Dodaj do ulubionych

"baty" od michnika

11.05.07, 05:22
Polska niszczy swoją ciężko wywalczoną wolność - napisał Adam Michnik w bardzo krytycznym wobec obecnego polskiego rządu komentarzu opublikowanym na łamach niemieckiego dziennika "Die Welt".

Dziś Polska opanowana jest przez koalicję postsolidarnościowych rewanżystów, postkomunistycznych prowincjonalnych wichrzycieli, następców szowinistów z czasów sprzed II wojny światowej, grupy wrogie wobec obcokrajowców i antysemickie oraz środowisko Radia Maryja, tubę etnoklerykalnego fundamentalizmu - czytamy.

oje, oje, to misi bolec niejednego wszechpolaka, taka krytyka i to dla niemieckiej gazety! aua, aua!
pan michnik podsumowal krotko i zwiezle, to, o czym tutaj caly czas pisze.

gruß
Obserwuj wątek
    • grba Re: "baty" od michnika 11.05.07, 08:21
      Michnik był posłem z Bytomia...
      • pit-zeolit Re: "baty" od michnika 11.05.07, 09:07
        grba napisał:

> Michnik był posłem z Bytomia...

Pan Adam to dobry Ślązak.
        • cirano Re: "baty" od michnika 11.05.07, 09:13
          Michnik, to jedna z bardziej otwartych głow tego kraju.
          Dobrze by było jakby był Ślonzokym. To moje zdanie
        • grba Re: "baty" od michnika 11.05.07, 09:19
          "Najweselsze" jest to, że Michnik jest obecnie sojusznikiem o. Rydzyka...
          Radio Maryja było na pierwszej linii walki z "Ubekistanem" i jego agentami;
          wystarczyło posłuchać Krzysztofa Wyszkowskiego i komentarzy do jego
          wypowiedzi. "Ale to już było i nie wróci więcej", bo po drodze trafiły nam się
          paskudne sprawy z biskupem Wielgusem, z książką ks. Tadeusza... Jak to miło
          krzyczeć "to oni!"
          • pit-zeolit Re: "baty" od michnika 11.05.07, 09:22
            grba napisał:

> "Najweselsze" jest to, że Michnik jest obecnie sojusznikiem o. Rydzyka...
            > Radio Maryja było na pierwszej linii walki z "Ubekistanem" i jego agentami;
            > wystarczyło posłuchać Krzysztofa Wyszkowskiego i komentarzy do jego
            > wypowiedzi. "Ale to już było i nie wróci więcej", bo po drodze trafiły nam
            się
            > paskudne sprawy z biskupem Wielgusem, z książką ks. Tadeusza... Jak to miło
            > krzyczeć "to oni!"

Tak to już natura pana Adama, "rasowy" z niego poltyk......A jak zajdzie
            potrzeba to i "RASIOWY".
            • Gość: szwager_z_laband Re: "baty" od michnika IP: *.dip.t-dialin.net 11.05.07, 10:47
              mozno niy odrazu RASiowy ale to on wyraziou sie ize moge se forsztelowac Slonsk
              inkszym i ze mo w stosunku do Slonska i syntymynt i dug do spuacynia - jedyny
              to reprezyntant polskego desantu kery rozumi ze Slonsk i Polska to dwie inksze
              rzeczy.
              • szwager_z_laband ps 11.05.07, 11:02
                To Michnik padou "Śląsk bez Polski da sobie radę. Polska bez Śląska - nie".

A sam cos inkszego z odniego ust:

„Teraz to nie jest tak, że Polska w tych granicach, z tą strukturą ludnościową
                jest sprawdzona raz na zawsze. To jest wyzwanie i zadanie dla naszej generacji.
                Coś tutaj dopowiem. Wcale nie jest tak, że Ślązacy, czyli ludzie mieszkający na
                Śląsku, zawsze i za każdą cenę chcieli być z Polskę. Nie, Śląsk jest tak silną
                strukturą gospodarczą, cywilizacyjną, kulturową, że może być samodzielny i
                reszta Polski musi to pytanie, co się stanie, jak Śląsk będzie chciał być
                samodzielny, sobie postawić. I tu nie wystarczy moralizowanie, tu nie wystarczy
                załamywanie się, temu trzeby w oczy spojrzeć, Śląsk musi mieć interes, żeby
                chcieć być z Polską.”
                • pit-zeolit Re: ps 11.05.07, 13:42
                  Szwagier, dej Adasiowi honorowego Hanysa.
                  • oberschlesier1921 wywiad z adamem m. 11.05.07, 16:15
                    pan adam powiedzial kiedys:
                    obojetnie gdzie za granica bylem, czy to w ameryce, israelu, niemczech, dla kazdego bylem polakiem, jak tylko czarne chmury antysemityzmu nad polska przeciagaja, przypominaja mi ze jestem zydem ze wzgledu na pochodzenie mojego ojca: Ozjasza Szechtera.
                    jak bardzo bym nie chcial zostac polakiem, dla antysemitow bede zawsze zydem.

"Ich glaube, dass ich genug Mut besitze, weiterhin für die Antisemiten immer ein Jude zu sein.“
                    • pit-zeolit Re: wywiad z adamem m. 14.05.07, 10:01
                      oberschlesier1921 napisał:

> pan adam powiedzial kiedys:
                      > obojetnie gdzie za granica bylem, czy to w ameryce, israelu, niemczech, dla
                      kaz
                      > dego bylem polakiem, jak tylko czarne chmury antysemityzmu nad polska
                      przeciaga
                      > ja, przypominaja mi ze jestem zydem ze wzgledu na pochodzenie mojego ojca:
                      Ozja
                      > sza Szechtera.
                      > jak bardzo bym nie chcial zostac polakiem, dla antysemitow bede zawsze zydem.
                      >
                      > "Ich glaube, dass ich genug Mut besitze, weiterhin für die Antisemiten immer
                      ei
                      > n Jude zu sein.“

A czy ja coś wspomniałem o semickim pochodzeniu pana Adama, Ober ? Wyskoczyłeś
                      z tym antysemityzmem niczym Filip z konopi. Podobnie jak Rosjanin w rozmowie z
                      Amerykaninem "a u was biją murzynów".
          • Gość: van deer ☺ Re: "baty" od michnika IP: *.icm.edu.pl 11.05.07, 17:08
            grba napisał:

> "Najweselsze" jest to, że Michnik jest obecnie sojusznikiem o. Rydzyka...
            > Radio Maryja było na pierwszej linii walki z "Ubekistanem" i jego agentami;

Byc przeciwnikiem komuny za jej trwania a pelna lustracja juz po jej upadku to
            dwie rozne rzeczy. Z tego co wiem, Michnik jest za-a-a-a, a-a-a nawet prze-e-ciw!
    • builder Re:ten nowy rzad=miesza! 11.05.07, 21:24
      ty Polakiem nie jestes-wiec ciebie sqrvielu to nie dotyczy!=pisz o ukladach
      soviecko-niemieckich na swoim forum na GGG,
      jak sie cos nie podoba, to zawsze mozesz zlozyc zazalenie do Michnika=chop mo
      duzy leb to cie wyslucho!,

oberschlesier1921 napisał:

> Polska niszczy swoją ciężko wywalczoną wolność - napisał Adam Michnik w
      bardzo
      > krytycznym wobec obecnego polskiego rządu komentarzu opublikowanym na łamach
      ni
      > emieckiego dziennika "Die Welt".
      >
      > Dziś Polska opanowana jest przez koalicję postsolidarnościowych rewanżystów,
      po
      > stkomunistycznych prowincjonalnych wichrzycieli, następców szowinistów z
      czasów
      > sprzed II wojny światowej, grupy wrogie wobec obcokrajowców i antysemickie
      ora
      > z środowisko Radia Maryja, tubę etnoklerykalnego fundamentalizmu - czytamy.
      >
      > oje, oje, to misi bolec niejednego wszechpolaka, taka krytyka i to dla
      niemieck
      > iej gazety! aua, aua!
      > pan michnik podsumowal krotko i zwiezle, to, o czym tutaj caly czas pisze.
      >
      > gruß

zasmiecasz Nasze forum=padlino!,

--------------------------------------------------------------------------------

• szwager_z_laband Re:ten nowy rzad=miesza! 11.05.07, 22:45
        opanij sie chopie, co Ty to tak kwieciscie sie wypowiadosz?
        • Gość: Polak Polska Polska IP: 212.106.177.* 11.05.07, 22:51
          Kochana jest!
          • szwager_z_laband Re: Polska Polska 11.05.07, 22:55
            swietna wypowiedz!
            • Gość: Polak2 Re: Polska Polska IP: 212.106.177.* 11.05.07, 23:01
              POTĘGĄ JEST I BASTA!
              • szwager_z_laband Re: Polska Polska 11.05.07, 23:02
                alez oczywiscie:)
              • Gość: katowiczanin Re: Polska Polska IP: 212.106.177.* 11.05.07, 23:14
                Polska i jej polski Śląsk.
                • szwager_z_laband Re: Polska Polska 11.05.07, 23:16
                  widza ze bydzie wysouo noc dzisiej sam na forum:)
          • oberschlesier1921 Re: Polska Polska 14.05.07, 15:22
            tylko nie poplam pizamki - wszechpolaku.

buahahahahahahahahaa!

polska polska buahahahaha!
        • builder Re:ten nowy rzad=miesza! 11.05.07, 23:22
          szwager_z_laband napisał:

> opanij sie chopie, co Ty to tak kwieciscie sie wypowiadosz?

szwagier,
          na twoim forum sie tak nie wypowiadam..(),=tutaj jestem u siebie i moge,
          nie moge sie opanowac, jak taki cioolok jak ta "pasc" ingeruje w nie swoje
          sprawy====zaroz bedzie wielki placz na GGG-mom dosc tych cieniasow!,

--------

• szwager_z_laband Re:ten nowy rzad=miesza! 11.05.07, 23:23
            a mozn bys tak wiyncyj tolerancji na tym _Twoim forum wprowadziou?

• builder Re:ten nowy rzad=miesza! 12.05.07, 18:42
              szwager_z_laband napisał:

> a mozn bys tak wiyncyj tolerancji na tym _Twoim forum wprowadziou?
              >
              to nie moje forum szwagier-napisalem, ze jestem u siebie bo w dzielnicy
              Kattovvic sie urodzilem...,

o cho choo..-tolerancja to wielkie slowo=w Polsce nie znane!,

-

• szwager_z_laband Re:ten nowy rzad=miesza! 13.05.07, 10:48
                bo zowdy idzie z dymokracjom podobno w parze
          • cirano Re:ten nowy rzad=miesza! 12.05.07, 18:06
            A jo myśloł, ze w tym builderze choć trocha rozsondku i zdrowyj przizwoitości
            siedzi. Kiwnoużechsie.
            • builder Re:ten nowy rzad=miesza! 12.05.07, 18:43
              za duzo myslisz i za malo robisz,

cirano napisał:

> A jo myśloł, ze w tym builderze choć trocha rozsondku i zdrowyj przizwoitości
              > siedzi. Kiwnoużechsie.

• szwager_z_laband Re:ten nowy rzad=miesza! 13.05.07, 10:49
                on ci in o szkryfno to samo co jo niydowno ci inkszymi suowami padou - mom na
                mysli jak Cie ludzie widzom(czytajom)
    • Gość: j23 w Hiszpanii tez widac Michnika:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 12:58
      www.elpais.com/articulo/opinion/triunfo/miedo/elpepiopi/20070502elpepiopi_14/Tes
      • Gość: Polacy Re: Polska to potęga. IP: 212.106.177.* 13.05.07, 06:56
        Fajnie być POLAKIEM.
        • cirano Re: Polska to potęga. 13.05.07, 16:12
          Gość portalu: Polacy napisał(a):

> Fajnie być POLAKIEM.
          Stwierdzenie, oglednie powiedziawszy, tak w tym świecie żadkie, jak bezmaść "jo
          lubia być z bryny naprany"
          • grba Re: Polska to potęga. 13.05.07, 16:28
            Masz rację, za Polaka nie płacą, tak jak za Niemca...
            • oberschlesier1921 Re: Polska to potęga. 14.05.07, 15:26
              za polaka biora (kradna), a nie placa.

• oberschlesier1921 Re: Polska to potęga. 14.05.07, 15:24
          zajebiscie - buahahahahaaaaa!
          do roboty lewusy - do mc donaldsa!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka