Dodaj do ulubionych

Mleko krowie - kiedy?

10.10.05, 20:20
Witam :)
Czytałam na forum edziecko, że wiele lat podaje swoim ponadrocznym maluchom
zwykłe, krowie mleko.
Moja córeczka ma 14 miesięcy i 3 razy dziennie wsuwa kaszke na mleku
modyfikowanym.
Zastanawiam się, czy opinie aby podawać mleko modyfikowane do 3 roku życia są
uzasadnione czy to producenci po raz kolejny chcą naciagnąc nadgorliwe mamy?
Obserwuj wątek
    • finezze Re: Mleko krowie - kiedy? I JAKIE ?? 10.10.05, 22:33
      No wlasnie...moj synus ma 16 miesiecy i ciagle pije Bebiko. Nasz pediatra pare
      dni temu uswiadomil mi, ze w zasadzie Tomus moze juz doic krowie mleko, bo
      dziecko w tym wieku to juz raczej wszystko powinno szamac. nie zastanawiajac
      sie dlugo ugotowalam mu kaszke na mleku krowim no i ... nic. Maly trzasnal
      butelka o podloge i skutecznie wymusil na nas swoje Bebiczko. Teraz podstepnie
      mieszam pol na pol Bebiko z mlekiem krowim i jakos mlody daje sie przekonac.
      Nurtuje mnie tylko jedna sprawa ... jakie mleko krowie jest najlepsze? W
      kartonie czy z woreczka? Chude czy tluste? Slyszalam, ze Laciate to najbardziej
      chemiczne mleko ...
      • bkoniecz Re: Mleko krowie - kiedy? I JAKIE ?? 11.10.05, 12:02
        moj syn ma ponad 3 i pije modyfikowane (Bebilon) i jakoś nie mam z tym
        problemu - jemu odpowiada smak a ja sie nie martwie czy zanieczyszczone i
        dobre. Wychodze z zalożenia, ze jak dorośnie do zwyklego mleka to sam bedzie
        je chciał. Na tej samej zasadzie pije tylko wode, nie tyka Danonków (ale zwykły
        jogurt wcina aż mu sie uszy trzesą) a z zieleniny toleruje głównie ogórki
        kiszone. Widać tak potrzebuje. Jak dorośnie do innych smaków / pokarmów to sam
        po nie wyciągnie łapkę:)
    • piotr-albrecht Re: Mleko krowie - kiedy? 11.10.05, 23:05
      Zalecenia dotycza tylko drugiego roku zycia a reszta jest juz trochę naciągana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka