agarugby 04.03.06, 18:39 Synek ma 8 miesiecy a ja nie mam pojecia jak podac mu zoltko...tzn.w jakiej postaci i czy na przyklad moge je podac w zupce ze sloika....bardzo prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamapiotrka Re: Jajko 04.03.06, 21:19 Ja biorę żółtko ug. na twardo, przeciskam łyżeczką przez drobne sitko (nie lubi grudek:(() i dokładam ze słoiczków np. marchewkę + brokuły, lub marchewkę + groszek z pietruszką, lub po prostu zupkę jarzynową bez mięsa. Odpowiedz Link Zgłoś
lides Re: Jajko 04.03.06, 21:53 mój mały ma prawie 7 mies.i daję mu tylko zupki z mięskiem.a jak dodaję zółtko to lepiej dawać bez mięsa?mój mały je tylko zupki gerbera i to po całym dużym słoiczku.ostatnio stwierdziłam ze chyba jest za pomarańczowy.poszukałam innych słoiczków(bez marchewki) i teraz mieszam 2 inne małe i 1 słoiczek mięska(80G).także na 1 posiłek wychodzi 40g kurczka czy indyka.czy taka ilość mięsa nie jest za duża na jeden posiłek? Odpowiedz Link Zgłoś
perse1 Re: Jajko 05.03.06, 13:33 najbezpieczniej ugotowane na twardo,ja rozgniatam po prostu widelcem(lubi grudki) i dodaje do słoiczków ale tylko tych bezmięsnych,jak ma w obiadku ze słoika mięso,to juz bez zółtka,niestety bezmięsne są tylko papki dla 5 mcy,ja odkryłam ze jest 1 zupka kalfiorowa bobovity od 6 mca jest bezmięsna i do tego słoiczka dodaje zółtko,mała to uwielbia,choc miom zdaniem jest akurat najmniej smaczna z dan słoiczkowych,ale cóz jej smakuje.czasem robię jej purre nestle z marchewką i groszkiem na mleku do tego jakies warzywko i zółtko,ale jakos nie przepada. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona_rudzinska Re: Jajko 06.03.06, 18:04 zawsze ugotowane i rozgniecione lub przetarte przez sitko [na przemian z zupą z mięsem, czyli co 2-gi dzień 1/2 żółtka], może Pani dodać do zupek kupionych Odpowiedz Link Zgłoś