Dodaj do ulubionych

APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 01:36
APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ a zwłaszcza do władz miasta!

Zróbcie w końcu porządek z hołotą w tym mieście!!!
W piątkowe i sobotnie wieczory aż strach się poruszać po ulicach. Co kawałek
widać jakiegoś półmuzgowca, kretyna, debila, analfabetę, psychopatę... Tylko
tak można nazwać małolatów, którzy niszczą wszystko co spotkają na swojej
drodze, którzy zaczepiają innych ludzi bez powodu, a słowa które wypowiadają
świadczą o ich ilorazie inteligencji porównywalnym do małpy, chociaż w
niektórych przypadkach ubliżyłbym małpom. To chyba jakiś inny gatunek ludzi
bo na pewno nie Homo Sapiens. Te osobniki powinno się wywozić do
kamieniołomów na conajmniej 10 lat. Albo dać na miejscu pałą w ryj.

DLACZEGO panowie policjanci i straznicy miejscy was nigdzie nie widać???
Być może to pytanie powinno być skierowane nie do was tylko do władz miasta.
Ale pragnąłbym zauważyć, że jeszcze nigdy nie było tak niebezpiecznie i
beznadziejnie jak jest teraz.
Sądze, że wielu ludzi w tym mieście jest na nieodpowiednich stanowiskach.
Szkoda gadać - jest tragicznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość nr 2 Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 09:03
      popieram, ale na tym formum niczego nie osiągniecie / nie osiągniemy /.Należy
      chyba zacząć zbierać podpisy / głosy / ludu i zawiadomić o tym Komendę
      Wojewódzką w Bydgoszczy.Tutaj, na dole oni wzjaemnie się popierają.Tylko jak
      fontannę rozwalili, to całą niedzielę jeździli po mieście.Jeździli.Przydałby
      się patrol pieszy, konny, rowerowy, jakikolwiek.Sami się chyba boją tych
      szczeniaków.Do Straży Miejskiej można dzwonić tylko do 21.00.Potem już ich nie
      ma.Więc czego się spodziewać ?Jeszcze większego zalewu bandytyzmu.
      • Gość: malutka Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 13:24
        zgadzam sie mam 25 lat i sama boje sie chodzić wieczorem...policji i straży
        miejskiej nie widać...na co w tkaim razie idą pieniądze podatników?? Straż
        miejska potrafi sie przyczepić do rowerzystów( co tez jest nieuzasadnione ) i
        do właścicieli czworonogów. Oni sie boją podejść do nastolatków- paranoja!!!
        byłam świadkiem jak patrol policji olał dzieciaki które paliły trawke i piły
        piwko na "rampie kolejowej" (4 osoby w wieku 14-17 lat) policja przejechała
        obok nich jakgdyby nigdy nic. SZOK!!!
        • Gość: Gość nr 3 Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 12.09.05, 22:57
          O czym tu mówić i do kogo ???? Policja ............., Straz miejska - szkoda
          naszych pieniędzy, do niczego nie nadaja się!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: gość nr 4 Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: 81.210.32.* 13.09.05, 06:44
            Służby porządkowe weźcie się do roboty bo w naszym mieście robi się coraz
            niebezpiecznie,a nie jak twierdzi rzecznik prasowy komendy pani Sobieralska że
            w naszym grodzie nie jest jeszcze tak źle.Jest wręcz tragicznie bo nawet w
            biały dzień człowiek jest napadany ,pobity i ograbiony z pieniędzy jak to było
            wzeszłym tygodniu na osiedlu Kopernika przed godziną 14-ą!!!
            • Gość: WEST Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.05, 08:02
              W Chelmnie rzadzi kolejna ekipa "burakow" ktora na naszych plecach dorwala sie
              do wladzy.Policja boi sie wlasnego cienia ,kazdy tylko chce zeby mu sluzba
              minela w spokoju i do domku.Chelmno jest odbiciem naszej Polski tragiczny to
              obraz,oto skutki "amerykanizacji" spoleczenstwa.
              • Gość: ******* Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 08:25
                Bandytyzm w Chelmnie zawsze był,nawet za komuny,tylko wtedy milicja ładowała
                delikwenta do suki i wywoziła nad Wisłe ..........a teraz tak jak
                piszecie ,nasza policja petenta traktuje jak intruza,przekonałem sie na własnej
                skórze kiedy poszedłem zgłosic kradzież ,usłyszałem "jak pan musi"i tak nie
                znajdziemy,a o strazy miejskiej to juz wogole nie wspomnę,ukarac dziecko z
                podstawówki za zewanie owoców jarzebiny to tak , ale podejść do grupki 15,16-
                latków to juz nie wchodzi w rachube,a tak na marginesie tez nieawno napadnieto
                moja sasiadkę ,dostała klika razy po buzi i zabrano jej toebkę w biały
                dzień........
    • Gość: ziom Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 00:00
      Powiem tak Pies to PIES.. Straży miejskiej hmmm pół pies niby jest po to by
      inni przestrzegali prawa a tak naprawde to gó.. on może ... Psy hmmm o nich
      wole nie gadać bo doświadczenia mam z nimi...

Mam 20 lat i nie kradne nie bije nie napadam.. Kręce sie często wieczorami i
      nocami po mieście i widziałem pare razy ludzi przeklinających ale zaczepek
      bezpodstawnych w życiu .. Nie wiem czy przeginacie czy mówicie prawde bo sie z
      tym w życiu nie spotkałem .. Zresztą zapraszam mordy łatwo to ja sobie obić nie
      dam... Sie ćwiczy sie ma .. Pozdrawiam ..

• Gość: kiler Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: 81.210.32.* 15.09.05, 00:29
        ostatnio poznym wieczorem widziałem jak pięciu gości laczowało jednego gdzie
        była wtedy policja? czyby sie bali ze tez dostaną wpier... tak dalej byc nie
        moze Potrzebujemy policji, a nie nierobów
      • Gość: Jan S. Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.05, 15:05
        wiadomo swojego zioma sie nie rusza.... Cywilni tj bez kapturow na ryjach moga
        dostac nawet w bialy dzien od zlotej spusciportkowej mlodziezy. Przyczaj sie
        kiedys w krzakach na kopernika, zwlaszcza w okolicach pawilonu i spojrz sobie z
        boku na tych co to podobno nie zaczepiaja ludzi.
        • Gość: art Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.dyn.optonline.net 16.09.05, 14:22
          Jak sie ruszyc gdziekolwiek na interwencje jak paliwo takie drogie?O pieszych
          patrolach to pamietaja chyba tylko moi rodzice.Plaga 15 do 18 latkow ,ktorzy
          naogladali sie BOG wie jakich filmow i mysla,ze sa "niesmiertelni" ciagle sie
          poszerza.Policja czy Straz Miejska no coz odpie.... ic swoje i do domku na
          piwko,a reszta mnie nie obchodzi.I tak bedzie dopoki,dopoty policjant czy
          straznik miejski nie otrzyma "mandatu zaufania" spoleczenstwa no i godnego
          wynagrodzenia.Takie stereotypy gdzie policjant nie jest PSEM tylko
          PRZYJACIELEM w naszym kraju chyba sa nie mozliwe.Gdzie sie nie ruszysz slychac
          tylko pies jest psem,a pies nie wyslucha Cie.Reasumujac-apel Twoj mija sie z
          celem.W kazdym badz razie zrobmy sami jakis krok aby nasze miasto bylo
          bezpieczniejsze.Pozdrawiam i powodzenia.
      • Gość: antydres Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:53
        "Zresztą zapraszam mordy łatwo to ja sobie obić nie
        dam... Sie ćwiczy sie ma .. Pozdrawiam .."
        Te, dresik ci sie pogniótł. :)
    • Gość: pies Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.05, 19:33
      a dlaczego nie piszecie o tym, jacy sa ludzie. psy sa rozne, tak samo jak w
      innych zawodach:lekarze, urzednicy radni. jedni wywiazuja sie z tego za co im
      placa, a inni olewaja to. jak komus przypala buty, to wielki halas, ze czepiaja
      sie i leci caly stek wyzwisk. jak sie cos dzieje i nie znajda sie od razu tam
      (bo nie wiedz, albo sa w innym miejscu), to halas, ze ich nie ma. zastanowcie
      sie o co chodzi. spowolnienie ruchu - fotoradar strazy, to niedobrz. jak komus
      ktos rozjedzie dupe, to hala, gdzie oni sa. niech kazdy patrzy na siebie i sam
      przestrzga prawa, nie drze pyska w nocy na rynku lub grudziadzkiej, zachowuje
      sie jak czlowiek, to na pewno bedzie lepiej.
    • Gość: zyx Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 23:03
      ej sorry ale chyba ty nie mozesz stać co kawałek na każdej ulicy bo miemam że
      jak pizesz o analfabecie debilu i tp. to piszesz o sobie łajzo
    • Gość: gosc Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.mpp.lokalna / 213.76.129.* 07.10.05, 12:25
      Witam. Myślę że coś ten APEL dał. Od jakiegos czasu - ok 4 dni, - widać że
      zaczęło sięcoś dziać. Widze patrole - co ważne- piesze nawet w takich miejscach
      jak Jastrzebia. Oby się to utrzymało, i nie był to tylko taki kilkudniowy zryw.
      Narazie chwale to co sie zaczeło dziac. Pozdrowienia dla wszystkich.

PS. Zobaczymy jak bedzie to wyglądało w weekend.
    • Gość: do zyx Re: APEL do POLICJI i STRAŻY MIEJSKIEJ IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.05, 15:52
      o co ci właściwie chodzi i do kogo się zwracasz... jeżeli twoje słowa kierowane
      są do założyciela wątku to gratuluję ci (przemyślenie tematu i odpisanie na
      niego zajęło ci niecały miesiąc) Powodzenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka