Gość: edyta Re: Powermed - duży problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu wymiana separatora. Rozrlegowywuje się separator. Jest po prostu źle zrobiony. Jeśli 6 razy było to samo wymieniane proszę poprosić o rejkojmie. Proszę też sprawdzić co było pisane na karcie gwarancyjnej. Niestety Powermed jest szajskim odkurzaczem. Wole zelmera na zwykły worek abo inny odkurzacz wodny ale nie Powermed. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powermed - duży problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu wydaje mi się że po 3 naprawach tego samego powinni wymienić na nowy odkurzacz, albo oddać pieniądze przynajmniej kiedyś było takie prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Powermed - duży problem IP: 109.197.171.* 13 lat temu Próbowałem oddać urządzenie ponieważ jest mi niepotrzebne - kupiłem go tylko dlatego ,że handlowiec podszedł mnie sztuczką socjotechniczną "zdrowie dziecka". Firma wykręca się na różne sposoby - nie mam czasu z nimi walczyć - trudno jest to firma ,której pracownicy są tak szkoleni aby tylko "wcisnąc" ten odkurzacz wprowadzając potencjalnych klijentów w błąd oraz podając im nierzetelne oraz nieprawdziwe informacje.Jeżeli ktoś chce to SPRZEDAM to cudowne urządzenie (nieurzywane) po znacznie obniżonej cenie. Podaje tel 531896485 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Knyp Re: Powermed - duży problem IP: *.internetia.net.pl 12 lat temu A mnie kiedyś klient oszukał sztuczką na "na marchewkę". Jestem handlarzem. Handluję jak ci "oszuści". Sprzedaję warzywa na targu. Jak klient mówi, że chce marchewkę, to mu mówię o marchewce i namawiam, żeby wziął moją. Przyszedł klient, prosił o marchewkę, to mu ją zachwaliłem i sprzedałem. On wrócił do mnie po kilku godzinach i powiedział, że go oszukałem, bo chciał kupić kapustę, ale ja gadałem o marchewce. Tak samo ty. Zastanów się, bo jednak zdrowie dzieci, kiedy kupowałeś, miało dla ciebie dużą wartość. Dlaczego po wyjściu sprzedawcy, twoja dbałość o zdrowie dzieci spadła? Tego nie wiem. A ty wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3alinka87 Re: Powermed - duży problem IP: *.252.5.83.internetia.net.pl 12 lat temu nie o zdrowie chodzi ale o jakość produktu , o kity wciskane przez sprzedawce i np uciążliwość produktu który hałasuje, jest bardzo ciężki i sprawia problem bo za każdym sprzątaniem trzeba dwukrotnie podnieść głowicę i oczywiście zawyżenie ceny. Sa marki bardziej sprawdzone niż ta podobnych sprzętów i niewciskane na siłę, kupuje się je nowe a nie używane obdarte i matowe od przewożenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gol Re: Powermed - duży problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu POWERMED przegrał kolejną sprawe sądową przeczytajcie forum.oszukany.pl/viewtopic.php?f=58&t=8787 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Powermed - duży problem IP: *.dynamic.chello.pl 13 lat temu cos tu smierdzi forum nieobiektywne pewnie chodzi o gruba kase -oszustka.co/evacom/kolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainterosowany Re: Powermed - duży problem IP: *.dynamic.chello.pl 13 lat temu poprawiam oszustka.co/evacom/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powermed Mediline- chińszyzna nie polecam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu nic nie wart ten odkurzacz kuzyn chciał mnie wkręcić kazałem mu dać spokój; a teraz mówi że dobrzee zrobiłem on usiłuje sie odkurzacza pozbyc ale nikt nie chce odkupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHĘTNY Re: Powermed Mediline- chińszyzna nie polecam IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 13 lat temu Nazwisko i numer tel. ja odkupię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Powermed - duży problem IP: *.dynamic.t-mont.net.pl 13 lat temu Bajki opowiadasz. Pracuję w tej firmie i sam mam Powermeda i BARDZO INTENSYWNIE z niego korzystam. Żadnych usterek. Najłatwiej tak obrzucać błotem konkurencję ale to poniżej pasa. W Chińskiej Republice Ludowej urządzenie jest jedynie montowane w specjalnej strefie ekonomicznej. Wszyscy teraz tam robią. Za ścianą mamy Panasonica i BMW. Materiały nie są z Chin. Silniki robi dobrze wszystkim znana amerykańska firma AMATEC, elektronikę Moulinex a tworzywo ABS + które wykorzystuje się w kaskach i zderzakach samochodowych robi niemiecki BAYER. Sam wiem jaką wytrzymałość ma to wszystko. mogę stanąć na zbiorniku a on nie pęknie. Powiedz mi który autoryzowany serwis "naprawi" coś owijając taśmą klejącą? To jest śmieszne. Nawet nie. Żałosne. Gdyby to jeszcze była prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cobra Re: Powermed - duży problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu podaj aktualny adres do przedstawiciela na poznań kupię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Powermed - duży problem IP: *.play-internet.pl 12 lat temu Ja Ci sprzedam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brydzia2006 Re: Powermed - duży problem IP: *.play-internet.pl 12 lat temu hej jeśli możesz go sprzedać proszę o kontakt na vigor.pl@vp.pl podam nr telefonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Powermed - duży problem IP: *.mmj.pl 12 lat temu gdyby firma była rzetelna to by nie dawali gwarancji dwa lata a potem pozostale 18 za opłata najmniejsze opłata 200 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Powermed - duży problem IP: *.dynamic.chello.pl 13 lat temu nie moge sluchac takich oszczerstw bezczynnie mam urzadzenie powermad juz 4 lata i jest naprawde rewelacyjne 10min filtracji powietrza wieczorem i ja i moja rodzina zona i 8letnia corka) nie bylismy w tym czasie ani razu u lekarza tylko to trzeba uzywac. sprzatanie to rewelacja zona sprzatala kiedys codziennie wodnym pioracym philipsem teraz wystarczy raz o trzepaniu lozek i dywanow nie wspomne. nie pozbawiajcie ludzi rewelacyjnego urzadzenia bo naprawde jest swietne i pomaga w cieszeniu sie zyciem! Odpowiedz Link Zgłoś
jaania01 Re: Powermed - duży problem 12 lat temu to może masz kogoś kto odkupiłby ode mnie za 3tys, bo dla mnie to totalne gó..., podczas prezentacji to ja zakupiłam prezentującego a nie to gó... masakra, popadam w depresję kiedy tylko muszę odkurzyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilian Odradzam Powermed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu Cały ten pokaz tego niby urządzenia które jak dla mnie to zwykły odkurzacz to zwykła ściema, pomyślcie dlaczego w dniu pokazu byście kupili odkurzać a dzień po już nie?! Po prostu po tych 5-8 godzinach pokazu człowiek ma dość i dla świętego spokoju zgadza się na kupno tego "urządzenia". Ja mam tylko jedno pytanie skoro on jest najlepszy z najlepszych, to co niby inne firmy nie mogłyby wymyślić takiego urządzenia o podobnych właściwościach i funkcjach tylko w konkurencyjnej cenie??!! odpowiedź jest prosta, nie ponieważ nie jest on widocznie ideałem. Ma swoje wady i po co robić coś co będzie tak drogie w produkcji a i tak się nie sprzeda bo nie wyróżnia się od innych urządzeń sprzątających za tą cenę. Zaskakujące jest również to że cena urządzenia to ok. 5 tyś zł a materiał z jakiego jest wykonany nie wart jest 200zł. Plastik który strzela i trzeszczy w starym samochodzie. A naciąganie ludzi na zdrowie dziecka to jeden z największych głupich pomysłów jakie mogli wymyślić, ponieważ uderzanie w słaby punkt człowieka tylko kosztem zarobienia pieniędzy to najgorsze świństwo jakie można drugiemu człowiekowi wyrządzić. ODRADZAM!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Odradzam Powermed IP: *.multifox.pl 13 lat temu Przyznam Ci rację. Kupilem i oddałem to chińskie urządzenie i miałem problem bo zaraz wynajdowanie byle pretekstu żeby wyrwac kase za byle g......o. Ch...... z tym badziwiem Odpowiedz Link Zgłoś
muniorek1983 Powermed - odradzam czy nie? 13 lat temu Zakupiłem magiczny odkurzacz powermed. Następnego dnia zrezygnowałem z umowy (można do 10 dni od podpisania umowy - więc jak chcecie korzystajcie). Dlaczego? Głównie po opiniach na forum. Czy dobrze zrobiłem TAK! Dlaczego? Postaram się wyjaśnić w tym magicznym poście. Odkurzacz podczas pokazu (ok 3-4 godzin) nie był aż tak upierdliwy jak do drugiego użycia. Pożyczyłem wczoraj odkurzacz (urządzenie medyczne - jak nazywają przedstawiciele) od brata. To co ma być jego zaletą jest nic nie warte przy jego wadzie - głooooośny w każdej postaci. Włączasz ozon i powietrze na najcichszym biegu i jak siedzisz koło tego i korzystasz z dobrodziejstw powermed to łeb ci pęka po 20 minutach NAJCICHSZEGO BIEGU. Idziemy dalej. Rada przedstawiciela - wstaw do sypialni 15 minut przed snem. Na najniższym biegu to pomyłka bo nawet nie wejdziesz do sypialni to już tego nie będzie (cokolwiek wyjdzie z tego urządzenia). Wyższe biegi to tylko dla wytrwałych - hałas powyżej 78 dB-82 dB (dla porównania najtańszy zelmer). Przy poprawnej wentylacji w pokoju to tego powietrza nie powinniście już mieć po 30-40 minutach przy założeniu że chodzi 30 minut na pełnych obrotach. II opcja to wykluczyć obieg wentylacyjny i włączyć w nocy urządzenie - czopki albo 100 ml wódki inaczej nie przejdzie. Urządzenie samo w sobie jest delikatne - za delikatne jak na takie pieniądze. Wielki atut turbo szczotka z trzepaczką to pierwsze urządzenie które samo albo sam zepsujesz (nieświadomie). Mąka w moim przypadku soda oczyszczona to trzeba ściągać na 3-4 razy (przejechać elektroszczotką). Mam rowentę utrasilence i o wiele szybciej ściągnęło tą sodę 1-2 razy. Urządzenie jak na tą głośność jest za słabe. Zestaw piorący - hmmmm lekki śmiech ale możecie mieć inne zdanie. Dawny wodnik piorący był o wiele bardziej wydajniejszy. Miałem i wiem co mówię. Urządzenie może być bardzo dobre do 2 lub 3 funkcji. Jak ma ich 40 to nie spodziewajcie się profesjonalnego urządzenia medycznego. Zapomniałbym o najważniejszym. Magiczne słowa przedstawiciela "te urządzenie nie ma filtrów, jedynym filtrem jest woda" bzdura. Na wylocie macie filtr papierowy podobny jak w autach. Podsumowywując Urządzenie warte ok 2000 PLN nie więcej. Wszystkie jego zalety medyczne to tylko dla głuchych. "Wymiana powietrza w sypialni" to tylko dla lepszego samopoczucia bo ze zdrowotnością dużo wspólnego to nie ma. Nie chcesz mieć kurzu w domu kup dobry "zakurzacz" i wymieniaj często filtry Nie zapomnij że 3 razy w tygodniu należy przeczyścić dywany, wykładziny - wtedy nie będziesz ich wgniatał w powierzchnie typu dywan. Firanki - zawsze będą zbierały kurz. Wypierz je 2 razy w miesiącu. Masz dzieci to polecam Karcher SV1902 (nie koniecznie nowy) Odkazi wszystkie powierzchnie które przeczyścisz. Na pewno mniej hałasuje i wyciągnie więcej wody niż powermed. Urządzenie powermed w którym odnajdziesz wiele innych funkcji ale niestety nie lepszych od paru urządzeń specjalizujących się w tych funkcjach. Niepowtarzalne urządzenie trzepaczka z elektroszczotką - tego na razie nie ma na rynku ale niedługo powinniśmy czekać na dobrej jakości rozwiązania konkurencji. Na raty - szkoda, za 5.5 tyś szkoda. Uda Wam się kupić za 2 tyś to śmiało. Garnki co obecnie dodają to na allegro są obecnie po 299 zł pod podobną nazwą. To że są ciężkie to nie jest ich zaleta. Mam Berghoffa i jestem bardzo zadowolony. Moja młodsza córka od wizyty Pana Magika ma biegunkę i wymioty -pewnie jest uczulona na duże ilości kitu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIROSŁAW W. Re: Powermed - odradzam czy nie? IP: *.ip.netia.com.pl 13 lat temu BRAWO KONKURENCJA !!! BRAWO ZA BZDURY KTÓRE TU WYPISUJECIE . PISZCIE DALEJ IDIOCI , BO CO WAM ZOSTAŁO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia-c Re: Odradzam Powermed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu Mam takie pytanie, ponieważ też mam problem, a nie mam zamiaru podarować im nawet 1 grosza!!! w 10 dniu zrezygnowałam z odkurzacza i oddałam po uprzednim umówieniu się na odbiór osobisty w Sosnowcu i pan który odbierał był dla mnie tak nie miły (żeby nie powiedzieć, że był arogancki i użył paru obraźliwych zwrotów pod moim adresem) i oczywiście w protokole odbioru kazał zaznaczyć, że bidon jest uszkodzony (porysowany niby), ssawka szczelinowa i pistolet węża elektroszczotki - że niby też są porysowane i obciążyli mnie kwotą 285.66zł !!! Nie chciałam podpisać protokołu, ponieważ odkurzacz ten nie był używany przeze mnie tylko przez Panią w dniu pokazu (w dodatku przywiozła ten odkurzacz i akcesoria w swoich czarnych torbach czyli bez pudełek oryginalnych fabrycznie-ale to już doczytałam w 9 dniu umowy-dlatego też go zwróciłam), więc na protokole odbioru napisałam zaistniałą sytuację. i to było końcem czerwca, a w we wrześniu przyszło mi pismo z kancelarii radców prawnych, że mam zapłacić tą kwotę, inaczej podadzą mnie do sądu i jeszcze dodatkowo będę płaciła koszta sądowe!!! moje pytanie brzmi: czy Panu też kazali płacić przy oddaniu tego badziewia, bo powiedzieli że "coś" jest porysowane i czy Pan zapłacił? Odpowiedz Link Zgłoś
urbanskaewa Re: Powermed - duży problem 13 lat temu Ile kosztuje aktualnie chiński odkurzacz znany w Polsce jako Powermed Mediline ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powermed - duży problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu 3990 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Powermed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu Ja w marcu tego roku zamówiłam część do "urządzenia medycznego" i do dnia dzisiejszego nie dostarczono zamówienia. Przedstawiciel jak i pracownicy w firmie w Sosnowcu i Bielsku-Białej zbywali mnie wielokrotnie, nie wiedzieli w tym żadnego problemy. Macie na to jakiś pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GACEK Powermed IP: *.cdma.centertel.pl 13 lat temu maszyna jest super-mam dzieci z alergią-kuba przez zyrtex i wziewy ma 23 kg nadwagi a teraz nie mamy leków a dziecko odchudzam w krakowie na garncarskiej-polecam każdemu a to że jest medyczny potwierdzają certyfikaty i szpitale które go mają-jak chcesz dopytać to zadzwoń-889554363 a ći co te bzdury piszą to gó... a nie powermeda widzieli-jestem z ok.Krakowa więc pomogę jak trzeba-polecam klient. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka697 Re: Powermed 13 lat temu Posiadam ten odkurzacz od 5 lat ,jest super!!!Świadomość jak patrzy się na wodę, którą wylewamy po odkurzaniu jest chyba najważniejsza.Pewnie że można narzekać ,że trochę hałasuje,no i ta zabawa z wodą.Ale coś za coś. Na pewno kupiłabym jeszcze raz.Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fermi Re: Powermed IP: *.play-internet.pl 13 lat temu Tylko po co wydawać 5000zeta jak można kupić za 600 co zrobi to samo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powermedzianka Re: Powermed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu nie wierzę że za 600 zeta można kupic coś co działa tak samo jak POWERMED Odpowiedz Link Zgłoś
muniorek1983 Powermed- odkupię podkarpacie 13 lat temu Proszę nie mylić elektro szczotki w produkcie mpm produkt z powermed'em. To jest całkiem inne rozwiązanie za całkiem inne pieniądze. Dlatego moja propozycja. Jeżeli kupiłeś to urządzenie i nie jesteś zadowolony, chcesz sprzedać to daj znać - powinniśmy się dogadać. Muniorek1983@interia.pl Ceny dla chętnych którzy chcą kupić od przedstawicieli powermed'a to 3999 (potwierdzona kwota na dokumencie zakupu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powermed - duży problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13 lat temu zastanawia mnie czy kiedy kupowaliście powermed tez tak to wyglądało ciekawie gość napisał www.wykop.pl/ramka/1704092/powermed-czyli-kulisy-sprzedazy-odkurzacz/ POWERMED KULISY SPRZEDAŻY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KLIENT MARCIN GÓWNO PRAWDA IP: *.cdma.centertel.pl 13 lat temu a ja Wam napiszę żę gó... prawda-kupiłem maszynę 2 lata temu i jest super-działa tak samo dobrze jak po prezentacji-jedyne co wymieniłem to bateria w pilocie-jestem alergikiem a jak zaczyna pylić to tylko dom-''czarny''oczyszcza powietrze a to pozwala mi normalnie funkcjonować a jak czytam te brednie co tu piszą to człowieka szlag trafia-pomoc przedstawiciela a raczej przedstawicielki znakomita-pomogła,pokazała,nauczyła-zestaw piorący klasa też mam-p.Basia G.(przedstawicielka od której kupiłem)rewelacja-miła,sympatyczna do tej pory polecam jej swoich znajomych-Państwu też polecam-POWERMEDA a jak mieszkacie k.Krakowa to polecam p.Basię. Odpowiedz Link Zgłoś
3alinka87 Re: GÓWNO PRAWDA 12 lat temu ja miałam panią ASIE z Gdańska i jak poprosiłam o odbiór w bo rezygnuję z umowy to wyłączyła telefon umyła ręce i kazała sobie radzić a góra ze mnie bendyte robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: Powermed - duży problem IP: *.multifox.pl 13 lat temu W d.... z takim urządzeniem szczerze mówiąc to jest wielka lipa. Pokaz w domu jak najbardziej zachęcający do kupienia ale jak się okaże że już podpisales umowe i jednak żałujsz ze to zrobiles chcac go zwrócić to nie bardzo jest się do kogo tam dodzwonić i okazuje się ze zostałeś z ręka w nocniku. A jak juz dojdzie do skutku zwrot urządzenia to wynajda takie blache pierdoly żeby jak najwięcej wyłudzić kasy od Ciebie za byle ryse i oczywiście cena jest z kosmosu bo jak inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Powermed - duży problem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13 lat temu znam Łukasza Bochniaka dobry jest to cwana bestia co z tego ze urzad skarbowy czy abw nic mu nie zrobią jak ziemie mieszkania samochody kupuje na mame siostre szwagra ze jak wpadnie to mu nic nie zabiorą a on sobie wyleci do cieplych krajow . Odpowiedz Link Zgłoś
muniorek1983 Re: Powermed - duży problem 13 lat temu Witam Ten wpis jest tylko dla ludzi którzy uważają że zostali wkręceni w zakup urządzenia medycznego POWERMED. Od dnia zakupu masz 10 dni na odstąpienie od umowy - skorzystałem z tej opcji. Tekt odstąpienia od umowy macie na oryginale umowy. Aby nie mieć późniejszych problemów (opiszę za chwile) dopisz że: " Na podstawie w/w ustawy odbiór powierzonych dóbr odbędzie się w miejscu podpisania umowy" (w większości przypadków to będzie Wasz dom) Zwrot pieniędzy polecam wskazać Wasz nr konta. W moim przypadku ( jak i wielu innych) nie dopisałem że odbiór (w moim przypadku garczków) odbędzie się w moim domu. To spowodowało magiczny telefon od prawnika firmy z zaproszeniem oddania garczków i zwrotu pieniędzy do siedziby firmy. Ten kto mieszka na Śląsku to ma blisko, więcej problemów mają osoby z poza Śląska. Ta magiczna ustawa chroni Wasz interes i całe rozwiązanie umowy ma się odbyć na zasadach nie obciążających Was w większy sposób (co to znaczy - wysłanie listu Was nie obciąża lecz podróż już tak). Złego słowa o przedstawicie oraz o oddziale Sosnowskim nie mogę powiedzieć ponieważ skończyło się pozytywnie (garnki oddałem, a druga strona oddała pieniądze i odkurzacz) Zachowanie prawnika jest jak najbardziej prawidłowe, ponieważ pracuje dla firmy a nie dla kupującego. Im więcej znajdzie się osób nie znających przepisów, nie czytających co im przysługuje tym wiecej kasy zostanie w firmie. Podsumowywując: Jak zmieścicie się w terminie 10 dni z odstąpieniem od umowy to odzyskacie pieniądze (zadatek lub całość) Pamiętajcie że macie prawo zapłacić dopiero wtedy jak dostaniecie urządzenie. Nie musicie płacić zadatków (w/w ustawa) Masz problem z odzyskaniem pieniędzy - napisz postaram się pomóc Firma jak firma - stara się zarobić na urządzeniach, które sprzedaje. Nie chcesz nie kupuj - nikt za ciebie nie podpisuje umowy. Jak już podpiszesz i ochłoniesz pamiętaj że możesz od tego się uwolnić i po to napisałem ten post - aby pomóc. Pozdrawiam i Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powermed - duży problem IP: *.dynamic.vectranet.pl 12 lat temu Witam Możesz podac jakieś namiary do siebie chciałabym pogadać, mój mail agrusia2@interia.pl Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
urbanskaewa Re: Powermed - duży problem 12 lat temu Chłopie zgodnie z prawem masz teoretycznie 10 dni na oddanie chińskiego odkurzacza. Praktycznie nie jest to takie proste. Mają opracowanych kilka patentów jak maksymalnie utrudnić zwrot. Forum o Powermed Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brydzia2006 Re: Powermed - duży problem IP: *.play-internet.pl 12 lat temu Pytałam u rzecznika praw obywatelskich jeśli wzięte jest na osobę prywatną to bez gadania mają to przyjąć a jeśli na firmę to jesteś udupiony Odpowiedz Link Zgłoś
3alinka87 Re: Powermed - duży problem 12 lat temu zgadzam się , ja nawet jak juz byłam w drodze to próbowali robić problemy tylko postawiłam na swoim i powiedziałam że oddam do depozytu sądowego jak tego nie wezmą i wezwę policjerzemieli notkę że nie chcą przyjąć, jedno jest pewne trzeba tam jechać i im to wcisnąć na chama tak jak wam wciśnięto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powermed - duży problem IP: 31.42.14.* 12 lat temu Racja ! Dzięki Waszym wpisom za które bardzo dziękuję, udało mi się oddać to cudo! Wiedziałam czego się spodziewać i co należy zrobić. Wysłałam odstąpienie od umowy w ustawowym terminie 10 dni . Po 3 dniach zawiozłam urządzenie do firmy do Sosnowca oddać. Niestety Pan kierownik sypał ustawami i ze mam się dopiero umówić. Po długiej i nie miłej dyskusji oraz interwencji policji zaczęto spisywać protokół . Bardzo chamski kierownik przeklinał i rzucał papierami .Chciał mi potrącić za rzekome uszkodzenie urządzenia . Powiedziałam mu ,że nie ma takiej opcji nic nie uszkodziłam i za nic nie zapłacę . Odzyskałam swoje pieniądze. Ostrzegam! Odpowiedz Link Zgłoś
urbanskaewa Re: Powermed - duży problem 12 lat temu Można wiedzieć co ten pan kierownik wymyślał za ustawy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia-c Re: Powermed - duży problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu ot, moja historia-pewnie jak wiele innych... Mam nadzieję, że ktoś mi odpowie co dalej...ja w 9 dniu zakupu "pochwaliłam" się koleżance o tej "boskiej transakcji", a jej "coś w uszach dzwoniło", że słyszała coś złego o tych odkurzaczach.Zadzwoniła do męża-on był w temacie-tyle przekleństw na temat tego boskiego urządzenia w ciągu kilku minut rozmowy telefonicznej się nasłuchałam, co można usłyszeć przez 5 miesięcy!!! Więc ja szybko do domu i w internet i jak weszłam tutaj na to forum, jak poczytałam, to przeszły ciarki przez moje ciało i ciśnienie mi skoczyło-zaczęłam pisać odstąpienie od umowy(bo mąż koleżanki był tak miły mnie poinformować, że mam 10 dni na odstąpienie od umowy- a tego nie wiedziałam, ponieważ przedstawicielka wciskając mi to badziewie nie poinformowała mnie, a ja umowy nie przeczytałam, bo ona wciskała mi ten szajs w sobotę od godz. 12.15 do godz. 20.30 i też mnie "wzięła" na zdrowie mojego dziecka, które przez ostatnie pół roku było notorycznie chore na zapalenie płuc i już byłam tak tym wszystkim zmęczona...a przez następny tydzień mnóstwo pracy od rana do nocy...) i ja wieczorem napisałam odstąpienie od umowy, nazajutrz czyli w 10 dniu od podpisania umowy wysłałam pocztą za potwierdzeniem odbioru, następnie dzwoniłam do biura do Sosnowca, że chcę przyjechać i oddać, a pewnie ten sam pan kierownik najpierw próbował zrobić ze mnie człowieka z dyskalkulją (czyli usiłował mi wmówić, że odwołałam się w 11 dniu od daty zawarcia umowy, więc mu przeliczyłam każdy dzień i wskazałam, że odwołałam się od umowy w 10 dniu-nadal nie chciał tego zaakceptować i spieraliśmy się jeszcze telefoniczne przez 10 minut) po czym pan mnie poinformował, że nie mogę sobie ot tak przyjechać, tylko oni mają 10 dni na odniesienie się do mojego pisma!!! To był 24.06.2014r., ja za 3 dni znowu dzwonię i oznajmiam stanowczo, że mam spakowany w samochodzie odkurzacz i właśnie jadę oddać i proszę mi wskazać dokładny adres w Sosnowcu ponieważ ja się doszukałam 3 i który jest ten prawdziwy? w/w pan mnie poinformował, że za godzinę go nie będzie w biurze, a że teraz są korki i nie wiadomo czy zdążę dojechać na czas...ble...ble...ble...i w końcu umówił się ze mną na dzień 1.07.2014r., pojechałam na wskazaną godzinę, ale niestety okazało się, że dalej to już nie było takie proste-doszło z w/w panem do bardzo nieprzyjemnej wymiany zdań, powiedział pod moim adresem kilka obraźliwych wypowiedzi i przy oddawaniu tego szajsu i spisywaniu protokołu stwierdził, że bidon wewnątrz jest porysowany, że ssawka szczelinowa jest porysowana i pistolet węża elektroszczotki jest porysowany na łączną kwotę 285.66zł !!! nie zrobił żadnych zdjęć tych "niby-uszkodzeń") i kazał wynieść to z sekretariatu. Od razu zażądałam zwrotu mojego odkurzacza, on zaczął drwić z mojego odkurzacza i powiedział, że podpisałam umowę, że go oddaję do utylizacji i że oni go już nie mają, a ja mu na to, że nie mają prawa przez 10 dni z nim nic zrobić, a że odstąpiłam od umowy to tamta umowa nie obowiązuje i że natychmiast mają mi przynieść mój odkurzacz, bo w innym razie nie oddam im garnków, które miałam w samochodzie i jeszcze tak przez kolejnych przynajmniej 5 minut trwała nasza dyskusja, po czym w/w pan kazał komuś iść na magazyn i przynieść im mój odkurzacz!!! jakież było moje zdziwienie jak zobaczyłam mój odkurzacz a na nim przyklejoną naklejkę czerwoną po angielsku: pierwsza jakość!!! czyli wiecie gdzie trafiają dalej nasze odkurzacze? SPRZEDAJĄ JE !!! Następnie zaczęłam pisać na osobnej kartce, że nie zgadzam się z protokołem odbioru ponieważ nic przeze mnie nie zostało uszkodzone, ponieważ tego nie używałam i tylko było używane przez panią na prezentacji, a w ogóle to zostało przywiezione do mnie to urządzenie bez fabrycznych opakowań co oznacza, że nie było nowe!!! w/w osoba nie chciała przyjąć moich wyjaśnień i dołączyć ich do protokołu odbioru a ja nie chciałam podpisać protokołu odbioru w tej wersji, więc bardzo niemiła w/w osoba kilka razy mnie obraziła i w bardzo niemiły sposób powiedziała, że nie mamy o czym rozmawiać jeśli ja nie podpiszę protokołu, więc powiedziałam, że dzwonie po policję! wyszłam na zewnątrz, zadzwoniłam na 112, ale Pan mnie poinformował że takimi przypadkami się nie zajmują, że to numer alarmowy i podał mi numer telefonu na biuro numerów, dzwoniąc tam, podali mi nr tel. na komisariat na ul. Piłsudskiego ale niestety tam nikt nie odbierał tel i niestety policja nie przyjechała, a kontem oka widziałam jak dzwoniłam na policję to w/w osobnik wyszedł na zewnątrz i "podsłuchiwał" paląc papierosa. Niestety musiałam wrócić do środka, ale na kartce protokołu odbioru napisałam kilka zdań, że się nie zgadzam z treścią protokołu itp...po czym znowu w/w osobnik nie chciał przyjąć tego protokołu bo jest przeze mnie popisany i wychodząc z sekretariatu kazał sekretarkom nie odbieranie ode mnie takiego protokołu. Ja zażądałam od pani kserokopii i kiedy mi ją zrobiła, ja zabrałam z jej biurka oryginał a zostawiłam ksero i wyszłam. I to było 1.07.2014r. Dnia 13 września dostałam pismo z kancelarii radców prawnych z nakazem natychmiastowego zwrotu żądanej kwoty za "niby" uszkodzone części bo inaczej sprawa trafi do sądu i będę dodatkowo obciążona kosztami sadowymi. Złożyłam wniosek do powiatowego rzecznika konsumentów i właśnie dzisiaj dostałam pismo zwrotne, że rzecznik na tym etapie wyczerpał możliwości ugodowego załatwienia sprawy, ponieważ nie posiada uprawnień aby zobowiązać przedsiębiorcę do podjęcia decyzji zgodnie z moimi oczekiwaniami i że mogę dochodzić swych racji na drodze cywilno-prawnej przed sądem powszechnym. Czy Pani podpisała protokół odbioru na którym była napisana kwota do zapłaty za "niby" uszkodzone elementy? ja nie miałam co odzyskiwać bo odkurzacz był wzięty na raty, więc bank sobie odzyskał pieniądze, ale straszą mnie sądem, że muszę oddać te 285.66zł, za niby uszkodzone elementy, a ja nie mam zamiaru darmozjadom nabijać kieszeni zwłaszcza za coś czego nie zrobiłam i w ogóle w imię zasad !!! Bardzo proszę, jeśli ktoś był w podobnej sytuacji o jakieś info co dalej mam zrobić i gdzie napisać. Jeśli ktokolwiek mógłby mi coś napisać co mam dalej z tym robić byłabym ogromnie wdzięczna!!! ewentualnie podaję mój e-mail: zuzia-c@wp.pl z góry serdecznie dziękuję i czekam z waszej strony na pomoc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3alinka87 Re: Powermed - duży problem IP: *.252.5.83.internetia.net.pl 12 lat temu jak bym widział siebie, tylko ziomek widział od razu że nie ma co się czepiać bo już prze telefon mówiłam , że nie dam sobie wcisnąć kitów o używanym sprzęcie. Widzę , że u ciebie "kierownik" był bardziej uparty, ale pocieszę cię że mnie tez poniżano i powiedziałm gościowi, że jeszcze raz mnie obrazi to z nim pójde do sądu, z tym , ze ja akurat nagrywałam całą rozmowę to sobie pogadac nie mógł, zabezpieczyłam sie po tym kiedy przez kilka dni mnie zwodzono i udawano rózne rzecz a pani sekretarka mówiła ze ona w nic ni ejest w tajemniczona . Ja na szczęście odkurzacza nie oddałam swojego bo nie mam takiego obowiązku, koleżance zabrała ANNA PAWŁOWSKA Z PRUSZCZA GDAŃSKIEGO i zapakowała do auta bo miała na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paolo Re: Powermed - duży problem IP: *.play-internet.pl 13 lat temu Ta wsza ludzka już trzęsie porami,nie długo zrobią mu koło d... dosłownie i w przenośni. Skończą się lewizny,wyłudzenia,zastraszanie itp. Jak w puszcze spenetrują mu osobę to nie będzie myślał o odkurzaczach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hardy przyjęłam nie kupiłam i mam dostać gary za 1 zł IP: *.centertel.pl 12 lat temu witam was .... Szczęście że nie kupiłam tego urządzenia . gościu mi obiecał garnki jeśli podam mu 4 osoby które wpuszczą na prezentacje . no ja podałam sporo tych nr.tel.z tego co wiem to dwie osoby kupiły !!!!!!!! a ja dalej nie mam garów , zobaczymy do przyszłego tygodnia ,,,, ciekawe czy ja wogule ten komplet 7 cześci dostane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: przyjęłam nie kupiłam i mam dostać gary za 1 IP: *.play-internet.pl 12 lat temu Nawet wielkie szczęście. Dziwię się, że jeszcze nikt nie dobrał się do d... firmie naciągaczy. Jakie to urządzenie medyczne? Urząd rejestracji Urządzeń Medycznych walczy z nimi, ale widać, że jest to walka z wiatrakami. Jest to niestety kraj oszustów i naciągaczy. tel. 601694096 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Re: Powermed - duży problem IP: *.play-internet.pl 12 lat temu Mam problem od samego początku. Najpierw chciałem go oddać, ale zrobili wszystko aby nie przyjąć go. Walczyłem ponad rok nie używając z nadzieją, że wygram, ale nie udało się. Zacząłem więc używać i okazało się, że ciągnie tak słabo, że dywanu odkurzyć nie można. Myślę więc o zbiorowym pozwie. Proszę o kontakt 601694096 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brydzia2006 Re: Powermed - duży problem IP: *.play-internet.pl 12 lat temu Chętnie się dołączę do pozwu, lecz oni mają takich prawników że będzie ciężko,przecież wiedzą że sprzedają badziewie więc zaplecze prawnicze muszą mieć dobre Odpowiedz Link Zgłoś
3alinka87 Re: Powermed - duży problem 12 lat temu ja usiłuję tera go oddać jeśli będą robić duże problemy to się dołanczam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brydzia2006 Re: Powermed - duży problem IP: *.play-internet.pl 12 lat temu Po trzech reklamacjach przysługuje prawo wymiany sprzętu na nowy, chociaż z nimi będzie ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
targaj Re: Powermed - duży problem 12 lat temu A ja mam calkiem przeciwna opinie - kupilismy w grupie w Krakowie po pokazie 4 szt. tych odkurzaczy - bylo to w kwietniu 2008 r w czerwcu i stwierdzam -rewelacja. a dodatkowa szczotka czyszczaca - brak slow. Nic tak nie jest w stanie zebrac siersci psa z dywanu. Czasem moze sie zatkac ssawka, ale jak ktos nie umie jej oczyscic to niech uzywa miotly brzozowej. Kultura techniczna nigdy nie byla polska specjalnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientka Re: Powermed - duży problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12 lat temu To nieprawda Łukasz Bochniak to uczciwy człowiek skąd te kłamstwa? Sprzedaje bardzo dobry odkurzacz Ritello Aquilamed, a to tutaj to nieprawda. Ritello opinie można sprawdzić wszędzie. Same pozytywne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powermed - duży problem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12 lat temu Bochniak uczciwy??? chyba ze sam sobie to napisał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: Powermed - duży problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu Mam chiński odkurzacz powermed i sobie bardzo chwalę. Za tak małą kasę ( 5 tyś ) nie kupisz innego chińskiego odkurzacza z pilotem na baterię Odpowiedz Link Zgłoś
3alinka87 Re: Powermed - duży problem 12 lat temu kupisz i to nawet dwa i to lepsze po za tym sa bardziej poważane firmy produkujące lepsze sprzęty na pilota w podobnej cenie ale nie chodzą po ludziach i nie wciskają na siłę kłamiąc że " zostawia na 10 dni na próbę" Odpowiedz Link Zgłoś
niuf-niuf Re: Powermed 12 lat temu Wiem, że wątków o Powermed jest kilka... Niektóre aż cuchną wypowiedziami ludzi z konkurencji !!! Inne są tak słodkie, że aż niewiarygodne. A mnie chodzi o opinie : lojalne, rzetelne i aktualne (na okres Wakacje 2014) Prawda jest taka, że nie lubię tego typu formy sprzedaży !!! Pokazy w restauracji, hotelu, burdelu ... W domu, Domu Kultury ... dla mnie to bzdury!!! Dla mnie ? To naciąganie ! Gdy mi moja Panna powiedziała, że będziemy mieli pokaz we własnym mieszkaniu - bo jej koleżanka dała numer do nas - wyślałem że wybuchnę ze złości !!! Moja panna chciała wpuścić złodzieja i naciągacza, do domu!!! pieprzonego akwizytora, ze sprzętem - nie ważne za ile, ważne że za drogim!!! Mało tego, ja miałem być obecny na spotkaniu bo to WARUNEK KONIECZNY !!! No to co ?? Pobawię się cudzym kosztem - pomyślałem. Wkurze go i wykurze z chaty. No i przyjechał, na drugi dzień, przedstawiciel PowerMed Poznań. Taki niepozorny, elegancki, uśmiechnięty. Taki ... sympatyczny i do pogadania. Spoko koleś nawet. Aż żal było wypieprzyć go z domu. Ale OSTROŻNIE !!! Te typki tak mają !!! Śmiechu chi chu !!! Pierdu pierdu !!! Sympatycznie i miło - ale to nadal przedstawiciel !!! Pokazał - co ma do pokazania Powiedział - co ma do powiedzenia I o dziwo - wszystko to miało całkiem spory sens. Jakoś tak - składało się w jedną wielką całość! Mimo, żę wielokrotnie chciałem się przyczepić - to ... to na logikę i wiedzę, rzecz biorąc - nie było do czego !!! co ciekawe - a przynajmniej szokujące - facet nie był nachalny! Nic mi nie wciskał! Nie nalegał! pod koniec spotkania, wszytsko jednak podsumował... Gdybym nie widział na własne oczy !!! Gdybym nie rozmawiał i nie słyszał na własne uszy !!! Gdyby to nie w moim mieszkaniu a gdzieś indziej było !!! Gdybym nie widział, słyszał, czuł - to bym NIE UWIERZYŁ !!!!!!!! Nie wiem nawet kiedy - spodobało mi się !!! To prawda, PowerMed szokuje !!! Robi wrażenie !!! Przedstawiciel PowerMed nic mi jednak nie sprzedał !!! Ja od niego po prostu chciałem to kupić !!! Cena ... Ufff... trochę wysoka. Ale na raty... hmmm .... powinienem dać radę. Pytanie moje jednak? czy warto kupić PowerMeda ? czy dobrze zrobiłem? czy faktycznie pomaga na alergię? co myślą użytkownicy PowerMed z Wielkopolski - Poznań i okolice ? Czy to przerost formy nad treścią? czy PowerMed to niezawodny sprzęt? Liczę na podpowiedz, opinie, recenzje. Zapraszam do rzetelnej rozmowy na innym forum: forum.gazeta.pl/forum/w,250820,152645594,152645594,PowerMed_Kupilem_Dobrze_zrobilem_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brydzia2006 Re: Powermed - duży problem IP: *.play-internet.pl 12 lat temu Witaj Jeśli masz jakieś dokumenty potwierdzające iż świadectwa jakościowe zostały sfałszowane to chętnie powalczę, ja też padłam ofiarą tych oszustów i jeśli jest możliwość pozbycia się tego gówna to skorzystam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wchmur Re: Powermed - duży problem IP: *.play-internet.pl 12 lat temu Witam. Kontaktowałem się z Urzędem Rejestracji Urządzeń Medycznych. Wielokrotnie rozmawiałem z p. Adamem Sobantką, który prowadził sprawę firmy Family Live i odkurzacza Prince Lion. Niestety już tam nie pracuje, a osoba która sprawą miała się zająć nie oddzwoniła do mnie. Do sprawy można, a nawet trzeba wrócić jeśli są dokumenty świadczące o oszustwie. Ja powiadamiałem Prokuraturę sugerując oszustwa, ale nie podjęli sprawy. Mając więc dowody oszustwa mogę złożyć doniesienie do Prokuratury ponownie, a wówczas wszyscy poszkodowani mając orzeczenie Prokuratury, będą mogli zwrócić sprzęt. tel. 601694096 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alinka Re: Powermed - duży problem IP: *.252.5.83.internetia.net.pl 12 lat temu podam koleżance twój numer ona została z odkurzaczem bo wylsłała rezygnację dnia 11go po prezezntacji i nie odebrali nawet pisma, ja tez chętnie poświadczę ale mam nadzieję , że nie będzie trzeba za daleko jechać Odpowiedz Link Zgłoś
urbanskaewa Re: Powermed - duży problem 12 lat temu Pisałam z panem Adamem tylko że to chodziło o sfałszowane papiery w firmie Eko Live z Bielska Białej czyli Powermed. Przedstawili w urzędzie sfałszowaną deklarację. Muszę wyjaśnić czy Powermed poniósł za to jakieś konsekwencję karne. Odpowiedz Link Zgłoś
3alinka87 Re: Powermed - duży problem 12 lat temu zgadzam się , w biurze tez do końca usiłują obudzić wyrzuty sumienia że się oddaje super sprzęt, pan nawet na mnie nakrzyczał że się zabijam moim zakurzaczem i wgle. masakra ludzie uważajcie naprawdę kogo wpuszczacie do domu nigdy w życiu takich oszustów, tu bronią bo muszą wystarczy że ktoś wejdzie przed prezentacją w internet i ma czarno na białym , przed laty ludzie dali się pewnie częściej wrabiać Odpowiedz Link Zgłoś
3alinka87 Re: Powermed - duży problem 12 lat temu i go nie dostaniesz, znajomy , który zakupił kilka lat temu czeka do dziś i traktują cię jak intruza , tylko dane wyciągają i gadają że pani\ pana znajomy potrzebuje pomocy bla bla a ludzie to słysząc otwierają swe serca i wpuszczają oszustów do domu Odpowiedz Link Zgłoś