Dodaj do ulubionych

Bolące kupki

07.08.05, 23:30
Panie doktorze niedawno pytałam Pana czy Nutramigen może powodować kolki, Pana przypuszczenia sprawdziły się całkowicie, synek po kilku dniach na nowym mleku znowu był spokojnym, "bezkolkowym":) dzieckiem. Po Nutramigenie skończyły się nasze problemy z BARDZO śmierdzącymi, rzadkimi, pienistymi robionymi w bólach kupkami. Niestety po 1,5 tyg. wróciły bóle brzucha przed samym zrobieniem kupki, ból to jest tochę delikatnie napisane, dziecko przerażliwie krzyczy jakby obdzierane ze skóry, nie da się go wcale uspokoić. Fakt, że trwa to może 5 min i gwałtownie kończy się chwilę przed zrobieniem kupki. Taki scenariusz powtaża się ZA KAŻDYM razem. Panie doktorze dlaczego tak się może dziać?
Z ważnych (moim zdaniem faktów): wcześniak z 34 tyg. z wagą 1800g obecnie 8 tygodni, waga 4300, synek ostatnio (od przejścia z omneo na nutramigen) bardzo dużo je 100-120 ml średnio co 2,5 godziny przez całą dobę . Kupki przez to robi praktycznie co drugie - trzecie karmienie.
Dostaliśmy skierowanie do gastroneonantologa (nie jestem pewna czy dobrze napisałam, przepraszam) ale musimy długo czekać na wizytę, a ja już nie mogę ptrzeć jak on cierpi. Prosimy o pomoc.
Obserwuj wątek
    • piotr-albrecht Re: Bolące kupki 08.08.05, 15:15
      Objawy moga byc tzw. dyschezja, czyli pewna czynnościową i przejściową
      niedoskonałością w wypróżnianiu, tzn. że jest pewien brak koordynacji między
      wypieraniem stolca a rozkurczem zwieracza. Jest to stan przejściowy i mozna z
      wizytą u gastrologa nieco poczekać.
      • neska79 Re: Bolące kupki 08.08.05, 15:32
        Dziękuję za szybką odpowiedź.
        Czyli jak długo powinniśmy zaczekać, czy to jest kwestia tygodnia czy raczej miesięcy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka