Gość: kinn26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu Mam zamiar upiec po raz pierwszy kurczaka na butelce, czym mam go nasmarowac czy posypać po wierzchu żeby mięso było miękkie i pyszne ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia-74 Re: Kurczak na butelce 19 lat temu Ja przyprawiam kurczaka papryką ostrą w proszku, czosnkiem bardzo dużo, bo my lubimy, wegeta i do butelki wlewam do połowy wodę, albo robiłam też na puszce piwa, ale trzeba troszkę piwa odlać, żeby nie była pełna puszka. Bardzo dobre polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Kurczak na butelce IP: *.euro-net.pl 19 lat temu Co do smaku - nie mam zastrzezeń - ele wygląd takiego kurczaka (jadłam dzieła kilku gospodyń) jest ODSTRASZAJĄCY.Jak ukrzyżowany... Odpowiedz Link Zgłoś
siwamar Re: Kurczak na butelce 19 lat temu Przyprawiasz go tak jak lubisz, będzie soczysty bo to piwo lub woda z butelki ma takie zadanie. u mnie to sie nazywa "kurczaki z tramwaju" bo piekę zazwyczaj dwa i wygladaja w czasie pieczenia jakby stały w tramwaju i trzymały za uchwyty Odpowiedz Link Zgłoś