kropka8 19 lat temu upralam mezowi prawie nowy sweter w pralce na programie welna sweter zapakowany w siatke do prania po wyjeciu okazalo sie ze ma kilka dziur siatka zapieta cala jak to wytlumaczyc? jak wasze doswiadczenia w tym temacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
diamencik777 Re: pranie swetra 19 lat temu a po co ta siatka, ja od lat piorę bez siatki. Wydaje mi się, że w siatce bardziej się gniecie. Może zaczepił się w tej siatce i podczas wirowania zrobiły się dziury. Ja piorę zawsze w dobrym płynie do prania wełny, daję płyn zmiękczający, włączam pranie delikatne (mam taki guziczek) i redukuję obroty, wyprane zawsze super. Jeśli są plamy to daję Vanish bez chloru. Czasem nawet nie muszę prasować. Odpowiedz Link Zgłoś
alexxa6 Re: pranie swetra 19 lat temu widocznie sweter juz mial male dziurki i podczas parnia poprostu się powiększyły. vanilla-cafe.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
kropka8 Re: pranie swetra 19 lat temu ale skad te dziurki sweter prawie nowy poniewaz dosc drogi postanowilam chronic go ta siatka pralam go dopiero 3 raz, pierwsze dwa razy ok bez zadnych problemow nie rozumiem tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate1972 Re: pranie swetra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu na 100% mole - daje sobie prawą rękę odrąbać. Sweter do wyrzucenia, polecam przejrzeć szafę, wyszorować i powkładac odpowiednie środki na mole. Odpowiedz Link Zgłoś
wentylatorka A ja tylko w rękach, bo .... 19 lat temu Ja tam swetrów nikgdy nie piorę w pralce, bo z doświadczenia tak mam, że wszystkie się kurczą i potem zamiast za biodra, to sięgają pod pępek !! Zawsze piorę swetry w rękach (Trochę z tym kłopotu - wiem) ale dzięki temu, zwetry nie filcują się i zawsze zą mięciutkie. Po wypraniu i wykręceniu swetra, rozkładam go na ręczniku, blisko kaloryfera i podsycha, a ręcznik wchłania wilgoć. Potem jak jest jeszcze trochę wilgotny, to wieszam go na wieszak, a potem na sznurek w łazience. Mam pewność, że nie zmini rozmiarów i rozciągnie się wzdłuż, a nie wszerz !! :) ALE każdy ma swoje sprawdzone sposoby i niech się ich trzyma :) POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytryna Re: A ja tylko w rękach, bo .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu dodałabym jeszcze,że dobry jest duży i szeroki wieszak,tak aby nie było wypchanych ramion. Odpowiedz Link Zgłoś