Dodaj do ulubionych

przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej

19.11.07, 17:38
Polecom artykul w wikipedia.de "Simon Snopkowski"
= deutscher(?) Arzt uas Myszkow, Oberschlesien

Oberschlesien ?
Obserwuj wątek
    • wilhelm4 Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 19.11.07, 17:40
      Lostatnio zech czytol artykuly o Slonsku,
      ale na wikipedii francuskiej i angielskiej.

Idzie ino pedziec:
      agresywno polsko propaganda nie spi - atakuje.
      Same uproszczenia, w propolskim swietle, czesto klamstwa.
      • Gość: Ganczarski Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.pools.arcor-ip.net 19.11.07, 18:10
        podaj przyklady.
        Musicie zaakceptowac inne poglady.
        A Rzesza juz nie jest ta Rzesza co kiedys byla.
        • amoremio Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 19.11.07, 19:07
          Taki leniwiec ?
          Wystarczy wklupnonc np. Haute Silesie, Le Rond abo Korfanty itp.
        • Gość: Byno Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.07, 19:29
          przykladow nie umi znales,a moze nie chcesz?
          de.wikipedia.org/wiki/Jedwabne
          >ermordetem Polem< : stoi jak byk,kto?
          a tera kaj stoi,kto?

pl.wikipedia.org/wiki/Jedwabnekrasnolutki?
          • Gość: Byno Re: ??? maja nowo,he,he IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.07, 19:33
            pl.wikipedia.org/wiki/Jedwabne
            • Gość: Ganczarski Jerzy Robert Nowak IP: *.pools.arcor-ip.net 19.11.07, 20:20
              Honorowi Obywatele Jedwabnego [edytuj]
              * Tomasz Strzembosz (2004)
              * Jerzy Robert Nowak (2006)
              -------------
              www.jerzyrobertnowak.com/artykuly/Nasz_Dziennik/2006/19.01.htm
              Zabrał Pan głos już w samych początkach sporu wokół Jedwabnego, reagując na
              publikacje Grossa, gdy inni milczeli...
              - Ubolewam nad tym, że znacząca część historyków polskich z opóźnieniem zaczęła
              podejmować tę sprawę, nie widząc od razu jej prawdziwego znaczenia. W książce
              "100 kłamstw J.T. Grossa" zwróciłem uwagę, że to nie był pierwszy kłamliwy
              wyczyn tego autora. Przypomniałem, na co żaden z historyków polskich jakoś nie
              zwrócił uwagi w tej debacie, książkę Grossa wydaną w 1978 r. "Polish Society
              under German Occupation" (Społeczeństwo polskie pod okupacją niemiecką). Pisząc
              do czytelników amerykańskich, których ogromna część nie ma pojęcia o tym, co się
              działo podczas II wojny światowej, Gross pozwolił sobie na użycie tego typu
              fałszów i oszczerstw, na jakie by się nie ośmielił wobec odbiorców polskich. Aby
              pomniejszyć polski heroizm i polską martyrologię, twierdził, że ogromna liczba
              organizacji Polski podziemnej była wynikiem tego, że Polacy w latach 1939-1944
              mieli więcej wolności niż w całym poprzednim stuleciu. Ponieważ od tej rzekomej
              nazistowskiej wolności zginął mój ojciec i niemal każdy z Polaków stracił kogoś
              bliskiego, po przeczytaniu tej książki uznałem, że mam do czynienia ze skrajnym
              fałszowaniem historii. W listach Jerzego Giedroycia, którego nikt nie oskarży o
              rzekomy polski prowincjonalizm czy nacjonalizm, również znajduje się krytyka
              wystąpień Grossa. Dość szybko poznał się na jego tendencyjności.
              • Gość: Byno Re:zarty na bok,z kim tu,,tfu IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.07, 20:33
                www.kmdm.pl/art.php?id=2007090918342cb1ab1fc8d94588
                i to by bolo na tyla:z oszolomstwym moherowym mi sie trefiolo,tfu
      • pit-zeolit Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 20.11.07, 07:21
        Idzie ino pedziec:
        > agresywno polsko propaganda nie spi - atakuje.

"Idzie ino pedziec", że tradycyjna szlyzjerska głupota nie śpi-
        atakuje, czego wymownym przykładem jesteś ty twó wątek, szlyzjerze.
        • Gość: ! Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.11.07, 18:54
          pit-zeolit napisał:
          > "Idzie ino pedziec", że tradycyjna szlyzjerska głupota nie śpi-
          > atakuje, czego wymownym przykładem jesteś ty twó wątek, szlyzjerze.

chyba broni sie... bo jak mozna atakowac agresora?...
          :)
    • wilhelm4 Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 19.11.07, 20:32
      en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Silesia
      "which was occupied"
    • Gość: Menschenfresser Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.07, 21:00
      en.wikipedia.org/wiki/Silesian_Uprisings
      Pierwsze "powstanie": 2500 zostalo powieszonych lub egzekutowanych.

Prawda ?
      • Gość: Menschenfresser Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.07, 21:05
        Zgadza sie, ten artykul jest napisany, niezaleznie od faktow i ich
        prawdziwosci, wyraznie z polskiej perspektywy (przymiotniki, oceny).
        Choc napewno nie dyletantycznie. Raczej profesjonalnie....
    • 999s Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 20.11.07, 06:35
      no to załóżcie spbie ślonskom wikipedia i tam dajcie upust wmocjom, albo ruszcie
      te swoje śląskie ołowiane tyłki i poprawcie to co waszym zdaniem nie wporzo.

A nie tylko morda z pretensjami. I chlipanie et martyrologia mordoru.
      • petronella.kozlowska Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 20.11.07, 18:23
        redaktorem naczelnym moze zostac ballest
      • Gość: dlugi Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.u.pppool.de 20.11.07, 21:46
        nie wziales pod uwage, ze oni sa na to za glupi!
        Ich podstawowym zadaniem tutaj jest macic,macic i jeszcze raz macic.
        W mysl zasady kazde klamstwo,powtarzane wielokrotnie gdzies tam zasadzi sie w
        czyjejs glowie.
        Ostatnio te "szlezjery" rozplenili sie na forum "Warszawy", ale tam traktuje sie
        ich jak troli i ludzi przyciezkich na umysle.
        Sami daja powody do ich osmieszania.Stad tutaj maja swoje podforum, coby mogli
        wylewac swoje zale.
        Posmiejmy sie z nich!
        A lekarze zawsze mowili, ze w takich przypadkach nalezy potakiwac.
        • Gość: Olo Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.07, 23:07
          jeszcze"jedyn" polski madrala z niemieckiego socjalu.
          Man,wiela cepow siedzi mi na podatku?
          • Gość: dlugi Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.07, 10:58
            no widzisz prostaczku, taki masz punkt widzenia jak siedzenia.
            Ciesz sie, ze ktos cie w Niemczech jeszcze zatrudnia.
            • ballest polskie klamstwa 21.11.07, 22:05
              "Nie ma dokumentu potwierdzającego niemiecką dywersję w Bydgoszczy. Nie oznacza
              to jednak znaczącej rewizji poglądu na temat wydarzeń z 3 i 4 września 1939 r.
              Prawie dwa lata poszukiwań w polskich i zagranicznych archiwach, wiele nowych
              dokumentów i poszlak potwierdzających niemiecką dywersję. Wczoraj w bydgoskiej
              Delegaturze IPN zespół historyków podsumował dotychczasowe dokonania. - Choć nie
              dostaliśmy grantu z KBN, będziemy kontynuować kwerendy w niemieckich archiwach.
              Liczymy, że finansowo wesprze nas prezydent miasta i rektor Uniwersytetu
              Kazimierza Wielkiego - powiedział dr Paweł Machcewicz, dyrektor BEP IPN, szef
              zespołu. Gazeta Pomorska 29.09.2005 r."

a to pisza na polskiej Wikipedii:

pl.wikipedia.org/wiki/Krwawa_niedziela_(Bydgoszcz_1939)
        • wilhelm4 Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich 20.11.07, 23:41
          dlugi wredny jezor, krotki brudny pul(t)ok, pardon: polok
        • Gość: Ganczarski Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.07, 01:09
          na te ich zasrane fora nikt nie wchodzi, dlatego szuka ta holota nowych ofiar.
          Schikowski na Warszawie znowu podjal dyskusje o obozach zaglady w Polsce,
          podczas gdy ten duren dojczszlezierski dobrze wie ze Auschwitz byl w Niemczech.
          Obozy zaglady byl w Niemczech, tez i w Gross-Rosen (albo Buchenwald) stosowano
          cyklon, obóz zaglady byl pod Minskiem, 2 inne planowano pod Rijeka i Eindhoven -
          te nie zrealizowano bo front sie zblizyl.
          Dojczszlezierstwo to faszystowskie bydlo .
          • Gość: :) Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.07, 01:28
            ty naprawde czegos sie boisz, moj ty biedaku...

ps
            mozna tobie jakos pomoc?
            • Gość: Ganczarski Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.07, 01:44
              sami mozecie zalozyc gruope samopomocy i tam rozmawiac o polskcih obozach zaglady.
              Macie tez mozliwosc publikowac takie rzeczy w waszej ojczyznie.
    • Gość: van deer ☺ ;-) IP: *.icm.edu.pl 21.11.07, 00:02
      Ale smietanka intelektualna, brakuje mi tu jeszcze paru Leszkow Bubli:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka