bastet7 14.12.06, 17:26 Chcę zacząć podawać Nutriton do mleka dla mojej córki. Na razie ma smoczek do butelek Canpol Babies 1 (wolny). Rozumiem, ze do mleka z Nutritonem będę potrzebowała inny - jaki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joasik79 Re: Nutriton-jaki smoczek 14.12.06, 18:40 Witam! Zaczęłam dodawać Nutriton do mleczka kiedy mój synek pił już ze smoczka nr 2. Może więc wystarczy kupić smoczek o numer większy? Jednak najpierw proszę sprawdzić jak będzie się Pani córci piło z wolnego smoczka. Mleczko zagęszczone Nutritonem jest mniej gęste od gotowych mieszanek z symbolem AR. Wiem to , bo sama używałam kilku, min. Nan Ar i Bebilon AR. I wtedy rzeczywiście mały męczył się podczas ssania i denerwował. Obecnie mleczko nie jest takie gęste, synek pije spokojnie i przynajmniej się nie dławi, co miało miejsce podczas podawania zwykłej mieszanki. Może w Pani przypadku zmiana smoczka też nie będzie konieczna. Wszystko zależy od tego , jak córeczka będzie sobie radziła. Jak będzie musiała wkładać dużo wysiłku w ssanie, proponuję zmienić smoczek na taki z większym przepływem. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
bastet7 Re: Nutriton-jaki smoczek 14.12.06, 19:02 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Może faktycznie spróbuję z obecnym smoczkiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Nutriton-jaki smoczek 14.12.06, 22:32 Witam, proponuję spróbować z trójprzepływowym ( np Canpolu) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś