Gość: Fantomas IP: *.kosa.net.pl 11.12.05, 03:01 To imię i nazwisko znanego hitlerowca.Bez komentarza. Tylko tak ogólnie:co tu tylu takich różnych się wpycha? Przecież to nie jest forum "germanica" ani "hitleriana". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grba Re: leon_degrell - co to za nick? 11.12.05, 10:33 Gość portalu: Fantomas napisał(a): > To imię i nazwisko znanego hitlerowca.Bez komentarza. > Tylko tak ogólnie:co tu tylu takich różnych się wpycha? Przecież to nie jest > forum "germanica" ani "hitleriana". Leon Degrelle to "taki syn" Adolfa Hitlera. Adolf, jak Leon zanotował w swoim dziele "Front Wschodni 1941-45", powiedział do niego: “Gdybym miał syna chciałbym, żeby był taki jak Pan...” s.375. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: leon_degrell - co to za nick? 11.12.05, 12:30 Zapytaj raczej - Stalin co to za nick. Myslę jednak , że prymitywność pana jest wielka. Ani ja ani Stalin ( chyba ) nie propagujemy poglądów totalitarnych. Eichendorff nie pisze wierszem. Tak na zdrowy rozum nick to tylko prowokacja. Jescze jedno ty napewno jesteś królem złodzieji i przekrętów -fantomas. Jescze jedno - jak pojawi się gość o nicku Zorro czekam na jego inteligentnego konia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antynazista Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.kosa.net.pl 11.12.05, 14:04 Ciekawe,kogo i do czego można chcieć prowokować,używając personaliów hitlerowskiego zbrodniarza? W dodatku ten hitlerowiec nie jest osobą powszechnie znaną... Używanie takiego nicku świadczy albo o skrajnej głupocie,albo o cynizmie i głębokiej niemoralności.Nie chciałbym wybierać,ale skoro już muszę,to stawiam na to pierwsze-jesteś małym,niemieckim debilem. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: leon_degrell - co to za nick? 11.12.05, 14:17 No cóż twoja wiedza co do wzrostu mojej osoby mnie powala. Tak na zdrowy rozum ( ty go nie masz więc szkoda , że się na niego powołuję ) Stalin wg ciebie to lepszy nick ( biorąc pod uwage " dokonania " rzeczywistej postaci Stalina ) niż Leon Degrell !! Tylko pogratulować wyboru i logiki. Powiem tylko tyle Hitelr nie wymordował tylu ludzi ilu Stalin uśmiercił .Nick to prowokacja i tyle.Może przez nią trochę pomyślisz zanim zaczeniesz pisać . Używanie nicka nie świadczy o głupocie a tym bardziej o cynizmie ( w przypadku mojej osoby ). Gdybym wybral nick Torquemda bylo by ok ? A może Dytrych von Althenburg ? A może Bokasa ? Chłopie z nikim się też nie utozsamiam tak na wszelki wypadek piszę Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: leon_degrell - co to za nick? 11.12.05, 14:23 tylko nie licytujcie sie kto mniej istnien wymordowal. osobiscie jestem przeciwny uzywaniu nikow budzacych konotacje z jakimkolwiek rezimem totalitarnym, bo nawet jesli uzyte dla prowokacji, to jest jednak lansowaniem zbrodniczych postaw i swiatopogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: ldo settembrini 11.12.05, 14:28 Powedz mi który ustrój nie jest zbrodniczy ? Platon powiedział ,że państwo jest środkiem przymusu .Zwróc tylko uwage na jedna sprawę - co do nicku Stalin nikt nie miał żadnych zastrzeżeń ( bez urazy dla gościa ktory go używa )? Cyżby gdzieś była podświadomość zbiorowa , że wujek Stalin to ten po którego stronie wlaczyli Polacy ( bez urazy ) ? Odpowiedz Link Zgłoś
wiksadyba1 Re: ldo settembrini 11.12.05, 14:37 Wszyscy czepiają się nicka tow. stalina, a ja kiedyś widziałem wątek, w którym ów forumowicz, wdawał się w dość konkretne rozważania nt. hutnictwa, które nie jakimś powszechnym przedmiotem "amatorskiego" zainteresowania. To może być prosta gra słów, a gość pewnie robi sobie jaja z tego, że wszystkich to tak wzrusza:) Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: ldo settembrini 11.12.05, 15:03 jest dla mnie dziwną sytuacja, gdy ktos przy doborze nicka szuka takiego, by wywolac wzruszenie wsrod forumowej gawiedzi, tak 'dla jaj'. jest to co najmniej niezdrowe. choc mnie to akurat rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: ldo settembrini 11.12.05, 14:57 uzywajac okreslenia 'totalitarny' mialem na mysli jego slownikowa wykladnie, wiec platona i jego pojmowanie panstwa mozemy sobie darowac. poza tym w moim poscie nie roznicowalem zadnego systemu na lepszy czy gorszy. sieganie po pomysly na nick z obu stron uwazam za jednakowo szkodliwe i niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milik1954 Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.chello.pl 11.12.05, 18:06 dokładnie to samo napisałem wczoraj do willi2.nikt nie posądza osób uzywających tych pseudonimów,że mają zamiar dopuszczać się masowych mordów, ale brzmi to niesmacznie, szczególnie dla tych, którzy przypadkowo korzystają z forum, na którym wypowiadają sie tego rodzaju osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: leon_degrell - co to za nick? 11.12.05, 14:34 leon_degrell napisał: >Nick to prowokacja i tyle(...) > Chłopie z nikim się też nie utozsamiam tak na wszelki wypadek piszę(...) Ale kogo chciales sprowokowac, przyjmujac nick hitlerowca? Podajesz teraz zupelnie inne powody uzywania nicka 'leon_degrell', nizli prawie pol roku temu, przytocze Twoja owczesna wypowiedz; forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=18835225&a=26015778 "Pragnę zauważyć , że w czasie wojny nie ma szlachetnych i złych - są tylko ludzie walczący o przetrwanie albo o ideały - Leon Degrell walczył o to drugie. Czym mnie zaintrygował- nie zmienił nigdy własnych wartości, sam osiągnął sukcesy w tzw karierze wojennej ( bez wsparcia ,układów itp). Jeszcze jedno mnie ruszyło ten facet miał talent literacki - w tym względzie mogę na forach poważnie odbiegac za co z góry przepraszam" Zaintrygowaly Cie jego idealy?:))) Ruszylo Cie, ze Degrell mial talent literacki:))) No tak, gdzie tam jakiemus Mickiewiczowi do Degrella:) Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: do somepoint 210 11.12.05, 17:42 Odpowiem wprost - zaintrygować to słowo odmienne od naśladować - język polski nie jest aż tak trudny. Wśród tyranów i mordeców w skali światowej intrygują mnie i ciekawią Aleksander Wielki , Napoleon , Hitler , Stalin . Myslę , że gdybym użył nicka korzystają z pierwszych dwóch postaci nie wywołał by burzy w zakresie moralności , etyki i etc. Ciekawe czy przez to własnie myślenie ludzie nie ulegaja stereotypom. O tym tez pisałem skoro tak pilnie sledzisz moje posty. Leon Degrell(e) to ciekawa postac historyczna czy to komus się podoba czy nie. Nie jest to moja opinia. Wolę taki nick niz 345 lub fcjk lub itp, gość . Z całym szacunkiem Co do Mickiewicza wolę go gdy był młodym poetą . Nie mieszłbym też pojęc literackich . Proza i poezja to rózne gatunki wasza eminencjo intelektualna. Nie zmieniłem też poglądów - nie UTOŻSAMIAM się tylko z tym człowiekiem L.D. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milik1954 Re: do somepoint 210 IP: *.chello.pl 11.12.05, 18:01 można gadać, gadac, gadać...dla mnie człowiek, który wybiera dla siebie jako pseudonim nazwisko esesmana -ideowca daje świadectwo o sobie i swoich poglądach. i tyle. dalszą dyskusję na ten temat uważam za bezcelową Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: do somepoint 210 11.12.05, 19:02 poza tym jak na moj gust nie ma paraleli pomiedzy aleksandrem wielkim i napoleonem, a stalinem i hitlerem. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: do somepoint 210 11.12.05, 21:20 Masz kiepski gust. Napoleon rozpętał burzę wojenną która pochłoneła miliny istnień. Był zwykłym tyranem.Pomyśl dlaczego pewna symfonia Beethovena zmieniła nazwę , dlaczego Hiszpanie nie widzą w nim wyzwoliciela.Co do Aleksandra Wielkiego myślę , że podobnie jak Hitler walczył by ze wszytkimi nawet z własnym cieniem. Reszty nie tłumaczę. Pomyśl o prostej paraleli ( używaj prostszych słów do głupich przemysleń ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer W czym znowu problem panowie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.12.05, 14:27 Gosc ma nick Leon Degrell, belg. faszysta zwal sie Leon Degrelle. Jest roznica? Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: W czym znowu problem panowie? 11.12.05, 14:28 teraz wszystko jasne, w zyciu nikomu sie nie pomyli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Re: W czym znowu problem panowie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 11.12.05, 14:37 Wymawia sie tak samo, a pisze inaczej, te "e" na koncu byloby slyszalne, gdyby zwal sie L. Degrellé, a i tak nie ma sie co naszego forumowego goscia czepiac; w wystarczajaco dosadny sposob udowodnil, ze nie ma nic wspolnego z faszyzmem, tak jak tow.stalin z komunizmem:) Nie wiem tylko, czy brak tego "e" byl celowy. Specyficzny z niego dyskutant, ale mysle, ze jest calkowicie nieszkodliwy. Milego popoludnia! Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: W czym znowu problem panowie? 11.12.05, 14:44 Gość portalu: van deer napisał(a): > Gosc ma nick Leon Degrell, belg. faszysta zwal sie Leon Degrelle. Jest roznica? Obie formy jego nazwiska sa uzywane. Wydaje sie, ze anglojezyczni czesciej stosuja pisownie 'Degrell'. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: leon_degrell - co to za nick? 11.12.05, 21:36 Na tym forum jest też gośc o nicku fallus . Czy to też będzie krytykowane , a może , facet utożsamia się z członkiem ? Mnie on osobiście nie przeszkadza , tylko jak to teraz ugryzą moraliści od nicku 'ów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milik1954 Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.chello.pl 11.12.05, 22:07 może on nie wie co to znaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: leon_degrell - co to za nick? 11.12.05, 22:14 Może ale to nie wiele zmienia. Swoboda stosowania nick 'ów nie może ograniczać jednych a drugich tolerowac.Pisałem o tym tak duzo , że przeraża mnie stronnieczość w tolerowaniu innych nick'ow o podobnym odcieniu ( ile nie gorszym )historycznym . Mogę zmienić nick ale to nie zmieni moich poglądów - to chyba łatwo zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.adsl.inetia.pl 11.12.05, 22:17 leonku co to twoje prawdziwe ja kryje sie pod tym nickiem??Pewnie w glebi serca odczuwasz dume i tesknote myslac o nazistach.Inteligentny zdrowy czlowiek nie dal by takiego nicka.Szlezjerstwo po cichu teskni za nazizmem ,przylad nazwa wsi hitlersee szlezjerzy chcieli by tak nazwac wioske szczedrzyk pod Opolem .Hitlersee to nazwa nadana na czesc hitlera w 33 roku to skryte nazistowskie szczury z nimi sie nie rozmawia ich sie likwiduje. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: leon_degrell - co to za nick? 11.12.05, 22:44 A kto chciał nazwać Szczedrzyk Hitlersee? Mógłbyś odpowiedzieć konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.05, 15:18 Mieszkancy szczedrzyka z mniejszosci niemieckiej wiekszosc z nich skrywa tesknote za nazizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: leon_degrell - co to za nick? 12.12.05, 18:18 Gdzie konkrety? Takie zarzuty trzeba udowodnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.05, 11:41 Tu nie ma co udowadniac ,sam fakt tego ze mniejszosc niemiecka pokazala co w niej drzemie jakie tesknoty.Ludzie ktorzy sa normalni i maja normalne poglady nigdy by nie slawili hitlera.To nie jest przypadek Slezan, ze tak zrobili pokazali swoje prawdziwe oblicze ,w niemczech juz dawno zostaliby ukarani za propagowanie nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: leon_degrell - co to za nick? 13.12.05, 12:25 A co zrobili? Mógłbyś mnie oświecić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.05, 12:32 Odslonili stary nazistowski pomnik z nazwa wioski hitlersee.Nazwe ta nadano na czesc adolfa i iwestycji wodnej w Turawie.Chciano takze powrocic do nazwy wioski z 33 roku.Tylko protesty i afera w prasie temu przeszkodzilo. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: leon_degrell - co to za nick? 13.12.05, 12:40 No i tak jak w przypadku starosty strzeleckiego oczerniasz ludzi, a nie masz pojęcia o tym co się wydarzyło. W Szczedrzyku zupełnie oficjalnie przywrócono pomnik poległych w I wojnie światowej. Pomnik pochodzi z końca lat trzydziestych, więc widniała na nim ówczesna nazwa miejscowości - Hitlersee. Nazwę tę ustwiając stary pomnik zapaćkano. Po jakimś czasie cementowa łata spadła odsłaniając napis. Pomnik stoi za kościołem, dookoa jest żywopłot, więc nikt nie zwrócił uwagi. Do czasu. Przy okazji tzw. "afery pomnikowej" przyjecha do Szczedrzyka dziennikarz i opisał miejscowy monument. Rozpętała się burza. Nikt jednak nie zarzucił mieszkańcom rozmyślnego działania. Nigdy nie pojawił się także postulat przywrócenia nazwy z lat trzydziestych (to Twój niedorzeczny wymysł). Tak więc znowu pudło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.05, 12:50 Jeszcze w roku 91 gdy postawiono ten pomnik zostawiono napis hitlersee.Dopiero po protestach ludzi i prasy zapackano.Pozniej beton zaczal odpadac.Samo to ze nie zrobiono tego od razu ,tylko potrzebne byly protesty jest karygodne i uwidacznia poglady tych ludzi.Oczywiscie ze oficjalnie nikt im tego nie zarzucil ,bo byl to tylko incydent ,ale takie icydenty pokazuja oblicze dojczerow.W przypadku starosty godlo zostalo uszkodzone ,tez nie chciano afery z tego robic na skale kraju.Te przypaki pokazuja jaka jest mniejszosc i co w niej siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: leon_degrell - co to za nick? 13.12.05, 12:53 W przypadku starosty nie doszło do złamania prawa, w przypadku pomnika też nie. Mniejszość nigdy nie opowiadała się za przyrwócenie nazwy Hitlersee i nigdy nie wykazywała przywiązania do tej nazwy. Twoje insynuacje nie poparte faktami pokazują co siedzi w Tobie, nie w mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.05, 13:00 Mylisz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: leon_degrell - co to za nick? 13.12.05, 13:05 Niemozliwe, Slezan sie nigdy nie myli, w innym przypadku stracilbys sens swojego zycia Tomku:) Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: leon_degrell - co to za nick? 13.12.05, 13:09 Własnie - wącham opary i słucham głosu Apolla:-). Odpowiedz Link Zgłoś
somepoint210 Re: leon_degrell - co to za nick? 13.12.05, 13:11 Jestes lekiem na cale zlo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.05, 13:20 Zapomnialem Slezan sie nigdy nie myli przepraszam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.h.pppool.de 12.12.05, 19:11 Tu nie ma co sie zastanawiac.Jaki pan taki kram. Nikt nie przybiera sobie nicku przypadkowo. Zauwazmy, ze dla Degrella (prawdziwego) caly wschod to holota.O Polsce jest tylko jedna wzmianka- wykrwawiona. Ci co walczyli p-ko Niemcom, to byli bezmozgowcy i dzicz.Swoja droga, ciekawym jest z psychologicznego punktu widzenia, byc pokonanym przez dzicz. Ci co wspierali Niemcow, czesto wywodzacy sie z tej samej wioski co walczacy w Armii Czerwonej, to poczciwa ludnosc. Jak kazdy inny, Degrell nic nie wiedzial o Zydach. Jedno zas musze przyznac, ze tak ciekawie o walkach w czasie II wojny swiatowej, chyba nikt nie napisal. Uwazam, ze takich nickow nalezy unikac, bo kojarza sie z okreslona postawa. Jest to rownie naganne jak Hitler, czy Stalin. I nie ma co porownywac tu z Napoleonem czy Alexandrem Macedonskim. Celem zadnego z nich nie byla eksterminacja ludnosci czy tez okreslonej grupy narodowosciowej. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: leon_degrell - co to za nick? 12.12.05, 21:29 Ciekawe słowa zwłaszcza dotyczące Aleksandra Wielkiego Napoleona. Napewno jeden i drugi szerzyli " wolność i demokrację " w sobie tylko pojmowany sposób. Zmienę nick pod jedny tylko warunkiem jak zmieni go tow Stalin. Nie uwarzam , że jedni mogą a drudzy nie ,prowokować historią. Pierwotnie to własnie tow Stalin utwierdził mnie , że nick to swego rodzaju prowokacja. Powtórzę też moja tezę - Stlin nikomu nie przeszkadza ( mimo że był mordercą bez zasad i ideałów , nie walczył na froncie ) bo przecież dwie polskie armie walczyły pod jego sztandarami. Czy to nie jest obłuda ? Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: leon_degrell - co to za nick? 12.12.05, 21:31 "uważam" miało być Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.h.pppool.de 12.12.05, 22:31 tu nie chodzi o szerzenie demokracji i wolnosci, tylko celowe zbrodncze dzialanie. Zarowno Aleksander Wielki Macedonski jak i Napoleon (bo we wczesniejszych swoich postach do nich sie odwolujesz) nie stawiali sobie za cel wyniszczenie ludnosci lub trzymanie calych spoleczenstw jak pieskow na smyczy. Mimo wszystko, z Napoleonem czy Aleksandrem dopuszczalna byla dyskusja. Poza tym, obydwaj wodzowie dzialali w okreslonych warunkach historycznych - wrogie otoczenie (perskie, badz zagrozone dwory krolewskie w Europie czasow Napoleona). Niemcom czy ZSRR w 1939 roku nikt nie grozil. Co do walki Polakow pod sztandarami Stalina, jak to mowisz. Chyba jednak za malo znasz historie, a moze tylko wyrywkowo. Do armii Andersa nie kazdy mogl sie dostac i jak troche poczytasz to bedziesz wiedzial dlaczego.Ci, ktorzy nie zdazyli na czas lub ich przetrzymano, mieli do wyboru prace w lagrach az do calkowitego wyniszczenia, badz wstapienie do Armii Berlinga.Nie osadzaj wiec tych ludzi, bo sam nie byles w ich sytuacji, kiedy trawa byla rarytasem. AK-owcy probowali przeciwstawic sie silowemu wcieleniu i chyba nie wiesz jak to sie skonczylo, bo inaczej nie pisal bys takich bzdur. Moze jestes za mlody i albo nie byles nigdy w wojsku. Nie wykonanie rozkazu w czasie wojny to kulka w leb. Zanim cos napiszesz wiec na temat ochotniczego wstepowania do Armii w czasach Stalina, zastanow sie pare razy. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re:D Długiego 13.12.05, 23:06 Muszę po koleji wypunktowac ten dlugi wywód. Z Aleksandrem Wielkim i Napoleonem dopuszczalna była dyskusja? Chba niz znasz historii Tak sobie myślę , że ich podboje militarne miały ten sam cel co podboje Hitlera - podporządkowanie sobie narodów i podbitych państw. Co więcej strategia podbijania była jak narkotyk dla wszystkich trojga.Aleksander pragnął zapewne wprowadzic kulturę hellenistyczną w Indiach a Napoleon na San Domingo próbował uczyć zwyczajów Wersalu wszystkich tubylców. Co do wrogiego otoczenia : każdy nawet podrzędny historyk powie Ci , że "ten który nie ma nic , nie ma nic do stracenia" Stan te tyczy Niemiec po 1918 roku . Bieda , upokorzenie i kontrybucje spowodowały ruch nazistowski. To , że się rozwinął , Hitler zawdzięcza " cywilizowanym " narodom , wspierającym jego partię i idee. Praca w łagrach lub służba w armii - ja to szybko obrócę - służba w wermachcie lub obóz koncentracyjny .Co do argumentu wykonywania rozkazów , argument podciągam pod wszystkie formacje niemieckie. Co do odbywania służby wojskowej - rezerwa po 2 latach służby. Tak więc wszystkie argumenty użyte przez Ciebie są chybione Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re:D Długiego 13.12.05, 23:17 leoś, twój nick jest adekwatny do twoich pogdlądów, dobrze wybrałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re:D Długiego 13.12.05, 23:45 Żebyś i Ty mógł się pochwalić podobnym osiągnięciem, przechrzcij się na "ciemniak". Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re:D Długiego 14.12.05, 00:34 Ty się przechrzścij na kretyn, będzie na zicher pasować. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re:D Długiego 14.12.05, 11:50 Mało sie starasz - co to za intelektualne lenistwo? Nawet Tomek odpowiedziałby w sposób bardziej błyskotliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re:D Długiego IP: *.h.pppool.de 14.12.05, 19:27 Wystarczy mi Twoj jeden zwrot: "rezerwa" po 2 latach sluzby. I to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
leon_degrell Re: leon_degrell - co to za nick? 13.12.05, 23:16 PO długich przemyśleniach stwierdzam jednoznacznie , że zmienię nick jako , że 1 Źle jest odbierany w środowisku internetowym 2 Nie utożsamiam się z nazimem 3 Mam nadzieję ,że będą czytane moje posty merytorycznie bez optyki nicka 4 Niech jedynie tow Stalin zostanie " piachem w zębach " internautów 5 Mam nadzieję ,że decyzja ta odbierze argumenty nie merytoryczne moim adwersarzom Odpowiedz Link Zgłoś
milik1954 Re: leon_degrell - co to za nick? 13.12.05, 23:35 obys tylko nie zmienił na Tadeusz Kosciuszko...to też nie będzie odzwierciedlać twoich poglądów Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: leon_degrell - co to za nick? 13.12.05, 23:48 leoś, tobie zmiana nicku nic nie pomoże. twoje poglądy są czytelne, dobrze odzwierciedla je twój aktualny nick. Odpowiedz Link Zgłoś
air_marshall_arthur_harris Re: leon_degrell - co to za nick? 14.12.05, 12:23 Gość portalu: Fantomas napisał(a): > To imię i nazwisko znanego hitlerowca.Bez komentarza. > Tylko tak ogólnie:co tu tylu takich różnych się wpycha? Przecież to nie jest > forum "germanica" ani "hitleriana". Drogi Fantomasie, na kogoś takiego jak Leoś jest potrzebny po prostu sir Arthur Harris. www3.sympatico.ca/jimlynch/ www.raf.mod.uk/bombercommand/ "A man who's too eager to be liked doesn't always make the right Commander" Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: leon_degrell - co to za nick? 14.12.05, 12:25 A na takie ścierwo jak Harris potrzebny był prokurator. No ale ludzka sprawiedliwość bywa wybiórcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: leon_degrell - co to za nick? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:22 mimcom nie podoba się, że ktoś ich tak potraktował, jak oni przez lata wojny traktowali innych. Nie mylić tylko mimców z normalnymi Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: leon_degrell - co to za nick? 14.12.05, 16:04 Tjaaa, bo "normalnym" Niemcom to się oczywiście podoba. Niezbadane są ropsiowe kryteria normalności. Odpowiedz Link Zgłoś