Gość: Anna IP: *.chello.pl 16 lat temu Wprowadziłam się do nowego mieszkania. Poprzedni właściciel miał psa i tutaj ciągle śmierdzi. Wietrzę, nawet kupiłam odświeżacz (w sprayu i podłączany do kontaktu), ale to nic nie daje. Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
an.i.ka Re: Śmierdzi psem 16 lat temu Malowanie nie wchodzi w rachubę bo to tylko tymczasowe mieszkanie - pomieszkam tu 2 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
halina0754 Re: Śmierdzi psem 16 lat temu czesto myc meble,podlogi pachnacym Ajaksem,tez mam psa, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras ogóras Re: Śmierdzi psem IP: *.tvk.torun.pl 16 lat temu Jak na 2 miesiace to sie musisz przemeczyc---teraz cieplo to caly czas miej otwarte wszystkie okna-zeby byl przeciag---te wszystkie chemiczne "odswiezacze"to g..o daja....Po kundlach/kotach smrod może sie utrzymywac nawet wiele lat--wlasciciele sie przyzwyczajaja do smrodu---jakby sie zamieszkalo w chlewie to po pewnym czasie tez "nic nie smierdzi":)....Najlepsza opcja to gruntowny remont-skuc tynk ,zerwac podlogi i wszystko odnowa polozyc...Jak ktos jest alergikiem i kupuje mieszkanie gdzie byly jakies smierdziele futerkowe to tak opcja jest OBOWIAZKOWA--jak sie trafilo na debili co wogole nie wietrzyli to chata bedzie wiecznie cuchnac a alergik bedzie ciagle bardzo ciezko chory-bardzo mozliwy zgon jesli ktos silnie uczulony... Odpowiedz Link Zgłoś
halina0754 Re: Śmierdzi psem 16 lat temu Gość portalu: juras ogóras napisał(a): > Jak na 2 miesiace to sie musisz przemeczyc---teraz cieplo to caly czas miej > otwarte wszystkie okna-zeby byl przeciag---te wszystkie chemiczne > "odswiezacze"to g..o daja....Po kundlach/kotach smrod może sie utrzymywac nawet > wiele lat--wlasciciele sie przyzwyczajaja do smrodu---jakby sie zamieszkalo w > chlewie to po pewnym czasie tez "nic nie smierdzi":)....Najlepsza opcja to > gruntowny remont-skuc tynk ,zerwac podlogi i wszystko odnowa polozyc...Jak ktos > jest alergikiem i kupuje mieszkanie gdzie byly jakies smierdziele futerkowe to > tak opcja jest OBOWIAZKOWA--jak sie trafilo na debili co wogole nie wietrzyli t > o > chata bedzie wiecznie cuchnac a alergik bedzie ciagle bardzo ciezko chory-bardz > o > mozliwy zgon jesli ktos silnie uczulony... a ty firme budowlana masz,i chcesz przeprowadzic ten remont????wystarczy wietrzyc,sprzatac,jeszcze smrod nikogo nie zabil. Odpowiedz Link Zgłoś
agaioliwka Re: Śmierdzi psem 16 lat temu Ale teraz pojechałeś!Nie wiem u jakich ludzi Ty bywasz ale nie u każdego śmierdzi zwierzakami które mają(no chyba że odwiedzasz tylko chlewy i obory).Sama mam kota i nikt jeszcze nie powiedział mi że czuć nim w mieszkaniu.Nawet moja teściowa która nie lubi zwierząt,nawet bardzo,przyznaje że nic nie czuje jak do nas przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda1001 Re: Śmierdzi psem 16 lat temu Kot jest wyjątkowo czystym zwierzęciem. Obecności kota w domu nie wyczuje sie za pomocą nosa. No, chyba, że kot okaże się flejtuchem i załatwi się na dywan. Odpowiedz Link Zgłoś