mimi22011984 22.02.10, 13:55 witam czy wie ktos moze gdzie moge jeszcze zapisac roczne dziecko do przedszkola?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
organista_pl Re: przedszkole 22.02.10, 15:27 Roczne dziecko do przedszkola ??? skąd ty się urwałaś z Marsa czy Wenus dziecko roczne co najwyżej do żłobka bo przedszkolaki to najwcześniej 2,5 roczne jak potrafią same załatwiać swoje potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: przedszkole 22.02.10, 16:36 A teraz to nawet 2,5 rocznego sie nie zapisze nigdzie! Aplikacje wysyłasz do UM i tam system od razu odrzuca dzieci,które nie mają skończonych 3 lat. Pozostają ewentualnie listy rezerwowe w przedszkolach. I niekoniecznie dziecko musi załatwiać sowj potrzeby.Co przedszkole to inne zasady.W moim akurat panie nie mają problemu ze zmianą pieluchy. Odpowiedz Link Zgłoś
tim-ka Re: przedszkole 22.02.10, 19:22 Musisz poczekać dwa lata. Składasz wniosek o przedszkole tylko w miesiącu marcu, bo tylko wtedy jest nabór, wyłącznie komputerowy. Zgłaszasz dziecko do 3 przedszkoli, 1,2,3 wyboru i zwykle... nie dostajesz żadnego. Stąd zapisy i kolejki do przedszkoli prywatnych. Odpowiedz Link Zgłoś
angeter0231 Re: przedszkole 23.02.10, 17:00 Dziś w pewnym radiu przez cały dzień było poruszenie tematu o przedszkolach.Czy coś się zmieniło w tej kwestii w naszych Tychach?Czy nadal miejsca będą tylko dla dzieci tzw "samotnych matek" które tak naprawdę nie są? To się okaże w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: przedszkole 23.02.10, 17:50 A chodzi ci o zapisanie dziecka już czy na zapas?? Bo jeśli na zapas, to wchodzą w grę tylko przedszkola niepubliczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tyszanka111 Re: przedszkole 01.03.10, 22:02 no właśnie roczne to chyba tylko tak na wyrost.. z tego co wiem znajomi właśnie tak zapisali swoje dziecko (w razie gdyby nie udało im się dostać do publicznego przedszkola) Swoją drogą pytanie do rodziców przedszkolaków - jak tam tegoroczna elektroniczna rejestracja? Odpowiedz Link Zgłoś
tim-ka Re: przedszkole 02.03.10, 07:16 3 letnie dziecko rodziców pracujących, które wcześniej nie chodziło do żłobka, jest dopiero na 8 miejscu w kolejności uprawnionych. Swego czasu było dla mnie zaskoczeniem, że zapisując pierwszy raz dziecko do przedszkola musiałam wydrukować formularz, zanieść go do przedszkola, (nawet jak wybierałam trzy to zanosiłam do jednego), a tam pani wrzucała to do specjalnego systemu, który (w domyśle) potem losuje. Myślałam, że można zapisać się w systemie samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
majka_tychy Re: przedszkole 02.03.10, 15:37 hej wlasnie dzis doniosłam do przedszkola pierwszego wyboru karte wydrukowana z formico. poproszono mnie abym udokumentowala zatrudnienie i stan cywilny (faktycznie sama wychowuje malego i jestem panna) mam nadzieje ze w UM - cywilnym cos mi napiszą. W kazdym razie Pani Dyrektor przedszkola tam mnie odeslala. Ciekawostka. Odpowiedz Link Zgłoś
taclar Re: przedszkole 02.03.10, 20:46 Dla wyjaśnienia. Urząd Stanu Cywilnego nie wystawia zaświadczeń o stanie cywilnym (panna lub kawaler), a jedynie ewentualnie zaświadczenie, że pod aktem urodzenia brak zapisku o zawarciu związku małżeńskiego. A to nie to samo co potwierdzenie, że jesteś panną. Odpowiedz Link Zgłoś
majka_tychy Re: przedszkole 05.03.10, 19:57 moj pierwzy post po pierwszej wizycie w przedszkolu, gdzie info dostałam od Pani Dyrektor - ktora sama naprawdę do końca nie wiedziała jak mam jej to udokumentować. Teraz po wizycie w UM - sprawy obywatelskie - panie bardzo zdziwione po przedstawieniu sprawy, napisaniu przeze mnie wniosku, powiedzialy ze cos na poniedzialek przygotują. w sumie czuj się jak królik doświadczalny, bo cos odemnie ktoś chce ale nie wie co, i wlaściwie wydaje się że nie regulują tej sprawy żadne precyzyjne przepisy. Odpowiedz Link Zgłoś
organista_pl Re: przedszkole 06.03.10, 09:21 jak słyszę ten lament to aż się srać chce a do przedszkola chodzą tylko dzieci samotnie wychowujących matek klepnijcie się w łap durne baby bo ja pod przedszkolem dzień w dzień widzę obojga rodziców i to przyjeżdżających takimi furami ze mogło by się wydawać ze stać ich na prywatne przedszkole Odpowiedz Link Zgłoś
kati792 Re: przedszkole 06.03.10, 11:41 Sam się klepnij w łeb-chamie! Współczuje twojej żonie...mieć w domu chama... A jak chce ci się sr...to idz,może ci ulży! Odpowiedz Link Zgłoś
mimi22011984 Re: przedszkole 22.03.10, 20:11 organista_pl ale z ciebie jest 100% fraj er!!!! po pierwsze nie wiem czy wiesz ale teraz dzieci zapisuja kobiety gdzie nawet nie sa w ciazy!!!!! ja oczywiscie zapisalam dziecko juz do przedszkola ale do prywatnego bo watpie w to aby udalo sie dziecku dostac do publicznego i sie ciesze ze to zrobilam bo zapisy sa dopiero na 2013r w niektorych juz przedszkolach!!!!!! ale dziekuje innym za mila odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś