koszalek_opalek1 20 lat temu Dzięki za ten tekst! Ciekaw jestem na ile można owy hormon szczęścia stymulować przez pozytywne myślenie itp... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: burro Hormony rządzą żądzą:))))))))))))))))))))))) IP: *.aster.pl 20 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx222 Rządzą nami hormony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Myślałem, że to będzie coś o pani Beger albo chociaż PO a taki zawód... Czyżby koniec imprezy? Odpowiedz Link Zgłoś
mooomin Hormony i emocje 20 lat temu A jak wiemy emocjami nie wolno sie kierowac w polityce. Trzeba sie temu przeciwstawiac. Inaczej grozi nam demokracja testosteronu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Hormony i choroby nowotworowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Marketing, reklama i wielkie pieniądze, a ludzie i tak kiedyś umrą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Hormony i zapach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu A jak jest ze związkiem hormonów z zapachem i feromonami?? Bo słyszłam, że na przykład dla mężczyzn i kobiet robi się na przykład antyperspiranty nie tylko z innym składem zapachowym ale też chemicznym, bo inaczej nie działają - to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buka Re: Hormony i zapach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu związek między hormonami a wydzielanym zapachem jest bardzo duży. Nie bez przyczyny osoby które mają poważne problemy hormonalne (np. bardzo duży nadmiar testosteronu) pocą się bardziej i znacznie intensywniej niż inni. Zresztą wszelkie antyperspiranty są zazwyczaj robione w dwóch wersjach - dla kobiet i mężczyzn - właśnie dlatego, że mężczyśni potrzebują mocniejszych preparatów, dostosowanych do ich PH skóry etc, a wszystko związane jest z gospodarką hormonalną. Znam nawet kobiety które używają męskich antyperspirantów twierdząc że są skuteczniejsze. Tu bym jednak odradzala, bo te kobiece są właśnie dostosowane dla kobiet i ich składu chemicznego potu. - przy okazji polecam nowość rynkową - antyperpirant wchłaniający pot Adidas Action 3 - dostałam w pracy ulotkę i próbkę tegoż i bardzo się nam wszystkim podobał - ot taka darmowa ode mnie reklamka dla nich w podzięce za próbki produktu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluda Re: Hormony i zapach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu A ten deo adidasa aby taki dobry na pewno? Ja używam antidralu i na razie wydaje się być nie do ruszenia, choć troszkę szczypie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwia Coś dla koneserów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu skocz.pl/profesor_seksu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek1000 Re: Rządzą nami hormony IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20 lat temu Też myslę, że miłość to hormony, chemia lub bóg wie co. Jeszcze trochę i w krajach rozwiniętych gospodarczo (chyba tak nazywa się europę zachodnią i amerykę północną) nikt nie będzie zakładał rodziny. Dzieci będą wytwarzane sztucznie. He he ,ale będzie śmiesznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewex Re: Rządzą nami hormony IP: *.cyberlex.pl 20 lat temu śmiesznie? raczeje fajnie i prawidłowo, ludzie powinni mieć odebrane prawo do romnażania, dopiero gdy się zdecydują na dziecko to prawo na krótko powinno być im przyznane, oczywiście po sprawdzeniu warunków w jakich to dziecko miałoby się rozwijać. Jeżeli normalna para chce adoptować dziecko sprawdza się ją czy ma odpowiednie warunki psychicznie/mieszkaniowe/finansowe etc., jeżeli na melinie to mogę mieć i 5, wiem że pewnie taki system nie będzie idealny ale przynajmniej przestałyby się rodzić dzieci niechciane oraz dzieci przedłużający pokolenia patologiczne...marzę że kiedyś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Chcesz być bogaty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Zapraszam na stronę: zlotemysli.pl/marcinbielicki.php?c=4main&idEbook=240 Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Precz z ESTROgenem ! 20 lat temu Estrogen zawarty w diecie typu amerykańskiego feminizuje. Mężczyznom rosną cycki (tzw. manboobs) i niewieścieją. Linki dla zainteresowanych: www.arthurdevany.com/archives/2006/08/sports_advertis.html What are the feminizing substances? Well, plant-derived estrogen. Lack of Vitamin A. Obesity. The young male woofing down a What-Ever-Burger in the commercial is doing two bad things, probably more. One, he is eating estrogen in the hamburger and in the bun. The sauce has sugar and plenty of it. The sweet soft drink is loaded with things that destroy insulin sensitivity. Add up the effects. Increased estrogen from an exogenous source (the food-like substances) and increased estrogen and decreased testoterone from an internal source, his own body at least while he is still a he. The exogenous, or external, source is in the plant source of estrogen and the hormones in the meat. Better to just eat the patty. The french fries add another hit of plant estrogen and simple, fat-building carbohydrate. Then, the sugar in the sauce and soft drink that destroys insulin sensitivity. How does a male make estrogen? When he gets fat. His fat turns his testosterone into estrogen. And lacking Vitamin A and other nutrients, there is nothing to block or limit this conversion. A male drinking beer and eating pizza will become less of a male soon. No longer the young, lean guys they use on the commercials after a few years of this. It is the same process; external sources of estrogen in the beer and pizza and internal sources from excess body fat and poor nutritional status. www.arthurdevany.com/archives/2006/08/like_mommy.html "One comment I have about his (Dr. Wong) statement in the interview where he says ALL women by their late 30s and into their 40s become their mothers Odpowiedz Link Zgłoś
krecilapka Czy ktos moglby mi wyjasnic 20 lat temu co to sa "szerokie ramiona" opisane w tekscie jako meskie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamaJasia progesteron w pigułach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Szkoda, że się nie pisze, iż podawanie progesteronu w pigułkach antykoncepcyjnych przez lata, tak jak robi to większość kobiet stosujących antykoncepcję hormonalną, zakłóca naturalny cykl owulacyjny, przez co, nawet po odstawieniu pigułek są trudności z zajściem w ciąże. Wiem, to bo sama tego doświadczyłam! Może więcej o negatywnych skutkach antykoncepcji i podawania hormonów! pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TomexRex Re: progesteron w pigułach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Właśnie, szkoda że nie napisali, że kobietami rządzą hormony podawane w pigyłkach antykoncepcyjnych... progesteronowa DOMINACJA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student biologii Bzdura! FSH, nie testosteron! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Za spermatogenezę odpowiedzialny jest nie testosteron tylko FSH! To niedopuszczalne uproszczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonzo Rządzą nami hormony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Popularnym produktem podwyższającym poziom hormonu szczęścia są narkotyki, bo na przykład działanie tetrahydrocannabinolu (marihuany) polega na stymulacji przysadki do wydzielania serotoniny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Debhra Rządzą nami hormony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu A co z hormonami tarczycy???? Są bardzo ważne, ,,dzięki" nim przytyłam 12 kg!!! Może wspomnicie i o tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgr Rządzą nami hormony IP: 158.75.240.* 20 lat temu Szczęście i radość życia można uzyskać z THC:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: Rządzą nami hormony IP: 158.75.240.* 20 lat temu ta a meskość ze sterydów(testosteronu za 30zł)m :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateush Rządzą nami hormony IP: 83.17.209.* 20 lat temu Hormony to objawy zakażenia u dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domisia Rządzą nami hormony IP: *.crowley.pl 20 lat temu Można, można... To zazwyczaj ludzie "zarażają" hormonem szczęścia a jeśli masz go w nadmiarze to też się podziel :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Rządzą nami hormony IP: *.gdynia.mm.pl 20 lat temu pokłady serotoniny uwalnia MDMA - polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natalia Rządzą nami hormony IP: 213.199.192.* 20 lat temu ehhhh uwielbiam biologie i odkeywac te wszystkie tajemnice naczego ciala... Odpowiedz Link Zgłoś