Gość: julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Nie pomaga proszek , wcześniejsze namaczanie w płynie do mycia naczyń. To co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: buzi1 Re: A tłuste plamy ? IP: *.tnt1.per1.da.uu.net 23 lata temu Gość portalu: julia napisał(a): > Nie pomaga proszek , wcześniejsze namaczanie w płynie do mycia naczyń. To co > robić? Ktos mi powiedzial, zeby tlusta plame zasypac talkiem kosmetycznym i potem normalnie wyprac. Nie stosowalam tej metody, ale moze warto sprobowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: A tłuste plamy ? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 23 lata temu Jest taki tani,prymitywny i niedrogi środek, który się nazywa KLAR/ sklepy z art. gospodarstwa domowego/.Trzeba nim pokryć plamę, poczekać, aż wyschnie i jeżeli zostanie zaciek, należy tę rzecz wyprać.Nie będzie śladu po plamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: A tłuste plamy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Już kupiłam jakiś wywabiacz plam. Reklamują ,że nawet plamy ze smoły. Opiszę jak się sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielacasey Julka, pomaga ludwik, ale gdy niczym innym plamy 23 lata temu sie wczesniej nie potraktuje. Sprobuj vanish (mydelko) gdy ten cud-odplamiacz nie pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julia Re: A tłuste plamy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu Dziewczyny już znalazłam!!!! Czysta rewelacja. Produkt jest w areozolu. Dry Spot Remover firmy Johnson. Popsikałam , poczekałam i wytrzepałam biały talk z ubrania. Śladu nie ma. Nie trzeba nawet prać po zastosowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old Re: A tłuste plamy ? IP: *.acn.pl 23 lata temu Radzę uprać. Szczególnie materiały typu jedwab i len. Jeśli po wytrzepaniu tego środka zostawimy go zbyt długo na soczystym kolorze w tym miejscu kolor zblednie. Właśnie nie uprałam i zepsułam sobie drogą spódnicę Max Mara. Odpowiedz Link Zgłoś
byhanya Re: A tłuste plamy ? 23 lata temu na naturalnych materialach czyscic albo ludwikiem albo specjalna benzyna sztuczne tworzywa reaguja z tluszczem i "topia sie" tak, ze nie jest to tlusta plama tylko "twarda" aaaa jeszcze wlokna polimerowe rozkladaja sie w sloncu (polyester) wiec uwazajcie na ponczochy Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Sposób małego chemika ;-) 23 lata temu Nasączamy watkę benzyną ekstrakcyjną, a drugą watkę trzymamy pod zaplamionym materiałem. Watką z benzyną NIE TRZEMY, lecz uderzamy tłustą plamę. Tłuszcz powinien w całości przejść na spodnią watkę :-) Jak ktos tu wspominał, nie stosować do tworzyw sztucznych!! Odpowiedz Link Zgłoś