rico-chorzow 09.01.09, 17:08 Foczik ja umiou richich uwarzić,tako zoftich,ze konoblochym,gymba wykryncouo,wiym magi wyrfel wciepowou,i tyn zsechuy chlyb rzon na na fiyrtle,PIERONIE,mom chyńć:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ! Re: Pieronie,sjodbych dobro wodzionka, IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.09, 17:29 no to do roboty richo de.youtube.com/watch?v=xBTmAT8kL5A&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Pieronie,sjodbych dobro wodzionka, 09.01.09, 17:41 Ja,yno we wodzionce mosi gabla i lefla stoć;),Foczik gynau tak warzyli:) Odpowiedz Link Zgłoś
westbrompton Re: Pieronie,sjodbych dobro wodzionka, 09.01.09, 17:32 Pojęcia nie miałem ,ze jest wersja >instant< imrender.files.wordpress.com/2008/03/wodzionka_nestle2.jpg Gibko sie >amerykanizujecie< Ślązaki:) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Pieronie,sjodbych dobro wodzionka, 09.01.09, 17:45 westbrompton napisał: > Pojęcia nie miałem ,ze jest wersja >instant< > imrender.files.wordpress.com/2008/03/wodzionka_nestle2.jpg > Gibko sie >amerykanizujecie< Ślązaki:) Ma Pan rację,trudniej z polonizacją. Odpowiedz Link Zgłoś
westbrompton Re: Pieronie,sjodbych dobro wodzionka, 09.01.09, 17:52 polonizacja wodzionki? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Pieronie,sjodbych dobro wodzionka, 09.01.09, 18:07 westbrompton napisał: > polonizacja wodzionki? No,proszę odmienić to słowo przez polskie przypadki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re:Abo krupnioki IP: *.dip.t-dialin.net 09.01.09, 21:01 Przy piecu stoua krupnioki grzoua a uon jom..... de.youtube.com/watch?v=jPINn7S1gPk&feature=related pieronie sjodbych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re:Abo krupnioki IP: *.versanet.de 10.01.09, 07:13 Ale krupniokow s tytki jeszcze njy wymyslyli? A mozno ja? Pyrsk przi szlustydniu! Wasz Marjanek PS: Pora lot tymu pisali, co nojlepszo wodzionka idzie dostac w jakijs restauracje w Chorzowie. Sztimuje to? Pray for the peace of Jerusalem: they shall prosper that love thee.Psalm 122:6 Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re:Abo krupnioki 10.01.09, 09:24 Jo jod na Dombrowce,kajś rok tymu:) Odpowiedz Link Zgłoś
grba Piotr Baron redaktor radiowej Trójki 10.01.09, 09:31 zdradził słuchaczom, że jego sposobem na utrzymanie formy głosowej jest spożywanie "górnośląskiej" wodzionki. Słuchacze poznali też przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Piotr Baron redaktor radiowej Trójki 10.01.09, 10:50 grba napisał: > zdradził słuchaczom, że jego sposobem na utrzymanie formy głosowej > jest spożywanie "górnośląskiej" wodzionki. Słuchacze poznali też > przepis. Przepis jest prosty,woda,stary chlyb sam,a reszt do Polski,coby mieli na swoj jynzyk z armiom i flotom. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Piotr Baron redaktor radiowej Trójki 11.01.09, 14:08 grba napisał: I co,Panie Grba ma Pan lepszy przepis?:),pewnie polski:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasz Marjanek Re: Piotr Baron redaktor radiowej Trójki IP: *.versanet.de 11.01.09, 20:05 Jo mysla, co jak polski przepis - to chyba na wodziAnke!! Ale z drugij strony - jak kozdy Polok mjyszkol w palacu, kery straciol na Ukrainie abo Bialorusi - to wodzianki njy znausja. Pyrsk przi njydzieli! Wasz Marjanek Pray for the peace of Jerusalem: they shall prosper that love thee.Psalm 122:6 Odpowiedz Link Zgłoś
welur Re: Piotr Baron redaktor radiowej Trójki 11.01.09, 20:09 Piotr Baron urodził się w Chorzowie... Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow [...] 11.01.09, 21:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_lonzok Re: Pieronie,sjodbych dobro wodzionka, 12.01.09, 11:33 rico-chorzow napisał: > Foczik ja umiou richich uwarzić,tako zoftich,ze konoblochym,gymba > wykryncouo,wiym magi wyrfel wciepowou,i tyn zsechuy chlyb rzon na na > fiyrtle,PIERONIE,mom chyńć:) Ty pieronie nie jodej winca wodzionki, bo już ci wodzionko ze łba wycieka. Jaś Lonzok Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Pieronie,sjodbych dobro wodzionka, 12.01.09, 20:16 jas_lonzok napisał: > rico-chorzow napisał: > > > Foczik ja umiou richich uwarzić,tako zoftich,ze konoblochym,gymba > > wykryncouo,wiym magi wyrfel wciepowou,i tyn zsechuy chlyb rzon na na > > fiyrtle,PIERONIE,mom chyńć:) > > Ty pieronie nie jodej winca wodzionki, bo już ci wodzionko ze łba wycieka. > > Jaś Lonzok Tak - wycieka -. Odpowiedz Link Zgłoś