02.03.05, 11:16
Ma pytanie do mam pięciomiesięcznych bobasów: ile zjadają Wasze maluchy na
dobę? Moja córa ( za 3 dni zaczyna szósty miesiąc) zjada mi ok 560-600ml,
ale zdarzają się dni gdy wypija tylko 350ml! czasem muszę się nieźle namęczyć
by ją nakarmić!! Jest bardzo drobniutkim dzieckiem ( waży teraz 5250) i nigdy
pewnie pyzatą kluseczką nie będzie ale jak każda mama się martwię!... Ania z
córcią
Obserwuj wątek
    • joaska7 Re: NIEJADEK! 02.03.05, 14:10
      Aniu, nie martw się. Dzieci tak mają. Powinny mieć chyba konstytucyjnie
      przyznane prawo do niejedzenia. A moja córeczka jak jej idą zęby to potrafi
      zjeść np. tylko 60 ml.,a ma skończone 9 mies. Może twoja córcia też ząbkuje.
      Pozdrawiam
      Joanna
      • anulia1 Re: NIEJADEK! 02.03.05, 15:52
        Dziękuję Asiu za słowa otuchy! może rzeczywiście ząbkuje bo tony śliny po buźce
        jej ścieka i wszystko pcha do ust! pozdrów swe maleństwo! Ania
    • baytus Re: NIEJADEK! 02.03.05, 17:47
      Mam synka 5 m-cy, który drobniutki nie jest, waży 8,25kg i do niedawna trząsł
      się na widok butelki. Co 3godz. zjadał 150ml/choć norma na op.mleka 180ml/ i w
      dzień i w nocy. Od tygodnia przeżywam to co Ty. Wydłużam o ile się uda, przerwy
      między karmieniami do 4godz.,ale to niestety nie poprawia mu apetytu. W dodatku
      wypija 40-120ml max. W sumie na dobę też ok600-650ml ale ile muszę się
      nakombinować, żeby go teraz nakarmić. W dodatku jest marudny i ślina kapie mu
      na metry. Zmieniałam mu mleko więc może to jest przyczyną, albo może to ząbki,
      albo znów jakiś kryzys 6 m-ca, bo na przełomie 3 i 4 też mniej jadł. Jeśli do
      końca tyg. się nie poprawi to wybierzemy się chyba do pani doktor.
    • baytus Re: NIEJADEK! 03.03.05, 10:03
      Może to słabsze jedzenie naszych maluchów to faktycznie ząbki, mój ma teraz
      dodatkowo jeszcze katar no i kłopot z oddychaniem, ale wczoraj odkryłam, że
      przebiła się pierwsza dolna jedyneczka. Wiem, że to nie poprawi apetytu, ale
      dobrz znaleść przyczynę.
    • joan_29 Re: NIEJADEK! 03.03.05, 16:32
      dobrze wierziec drogie e-Mamy ze nie sama borykam sie z problemem niejedzenia.
      Moj synek skonczyl 4 m-ce tydzień temu, do tej pory jadl 80-110 ml co ok 3-4
      godziny ale od niedzieli tragdia, je po 30-50 ml mleczka. Jest chory i dostaje
      antybiotyk, wiec moze to tez wina choroby i zatkanego noska, ale i tak ide
      jutro ponownie do lekarza, bo sie martwie...mam nadzieje ze nasze niejadki
      kiedys zaczną jeść..
      pozdrawiam Joasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka