej
                przez inną osobę, np. teściową, szczególnie, jeśli są w bliskich relacjach, i ty
                nie możesz tego nikomu zabronić
                3. nie odpowiedziałaś na pytanie Ritsuko, czy, gdybyś miała macochę zamiast
                matki, to czy kupowałabyś jej kwiaty na Dzień Matki, czy też nie, bo nie jest
                ona Twoją biologiczną matką.
                • aneta-skarpeta Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
                  mimo, ze mam mamę i mam z nią bardzo dobre i bliskie relacje to z
                  tesciową (nieoficjalną) także i na takie święto wspólnie z partnerem
                  szykujemy niespodziankę etc.
                  także mimo, że nie jesteśmy małżenstwem to mówię do niej mamo

dla mnie to nic dziwnego, tymbardziej gdy czyjaś mama nieżyje.
                  1. Też zwracam się do matki mojego męża per "mamo", ale to nie jest moja matka,
                  więc na Dzień Matki nie ja daję jej prezent czy składam życzenia, ale jej własne
                  dzieci.
                  2. Nikomu nie zabraniam obdarzać uczuciami dowolne osoby.Ale po to ludzie
                  wymyślili święta w rodzaju dnia ojca czy matki, aby honorować w tych dniach
                  konkretne osoby, czyli w Dniu Matki - matkę, w Dniu Ojca - ojca. Jak chce się
                  uhonorować teściową to można to zrobić w innym, dowolnie przez siebie wybranym
                  dniu:)
                  3. Ritsuko nie zadała mi takiego pytania, więc odpowiadam Tobie. Jeśli macocha
                  wychowywałaby mnie od dziecka zamiast matki, która albo by się mnie wyparła,
                  albo umarła, kochałabym ją i nazywała mamą to tak, kupowałabym jej kwiaty. W
                  przypadku teściowej taka opcja nie istnieje...
          • Gość: teściowa Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.scom.za.digi.pl 16 lat temu
            Teściowa to też matka
            • Gość: Babcia Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.4web.pl 16 lat temu
              Taa, jasne, i babcia to też matka.
            • miaowi Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
              A Kopernik była kobietą!
            • vandikia Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
              Gość portalu: teściowa napisał(a):

> Teściowa to też matka

ależ oczywiście, matka męża
              włączając się do dyskusji jestem z ugrupowania "matkę ma się
              jedną" , a swięto teściowej jest jakoś w marcu czy lutym
          • mel.la Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
            Gość portalu: Helutka napisał(a):

> To jest Dzień MATKI, nie teściowej.

Ten Twoj komentarz jak i nastepne sa nie na miejscu, zero kultury i
            wyczucia.
            Przepraszam za offtopic ale nie moglam sie powstrzymac.
            • Gość: Monika Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.walbrzych.vectranet.pl 16 lat temu
              Popieram.
              Ja dla Kochanej Teściowej (moja Mama zmarła) kupiłam czkoladki i
              napisałam wiersz :)
              Natomiast na cmentarz również pojadę...
              Mel.lu a w którym konkretnie miejscu wykazałam ten brak kultury i wyczucia? Bo
              trudno się odnieść do takich ogólników:)
      • Gość: de Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.chello.pl 16 lat temu
        veronese faktycznie "stylowe"... xD
    • nothing.at.all Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      Wysyłam kartkę i dzownię. A kiedy jestem w domu w okolicy tego święta kupuję
      prezent, coś małego, drobnego - czasami czekoladki, czasami zdjęcie w ramce.
      • Gość: mimi Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
        ja kupuję w necie i wysyłam z życzeniami.. w tym roku czekoladki:)
        • Gość: to ja Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: 217.153.134.* 16 lat temu
          wspólne wyście córek i mamy do teatru
          :)
          • lia.13 Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
            my do kina. I desery lodowe obowiązkowo ;) W ub. roku była Mamma Mia, ale był
            ubaw :D
        • passionati Re: Dzień ! 15 lat temu
          Ja z mężem chodzimy oboje do mojej potem lub najpierw zależy gdzie po drodze do jego mamy z kwiatami
          Obie mamy maja święto , bo do tesciowej mówię mamo i mój mąz także tak mówi do mojej mamy!
    • ritsuko Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      Czekoladki pewnie, takie z kwiatkami i biedronami :)
      • Gość: planetaskarbow Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: 109.231.50.* 16 lat temu
        A ja swojej mamie wygrałam czekoladki na fejsie.A że jest maniaczką bielizny to jej komplecik Kingi w promocji zakupiłam.

• ice_ice Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      Dopiero w tym roku wpadłam na pomysł z Pocztą kwiatową, bardzo żałuję, ze nie
      wcześniej, bo kwiatki dostarczone przy koleżankach są warte 3 razy tyle, ile
      dane w domu. Żałuję, ze nie pomyślałam o tym wcześniej, ze mogłabym jej sprawić
      taką przyjemność, a teraz jest na emeryturze. Ale i tak poczta kwiatowa pójdzie.

Telegram czekoladowy też jest niezły, ale mama lubi tylko czekoladę miętową, a
      takich na tam nie ma.
    • eye-witness Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      Mieszkam bardzo daleko od mojej mamy, nie zawsze moge byc, kiedy jest taki
      dzien. Wysylam kartke, dzwonie.
    • Gość: Iga Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.aster.pl 16 lat temu
      Ja co roku staram się coś innego podarować: kupon na masaż,do kosmetyczki,
      bilety do teatru, wyjście do restauracji.
      • Gość: taka_mama Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: 212.59.248.* 16 lat temu
        A ja kiedyś jako mama ;-) dostałam od syna ksiażkę do Linuxa ;-)
        • Gość: eliza Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.home.aster.pl 15 lat temu
          W tym roku postanowiliśmy z siostra zaskoczyc mame dając jej prezent,którego mysle w ogole sie nie spodziewa,a mianowicie -zdjęcie na płótnie,nasze wspólne z ostatnich wakacji.Mysle ze mama sie wzruszy,kiedy zobaczy takie zdjęcie.
    • Gość: zulu Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.finemedia.pl 16 lat temu
      dyktafon do nagrywania szefa, który jej ubliża i łamie prawo pracy. będzie miał facet pozew o mobbing.
    • penelopez Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      Ja z mężem kupujemy zawsze bilety do teatru - robimy dzień matki z
      dniem ojca - oboje dostają bilety - w tym roku teatr komedia i
      przedstawienia Podwójna rezerwacja oraz Zamiana na wakacje :)

• misself Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      To powiedz znajomej, że "z motylarni" się pisze przez jedno I :-D
      Moja Mama dostanie czekoladki w kształcie narzędzi ogrodniczych. Jestem pewna,
      że się ucieszy.
    • Gość: mi Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.adsl.highway.telekom.at 16 lat temu
      bilety, gotowane obiadki i wlasnorecznie wykreowane smakolyki, marmeladki,
      likiery itp. jak najbardziej. Ksiazka do Limuxa - hit.
      Kupowane kwiaty i czekoladki - tez w porzadku, jakies niebanalne dodatki do
      kapieli (nawet nadajace sie do przeslania poczta malo wazace (:-) mydlane platki
      roz - to chyba tez opcja sensowna. Podobnie jak obdarowywanie kogos rzeczami
      ogrodowymi dla wielbicielki ogrodow, tarasow czy balkonow. Ale szczerze mowiac
      obdarowywanie kogos figurkami, wazonikami itp. zbieraczami kurzu wydaje mi sie
      zbyteczne. (Nie mowie tu wcale o aspektach estetycznych, o nie! No bo ogustach
      sie nie dyskutuje). Ale takie stojace co nie co ma sens w przypadku
      wlasnorecznie wykonanych prezentow od dzieci, wnukow itp. Sama nienawidze takich
      kupnych oryginalnych badz "stylowych" prezentow i staram sie ich rowniez nie
      dawac (nawet tych dostanych ;-P). Mysle w dodatku, ze przecietna mama w wieku od
      50tki wzwyz (a do tej grupy moja nalezy) ma baterie wazonikow, swiecznikow,
      figurek (a ile takich swietych w dodatku ;-)i tym podobnych bibelotow.
    • Gość: Zuza Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.adsl.inetia.pl 16 lat temu
      A ja mojej Mamie kupuję co roku coś ładnego z biżuterii. Mama raczej
      nie kupuje sobie sama bizuterii ze względów finansowych więc bardzo
      się cieszy. A i mnie jest przyjemnie gdy widzę moją Mamę w
      naszyjniku ode mnie.

W tym roku nie będę mogła wręczyć pezentu osobiście ponieważ Mama
      mieszka daleko. Zamówiłam prezent przez internet i będzie wysłany
      przez sklep internetowy bezpośrednio do Mamy. Będzie miała miłą
      niespodziankę.

Polecam Wam taką formę jeśli nie możecie być w tym dniu z Mamami.
      Prezent kupiłam w antypodymody.pl.

• Gość: mafika Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.icpnet.pl 16 lat temu
      Ja zazwyczaj kupuję książkę (od mola dla mola ;)). W tym roku będzie jednak wyjątkowa książka, bo przetłumaczona przeze mnie. Ma się ukazać w tym tygodniu, mam nadzieję, że zdążę ;)
      • Gość: anka Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
        ja w zeszłym roku zabrałam mamę do Śląskiego Wesołego Miasteczka, mama bardzo
        się ucieszył i nieźle ubawiła, przy okazji ja też :))
      • miaowi Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
        O, też tłumaczysz? Napisz mi na prv, pochwal się co to :) albo chociaż
        z jakiego języka.
    • Gość: HHH Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.static.tvk.wroc.pl 16 lat temu
      Funduję jej masaż w salonie piękności.
      • monikaaleksandra Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
        Znalazłam w domu mnóstwo starych niewykorzytanych kartek na mięso,
        naklejam jako laurkę i dołączam do pięknej oryginalnej szynki
        parmeńskiej, którą mama mogłaby się odżywiać przez cały czas, gdyby
        tylko miała tyle pieniędzy.
        • Gość: Icety Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.e-wro.net.pl 16 lat temu
          A ja mam tego dnia urodziny, więc zawsze świętujemy razem :)
    • Gość: onirys Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
      Moja Mame niezmiernie ucieszyl w zeszlym roku kosz delikatesowy- znalazlem
      strone sklepu z wymyslniejszymi produktami w tym z ubostwiana przez mame kawa
      Gevalia, poprosilem o stworzenie kawowo- slodyczowej kompozycji w okreslonym
      budżecie i powstal naprawde fajny prezent; strona ma adres www.smaczajama.pl
      moze kogos zainspiruje :)
      Ja w tym roku tez skorzystam z uslug tego sklepu bo juz wypatrzylem u nich super
      likiery- np. fiolkowy (nie zartuje!) ;)
    • easz Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu

Coś mnie się dziwnie zdaje od jakiegoś czasu, że moja mać to by
      chciała kota dostać tym razem. No, niekoniecznie na Dzień Matki,
      byle był.
      Hmm.
    • Gość: trele ekg Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
      jestem lekarzem i to jest spam :(
    • Gość: p44 Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.ip.netia.com.pl 16 lat temu
      Myślę, że to jest dobry pomysł na prezent:
      merlin.pl/Matka-odchodzi_Tadeusz-Rozewicz/browse/product/1,181023.html
    • aga11900 Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      Buziaczek obowiązkowo :) Mój brat chce kupić mamie jakiś kremik ale próbuje go
      namówić abyśmy kupili mamie buty easy tone, które modelują nogi i pupcie ;)
      • marzenes Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
        wykupiłam mamie zabieg relakcująco- upiększający z masażem na twarz w gabinecie kosmetycznym:) myślę, ze będzie zadowolona, bo lubi o siebie dbać, a taki relaks i chwila przyjemności napewno jej się przydadzą
    • drugi-blady Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      Może coś takiego?
      [img]https://4.bp.blogspot.com/_5-itl0sb48U/S_ZIEdFa3mI/AAAAAAAAAGU/alvVxpH5Bdw/s320/p%C5%82ytko(obrazki)+szkliwione+15+z%C5%82szt.JPG[/img]
      [img]https://1.bp.blogspot.com/_5-itl0sb48U/S9LoMjiSqRI/AAAAAAAAADg/N_pbpuwZ0YE/s320/DSCF8680.JPG[/img]
      [img]https://1.bp.blogspot.com/_5-itl0sb48U/S9CXtPhKohI/AAAAAAAAABE/L5n_oWcje0E/s320/III+strona4.JPG[/img]
        tu jest link
          galeriabarak.blogspot.com/search/label/Na%20zam%C3%B3wienie
        • aga-kosa Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
          Jestem już od wielu lat babcią,składam życzenia znajomym mamom bo to
          święto tych co urodziły i wychowały. . Ale jestem jeszcze teściową i
          mamą . Czy mam składać swoim dziewczynkom życzenia 26 05 - obie są
          mamami ,czy powinnam złożyć tylko córce ,że tyle sukcesów osiągnęła
          w wychowaniu dzieci , czy powinnam złożyć życzenia synowej / skoro
          teściowa nie matka/ ?
            Litości! Czy jak jest Dzień Ojca to składasz życzenia wszystkim znajomym ojcom?
            A na Dzień Babci wszystkim babciom...itd, itp?
            Nie dajcie się zwariować! Na Dzień Matki składa się życzenia własnej matce, tak
            MATCE, nie teściowej, nie córce (tej mogłabyś składać na Dzień Córki, gdyby
            takowy był), nie synowej, nie sąsiadce itd. itp!
            Mam wrażenie ago-koso, że boisz się po prostu, że Twoje dzieci zapomną o tym
            dniu i chcesz im w tak idiotyczny sposób przypomnieć!
            • bodum Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
              Helutka jak masz taki tok myślenia to sobie z nim żyj, a my będziemy składać
              życzenia teściowym, skoro mówimy do nich mamo i tak czujemy ok?
                Ależ proszę bardzo bodum, możesz składać życzenia teściowej na Dzień Matki,
                synowi na Dzień Teściowej, mężowi na Dzień Kobiet. Tylko nie sądź, że inni
                uznają to za normalne:)))
    • linn_linn Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      Pomysl dla majacych jedna reke prawa, a druga lewa :)
      sew4home.com/projects/bath-linens/581-mothers-day-spa-wrap
      Jesli towarzyszylby temu karnet do spa, bylaby pelnia szczescia.
    • ilika Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty 16 lat temu
      moja mama w tym roku dostanie książkę pt. "Cukiernia pod amorem" Małgorzaty
      Gutowskiej-Adamczyk. Myślę, ze spodoba jej się, ponieważ to książka bardzo
      kobieca i opowiadająca o kobietach. Coś w sam raz dla kochanej mamy.
    • Gość: mamma Re: Dzień Matki - oryginalne prezenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu
      ja się zastanawiam co dostanę na mój pierwszy dzień matki:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka