Dodaj do ulubionych

POTWORNIE ujadający pies

IP: *.crowley.pl 21 lat temu
Poradźcie, bo jestem bezradna:(
Sąsiedzi mają dużego psa, który za każdym razem kiedy jest wyprowdzany na
spacer i przyprowazdany ze spaceru szczeka wniebogłosy. Normalnie może by mi
to TAK BARDZO nie przeszkadzało, ale mam dwumiesięczne dziecko, które na
dźwięk tych ryków płacze:( Boję się, że popadnie w jakąś nerwicę. Rozmowa nie
dalą rezultatu, uslyszalam, że "to pies, a pies szczeka" i tyle. Nie bardzo
wiem, co robić, gdzie można zlożyć jakąś skargę? W straży miejskiej chyba
nie, bo to się w zasadzie dzieje w bloku (chociaż pies jest wyprowadzany bez
smyczy i agresywny wobec innych psów). W administracji chyba też nie, bo
cisza nocna (o ile jeszcze coś takiego funkcjomuje?) jest chyba w godzinach
22-6, a on zazwyczaj tak ujada po południu i wieczorem. Na policji? Mała
szkodliwość społeczna...
Mam zatluc gada? CZasem mam ochote, kiedy mała tak żalośnie płacze, ale w
sumie to wina właścicieli, że go tak rozwydrzyli.
Sami mamy psa i naprawdę trudno mi pojąc, jak tym ludziom nie wstyd, że ich
pupilek tak się zachowuje, przecież to naprawdę nie ejst wielka sztuka ułożyć
zwierzę, zeby nie darło się jak obdzierane ze skóry. Tylko tzreba chcieć...
Obserwuj wątek
    • Gość: allija Re: POTWORNIE ujadający pies IP: *.kabaty.2a.pl 21 lat temu
      Nie wiem czy to ci sie przyda ale ja miałam podobna historię. Sąsiad
      mieszkajacy na przeciwko ma przydomowy ogródek a w nim ujadającego na okrągło
      psa. Pies ujadał chyba z nudów bo kiedy własciciele wracali po pracy, otwierali
      drzwi to zwierzę wpadało do ogródka, siadało przy ogrodzeniu i tak szczekało,
      bez wzgledu na to co działo się wokół, przez kilka godzin. W dni wolne potrafił
      dac taki koncert juz o 8.00. Było to szczególnie uciążliwe w ciepłe, czy nawet
      upalne dni bo przeciez trudno się wtedy pozamykać. Próbowałam interweniować
      przez dwa lata z rzędu ale bezskutecznie.
      Wtedy powiedziałam "albo on albo ja" i wyszukałam w internecie firme
      sprzedającą odstraszacze min. na psy. Odżałowałam /bo nie są tanie/ i kupiłam.
      I powiem ci - rewelacja. Kiedy tylko pies zaczął szczekać wychodziłam na balkon
      i odstraszaczem w psa. Tresura trwała jakis tydzień czy dwa. Teraz jest spokój.
      Czasami tylko wyjdzie, zaszczeka. Kiedy trwa to dłużej to odstraszacz zawsze
      jest pod ręką. Mam spokój i nie muszę użerać się z właścicielami.
      Przy czym te odstraszacze w zaden sposób nie szkodzą psu. Są to po prostu
      bardzo przykre dla psa dźwięki niesłyszalne dla człowieka. W USA /bo taki mam/
      sa produkowane np. dla listonoszy.
      • Gość: misia Re: POTWORNIE ujadający pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
        A ja mam ten sam problem! Sąsiedzi maja wielkiego psa i przywiazują go do
        ogrodzenia! czy to upał i pełne słońce, czy ulewa, ten pies siedzi tam i sie
        meczy! Ja mu sie nie dziwie ze niemiłosiernie skuczy, wyje i szczeka, ale to
        jest nie do wytrzymania. Ujada od rana do wieczora. Dziwie sie tylko
        właścicielom tego psa ( ze o sumieniu juz nie wspomne, bo zeby tak traktować
        zwierze to trzeba nie mieć sumienia) ze oni wytrzymują to szczekanie.
        • f.l.y Re: POTWORNIE ujadający pies 21 lat temu

nagraj płacz dziecka i puszczaj sąsiadom a sama wychodż na spacer....

a tak serio...
          zgłoś to do straży miejskiej czy policji....wlaściciel ma obowiązek wyprowadzac
          psa w kagańcu, a w nim raczej trudno będzie psu szczekać....
      • Gość: Tola Re: POTWORNIE ujadający pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
        Droga Allijko!
        Podaj adres firmy internetowej, gdzie można kupić takie urządzenie. Mam
        dokładnie taką samą sytuację jak Ty miałaś, a w takich warunkach jak sama wiesz
        nie da się normalnie żyć. Jestem u kresu psychicznej wytrzymałości. A Ty nam
        poprostu z nieba spadasz...............ze swoimi radami. Dziękiiiiiiiii
        ogromniaste!!!!!!!
        Tola
      • ewagie do Alliji 21 lat temu
        Dołączam się do prośby Toli. I mam pytanie: czy ten odstraszacz działa przez
        ściany?
        Bo sąsiedzi moich rodziców mają psa.Często pracują na nocną zmianę, a ten pies
        calusieńką noc ujada. Wzywanie policji nie pomaga,Towarzystwo Opieki nad
        Zwierzętami też niewiele może zrobić. Rodzice walczą z tą sytuacją już kilka
        lat.
        Gdyby to urządzenie działało poprzez ściany bloków to skończyłyby się bezsenne
        noce.
        Proszę o odpowiedź.
        Dziękuję i pozdrawiam.
        • Gość: Oktawia Re: do Alliji IP: *.crowley.pl 21 lat temu
          Dzięki za odzew:)
          Alija, z tym odstraszaczem to chyba się nie da, bo oni go wyprowadzają na
          smyczy (bez kagańca), więc musiałąbym podbiec i w psa psikać. Ale faktycznie,
          jak ktoś słusznie napisałe, jednak można sprawę zgłosić w Straży Miejskiej,
          rozmawialam już nimi. Ustaliliśmy, że jeszcze raz spróbuję porozmawiać z
          właścicielami psa ("ostatnia szansa":), a potem skladamy skargę. Mamy akcje psa
          nagrane na kamerę, więc problemu z dowodami nie będzie:)
          Wymyśliłam jeszcze jeden sposob: dać parę groszy jakiemuś dresiarzowi - oni
          często mają psy takich "morderczych" ras, żeby poszczuł swojego psa na tego
          szczekacza:) Nasz pies niestety nie nadaje się do tego, bo jest maly:)
          • Gość: nikki30 Re: do Alliji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
            Zadzwoń do towarzystwa opieki nad zwierzętami
            • Gość: TPZ Re: towarzystwo przyjaciół zwierząt IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21 lat temu
              no ale co im powiedzieć że pies szczeka -jemu się krzywda nie dzieje.
              Na moim osiedlu ,zresztą zdala od miejskiego gwaru ,wsród zieleni najwiekszą
              zmorą są pieski na balkonie ,nasze balkony wychodzą na wspaniałą zieleń wiec
              chętnie przesiadujemy na nich ,na dole biegaja dzieci bo duzo trawy a
              szczekusie gdy tylko te dzieciaki albo jakis kotek czy obcy piesek znajdzie sie
              pod blokiem zaczynaja ujadać no i żegnaj sielanko.
              Mój blok liczy 30 mieszkań z czego w 20 są psy -bardzo lubie zwierzeta ale ich
              właścicieli już mniej :(
              Ja wiem że każdy kupuje czworonoga dla dzieci czy towarzystwa ale skutki
              uboczne(bo pies szczeka ) muszę znosić ja ,a spróbuj komus zwrócic uwagę- auto
              porysowane to pewne ,oponki przebite -i tak się zdarza .
        • Gość: allija Re: do Alliji IP: *.kabaty.2a.pl 21 lat temu
          Próbowałam wejść na stronę tej firmy ale nie działa, być moze firma tez już nie
          działa. Nie mniej wystukałam w przeglądarce internetowej "odstraszacze%psów" i
          wyskoczyło kilka innych adresów, pod którymi mozna kupić to właśnie urządzenie.
          Adresów nie podaje bo długie.
          A nazywa się to DAZER, produkcji USA i kosztuje niemało bo ok. 200 zł, ale mój
          spokój jest w tym momencie najważniejszy. Urządzenie niczym nie psika tylko
          emituje przykre dla psa dźwięki, jak np. piszczenie suchej kredy na tablicy dla
          czlowieka. Działa na odległość do 8 m, no i pies nie może byc głuchy.
          Nie wiem czy działa przez ściany równie skutecznie, pewnie tak jak dźwięki w
          ogóle, cos tam słychać. Trzeba by spytać w firmie. Powiem tylko, ze z kolei
          jacyś inni moi sąsiedzi nabyli własnie szczeniaka, który pod ich nieobecność
          szczeka, także po kilka godzin /ja to mam pecha/. I także zaczęłam w końcu
          używać tego odstraszacza. No i cos tam chyba skutkuje bo po kilku minutach
          słyszę psa z głebi mieszkania. Ale po pierwsze nie jestem pewna z którego okna
          dochodzi szczekanie, a po drugie wszystkie okna są uchylone, po trzecie
          wreszcie z tym szczeniakiem to świeża sprawa więc jeszcze nic na pewno nie moge
          zagwarantować.
          Ale jesli pies jest "dostępny" to polecam.

• nnike Re: do Alliji 21 lat temu
            Wystarczy teraz w Google wpisać "dazer" :)
            A mnie ciekawi, czy urządzenie odstrasza także komary?

Była swego czasu taka letnia akcja, bodajże Zetki, która w tle programu
            nadawała niesłyszalne dla ludzi ultradźwięki, naśladujące głos komara-samca,
            przed którymi uciekały tnące ludzi zapłodnione komarzyce.
            No i przy grillu, opłacało się słuchać właśnie tej stacji... ;)
            • lanka3 Re: do Alliji 21 lat temu
              witam. mieszkam w Opolu. Tydzien temu prasa opolska podala, ze mieszkanka wsi
              zostala ukarana za to, ze jej pies szczeka w nocy. Sprawe do sadu podal jej
              sasiad.Jak na razie czytelnicy gazety sa po stronie psa - ale widocznie im pies
              nie szczekal w nocy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka