Gość: Krzepki Harry Re: Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Dobrze, że kobita akceptuje siebie i nie ogląda się na opinię innych. Inną sprawą jest jednak brak kompleksów i dobre samopoczucie, a czym innym wystawianie się na publiczny widok. Otyłość to jednak forma choroby i epatowanie nią przypomina mi wystawianie kikutów po obciętych nogach, baby z brodą, lub innej menażerii - co było szalenie popularne zwłaszcza w XIX wieku. Każdy ma prawo być sobą, każdy ma prawo do swojego szczęścia, albo po co wystawiać się na widok publiczny? Przecież tematem zdjęć nie jest dziewczyna (po prostu - dziewczyna) ale GRUBA dziewczyna. Tylko o to tutaj chodzi, o otyłość, tylko taki kontekst mają jej zdjęcia. Gruba też może. Gruba naga. Sesja grubej. . Gruba tu, gruba tam. itd. Dlatego jestem sceptyczny w ocenie tego co robi, choć gratuluję śmiałości :) Odpowiedz Link Zgłoś
myff Re: Jestem gruba, jestem piękna! 15 lat temu Słuchaj, ale jeżeli ona nie będzie miała śmiałości, żeby się z tą grubością pokazać na ulicy- toż to monstrum!! Potwór, prawie baba z brodą!- To zamknie się w sobie, w czterech ścianach i dalej będzie z braku lepszego zajęcia jeść i tyć. Bo przecież musi przejść parę kroków po chlebek, bo musi iść na basen, na siłkę itp. bo jak ma normalnie funkcjonować wśród innych ludzi, kiedy ci ją atakują tylko dlatego, że jest inna? Werbalny atak na ulicy od jakiegoś nastoletniego gnoja strasznie boli, a kto się za nią wstawi? No kto? Nikt. Tacy ludzie czują się zaszczuci i dlatego nic z tym nie robią, siedzą w domu i jedzą, żeby zapomnieć o tym jacy są paskudni, grubi etc żeby zapomnieć o tym dlaczego jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Jestem gruba, będę mieć cukrzycę, miażdżycę i na starość bardzo bedę żałować że nie wzięłam się za siebie. Zrób to póki czas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.aster.pl 15 lat temu jestem gruba i to wylacznie moja sprawa i moja decyzja co robie z moim cialem. nikomu nic do tego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczupły Oj Grubasy Grubasy! IP: *.icpnet.pl 15 lat temu Zasłaniajcie się swoją "inteligencją" , ale przed lustrem nigdy się nie zasłonicie:) Białe jest czarne, czarne jest białe. Jestem gruba,jestem piękna. Odpowiedz Link Zgłoś
myff Hałubica jest hałubica, armata jest armata 15 lat temu Kanony, kanony..i jeszcze raz kanony. Kanon to jedno, to zestaw jakiś cech ideału, a rzeczywista uroda lub jej brak to co innego i każdy, absolutnie każdy przypadek należy rozważać osobno. Rozumiem, że zezowata, z połamanym nosem, bez połowy zębów ja wiem garbuska i z jedną nogą znacznie krótszą od drugiej, ale SZCZUPŁA tak, rozmiar 34-36(!!!) jest bardziej urodziwa, sexy i podniecająca dla mas niż ta pani Agnieszka Czerwińska? Naprawdę rozmiar ciuchów jakie się nosi aż tak decyduje o tym kto jest piękny i zadbany, przede wszystkim, bo mnie się wydaje że uroda (lub jej brak to zestaw różnych cech) a niedbałość o siebie to nie tylko brzuch, ale i przetłuszczone włosy, brudne paznokcie i nieświeży oddech. Widuję pijaczków i ich koleżanki pijaczki zwykle dość szczupłych by nie powiedzieć chudych; są okropnie zapuszczeni i o żadnym z nich nie mogę powiedzieć, żeby był urodziwy. A przecież mieszczą się w tym kanonie urody. Są chudzi. przy okazji nie ma bogatych grubasków?;> Kuchnia- ogród ziemskich rozkoszy:) Odpowiedz Link Zgłoś
1express Re: Oj Grubasy Grubasy! 15 lat temu www.facebook.com/DuzeRozmiary - jak już macie byc grubi to chociaż wygladajcie schludnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I''m Jestem gruba, jestem piękna??? IP: 80.50.238.* 15 lat temu nie rozumie takich ludzi ktorzy mowia ze otyle kobiety sa piekne. moze niektore maja ladna twarz ale nic poza tym! jak mozna patrzec na nogi dosklownie ociekajace cellulitem i twierdzic ze sa piekne? gruba i piekna moze byc dla rolnika swinia ktora da wiecej wyrobu!a nie kobieta.czy szczuply i wysportowany facet powie ze otyla kobieta jest piekna?--oczywiscie ze nie. otyle osoby za wszelka cene probuja szukac akceptacji w naszym otoczeniu,mi takie osoby nie przeszkadzaja ale na milosc boska niech nie twierdza ze sa piekne!zastosujcie diete i schudnijcie tyle ile potrzeba. to ze ktos zrobil sobie fajnie wygladajace zdjecia to nie swiadzczy ze jest piekny. proste. niech otyla osoba zrobi sobie takie samo zdjecie ciala jak osoba szczupla i porowna ktore zdjecie jest lepsze.wtedy zauwazy sens slowa "piekna" Odpowiedz Link Zgłoś
qrczaque bo te grube świnie nie dbają o siebie i tylko żrą 15 lat temu Zauważyłam pewną interesującą prawidłowość. A mianowicie, zawsze kiedy przeglądam komentarze dotyczące w jakimkolwiek stopniu: sportu, dietetyki, odchudzania, kanonów urody, czy innych pokrewnych tematów, zawsze, ale to zawsze znajdzie się grupa osób wyznająca pogląd, że grubi na ogól są sami sobie winni - bo najzwyczajniej im się nie chce zadbać o swoje zdrowie i wygląd. No bo siedzi taki kaszalot przed telewizorem z michą chipsów na kolanach, hamburgerem w jednej ręce i butlą przesłodzonego, gazowanego napoju w drugiej. I żre, i żre, i żre, nic nie robi, tylko przeżuwa jak ta krowa, fuj, aż się chce rzygać na sam widok. Najchętniej to by się "wogle" nie ruszało takie coś, no po prostu okropność. Gdyby się takie coś chociaż trochę wzięło za siebie, to od razu lepiej by wyglądało. Kto się rusza, ten jest szczupły i wysportowany i vice versa. A teraz, drogie dzieci, pooglądajmy sobie obrazeczki. Obrazeczki przedstawiają członkinie reprezentacji olimpijskiej z 2004. www.stumptuous.com/wp-content/uploads/2008/12/si_for_women_photomontage1.jpg www.stumptuous.com/wp-content/uploads/2008/12/si_for_women_photomontage2.jpg www.stumptuous.com/wp-content/uploads/2008/12/si_for_women_photomontage3.jpg www.stumptuous.com/wp-content/uploads/2008/12/si_for_women_photomontage4.jpg I pytanie za 100 punktów. Ilu z Was, moi drodzy, zobaczywszy na ulicy przedstawione na ww. zdjęciach: ciężarówkę, koszykarkę, siedmioboistkę, tyczkarkę, kulomiotkę i dyskobolkę - i nie wiedząc czym te panie się zawodowo zajmują - poradziłoby im żeby wzięły się za siebie i zaczęły chociaż trochę się ruszać? Przykro mi, że właśnie rozpieprzam paru osobom ich mały, poukładany światek, ale obawiam się że sam rozmiar konfekcyjny i jedynie słuszna norma "34-36-no_najwyżej_38" nijak się mają do kondycji i stylu życia. A przy okazji polecam całość artykułu, fajny jest: www.stumptuous.com/why-dont-you-look-like-a-fitness-model Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANA Re: bo te grube świnie nie dbają o siebie i tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu KOMENTARZE TO MASAKRA...WSTYD, ŻE TACY LUDZIE MÓWIĄ O SOBIE JESTEM CZŁOWIEKIEM....TO SIĘ NAZYWA TOLERANCJA W POLSCE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
qrczaque dziecko neo... 15 lat temu Czy możesz nie krzyczeć? Dziękuję. Rozumiem, że odnosisz się do mojego wpisu. Widzę, że piszesz z *.neoplus.adsl.tpnet.pl. Jak już dostaniesz się do gimnazjum, być może nauczą Cię tam czytania ze zrozumieniem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.range81-155.btcentralplus.com 15 lat temu Live Fat, Die Young Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roman z koman Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.189.47.77.pptp.ntu-kpi.kiev.ua 15 lat temu a to ciekawe, schudła 40 kg i dalej jest gruba??? to ile ona ważyła?? Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku wazne czy interesująca jest ta kobieta 15 lat temu jak nie jest - żadne odchudzanie nie pomoże, jak jest - i gruba nadal będzie pociągać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arnika Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.welnowiec.net 15 lat temu Moim zdaniem każdego da się upiększyć dobrym oświetleniem, potoshopem, makijażem i cuchami. w rzeczywistości na pewno nie wygląda tak jak na zdjęciu. Mi sie nie podobają wychudzone, anorektyczne kobiety, ale otyłe, grube, noszące rozmiar 54 nie są piękne. ta akcja to lekka przesada. to znaczy że teraz szczupłe kobiety są brzydkie, a grube piękne? gdybym miała okropny trądzik i wszyscy by sie ze mnie naśmiewali, pewnie po jakimś czasie powstałaby akcja na całą Polskę pt. "Dziewczyny z wieloma czerwonymi, zaropiałymi, ohydnymi pryszczami też są piękne". Te całe akcje to żenada, co innego gdy gruba osoba naprawdę dobrze się czuje w swoim ciele i nie ma zamiaru zmieniac swojej tuszy, ale akcje mające na celu przekonywanie otyłych kobiet że są piękne, sa po prostu żałosne. może jestem tylko dzieckiem i się nie znam, ale takie jest moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.play-internet.pl 15 lat temu Ostatnio kiedy byłam zwyzywana na ulicy za wygląd(jakiś niedorostek rzucił za moimi plecami tekst:"Ale torba!"), ważyłam jakieś 20-30 kg mniej niż w tej chwili. Teraz boję się wyjść na ulicę. Powstrzymuje mnie strach przed ludzką arogancja, ignorancją i brakiem odrobiny ogłady czy kultury osobistej. Jestem osobą wykształconą, wiem, że mam ładną, podobającą się nie tylko mi czy mojemu Narzeczonemu twarz. Potrafię docenić co we mnie jest dobre, ale nie potrafię uwierzyć, że wychodząc do ludzi w rozmiarze 50-52 zmieszczę się w ich kanony piękna. Szkoda, bo to w końcu jest moje życie i pomimo choroby, przez którą przytyłam aż tyle kilogramów, chciałabym móc żyć po prostu- normalnie. Podziwiam Cię Agnieszko. Trzymam mocno kciuki. Nigdy, przenigdy się nie poddawaj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emila. Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu I oby więcej ludzi takich jak ty. Mam wiele znajomych z nadwagą, ale jak najbardziej są to ludzie cuudoowni! Nie patrzę na ich wygląd. Jestem bardzo szczupłą osobą, więc nie wiem co czują otyli ludzie, aczkolwiek wiele razy spotkałam się z brakiem tolerancji.- za każdym razem, kiedy idę z moimi `Miśkami` ( bo tak ich nazywam) i słyszę żenujące komentarze od lansujących się chłopaków to jestem wręcz wściekła. Niestety pomimo wielu prób nie mogę wytłumaczyć moim Miśkom, że są wspaniali i że i oni są potrzebni oraz, że mają się nie poddawać i brać z życia jak najwięcej, bo dla mnie to najpiękniejsi ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jestem gruba, jestem piękna! 15 lat temu a ja uwazam, ze na chamski komentarz w wykonaniu chłopaczka w grupie nalezy odpowiedziec takim komentarzem, który go momentalnie upokorzy. nic tak nie skłania do zamkniecia sie, jak upokarzajacy ryk smiechu ze strony kolegów i warto to zapamietac na polskich ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu ...ale ta pani jest poprostu brzydka i nic poza dieta tego nie zmieni. To troche tak jak wychwalac idiote za bystrosc umyslu. Podobnie zreszta jak kobiety z BMI poniezej 18 punktow. Rzecz w tym, zeby jak zawsze w rzyciu znalezc ruwnowage i nie oszukiwac siebie. Swoja droga, glupote robia ci ktorzy tej pani przyklaskuja, zaiast wysmiac i poradzic diete. Dobre macie serca, ale na co to skoro rzeczywistosci nie zmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prezentowanie ubra Modelki prezentują ubrania a nie siebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Skoro większość społeczeństwa nie wygląda jak wieszak na ubrania to własnie modelki o normalnych ludzkich kształtach powinny prezentować ubrania i8 być modelkami. I tylko dlatego że większość projektantów to homoseksualiści preferują oni chude szczapy. Dodatkowo łatwiej byle badziew powiesić na płaskiej desce niż na kobiecie. Dlatego tez te "ubrania" nie są ubraniami tylko pokazami cyrkowymi. Odpowiedz Link Zgłoś
kerkopithekion a zdrowie...? 15 lat temu czy grube jest piękne - cóż, kwestia gustu jedno nie ulega wątpliwości: każdy dodatkowy kilogram to coraz większa męka dla serca, kręgosłupa, stawów biodrowych, kolanowych, skokowych, śródstopia... oraz biednej otłuszczonej wątroby większości zmian, na które pracuje taka "piękna gruba", już się nie da odwrócić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka grube nie piekne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15 lat temu grube nie jest piekne no, czasem moze sie zdazyc wjatek jesli taka kobieta ma pociagla twarz, zadbane wlosy malo celulitu ,dluzsze nogi i spora roznice miedzy pasem a biustem . ale nie oszukujmy sie malo kto wyglada dobrze ze spora nadwaga i obrzekami na twarzy... wiec zamiast sie oszukiwac zadbajcie o siebie; sport, dieta,ruch a bedziecie zdrowsze i piekniejsze. pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sandraa Jestem gruba, jestem piękna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Witam wszystkie Panie, piszę tu ponieważ szykuję program telewizyjny o seksie w rozmiarze XXl. Poszukuję zadowolonej z życia Pani w większym rozmiarze, która poprozmaia z nami o tym,że sex w tym rozmiarze jest równie piękny jak każdy inny. Jak również szukam Pani, która odczuwa skrępowanie i nie jest skłonna do łóżkowych igraszek. Bardzo proszę o kontakt sandraadamczyk małpa formacjatv kropka pl Odpowiedz Link Zgłoś