Gość: J IP: *.olsztyn.mm.pl 15.12.09, 19:43 Brawa za pomysł! Ja wprawdzie już w piątek wyjeżdżam, ale trzymam kciuki, by wszystko się udało. Brakowało takiej imprezy przed świętami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojcekr Re: Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Wa IP: *.olsztyn.mm.pl 15.12.09, 20:42 koksowniki gotowe? hotoweeee............... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Wa IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.09, 20:51 Za duzo grzybów w tym barszczu i każdy z innej parafii.Bedzie kolejny "sukces" medialny na powiatową skalę.Jak każdy amator Ryczak sądzi, że ilość przechodzi w jakośćA lodowisko na cztery dni i to przed świętami tp nonsens.I ta tandeta do której nasz kolo ma wyrazne skłonności. Wracaj gościu do powiatu, na Warmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pwo Re: Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Wa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.12.09, 20:58 Ile można narzekać?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcekr Re: Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Wa IP: *.olsztyn.mm.pl 15.12.09, 21:13 komentarz wskazany po imprezie......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Warm... IP: *.torun.mm.pl 15.12.09, 21:50 Komuchy też coś rzucały motłochowi przed świętami. Ta sama taktyka. Motłoch to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: allensteiner Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Warm... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.12.09, 07:26 Jutro? A co to za data? Litości! Nie zapominajcie o miejscowościach i datach, państwo redaktorzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Wa IP: *.uwm.edu.pl 16.12.09, 09:27 A co jest "syntetyczne lodowisko" Panowie Redaktorzy? Dziwny język... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oio Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Warm... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 08:08 ILE to NAS KOSZTUJE Panie PEEZYDENCIE co na to RADNI Panie PRZEWODNICZACY?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tommy Bogato na święta... i kierowca cham z 15tki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 08:26 Mam nadzieje, ze ta 15tka nie bedzie jezdzil ten stary siwy k...s, ktory w sobote c...mi rzucal przed autobusem odbierajac zmiane od jeszcze bardziej p...........go kolegi. Kierowcy chcieliby zarobkow z Anglii, ale z gowna cukierka nie zrobi sie i wiesniak kultury nie naumie. ZENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Bogato na święta... i kierowca cham z 15tki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.09, 10:42 Dochodzą wieści, że Pan Młynarski niczego mieszkańcom nie daje tylko sprzedaje i to za dużą kasę. Podobno około 100 tyś. Będzie bogato, tylko potem może być ubogo! A w szkołach oszczędności i likwidacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pada śnieg? Re: Bogato na święta... i kierowca cham z 15tki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 11:28 Ludzie! Idą Święta, opamiętajcie się wieczni malkontenci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Warm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 14:50 Pierwszy tak bogaty Jarmark w Olsztynie! Ogromne zasługi organizacyjne Ratusza i pieniądze sponsorów. Zauważalny udział Starówki Razem. Warto iść, zobaczyć i zabawić się, ciesząc się, że Olsztyn wyrasta z 'wiochy" i zaczyna przypominać - no może nie Europę - ale np. Wrocław. Brawo, dziękujemy i do zobaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Warm... IP: 93.186.164.* 16.12.09, 15:09 No proszę w końcu coś się dzieje. Wiadomo co będzie przed imprezą a nie po imprezie :-) Fajnie, gratuluję pomysłu! Oby realizacją była wzorem, podsumowanie jednak po zakończeniu. PS. Czy będzie grochówka,żurek lub pierogi lub coś na ciepło za symboliczną złotówkę ? Na świeżym powietrzu lepiej smakuje i zawsze to coś innego jak te powszednie fast-foody :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Warm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 15:54 Kurna, mieliśmy wyjechać do Zakopca, ale zostajemy przez ten cholerny Jarmark. Mam nadzieję, że będzie tego wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Warm... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.12.09, 17:29 Ludzie, czy w Olsztynie mieszkają sami malkontenci??? A może tak trochę entuzjazmu? Takie jarmarki odbywają się w wielu miastach, w Polsce i za granicą. Są okazją do fajnych przedświątecznych spotkań i wspólnej radości z tego, że są święta. Ja się cieszę, że ten jarmark się odbędzie - da się w niego wpisac elementy tradycji warmińskiej, a już samo to sprawia, że pomysł jest lepszy niż to wydumane święto serów czy latawców. Trzymam kciuki! I cieszmy się, że idą Swięta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Warm... IP: *.olsztyn.mm.pl 16.12.09, 17:36 No i już dym... dziś rano, nie ukrywam brałem udział w pracach technicznych przy jarmarku, widzialem i słyszalem jak jeden ze sklepikarzy nawyzywał ostro ludzi z wydziału promocji,za to, że ustawili choinki przed jego sklepem i że zrobili za wąskie przejście do jego sklepu (2 metry). Nawyzwał jednego z chłopaków, że od rana miał tylko jednego klineta prze to! (a byla godz. 12:30, wiem, bo z niedowierzaniem spojżalem na zegarek). Nie pomagały tłumaczenia, że on skorzysta bo będzie dużo ludzi, że to dla ludzi. Kazał sp....ć z tymi choinkami z deptaka. Jak patrze na takich sklepikarzy, to lepiej żeby powstało jeszcze kilka dużych domów hadlowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztyniak z rodzi Bogato na święta. Przynajmniej na Jarmarku Warm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 18:39 Z drugiej strony to Starówka Razem (kupcy, sklepikarze i restauratorzy) zasponsorowali i wywalili kupe kasy na ten Jarmark chcąc by Olsztyn nie był zadupiem i wiochą, by mieszkańcy mieli przedświąteczną imprezę, by poczuć "zapach" Europy... Dziękuję i szacun... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek mróz Ignoranci! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.12.09, 18:45 Takie jarmarki są kilkusetletnią tradycją w Europie. A szczególnie w krajach protestanckich, niemieckich, skandynawskich czy bałtyckich. Przecież we Wrocławiu też się robi coś podobnego, w końcu miasto z tradycjami niemieckimi, jak nasze, a my dodatkowo leżymy na Północy, region bałtycki, pruski, np. w Tallinie organizuje się co roku wielki jarmark: www.eesti.pl/index.php?dzial=homesite&strona=news&n_id=2009112812 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcekr Re: Ignoranci! IP: *.olsztyn.mm.pl 16.12.09, 20:01 można powiedzieć troche naciągając, że Olsztyn jest miastem hanzeatyckim...............koksowniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz koksowniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.09, 21:19 zadzwoniłam do Ratusza i dowiedziałam się, że ze względu na bezpieczeństwo zwiedzających, zwłaszcza dzieci miasto nie dostało pozwolenia od właściwych służb na koksowniki. A jak na złość będzie mróz. Ale nic to - mróz nam nie straszny - będą grzańce!!! Odpowiedz Link Zgłoś