Gość: wadi IP: 217.8.186.* 23 lata temu Potrzebny mi odkurzacz. Poszłam do sklepu i dostałam oczopląsu! Co ja mam wybrać? Na co zwracać uwagę przy wyborze? Które firmy produkują dobre odkurzacze? Help ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hania :o) Re: Odkurzacz IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 23 lata temu tez mialam ten problem bardzo niedawno . najwarzniejsze jest to jakie ma ssanie ale nie silnika tylko przy ssawce (nie jestem pewna czy w polsce zwracaja uwage na taki parametr. drugie toczy worek jest dosyc duzy, a trzecie to czy ma kolka, samozwijajacy sie pzrewod. czy rure mozna "wstawic" do odkurzacza szukalam dwa tygodnie i znalazlam SIEMENS dynapower 1800W jest super polecam wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Odkurzacz IP: 80.51.236.* 23 lata temu Duże znaczenie ma też waga odkurzacza - ja mam odkurzacz piorący Philipsa, już jakieś 10 lat, jestem z niego bardzo zadowolona - nie psuje się, dobrze ciągnie, ma duży worek, mogę wyprać tapicerkę ........... jest tylko jedno ale - mam piętrowy dom a odkurzacz jest ciężki i bardzo się z nim namęczę biegając po schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
maslonia Re: Odkurzacz 10 lat temu Dziś to raczej moc silnika nie jest podstawą tego, że odkurzacz dobrze czyści. Znam odkurzacze z dużą mocą, ale o słabej konstrukcji i mało skutecznej filtracji, takie "zakurzacze". Co do worków, to widziałam odkurzacz Hoovera z workiem nawet 5 litrów. Osobiście jednak najwyżej cenię sobie odkurzacze bezworkowe, bo nie trzeba pamiętać o worku, worek nie daje dodatkowego oporu powietrza.. Poza tym zwróciłabym uwagę na system filtracji też u Hoovera ciekawy, bo podwójny z filtracją cyklonową. Zobacz np taki odkurzacz www.hoover.pl/maly_sprzet/produkt/999-rc81_rc25011 Odpowiedz Link Zgłoś