Gość: gosc..;) IP: 80.51.140.* 15.09.08, 17:23 co sadzicie o ich pracy??? . ja uwazam ,ze sa nadgorliwi w swojej pracy . dostałem mandat choc mogłobybyc upomnienie.... ;( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: max Re: straz miejska Chełmno IP: 80.51.140.* 15.09.08, 21:15 hhhhhhhhhheeeeeeeeeeeee za darmo nie dostałeś - choć przyznam, że mam wielu znajomych, którzy dostali mandaty :(ja się jakoś trzymam:) Pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: straz miejska Chełmno IP: 89.127.168.* 15.09.08, 22:17 po to sa zeby wlepiac mandaty jak ktos zasluzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: straz miejska Chełmno IP: 80.51.140.* 16.09.08, 07:03 heh. jak dostaniesz kiedys mandat ! . to sie tez posmieje ale z ciebie pitku nie myty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandatowiec Re: straz miejska Chełmno IP: *.chelmno.mm.pl 16.09.08, 17:01 czepiaja sie i mogliby dawac choc upomnienie, jak ktos sie spokojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: straz miejska Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.08, 17:35 Jest to najmniej potrzebna formacja (instytucja) w mieście. Czy dzięki ich działalności zwiększyło się bezpieczeństwo, czy są lepsze porządki? Ja co do tego mam poważne wątpliwości. Gdyby, któregoś dnia zaprzestali swojej działalności, to ich braku nikt by nawet nie zauważył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: straz miejska Chełmno IP: *.centertel.pl 16.09.08, 18:00 A zauważyliście kogo łupią?? Pijaczkow nie bo można w mache zarobic a i tak nie zapłacą. Naszych tzw. biznesmenow też nie no bo.....połowa w radzie siedzi. No i zostają zwykli mieszkańcy ktorzy zapłacą bo tak im każe sumienie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwiadowca Re: straz miejska Chełmno IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.08, 18:22 w pełni zgadzam sie z tym, co napisał obserwator: "gdyby ich rozwiązałi, to nikt by tego nie zuważył". A wszystko zaczyna sie od tego, że trzeba zadań pytanie, po co ich burmistrz powołał ? odpowiedź może byc krótka: bo wstyd byłoby burmistrzowi, gdyby jako jedyne chyba miasto w Polce nie miało straży miejskiej. Głównym ich zadaniem jest zarobienie na siebie mandatami - tak to wynika z relacji posiedzen RAdy Miasta. Oto jest odpowiedx na kolejne pytanie - mandat może dostać ten, kogo stać na zapłacenie, oprócz znajomków, miejscowych "biznesmenów" i innych "dobrze poukładanych z kim trzeba". A tak na prawdę, to nie wykonuja oni tych zadań, które wynikają z ich głównego przepisu o strażach gminnych. Sami na każdym kroku łamia przepisy: np. jeżdżą bez zapiętych pasów, jeżdżą po chodnikach, parkują w miejscach niedozwolonych, nie widzą jak cos się dzieje, nie zwracaja uwagi na inncyh łamiąch przepisy itd. Jakie stawiają im wymagania, tak oni pracują, a wymagania stawiają im ich szefowie, kto to jest - sami wiecie. W takim wydaniu według mnie są niepotrzbni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gooosc Re: straz miejska Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 10:29 Popieram zlikwidować tę Instytucje.Tylko jeżdżą sobie tym resorakiem po mieście i gapią się na dziewczyny,bo to widać jeden z drugim nabuzowany że aż z samochodu się nie może wygramolić bo tak prężnie klate wypina.Żałosne i smieszne a te psie kupy to powinni sami zbierać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no tak Re: straz miejska Chełmno IP: 77.245.255.* 18.09.08, 15:42 W TYM WSZYSTKIM WIDAĆ TAKĄ NIEŚMIAŁĄ NUTKĘ ZAZDROŚĆI ,ŻE TO NIE WY MOŻECIE SOBIE JEŹDZIĆ TYLKO ONI!!! BIEDNE DZIECI.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak no Re: straz miejska Chełmno IP: 89.231.151.* 18.09.08, 15:50 Zmień pampersa ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruzin Re: straz miejska Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.08, 17:58 11 50 -Kamionka,Straż Miejska parkuje naprzeciw linii ciągłej.Obok pełno samochodów i nikt nie wie ze nie wolno parkowac przy linii ciągłej.A może to znajomi tam parkują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do NO TAK Re: straz miejska Chełmno IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.08, 17:34 jesteś strażnikiem, a może strażniczką? Głupio zrobiło sie po przeczytaniu kilku słów prawdy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMMM Re: straz miejska Chełmno IP: 80.51.140.* 18.09.08, 18:29 Zerknijcie na wątek o chełmińskim menelstwie, znajdziecie tam karygodną wypowiedź jednego ze strażników miejskich, skoro nie są w stanie pilnować porządku w mieście, to znaczy, że są zbędni i trzeba powołać albo więcej funkcjonariuszy policji, albo zupełnie nową jednostkę specjalną - chociaż nie wydaje mi się, żeby w Chełmnie było, aż tak niebezpiecznie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: straz miejska Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 18:36 Wczoraj znowu sie wykazali na Wodnej mandaty wlepiali. Moze miasto pomyslałoby o nnowych miejscach do parkowania bo samochodów ciagle przybywa.Ludzie sie ratuja jak moga zawsze cos jest do załatwienia w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Re: straz miejska Chełmno IP: 80.51.140.* 19.09.08, 19:31 Ale jak? Naprawdę można zlikwidować jakąś instytucje? np: straż miejską, pożarną, leśną, rybacką... a może posterunek policji Mam 16 lat i stąd moje wątpliwości bo jak tak to wszystko zlikwidować ANARCHIA :-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EMMM Re: straz miejska Chełmno IP: 80.51.140.* 19.09.08, 20:16 To była taka metafora, bo skoro nic nie robią to nie są potrzebni. Czas, żeby poważnie pomyśleli po co została stworzona taka jednostka jak Straż Miejska. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do EMMM Re: straz miejska Chełmno IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.08, 21:56 ta ekipa nie jest w stanie przemyśleć swojego postępowania. trzeba porządnego komendanta i burmistrza. a może któryś z radnych przeczyta ten post i zainteresuje sie tematem. ponoc jest tzw. komisja bezpieczeństwa - ciekawe, czy tylko z nazwy, czy stworzona jest to tego, co w nazwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: straz miejska Chełmno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 08:07 do EMMM-z tymi radnymi to chyba zart>Radni boją sie wyborców!i słusznie.A radni okregu nr.2 to jakas pomyłka.Tyle sie dzieje i na Podgórnej i na os,nad Browiną że powinni być z mieszkancami.Znajdą sie przed wyborami!!Komisja bezpieczenstwa- nie istnieje-Sprawdzają bezpieczenstwo zza biurka. Odpowiedz Link Zgłoś