Dodaj do ulubionych

Urzad Pracy

IP: *.chelmno.mm.pl 14.08.14, 15:10
W UP zmienily sie zasady ewidencji bezrobotnych. Bezrobotny dotychczas przychodzil do urzedu raz na miesiac, skladal podpis i juz. Odbywalo sie to w dwoch pokojach, pracowalo przy tym szescioro urzednikow. Przyszlo nowe. Teraz kazdy bezrobotny ma okreslany indywidualny profil, mase pytan . To zabiera czas. Pracuja nad tym dwie panie w pomieszczeniu wielkosci lazienki. Panie kieruja tez bezrobotnych na kursy, szkolenia, zalatwiaja cala papierologie. Pracy duzo, ludzi i miejsca malo.
Dlaczego te panie sa tylko dwie ? Dlaczego pracuja w takiej ciasnocie?
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: Urzad Pracy IP: *.chelmno.mm.pl 15.08.14, 23:09
      moze w koncu czesc "urzedasow" pozna co to praca...
      a nie 3/4 z wymiaru czasu pracy spedzac na prywacie czy pogawedkach...
      • Gość: xxx Re: Urzad Pracy IP: *.tvgawex.pl 16.08.14, 20:46
        niech zobaczą co to praca... a nie tylko kawusia i ploteczki
        • Gość: bezrobotny Re: Urzad Pracy IP: *.chelmno.mm.pl 16.08.14, 21:11
          Ja wiem ze nikomu pracy nie zalatwia, cztery lata temu mialem kurs niemieckiego przez trzy tygodnie i teraz mi zaden kurs dokrztalcajacy i ukierunkowany na jakis zawod co muglbym dostac prace mi sie nie nalezy, urzad pracy to kpuina i wielkie nieporozumienie, wszyscy urzdnicy urzedu pracy musza byc rozliczani z ich pracy razem z kierownikiem, w tej chwili moze zalatwia prace ale tylko swojej rodzinie. Teraz nazwa urzedu pracy, powinna brzmiec, rodzinny urzad pracy.
          • Gość: sasas Re: Urzad Pracy IP: *.tvgawex.pl 17.08.14, 19:41
            ostatnio jak bylem w up to powiedzieli ze staz mi sie nie nalezy i mam sam sobie znalesc prace szkoda ze oni nie pracuja na akord to by z głodu pozdychali.
            • Gość: subway Re: Urzad Pracy IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.14, 20:36
              Urzędy Pracy powinny być dawno zastąpione prywatnymi biurami pośrednictwa pracy, bo obecny układ jest tylko przechowalnią dla urzędowych biurw
              • Gość: lolo Re: Urzad Pracy IP: *.opera-mini.net 18.08.14, 13:46
                BUAHAHAHA NO JUZ TYLKO CZEKAJCIE JAK WAM ZNAJDA ROBOTE. TE KURSY TO MOGA SOBIE W DUPE WSADZIC PIERDOLONE NIEROBY. SIEDZA NA DUPIE 8 GODZIN I JESZCZE NARZEKAJA TE STARE PRUKWY . PLUJE NA NICH!
    • Gość: ona Re: Urzad Pracy IP: *.play-internet.pl 18.08.14, 15:02
      Ja od czasu kiedy zmieniły się zasady byłam tam dwa razy i ani razu nie czekałam w kolejce do tego przeszłam szereg pytań + 2 oferty pracy oraz mogłam sobie wybrać płatny kurs, szkolenie i staż od przyszłego miesiąca a mam wykształcenie zawodowe więc bzdury piszecie.
      • Gość: x Re: Urzad Pracy IP: *.chelmno.mm.pl 18.08.14, 15:18
        Widze PR Urzedu sie wypowiedzial...
        • Gość: ona Re: Urzad Pracy IP: *.play-internet.pl 18.08.14, 20:22
          no właśnie nieee, mama bezrobotna. :)
          • Gość: bezrobotny. Re: Urzad Pracy IP: 89.231.148.* 18.08.14, 21:37
            ona to na pewno pracuje urzedzie pracy, chyba ze z choinki sie urwala.
            • Gość: ona Re: Urzad Pracy IP: *.play-internet.pl 18.08.14, 21:41
              no to najwidoczniej sie uwałam... i jeszcze powiem, że wszystko odrzuciłam :D :D :D
              • Gość: do ona Re: Urzad Pracy IP: *.opera-mini.net 19.08.14, 12:28
                ona wez nie rob im reklamy wszyscy wiemy ze caly UP to banda nierobow na cieplych posadkach. Tam tylko pracuja znajomi znajomych i cale rodzinki. Taki nasz pie...iety kraj
                • Gość: ona Re: Urzad Pracy IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 16:39
                  Nie robie nawet nie zamierzam mówię jak było :D :D ogólnie mam wywalone w nich i w ich "pomoc" na 3 miesiące... wole sama poszukać.
      • Gość: Johny Re: Urzad Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 23:22
        Heh ja też ostatnio byłem i te pytania mi zadawali ale oki odpowiedziałem może 5 minut mi to zajęło i tyle...trochę faktycznie w kolejce postałem ale jak już byłem w środku kobitka obok zadawała te pytania kolesiowi myślałem, że posikam się ze śmiechu facet tak odpowiadał jakby go z buszu wypuścili kobita pyta o coś, a on pierdoły jakieś opowiadał. Wtedy właśnie zrozumiałem dlaczego tyle czekałem jak ktoś pyta o jedno, a odpowiedź nie na temat to nie ma się co dziwić, że tyle trzeba czekać....no i trochę ciasnota tam
        • Gość: ja84 Re: Urzad Pracy IP: *.chelmno.mm.pl 21.08.14, 14:38
          Jakiego typu są pytania? I w ogóle po co taki magiel?
          • Gość: ja Re: Urzad Pracy IP: *.opera-mini.net 21.08.14, 15:25
            Pytania rozne rozniste. Np czy chcialbys pracowac za granica i w jaki sposob szukasz zatrudnienia. Po co ten magiel? Zeby jeszcze bardziej wszystko popie...c w papierach..a oni powiedza ze to po bys znalazl sie w drugim filarze hehe
            • Gość: klent Re: Urzad Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.14, 21:06
              Pytania są po to ,aby upokorzyć bezrobotnego.
              • Gość: bezrobotny Re: Urzad Pracy IP: *.chelmno.mm.pl 22.08.14, 23:38
                Oni pytaja bo z nudow juz nie wiedza co robic, albo wysylaja te pytania do roznych instytucji i na tym dodatkowo zarabiaja, ja wiem ze jak tobie nie zaszkodza to napewno nie pomoga,
                • Gość: szukajacy pracy Re: Urzad Pracy IP: *.chelmno.mm.pl 23.08.14, 23:33
                  urzad pracy w dzsiejszj formie i zangazowania jest szkodliwie nie potrzebny.
                  • Gość: up Re: Urzad Pracy IP: *.opera-mini.net 25.08.14, 14:50
                    haha bedziemy was pytac i upokarzac ile wejdzie az wy nieroby znajdziecie zatrudnienie za 1000zl. My urzedasy mamy kupe kasy i lejemy na was. Bedziemy glosowac na Pana Tuska i PO bo tylko On zapewni nam to ze dalej bedziemy sie opie...c jeszcze bardziej niz teraz!
                    • Gość: robol Re: Urzad Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.14, 17:44
                      Dobre. Szczera prawda. Az boli.
    • Gość: ewa Re: Urzad Pracy IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.16, 18:54
      NIE MOGĘ POJĄĆ JAK MOŻE URZĄD PRACY PRZYJĄĆ OFERTĘ OD PRACODAWCY KTÓRY OFERUJE
      7 ZŁ NA GODZ. BRUTTO ZA ROZWOŻENIE PIZZY I TO SWOIM ŚRODKIEM TRANSPORTU W DODATKU OD GODZ.9.30 DO 1"W NOCY GDZIE TU JEST KODEKS PRACY GDZIE INSPEKCJA PRACY PRZECIEŻ TO JEST
      NIEWOLNICTWO I BEZPRAWIE OKRUTNE .I TAKĄ OFERTĘ PRZYJMUJE URZĄD PRACY STRASZNE
      • Gość: los Re: Urzad Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.16, 19:50
        dlatego właśnie nie jestem zarejestrowany w UP tylko szukam na wlasna reke
        • Gość: true Re: Urzad Pracy IP: *.146.43.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 07.10.16, 23:58
          Urząd Pracy nie jest od szukania pracy dla bezrobotnych. Urząd Pracy daje pracę zatrudnionym w Urzędzie Pracy. Tak jest od samego początku istnienia tego przybytku ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka