joanna129 27.11.06, 12:16 Dziewczyny podajcie to mleko swoim dzieciom? Co sadzicie o problemie? Czy Wasze dzieci tez maja luzne stolce po tym mleku? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bgoralska1972 Re: Bebilon Pepti II 01.12.06, 22:17 Dokładnie tak,ale nie zawsze. Dopiero poczytalam teraz o tym problemie. wczesniej nie kojarzylam tego z mlekiem. Np rzucilo mi sie w oczy ze mleko nie zawsze jest hermetycznie pakowane mimo tej folii aluminiowej,tak jakby podchodzilo wilgocia jeszcze nieotwarte. Próbujemy mleko sojowe, bo pełnego na pewno niemoże. Choc ciekawostka, po Enfamilu stolce mial niebolepszeniz po bebilonie pepti II. Odpowiedz Link Zgłoś
oskarek05 Re: Bebilon Pepti II 02.12.06, 09:39 A ten Enfamil to na receptę czy w złykłej sprzedaży ?? a i ile kosztuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
wiktoria06 Re: Bebilon Pepti II 02.12.06, 11:58 www.nutricia.com.pl/press_room.php?cat=m&id=86_________________ Odpowiedz Link Zgłoś
asik37 Re: Bebilon Pepti II 02.12.06, 12:33 Nie chce sie czepiac ale nie bardzo moge sie doszukac zasadnosci takich pytań...bo niby jaką alternatywę ma wiele mam jak nie podawanie swoim pociechom pepti...przejscie na nutramigen, soję? Bo przeciez nie na zwykłe mleko( enfamil do takich nalezy) Moj synek ma 1,5 roku, jest alergikiem i bardzo długo karmie go tym mlekiem i nie moge narzekać, a co do kup u alergików to moze troche i wina mleka ale rowniez innych pokarmów jesli dziecko juz takie jada.Uwazam ze jesli dziecko moze jadac pepti nie musi przechodzic na nutramigen czy amino to jeszcze nie jest żle i jest duza szansa ze szybko z alergii wyrosnie. Jestem technologiem zywnosci i mam wieksze zaufanie do hydrolizatów mleka krowiego niz mlek sojowych ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś