Gość: m5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 18:32 Brawo za ten tekst. Ciekawe czy w Gazecie Olsztyńskiej ktos to przeczyta i się tym zajmie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drwallen Antyfaszyzm to też faszyzm 15.12.09, 19:50 Ludzie! Wy nie rozumiecie czym jest faszyzm! Faszyzm to narzucanie obywatelom wartości w które mają wierzyć. Faszyści lepiej wiedzą od obywateli co jest dla nich dobre a co nie. Szczytem faszyzmu jest właśnie zabranianie innym noszenia swastyk czy wiary w systemy totalitarne. W demokratycznym państwie jak USA można nawet sobie zmienić nazwisko na Hitler, wytatuować na czole swastykę i udekorować swój dom tysiącami kolorowych swastyk - ale tam jest demokracja i nie ma faszystowskiego ustroju który by ingerował w to co ludzie myślą. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Antyfaszyzm to też faszyzm 15.12.09, 19:56 Świadczy to tylko o tym, jak funkcjonuje prawo w IV RP. Alicję 1000 publicznie zlinczowano. Natomiast żadnych konsekwencji nie poniosły parafialne bojówki Mlodziezy Weszpolskiej za organizowane faszystowskie imprezy, a nie tylko one swój punkt oparcia znajdowały w parafiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Antyfaszyzm to też faszyzm IP: *.olsztyn.mm.pl 15.12.09, 20:25 Tolerancja dla ruchów nacjonalistycznych,nazistowskich i skrajnie prawicowych jest w Polsce zadziwiająco wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Antyfaszyzm to też faszyzm 15.12.09, 20:37 Jeżeli wspomnieć do tego wyciszaną nakładkę Piusa XII czy Wyszyńskiego, trudno się dziwić wychowankom parafialnych dszkółek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: Antyfaszyzm to też faszyzm IP: 80.48.253.* 16.12.09, 09:56 grupy wyznające narodowy socjalizm są LEWICOWE a nie skrajnie prawicowe ale ta oczywistość bardzo boli rodzimych bolszewików Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygdudt Re: Antyfaszyzm to też faszyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 19:56 bylem rok temu na koncercie Infernal War i nie pamietam,ze by nosili koszulki z napisem White Power, tak samo jak w tym roku tez nie mieli tego typu koszulek ,a ze dwoch czlonkow wywodzi sie z zespolu honor to tez wiedzialem ale nie zmienia to faktu,ze nie graja juz oni czysto nazistowskiego black metalu i tyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ireneusz Tadeusz Re: Antyfaszyzm to też faszyzm IP: 94.75.121.* 16.12.09, 10:30 zydzi ! najbardziej obawiają się PRAWDY ! dla nich prawda jest gorsza od oszerstwa ! [ dlatego cenzurują wypowiedzi Polaków ] Polacy Słowianie ! zydzi to są Polityczni wrogowie Słowian ! i z nimi trzeba walczyc politycznie ! [ kartką wyborczą ] na dzis gdy nie ma Narodowych parti ! to nie idziemy na wybory ! bo to tylko zydowskie wybory i zydowskie partie !! [ PO PIS SLD UW i inne mutacje ] TYLKO JEDNOMADATOWE OKREGI WYBORCZE ! bo dzisiejsza zydowska ordynacja proporcjonalna to promuje żydowski reżim ! i żydowskie partie ! bo w Polsce władze ma WĄSKA GRUPA PARTYJNO- MEDIALNYCH OLIGARCHÓW ! TO ONI SĄ FAKTYCZNYMI WŁASCICIELAMI POLSKI ! toatalny bojkot ordynacji proporcjonalnej ! TOTALNY !!! ŻYDZI ! WYNOCH DO IZRAELA RAZEM Z WSZYMI ŻOŁDAKAMI AMERYKANSKIMI !!! POLSKA WOLNA OD OBCYCH WOJSK !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: Antyfaszyzm to też faszyzm IP: 81.210.43.* 16.12.09, 09:08 dla mnie jesteś ciołkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zygdudt raz jeszcz Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 19:59 ladnie to tak usuwac wpisy ktore wam nie pasuja ? nie jestem faszysta, ale pewnie w to nie uwierzycie bo pewnie dla was byl na koncercie infernal war = nazista faszysta etc. ,ale infernal war byl jedna z wielu kapel. Ja tam nie rozumiem po co sie promuje biblioteka wolnosciowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Polski Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: 77.255.35.* 16.12.09, 11:14 Za malo zydowska byla twoja wypowiedz wiec wycieli ci ja. Zdziwiony? Zydowscy faszysci (co to faszyzm mozna przeczytac w pierwszym poscie) pilnuja poprawnosci politycznej, by zaden Polak glowy za bardzo nie podniosl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziemek A co z komuchami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 22:00 POpłuczyny po Leninie zapierdzielają po mieście w koszulkach z komuszym bohaterem Che Guevarą i nikt im nic nie robi. Ot, takie to przewrotne michnikowskie myślenie - komunizm dobrze, a dzieciaki w glanach do pierdla :/ Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: A co z komuchami? 15.12.09, 22:08 Zapytaj sie tych popłuczyn sejmowych, którzy składali ukłony Pinochetowi. Skrajności dogmatyczno-ideologiczne sa ich działką. Nie wspominam już o rodowodzie Moździerzy Weszpolskiej uprawiającej swe igrzyska pod faszystowskimi symbolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normals jak wogole mozna byc w Polsce nazista!? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.12.09, 23:10 jak wogole mozna byc Polakiem i podniecac sie rudolfem hessem czy adolfem hitlerem!? Trzeba byc naprawde albo uposledzonym albo jakims volksdeutchem! Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: jak wogole mozna byc w Polsce nazista!? 15.12.09, 23:14 jest się po prostu mongołem, prostym mułem, nie mającym szans zaistnienia gdziekolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GooStaff Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to możl... IP: *.tktelekom.pl 15.12.09, 23:33 O ile dobrze kojarzę koncert (bo sam na nim nie byłem... niestety) - to raczej nie była to impreza Nazi (przynajmniej w Olsztynie). Warto by było sprawdzać, kto koncert organizuje (to po pierwsze), jaka była publika (to po fakcie) to wtedy mielibyśmy jasność co jak i kiedy... bo w przypadku tego koncertu to w obu przypadkach raczej z nazi nie wiele to miało wspólnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p..taką dem... Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: 188.33.119.* 16.12.09, 08:05 Nie mogę znaleźć pracy, jem jeden zimny posiłek dziennie, Państwo kazało mi zapłacić podatek od pieniędzy, których nigdy nie dostałem... Nienawidziłem faszyzmu. Dziś, chyba jedyna nadzieja. Może oni coś zmienią. Lepsza uczciwa nienawiść, niż fałszywa miłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 13:50 Gość portalu: p..taką dem... napisał(a): > Nie mogę znaleźć pracy, jem jeden zimny posiłek dziennie, Państwo kazało mi > zapłacić podatek od pieniędzy, których nigdy nie dostałem... > Nienawidziłem faszyzmu. Dziś, chyba jedyna nadzieja. Może oni coś zmienią. > Lepsza uczciwa nienawiść, niż fałszywa miłość. to moze zostaw Holandie i wracaj do Polski?? tam to faszysci raczej Cie nie przyjma, no chyba ze to ma byc deklaracja samobojcza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TW Może ten z "Debaty" z taką śmieszną brodą coś wie? IP: *.anonymouse.org 16.12.09, 08:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojak sprzeczności IP: 87.204.51.* 16.12.09, 08:56 To trochę bez sensu, mimo że jest kilka kapel tego pokroju, to dla mnie jest to sprzeczność sama w sobie. Tak "chrześcijański" black metal, jak i "narodowo socjalistyczny" są barańskim wymysłem żerującym na formie przekazu tej muzyki. Równie dobrze to mógłby być blues, ksiądz w PZPR czy skinhead z misją pomagający dzieciom w afryce. Druga sprawa to, że sądzę że większość ludzi na tych koncertach ma zupełnie przeciwne nazizmowi poglądy i nie można tego nazwać "spotkaniem nazistów". Pomijając pozerów, Ci ludzie zazwyczaj mają własne przemyślane poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: sprzeczności IP: *.serv-net.pl 16.12.09, 14:11 www.rumburak.friko.pl/img/komuna_ksiadz.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CZujny Jędrzej ! Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to możl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 08:59 CZujny CZytelnik CZytadła "Jędrzej" nadal donosi !. Jaka to ulga, że ten skromny i bez nazwiska Pan dba o spokój i pokój na planecie ziemia i w województwie warmińsko-mazurskim. Brawo Jędrzeju, trop i wąchaj, wkręcaj się i szczuj, aby wrogowie Czytadła nie byli pewni dnia ni godziny. Czekamy na nowe dane, najlepiej ze zdjęciami tych degeneratów, którzy myślą inaczej niż TY i MY. To przecież sprzeczne z demokracją !. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czujny forumowicz Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.12.09, 10:06 ale na szczescie sa tez anonimowi obroncy nazistow na forum gazety (tacy jak ty) i wszystko sie dopelnia i demokracja zostala obroniona! Ufff ;) A Adolf Hitler to baranek pokoju i wzor dla zbladzonej mlodziezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak z Polski Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: 77.255.35.* 16.12.09, 11:17 wg ciebie demokracja to bezwzgledna milosc do zydow i do tego co robia na bliskim wschodzie? Zaiste niedaleko twoja demokracja spadla od faszyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian Polski rzad popiera nazistow w Rosji, to dlaczego 16.12.09, 09:03 ma nie popierac w domu? Chodzi o poparcia Limunowa/Kasperow i ich Nacjonalistyczy Bolszewism(NazBol). Kazda demonstracja tych debili jest traktowana przez GW i rzad(Kaczka) jak bitwo o wolnosci czlowie a te smieci gdyby doszli do wladzy to by tak narobili ze by Rusofoby na forach i w polsce by blagali Putina zeby wrocil! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zel Gadis Faszyzm-tak!Nazizm-nie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 13:14 No ludzie,mili państwo!Wypraszam sobie!Jestem faszystą i nie życzę sobię by mnie utożsamiano z tą nazistowską chołota.Wierzę,że Imperium Romanum się odrodzi i zatrze tych barbarzyńskich Teutonów z powierzchni nowej Europy.Duce a noi! Odpowiedz Link Zgłoś
maritimer Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to możl... 16.12.09, 09:15 Mamy wolność i nikt nie ma prawa zabrania komukolwiek spotykania sie na koncertach nawet jesli nie podobaja sie nam ich poglady. A poza tym co jest złego w napisie White Power ? Doskonale wiem jaki przekaz za soba niesie ale mimo to za sam napis Biała Siła nie mozna kogos aresztowac na ulicy. Bez jaj. Absolutnie nie mam pogladow jak uczestnicy ww koncertu ale w wolnej Polsce kazdy ma prawo nosic to co chce nawet jesli to bedzie koszulka "White Power", "Białe jest Piekne", "Tylko Biel" a moze "nie Lubie Koloru Czarnego". Po to jest wolnosc ze kazdy moze robic to co chce poki nie szkodzi innym. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo 16.12.09, 09:51 "Mamy wolność i nikt nie ma prawa zabrania" przez takich jak Ty, którzy tak bredzili doszedł kiedyś do władzy Hitler Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo 16.12.09, 12:10 A przez takich jak ty, dla których rasizmem jest tylko "white power", a "black power" fajne, trendi i poprawne - doszedł do władzy "czarny Hitler". Wybrany tylko i wyłącznie ze względu na kolor skóry. I wcale na tym nie poprzestał. Dalej go wybierają i może liczyć na specjalne, pobłażliwe traktowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: *.superkabel.de 16.12.09, 13:14 dziadek pewnie byl straznikiem w oswiecimiu ? Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo 16.12.09, 13:30 Licz się ze słowami, g*wniany volksdeutchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani nazi ani czerw Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to możl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 10:47 tylko nazisci nazisci a dlaczego nie piszecie o komunistach ktorych nie brak w naszym kraju, przeciez to tez zakazany front.wiekszosc tego plugawego lewactwa dumnie nazywanego antyfaszystami to czerwona cholota spod sierpa i mlota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LG-do drwallen Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to możl... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 11:00 ....czyli narzucanie nam wiery katolocjiej jako wiodącej w Polsce jest też Faszyzmem? Odpowiedz sobie sam....a nie jestem Nazistą... Odpowiedz Link Zgłoś
moritani Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to możl... 16.12.09, 11:26 Czy nie ma zwiążku pomiedzy narastającymi ruchami nacjonalistycnymi, a najazdem zakaukaznich "uciekinierów", żyjacychu i płodzących się jak króliki Lejzorka Rojszwanca, na nasz koszt, i w lepszych warynkach niż krajowa młodzież, która takze nie ma pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-ru Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to możl... 16.12.09, 12:07 Dlaczego się spotykają to widać po części wypowiedzi,bo duża część społeczeństwa polskiego jest rasistami .Łatwo się domyślić o kogo chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja ech kobiety, brak pojecia o niczym IP: *.press-service.com.pl 16.12.09, 12:20 przestancie pisac bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
zdzislaw_dyrman_zasadniczo_1 [...] 16.12.09, 12:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 13:54 zdzislaw_dyrman_zasadniczo_1 napisał: > Co jest to White Power? > Reklama proszku do prania? > Jak to był dowcip z tym gościem co mu się wszystko z .... kojarzyło? > Od 88 fajniejsze skojarzenia daje 69 :-) taaa tylko Ci od 88 w zyciu nie mieli 69, a najczesciej maja pociag do lysego kolegi i jedy sposob zeby to zagluszyc jest 88 i white power :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kariokezi Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to możl... IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.09, 12:25 a propo Legions of death 2009 bylem w jednym z tych wymienionych miast aby posluchac i obejrzec dodam ,iz nie jestem zadnym neonaz itp.Koncert srednio udany nie bylo zadnych prowokacji ze strony Infernal War mozna bylo z nimi porozmawiac o muzyce brzmieniu i nie padlo zadne slowo dot.rasizmu itd. wszyscy sie bawili i po live kazdy sie rozszedl do domu bez incydentu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny Boję się. Demony przeszłości znów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 12:31 podnoszą łeb z wyszczerzonymi kłami by palić stodoły w tym kraju i to bynajmniej nie puste, lecz z ludzką zawartością. Donku - ratuj! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej16.2 A dlaczego prokuratura nie zajmuje się vattenfall 16.12.09, 12:52 Szok! Moja najukochańsza mama ciężko choruje, umiera z powodu katów i oprawców z Vattenfala, bo przyzwola się im w Polsce umyślnie i rażąco łamać prawo krajowe, prawo międzynarodowe i Prawa Człowieka. Obecnie żyjemy na skraju nędzy i ubustwa, bo koncern Vattenfall bogaci się i mnoży zyski od kilku lat kosztem mojej mamy która została przez niego skrzywdzona przestępstwem. Osoby zarządzające tą firmą awansują, posiadają nieograniczoną prawem władzę, odznaczają się, otrzymują odznaczenia, mają eurodeputowanego, otrzymują horendalne zarobki, bonusy, gratyfikacje. A ja jestem w szoku, bo będę musiał odrabiać lekcje przy świecy - pod mostem z powodu VATTENFALLA ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: A dlaczego prokuratura nie zajmuje się vatten IP: *.superkabel.de 16.12.09, 13:16 ke ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: A dlaczego prokuratura nie zajmuje się vatten IP: *.olsztyn.mm.pl 16.12.09, 15:19 już cię wypisali?brakuje miejsc na Wojska Polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Pan Jędrzej Frajer powiedzial... IP: 82.139.176.* 16.12.09, 13:22 ze nie jest dobra reklama dla pubu wynajmowanie sali nazistom; Panie jedrzeju puknij sie pan w leb jesli pan w Polsce widzisz jakis nazistow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afa Re: Pan Jędrzej Frajer powiedzial... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.12.09, 14:15 No to czego sie neonazistowscy chlopcy organizatorzy wstydza (policja jak napisano tez wie, wiec im podali a do gazety nie chca?) i wlasciciel, niech ja podadza publicznie :D A ze nazisci, czy raczej neonazisci sa w kraju swiadcza wlasnie takie koncerty-to chyba logiczne. Bylem przed chwila na tej obrzydliwej stronie BH. I co tam widac? Kolesie uwazaja sie za Patriotow! I dlatego tez mozna tam znalezc zdjecia takich "Polskich patriotow" jak wlasnie Hess czy Hitler. I jeszcze peany pisane na ich czesc. To banda ludzi z mocno uszkodzonymi mozgami, przypadek faktycznie bardziej psychiatryczno-kryminalny niz ruch polityczny. MAM APEL: Kolezko "jack" podaj adres knajpy, niech klienci w Elblagu poznaja nazwe :D Organizatorzy podajcie dokladne miejsce i godzine a nie tylko kontakt przez telefon i "warmia mazury". Panie wlascicielu niech sie pan przyzna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Pan Jędrzej Frajer powiedzial... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.12.09, 15:20 masz kłopoty ze wzrokiem?inni nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yzek Behemoth to przecież nie sataniści? IP: 89.75.198.* 16.12.09, 14:25 No i nie nawołują do nienawiści na tle relikijnym? Więc jak się zdarzy tak, że muzycy z tego zespołu staną przed sądem, to widzę piękne pole do popisu dla ich adwokatów. Udowodnią, że to przecież tylko taka stylizacja, zabawa konwencją, na świadka powołując Adama Darskiego, którego "Gazeta" otacza wielką atencją i życzliwością. Y. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: *.com 16.12.09, 16:09 www.youtube.com/watch?v=QTHg4QaduwI&feature=related spill the dirty blood of jesus execute the pig in one thousand ways spill the dirty blood of jesus crucify stone decapitate behold the holy disciples fucking lambs masturbating upon the corpse of the jewish whore choking with holy excrements Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Naziści spotykają się mimo zakazów. Jak to mo IP: *.olsztyn.mm.pl 16.12.09, 18:54 Jak widać po powyższej "twórczości" jest to mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś