Dodaj do ulubionych

Lśniące okna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu
Mam pytanie. Szukałam właśnie na Allegro różnych "ułatwiaczy" do mycia okien.
Zainteresowaly mnie:
allegro.pl/item177589672_glass_wizard_szybsze_mycie_okien_hit_279.html
allegro.pl/item179464533_vileda_profesjonal_zestaw_do_mycia_okien_.html
allegro.pl/item179948316_karcher_k_250_parowo_akum_maszyna_do_mycia_okien.html
Zwłasza intryguje mnie ta ostatnia maszyna. Miał ktoś z Was może coś takiego?
Sprawdza się, czy szkoda wyrzucać pieniądze?
Obserwuj wątek
    • zresetowany_berbec Re: Lśniące okna 19 lat temu
      nie uzywalam nic z tego. Myje okna jak za dawnych lat- gabka i woda z plynem.
      Potem wycieram gazetami do sucha. NIe ma smug. Żadnych nowoczesnych proszkow, w
      zadnym wypadku reczniki papierowe!
      • Gość: mika9949 Re: Lśniące okna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu
        Nie kupiłabym maszyny za taką sumę do mycia 4 okien,no chyba,że Ty masz ich ze
        30 albo nie liczysz się w ogóle z pieniędmi.
        Jest jeszcze jedna opcja,że będziesz myła u ludzi za odpowiednią sumkę to wtedy
        zwrócą się koszta.
        Ja myję tradycyjnie-woda z płynem póżniej wycieram do sucha i wcale nie zajmuje
        mi to całego dnia a okna zawsze są lśniące,zmęczona też nie jestem.bo nigdy nie
        doprowadzam ich do takiego stanu by trzeba je szorować.
        • Gość: bti Re: Lśniące okna IP: *.toya.net.pl 19 lat temu
          Z pieniędzmi się liczę na tyle, żeby najpierw spytać czy warto coś kupić. Ale
          gdyby to miał być dobry zakup na lata, to czemu nie. Zwłaszcza, że zestaw do
          mycia okien złożony ze ściągaczki i jakiś gąbek kosztuje podobnie.
          Odkurzacz kosztuje więcej, a nikt się specjalnie nie zastanawia czy warto go
          kupić do 30 metrowej kawalerki.
          • she8 Re: Lśniące okna 19 lat temu
            Kupiłam w media markt odkurzacz parowy, cena ok.200 zł.Czyszczę nim płytki,
            kaloryfery, ostatnio też wypróbowałam do mycia okien i futryn.Po umyciu
            wycieram je do sucha lnianą ściereczką.Są czyste, jestem zadowolona.
            • Gość: bti Re: Lśniące okna IP: *.toya.net.pl 19 lat temu
              Super napisz coś więcej - czy czyści tylko sama para czy trzeba używać jakiś
              detergentów (jeśli tak, to jakich i za ile). Jak myślisz czy można nim byłoby
              wyczyścić również plastikowe ramy okienne?
              • she8 Re: Lśniące okna 19 lat temu
                Nie użyłam żadnej chemii,wytarłam do sucha lnianą ściereczką.Ramy mam
                aluminiowe,myślę,że do plastików odkurzacz nada się równie dobrze.
                • Gość: savena Re: Lśniące okna IP: *.access.telenet.be 19 lat temu
                  uzywam karchera od 10 lat, myje fantastycznie. uzywam do niego wody destylowanej. polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka