Dodaj do ulubionych

A tłuste plamy ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu
Nie pomaga proszek , wcześniejsze namaczanie w płynie do mycia naczyń. To co
robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: buzi1 Re: A tłuste plamy ? IP: *.tnt1.per1.da.uu.net 23 lata temu
      Gość portalu: julia napisał(a):

> Nie pomaga proszek , wcześniejsze namaczanie w płynie do mycia naczyń. To co
      > robić?

Ktos mi powiedzial, zeby tlusta plame zasypac talkiem kosmetycznym i potem
      normalnie wyprac. Nie stosowalam tej metody, ale moze warto sprobowac.
      • Gość: Gosia Re: A tłuste plamy ? IP: *.wro.vectranet.pl / 10.10.2.* 23 lata temu
        Jest taki tani,prymitywny i niedrogi środek, który się nazywa KLAR/ sklepy z
        art. gospodarstwa domowego/.Trzeba nim pokryć plamę, poczekać, aż wyschnie i
        jeżeli zostanie zaciek, należy tę rzecz wyprać.Nie będzie śladu po plamie.
    • Gość: julia Re: A tłuste plamy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu
      Już kupiłam jakiś wywabiacz plam. Reklamują ,że nawet plamy ze smoły. Opiszę
      jak się sprawdza.
    • gabrielacasey Julka, pomaga ludwik, ale gdy niczym innym plamy 23 lata temu
      sie wczesniej nie potraktuje. Sprobuj vanish (mydelko) gdy ten cud-odplamiacz
      nie pomoze.
    • Gość: julia Re: A tłuste plamy ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23 lata temu
      Dziewczyny już znalazłam!!!! Czysta rewelacja. Produkt jest w areozolu. Dry
      Spot Remover firmy Johnson. Popsikałam , poczekałam i wytrzepałam biały talk z
      ubrania. Śladu nie ma. Nie trzeba nawet prać po zastosowaniu.
      • Gość: old Re: A tłuste plamy ? IP: *.acn.pl 23 lata temu
        Radzę uprać. Szczególnie materiały typu jedwab i len. Jeśli po wytrzepaniu tego
        środka zostawimy go zbyt długo na soczystym kolorze w tym miejscu kolor
        zblednie. Właśnie nie uprałam i zepsułam sobie drogą spódnicę Max Mara.
        • byhanya Re: A tłuste plamy ? 23 lata temu
          na naturalnych materialach czyscic albo ludwikiem albo specjalna benzyna
          sztuczne tworzywa reaguja z tluszczem i "topia sie" tak, ze nie jest to tlusta
          plama tylko "twarda"
          aaaa jeszcze wlokna polimerowe rozkladaja sie w sloncu (polyester) wiec
          uwazajcie na ponczochy
    • the_dzidka Sposób małego chemika ;-) 23 lata temu
      Nasączamy watkę benzyną ekstrakcyjną, a drugą watkę trzymamy pod zaplamionym
      materiałem. Watką z benzyną NIE TRZEMY, lecz uderzamy tłustą plamę. Tłuszcz
      powinien w całości przejść na spodnią watkę :-)
      Jak ktos tu wspominał, nie stosować do tworzyw sztucznych!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka