wilhelm4 19.11.07, 17:38 Polecom artykul w wikipedia.de "Simon Snopkowski" = deutscher(?) Arzt uas Myszkow, Oberschlesien Oberschlesien ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilhelm4 Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 19.11.07, 17:40 Lostatnio zech czytol artykuly o Slonsku, ale na wikipedii francuskiej i angielskiej. Idzie ino pedziec: agresywno polsko propaganda nie spi - atakuje. Same uproszczenia, w propolskim swietle, czesto klamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ganczarski Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.pools.arcor-ip.net 19.11.07, 18:10 podaj przyklady. Musicie zaakceptowac inne poglady. A Rzesza juz nie jest ta Rzesza co kiedys byla. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 19.11.07, 19:07 Taki leniwiec ? Wystarczy wklupnonc np. Haute Silesie, Le Rond abo Korfanty itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.07, 19:29 przykladow nie umi znales,a moze nie chcesz? de.wikipedia.org/wiki/Jedwabne >ermordetem Polem< : stoi jak byk,kto? a tera kaj stoi,kto? pl.wikipedia.org/wiki/Jedwabnekrasnolutki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re: ??? maja nowo,he,he IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.07, 19:33 pl.wikipedia.org/wiki/Jedwabne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ganczarski Jerzy Robert Nowak IP: *.pools.arcor-ip.net 19.11.07, 20:20 Honorowi Obywatele Jedwabnego [edytuj] * Tomasz Strzembosz (2004) * Jerzy Robert Nowak (2006) ------------- www.jerzyrobertnowak.com/artykuly/Nasz_Dziennik/2006/19.01.htm Zabrał Pan głos już w samych początkach sporu wokół Jedwabnego, reagując na publikacje Grossa, gdy inni milczeli... - Ubolewam nad tym, że znacząca część historyków polskich z opóźnieniem zaczęła podejmować tę sprawę, nie widząc od razu jej prawdziwego znaczenia. W książce "100 kłamstw J.T. Grossa" zwróciłem uwagę, że to nie był pierwszy kłamliwy wyczyn tego autora. Przypomniałem, na co żaden z historyków polskich jakoś nie zwrócił uwagi w tej debacie, książkę Grossa wydaną w 1978 r. "Polish Society under German Occupation" (Społeczeństwo polskie pod okupacją niemiecką). Pisząc do czytelników amerykańskich, których ogromna część nie ma pojęcia o tym, co się działo podczas II wojny światowej, Gross pozwolił sobie na użycie tego typu fałszów i oszczerstw, na jakie by się nie ośmielił wobec odbiorców polskich. Aby pomniejszyć polski heroizm i polską martyrologię, twierdził, że ogromna liczba organizacji Polski podziemnej była wynikiem tego, że Polacy w latach 1939-1944 mieli więcej wolności niż w całym poprzednim stuleciu. Ponieważ od tej rzekomej nazistowskiej wolności zginął mój ojciec i niemal każdy z Polaków stracił kogoś bliskiego, po przeczytaniu tej książki uznałem, że mam do czynienia ze skrajnym fałszowaniem historii. W listach Jerzego Giedroycia, którego nikt nie oskarży o rzekomy polski prowincjonalizm czy nacjonalizm, również znajduje się krytyka wystąpień Grossa. Dość szybko poznał się na jego tendencyjności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byno Re:zarty na bok,z kim tu,,tfu IP: *.dip.t-dialin.net 19.11.07, 20:33 www.kmdm.pl/art.php?id=2007090918342cb1ab1fc8d94588 i to by bolo na tyla:z oszolomstwym moherowym mi sie trefiolo,tfu Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 20.11.07, 07:21 Idzie ino pedziec: > agresywno polsko propaganda nie spi - atakuje. "Idzie ino pedziec", że tradycyjna szlyzjerska głupota nie śpi- atakuje, czego wymownym przykładem jesteś ty twó wątek, szlyzjerze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.11.07, 18:54 pit-zeolit napisał: > "Idzie ino pedziec", że tradycyjna szlyzjerska głupota nie śpi- > atakuje, czego wymownym przykładem jesteś ty twó wątek, szlyzjerze. chyba broni sie... bo jak mozna atakowac agresora?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 19.11.07, 20:32 en.wikipedia.org/wiki/Eastern_Silesia "which was occupied" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.07, 21:00 en.wikipedia.org/wiki/Silesian_Uprisings Pierwsze "powstanie": 2500 zostalo powieszonych lub egzekutowanych. Prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.11.07, 21:05 Zgadza sie, ten artykul jest napisany, niezaleznie od faktow i ich prawdziwosci, wyraznie z polskiej perspektywy (przymiotniki, oceny). Choc napewno nie dyletantycznie. Raczej profesjonalnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 20.11.07, 06:35 no to załóżcie spbie ślonskom wikipedia i tam dajcie upust wmocjom, albo ruszcie te swoje śląskie ołowiane tyłki i poprawcie to co waszym zdaniem nie wporzo. A nie tylko morda z pretensjami. I chlipanie et martyrologia mordoru. Odpowiedz Link Zgłoś
petronella.kozlowska Re: przekrety w wikipedii, przewaznie polskiej 20.11.07, 18:23 redaktorem naczelnym moze zostac ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.u.pppool.de 20.11.07, 21:46 nie wziales pod uwage, ze oni sa na to za glupi! Ich podstawowym zadaniem tutaj jest macic,macic i jeszcze raz macic. W mysl zasady kazde klamstwo,powtarzane wielokrotnie gdzies tam zasadzi sie w czyjejs glowie. Ostatnio te "szlezjery" rozplenili sie na forum "Warszawy", ale tam traktuje sie ich jak troli i ludzi przyciezkich na umysle. Sami daja powody do ich osmieszania.Stad tutaj maja swoje podforum, coby mogli wylewac swoje zale. Posmiejmy sie z nich! A lekarze zawsze mowili, ze w takich przypadkach nalezy potakiwac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.dip.t-dialin.net 20.11.07, 23:07 jeszcze"jedyn" polski madrala z niemieckiego socjalu. Man,wiela cepow siedzi mi na podatku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugi Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.07, 10:58 no widzisz prostaczku, taki masz punkt widzenia jak siedzenia. Ciesz sie, ze ktos cie w Niemczech jeszcze zatrudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
ballest polskie klamstwa 21.11.07, 22:05 "Nie ma dokumentu potwierdzającego niemiecką dywersję w Bydgoszczy. Nie oznacza to jednak znaczącej rewizji poglądu na temat wydarzeń z 3 i 4 września 1939 r. Prawie dwa lata poszukiwań w polskich i zagranicznych archiwach, wiele nowych dokumentów i poszlak potwierdzających niemiecką dywersję. Wczoraj w bydgoskiej Delegaturze IPN zespół historyków podsumował dotychczasowe dokonania. - Choć nie dostaliśmy grantu z KBN, będziemy kontynuować kwerendy w niemieckich archiwach. Liczymy, że finansowo wesprze nas prezydent miasta i rektor Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego - powiedział dr Paweł Machcewicz, dyrektor BEP IPN, szef zespołu. Gazeta Pomorska 29.09.2005 r." a to pisza na polskiej Wikipedii: pl.wikipedia.org/wiki/Krwawa_niedziela_(Bydgoszcz_1939) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich 20.11.07, 23:41 dlugi wredny jezor, krotki brudny pul(t)ok, pardon: polok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ganczarski Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.07, 01:09 na te ich zasrane fora nikt nie wchodzi, dlatego szuka ta holota nowych ofiar. Schikowski na Warszawie znowu podjal dyskusje o obozach zaglady w Polsce, podczas gdy ten duren dojczszlezierski dobrze wie ze Auschwitz byl w Niemczech. Obozy zaglady byl w Niemczech, tez i w Gross-Rosen (albo Buchenwald) stosowano cyklon, obóz zaglady byl pod Minskiem, 2 inne planowano pod Rijeka i Eindhoven - te nie zrealizowano bo front sie zblizyl. Dojczszlezierstwo to faszystowskie bydlo . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.11.07, 01:28 ty naprawde czegos sie boisz, moj ty biedaku... ps mozna tobie jakos pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ganczarski Re: Biedne szlezjery, na prawde zal mi ich IP: *.pools.arcor-ip.net 21.11.07, 01:44 sami mozecie zalozyc gruope samopomocy i tam rozmawiac o polskcih obozach zaglady. Macie tez mozliwosc publikowac takie rzeczy w waszej ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer ☺ ;-) IP: *.icm.edu.pl 21.11.07, 00:02 Ale smietanka intelektualna, brakuje mi tu jeszcze paru Leszkow Bubli:) Odpowiedz Link Zgłoś