Dodaj do ulubionych

wanna-pomocy

21 lat temu
pomóżcie mam wanne firmy Pamos -Austria,i mam problem .zrobil się w niej
brzydki żółty zaciek ie wiem od czego. Jak siętego pozbyć aby nie uszkodzić
polewy .wanna jest z tworzywa sztucznego-pomysł mego męża .i co z tym zrobić?
pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: wanna-pomocy IP: *.poch.com.pl / *.poch.com.pl 21 lat temu
      Rozpuść w gorącej wodzie kwasek cytrynowy i spróbuj zetrzeć szmateczka
      (ewentualnie ocet)
      • grazkax Re: wanna-pomocy 21 lat temu
        Andrzej a nie zmatowieje mi w tym miejcu? przecież to kwas.
        • Gość: Andrzej Re: wanna-pomocy IP: *.poch.com.pl / *.poch.com.pl 21 lat temu
          Nie zmatowieje!!!! (ostrzegam jestem z wykształcenia chemikiem ha ha!)
    • Gość: s Re: wanna-pomocy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Zadzwon do polskiego przedstawiciela tej firmy i zapytaj.
    • Gość: mała Re: wanna-pomocy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21 lat temu
      Jezeli to zaciek od kapiacej czesciej niz w innych miejscach wody - np. pod
      kranem lub prysznicem, to radze uzyc Cilit albo Mr Muscle z serii kamien i
      rdza. Na wszelki wypadek wyprobuj najpierw na malej powierzchni, ale nie sadze,
      zeby to zaszkodzilo Twojej wannie. Takie plyny lub zele sa skuteczniejsze od
      mleczka i nie rysuja. U mnie sie sprawdza, a mam juz wanne z tworzywa ponad
      osiem lat. Oczywiscie nie mozna stosowac codziennie po kapieli, tylko w razie
      potrzeby, raz na jakis czas. Powodzenia:-)
    • revelacja1 Re: wanna-pomocy 21 lat temu
      grazkax napisała:

> pomóżcie mam wanne firmy Pamos -Austria,i mam problem .zrobil się w niej
      > brzydki żółty zaciek ie wiem od czego. Jak siętego pozbyć aby nie uszkodzić
      > polewy .wanna jest z tworzywa sztucznego-pomysł mego męża .i co z tym zrobić?
      > pomóżcie.

Chyba osadil ci sie kamien. Poplucz wanne woda po czym zmocz reczniki lub
      szmaty woda i skrop solidnie octem. Poobkladaj zaplamione miejsca i po kilku
      godzinach zdejm szmaty i umyj wanne bedziesz miala jak nowa. Sposob sprawdzony
      na takiej samej wannie. Ten sposob pomaga tez przy zakamienionym zlewozmywaku.
      • Gość: Loreley1 Re: wanna-pomocy IP: *.dip.t-dialin.net 21 lat temu
        Jesli obawiasz sie octu...uzyj corega tabs rozpuszczonej w goracej wodzie
        odczekaj a nastepnie splucz , ale cilit czy inne ostre srodki stanowczo
        odradzam, powierzchnia robi sie porowata i dopiero wowczas zaczna sie problemy
        z kamieniem. Jesli masz dostep do niemieckich srodkow czystosci to do
        czyszczenia lazienek a szczegolnie wanien jak i brodzikow akrylowych najlepszy
        jest Antikal. Zastosowany jednak wowczas kiedy nie ma zaciekow z kamienia w
        przeciwnym razie utworzy sie tyle kamienia, ze bedziesz musiala go potraktowac
        pilnikiem ;).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka