Gość: gosc IP: *.olsztyn.mm.pl 29.12.09, 01:04 jaka bedzie sytuacja kredytów we frankach jak wejdzie euro? wie ktos? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maklik Re: kredyt we frankach 29.12.09, 07:39 Popatrz sobie na historię kursu franka wobec euro. Mniej więcej tak to będzie wyglądało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: kredyt we frankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 09:22 banki.wp.pl/kat,53234,title,Walutowe-kredyty-beda-duze-tansze,wid,11811238,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rh Re: kredyt we frankach IP: *.com 15.01.15, 12:14 frank po 4 zł - a za miesiąc pewnie po 5 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cs Re: kredyt we frankach IP: *.colo.transip.net 08.03.15, 14:24 wkrótce znowu walnie jak wahadłem Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 15.01.15, 17:26 Prawdę mówiąc od dawna mam ograniczone zaufanie do naszego systemu bankowego. Źródła tego tkwią już w początkach lat 90-tych, które wcale nie zasługują na KNF-owskie miano określania banku instytucją zaufania publicznego. Szumnie brzmiący Galicyjski Trust Kapitałowo-Inwestycyjny, Komercyjny Bank w Lublinie funkcjonujący niemal w tym samym czasie co Bezpieczna Kasa Oszczędności Lecha Grobelnego, Rentier D.K.,Skyline – obietnica bogactwa dla wybrańców, reklamowany od 2007 r. Flexworld jako partner liczącej się instytucji o kapitale zakładowym 300 milionów dolarów, Fundusz Obsługi Zadłużenia Zagranicznego obsługiwany przez działaczy PiC (dzisiejszy PiS), Afera art-b, Getin Banku, Banku Amber Gold, afera w polskim świecie maklerskim, Afera Colloseum...wcale nie nastrajają do optymistycznej oceny. Tym bardziej, że żadna z tych afer nie została rozliczona do końca wykazując w tym zakresie dziwną bezradność i nieudolność polskiego systemu bankowego i tak nastawionego głównie na łupienie obrotu pieniężnego. Właśnie z tego względu byłem i jestem zwolennikiem przejścia do strefy "euro". Nie mam wprawdzie żadnych gwarancji, czy już w okresie początkowym będzie lepiej, ale poziom systemu kontroli bankowej oraz dodatkowe inne korzyści np. związane z kosztami wymiany zapowiadają się bardziej obiecująco, niż tkwienie w dotychczasowym rozmydlanym systemie. Przeciwniukiem takiego rozwiązania mogą być jedynie ci, którzy korzystają z obestago stanu marazmu i wiecznej niemożliwości. Tym bardziej, że system podatkowy od 25 lat gniecie bezlitośnie maluczkich przymykając oko na wielkie transfery ucieczek podatkowych do kraju rajów podatkowych. Nie zbnajduję żadnego uzasadnienia dla utrzymywania tego państwa przez drobnych przedsiębiorców, pracowników i emerytów ze stosunkowo skromnych socjalnych dochodów w sytuacji, gdy dziurawi się sito podatkowe dla innych. Osobiście uważam, że stabilizacja kursu może nastąpić jedynie w relacji do euro. Wskazuje na to chociaż by fakt, że kurs franka z reguły wzrasta już od wielu lat w terminach spłaty kredytów i spada po tym czasie, co wyraźnie wskazuje na prowadzoną przez banki politykę w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: kredyt we frankach 15.01.15, 21:43 Zawsze privus bredziles ale teraz przerosles wlasna tepote www.youtube.com/watch?v=G45d9qzRefg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: kredyt we frankach IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.15, 02:32 Jesteś na dobrej drodze n4eu do osiągnięcia mistrzostwa w rozwiązywaniu tajemnic promieniowania kosmicznego. Nauka radziecka zna takie przypadki. Teraz zacznij eksperymentować z lusterkami i to najlepiej wklęsłymi. Są bardziej skuteczne w osiąganiu wymarzonego stanu lewitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: kredyt we frankach 16.01.15, 07:42 A Ty sie dalej zajmuj privusku bezpieczenstwem finansowym opartym na pieniadzu fiducjarnym. Nauka radziecka zajmowala sie podobnymi zagadnieniami i dlatego pewnie rosly im fasole wielkosci pilek do koszykowki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Nie awiołeś mnie IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.15, 13:32 Nie spodziewałem się sensownej odpowiedzi. No i... nie dałeś mi żadnej szansy się zawieść. W rezultacie tego to, co zaprezentowałeś po raz n-ty, przedstawiona kompilacja zdarzeń i faktów w całości zasługuje na miano CZYSTEJ POSTACI BEŁKOTU ludzia niezdolnego do jakiekolwiek samodzielnej inwencji. Zupełnia tak, jak to włoskie pendolino, któremu w miejsce rekordów szybkości pozostało jedynie bicie piany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk No to pięknie pojechałeś średniowieczną ekonomią IP: *.adsl.inetia.pl 16.01.15, 13:41 Tak klasycznie, jak na absolwenta paraafialnej szkółki przystało. A teraz wskaż (jak na takiego wirtuoza parafialnych nauk ekonomicznych przystało) jaka to waluta dzisiaj ma pokrycie w złocie? Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 16.01.15, 09:34 Tragiczny poszukiwaczu skarbu zagubionej wysprzęglarki, czy na pewno obrałeś drogę do własnego szczęścia łażąc za mną i wyjąc jak kundel nakarmiony ostrą musztardą? W twoim wypadku środkiem na tego rodzaju dolegliwości jest terapia wymiany poglądów z dźwiękami rur kanalizacyjnych z nieodzownym głębokim kontaktem głowy z sedesem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALIG Re: kredyt we frankach IP: *.eurocash.pl 16.01.15, 11:15 Kredyt we frankach - jakim trzeb być naiwniakiem , żeby brać kredyt hipoteczny na "dziescia"lat w obcej walucie !!!!!!!Przecież to przeczy zdrowemu rozsądkowi !!!Kurs walut zależy od wielu czynników w Polsce i na świecie ! I gdzie byli Ci kredytobiorcy , którzy widzieli , iz frank nabiera wartości ? Czekali az ich zobowiązanie wobec Banku zwiększy sie 2 krotnie zamaist w porę zrobić przewalutowanie ???Smieszą mnie tacy ludzie !! Moze i ja zaczne płakać żeby rząd zainterweniował w sprawie mojego kredytu hipoteczneg!!!!Nikt nie kazał im byc cwańszym od innych i brac kredyt w obcej walucie !! Teraz maja nauczkę !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: kredyt we frankach 16.01.15, 11:54 Ja mysle ze nie ma co panikowac. Dodrukuja troche franka i kurs sie uspokoi. Na razie szulernia ma okazje do zmian cen, a przeciez oni na tym najwiecej zarabiaja :) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 17.01.15, 14:31 Zwróć uwagę na to ALIG, że w pewnym okresie banki limitowały kredyty w PLN na zakup mieszkań, w związku z czym jedynym dostępnym kredytem był kredyt we frankach. Można więc bez większego błędu stwierdzić, że polityka banków niejako przymuszała niektórych nie pozostawiając wyboru. Było to zastosowaniem ryzykownego rozwiązania, ale dlaczego tylko dla samych kredytobiorców. Przecież banki do dnia dzisiejszego banki odcinają od tych kredytów coraz większe kupony nie ponosząc nadal żadnego ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: kredyt we frankach 17.01.15, 20:19 znajac poglady Privuska-jelopka mozna smialo zalozyc ze cale zarzady bankow to agenci Watykanu. Jak bowiem wiadomo nie ma wiekszego szkodnika niz Watykan. Malo tego podobnie jest ze skladem Komisji Nadzoru Bankowego i calej rzeszy "ekspetow" ktorzy od lat wciskali Polakom kit ze frank to super stabilna waluta. Teraz oczywiscie winni sa kredytobiorcy - bo to przeciez cymbaly i glupki bo kredyt bierze sie w tej walucie w ktorej sie zarabia. To ze "agenci Watykanu" robili zla propagande. No coz dales sie nabrac i plac. eh zenada. Szkoda ze nie ma jakiegos archiwum zeby poszukac kto z imienia i naziwska tak zachwalal oficjalnie szwajcarskiego franka. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 17.01.15, 20:41 Poucz się co nieco głąbie w temacie. Ekonomia z okresu akwinaty, to zamierzchła i niezbyt ciekawa przeszłość. Natomiast książeczka do nabożeństwa i kazania to za mało by cokolwiek rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: kredyt we frankach 18.01.15, 18:05 No co jelopku? Czyzbys uwazal ze to nie jest wina Watykanu??? No nie zalamuj mnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 18.01.15, 21:27 Zdarza się, że mądrość opuszcza, a głupota przygarnia. W twoim wypadku zupełnie jak u sowieckiego człowieka głupota elementem tak dominującym, że szanse na jakąkolwiek zmianę takiego stanu jest co najmniej płonna. Funkcjonujesz na tym forum jako osoba zdegradowana umysłowo do poziomu ujadającego kundla. Bez zdolności do własnych przemyśleń, niby poza religią a na każdy dźwięk słowa o kościele podskakujesz jak solidnie poparzony, niby trzeźwy ale mózg nadal dudni jedynie efektem indoktrynacji. Mówiąc w skrócie - spod czupryny logika już dawno odleciała pozostawiając swą przestrzeń fruwajęcej indoktrynacji. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: kredyt we frankach 19.01.15, 12:28 No napisz Privusku jelopku ze KNB to agenci Watykanu, no napisz :D :D Oni musza byc koscielni przeciez zawsze piszesz ze glowne zlo to KK :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 20.01.15, 17:17 Wcale nie wykluczam takiej możliwości pod warunkiem, że przez tydzień czasu będziesz stał całymi dniami na schodach ratusza i krzyczał, że jesteś wyjątkowym durniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Bakowy kredyt w CHF contra frankowicze - medialnie IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.15, 23:48 > . A > le jaką odpowiedzialnością wykazały się banki tłumacząc się dzisiaj, że one sam > e zaciągały kredyty we frankach transferując je później na frankowiczów, . a to ciekawe Istotą odpowiedzi na postawione pytanie: > . A > le jaką odpowiedzialnością wykazały się banki tłumacząc się dzisiaj, że one sam > e zaciągały kredyty we frankach transferując je później na frankowiczów, jest chociaż krótki przegląd zasad działania banków. Opinie na temat jak działają banki są różne. Jedna z z nich mówi, że: "Na podstawie zgromadzonych 8 milionów euro, bank może udzielić już nie pożyczki, a kredytu na sumę 96 milionów euro. 8 mln x 12 = 96 mln euro. Wszystko dzieje się zgodnie ze wskaźnikiem bankowym 1:10 lub 1:12/" W związku z tym bank nie musi miec 100 mln CHF by udzielic kredutów na 100 mln CHF. Poza tym mowa jest tu o kredytach hipotecznych, czyli w razie nie spłacania kredyt jest zabezpieczony majątkiem. Bank nie musi zabezpieczac się podwójnie: - przez hipotekę i 100% pokrycie w CHF. Mamy więc do czynienia z typowym i znanym już z innych bankowych historii produktem bankowym i niczym więcej. Tak więc podnoszone aktualnie larum wcale nie dotyczy ochrony frankowiczów ale płynności finansowej banków zagrożonych utratą możliwości spłacania zaciągniętych kredytów przez ludność. Najnowsze dane mówią o blisko 1 mln. kredytów zaciągniętych w CHF. Windykacja tylu należności z nieruchomości jest nie możliwa w krótkim czasie a i to nie odbyło by się przy dzisiejszych cenach nieruchomości bez strat księgowych dla banków. I w tym właśnie tkwi całe credo powstałego zamieszania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: kredyt we frankach IP: *.centertel.pl 20.01.15, 17:32 Jakze bliskie mi sa Twoje slowa. Wiedzieli co robia, a nie teraz lament i blagania o pomoc! A co z innymi co wzieli kredyty?! Dlaczego im ma nikt nie pomoc?! Wzieliscie to placcie, a nie robicie afere!! Mam juz dosc tego tematu i na prawde mam nadzieje, ze jak rzad zajmie sie ta sprawa i przekaza na to jakiekolwiek pieniadze to narod sie zbuntuje i zrobi z tym porzadek, bo to zakrawa o jakas paranoje! Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 20.01.15, 21:56 Jeśli to do mnie, to stwierdzam fakt i nie podnoszę żadnego lamentu. Swój kredyt pobrany w krajowych środkach płatniczych na początku lat 90-tych musiałem spłacić w trzykrotnej jego pierwotnej wysokości. Wskazuje więc jedynie na daleko idącą ostrożność w kontaktach z bankami, ponieważ nie jest to pierwsza taka afera i chyba nie ostatnia zafundowana kredytobiorcom przez banki. Dawniej określano takie zjawisko obciązania kredytów lichwą i w moim przekonaniu postępowanie banków znakomicie wypełnia znamiona tego pojęcia. O ile po roku 1989 można było, chociaż z wielkim trudem przełknąć ten cios niemal podżynający gardła z naogół zrozumiałych względów, to po 25 latach "szczęśliwego" zarządzania finansami tego kraju, powielanie tego rodzaju pociągnięć staje się nie do przyjęcia. Sprawa frankowców mnie osobiście niedotyczy, ale współczuję tym, którzy wpadli w matnię nie koniecznie ze swojej winy czy naiwności. Stąd też Twoją uwagę uważam za niestosowną. Górnikom już przekazano ponad 2 mld zł a jeszcze czeka jeszcze ponad 7 tylko dla tego, że część z nich z pracy w kopalni zrobiła sobie rozrywkę. Nie znajduję żadnego uzasadnienia dla spełniania zachcianek tym, którzy glośno krzyczą i strajkują a kopania w siedzenie tych, którzy spokojnie i mozolnie przez lata z trudnością zabiegają o utrzymanie minimum swojej egzystencji. Czy chciałbyś teraz np. znaleźć się wśród tych 600 tys rodzin wywalonych przez system bankowy na bruk? Dawniej bardzo słusznie żądano socjalizmu z ludzką twarzą. Jaką twarz ma przybrać teraz III RP? Wcale nie przeczą, że jakaś część tych ludzi z tych czy innych względów sama przygotowała sobie taki a nie inny los. Ale popatrz również na tych, którzy przez lata z powodzeniem wzięli swój los we własne ręce wiążąc z wysiłkiem koniec z końcem z wysiłkiem spłacając od lat ciągle wzrastające raty kredytów zaciągnięte we frankach i teraz mają jeszcze otrzymać strzał w plecy? Już dawno pisałem, że dotychczasowy system finansowy państwa może doprowadzić do poważnych trudności i wymaga naprawy co najmniej na zasadach zrealizowanych w latach 20-tych ub.w. w II RP. Obawiam się jednak, że zw. "kadry III RP" nie są w stanie dorównać swym przedwojennym poprzednikom a populizmem nie da się tego zastąpić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: kredyt we frankach IP: *.legionowodom.pl 25.01.15, 15:27 Zwróćcie Państwo uwagę na znacznie zwiększającą się liczbę pozwów przeciw bankom odnośnie nabicia ich w kredyty frankowe. Pierwszy lepszy przykład: millennium.arkis . pl - tam ponad 3 tys. osób pozywa już bank Millennium i liczba ta ciągle rośnie. Mają solidne argumenty. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 25.01.15, 16:07 W moim przekonaniu olsztyniacy też powinni się zorganizować we własnym interesie stawiając wspólnie tamę lichwiarstwu bankowemu. W końcu zrzutka na dobrego adwokata będzie zdecydowanie mniej kosztowała, niż banki mają zamiar z nich wydoić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: kredyt we frankach - dyskusja na forach IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.15, 18:59 forum.gazeta.pl/forum/w,17007,156316047,156421977,Profesor_Leszek_Balcerowicz_wystapil_wczoraj_w_TV.html Odpowiedz Link Zgłoś
leminton Re: kredyt we frankach - dyskusja na forach 11.02.15, 13:44 Porównajcie sobie oferte kredytu dostepną na http://www.17bankow.com i ofertę we franku może płaci sie trochę więcej ale nie ma ryzyka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzap Re: kredyt we frankach IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.15, 08:37 zgadzam się z przedmówcą , naprawdę trzeba być kretynem!... na logikę ... wiadomo że kursy walut się wahają . Taki kredyt byłby dobry na rok , ale nie na trzydzieści!!! To najlepiej jeszcze przed podpisaniem kredytu założyć sobie pętle na szyję :) identyczna sytuacja . To skoro chcecie od państwa dofinansowań do franka !!!... to ja chcę do Polskiej złotówki. I odpowiedzcie Sobie sami teraz na to pytanie ``CWANIACZKI`` CZY TO BYŁOBY FER ??? Wy nadal bylibyście stratni a Ja bym zyskał! Pierdolone pazerne cwaniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hb Re: kredyt we frankach IP: *.127.102.162.static.midphase.com 13.03.15, 19:07 nie mają dość inteligencji, aby zrozumieć rachuby zepsutego świata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: kredyt we frankach IP: 107.150.61.* 28.01.15, 09:39 trzeba przeczekać www.youtube.com/watch?v=Wfp1juANjfc Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 28.01.15, 17:06 PRO FUTURIS występuje w imieniu 700 tys. Polaków zadłużonych we frankach, którzy padli ofiarą spekulacyjnego działania banków. www.frankowcy.org.pl/ forum.gazeta.pl/forum/w,17007,156288532,156288532,kredyty_we_frankach_bedzie_pozew_zbiorowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaca Re: kredyt we frankach 25.03.15, 18:56 To nie spekulacyjne działanie banku. Sami wiedzieliśmy co podpisujemy... Należy się z tym i kombinować... Ja dzięki temu, że korzystam z internetowego kantoru oszczędzam 7 dych na racie. I to mnie ratuje. Nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: kredyt we frankach IP: *.centertel.pl 16.04.15, 23:23 wygląda na to, że ostro was wyrolowali Odpowiedz Link Zgłoś
akant_ol Nabijani w butelkę przez banki 29.01.15, 22:45 Czy ktoś z tych frankowiczów otrzymał kredyt we frankach? Nie złyszałem o takim wypadku. Kredyt wypłacany był w złotówkach a nie frankach. Tak więc podstaw takiego kredytu niby walutowego tkwi bankowa spekulacja w stosunku do tzw. frankowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Frankowicze mają szansę wygrać z bankami 01.02.15, 18:52 pl-pl.facebook.com/frankowicze Ponieważ chodzi tu głównie o kredyty hipoteczne, taką samą szansę mają spłacający kredyt w złotówkach. Problem leży tylko w tym, czy olsztyniacy będą mieli odwagę wystąpić w obronie własnych interesów. Ścieżki wydają się być jużprzetarte, a na dobrą wolę ze strony banków sądząc po wypowiedziach bankowców liczyć raczej nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francooo Re: Frankowicze mają szansę wygrać z bankami IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.02.15, 07:21 LUDZIE nie ma takiej waluty jak złoty denominowany do franka!! mm NIE MA kredytów we frankach. To kredyty w złotych z klauzulą indeksacyjną prawomocnie zakazaną przez polski sąd vvv vvv Bankowi lobbyści dwoją się i troją, by utrzymać izolację opinii publicznej od bankowego procederu rabunkowego. W mediach wciąż powtarzana jest teza jakoby frankowi kredytobiorcy domagali się budżetowej pomocy od innych podatników. vvv To brednia uparcie podsuwana właśnie przez nich, bankowych lobbystów. vvv Uparcie i wciąż skutecznie, bo już obowiązująca do niedawna opowiastka o ?stratach? banków ma mniejsze branie, media zaczęły wyczuwać, że dalszy, tak bezczelny rabunek trudno będzie obronić. Protest rabowanych narasta, władza zaczyna drapać się po głowie. Dwa dni temu wreszcie ludzkim głosem przemówił szef Komisji Nadzoru Finansowego Andrzej Jakubiak składając rozsądną propozycję, a teraz dotychczasowy twardy protektor banków, minister finansów Mateusz Szczurek właśnie przyznał, że jednak banki muszą trochę ustąpić? Więc jeszcze raz: frankowi kredytybiorcy nie chcą żadnej pomocy finansowej od państwa. Nie chcą żadnego ?ratowania?. Odwrotnie: to oni chcą ratować polskie państwo. Pomóc mu, żeby nie było ?kamieni kupą?, ale istniało, tzn. żeby było w nim przestrzegane prawo.. wyegzekwujmy prawo istniejące. vvvv Czy polscy dziennikarze i ci wciąż niedoinformowani politycy są w stanie zrozumieć ten prosty fakt, że od kilku lat banki w biały dzień okradają kilka milionów Polaków stosując w 700.000 umów złodziejską klauzulę prawomocnie zakazaną przez polski Sąd Ochrony Konkurencji i Konsumentów? vvvvv Jest to klauzula indeksacyjna dająca bankowi nieograniczone możliwości naliczania kursu kompletnie wedle własnego widzimisię, bez obiektywnych kryteriów. vvvv Kredyty te nie są wcale kredytami frankowymi, ale kredytami w złotych, które cwanie próbowano zamienić w instrument spekulacyjny indeksując do kursu franka. Ale takie indeksowanie jest nielegalne. v Klauzuli tej NIE WOLNO w Polsce stosować. vv Kto ją nadal stosuje wiedząc o wyroku sądu i nakazie wykreślenia jej z umów ? ostentacyjnie łamie polskie prawo. vv Kto mataczy na rzecz przestępcy ? uczestniczy w jego przestępstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pejn12 Re: Nabijani w butelkę przez banki 12.02.15, 13:22 NO banki wiedziały że tak się stanie i dlatego takie niskie oprocentowanie dawały a Polacy jak zwykle naiwni... Na tej stronce http://www.latwasplata.net napisane jest dużo o kredytach i co nie co o tym jak wyplątać się z frankowej wtopy. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Nabijani w butelkę przez banki 12.02.15, 17:36 Wspominałem już o tym na forum. Problem polega na tym, że banki najprawdopodobniej celowo nie pozostawiały pozostawiały innego wyjścia kredytobiorcom limitując kredyty w PLN słusznie licząc na coraz większe profity wraz ze spadkiem wartości polskiej złotówki. Nawet ustalony początkowo nierealny kurs złotówki do euro na poziomie 1:1 wskazywał na przyszłe konsekwencje. Trzeba być idiotą, by uwierzyć w to, że bankowcy nie grali na przyszłe "udupienie" kredytobiorców. Dzisiejsza relacja zasobów bankowych w stosunku do hipotecznych kredytobiorców raczej nie budzi wątpliwości, kto kogo wydutkał. Odpowiedz Link Zgłoś
3poziomka123 Re: Nabijani w butelkę przez banki 28.05.15, 13:55 no niestety za naiwność się płaci, najpierw się patrzy na umowy a nie ślepo wierzy bankom. mi pomogli dopiero z kancelarii CWW bo z tego wszystkiego załamania można dostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Re: Nabijani w butelkę przez banki IP: *.centertel.pl 14.02.15, 08:57 a kto im kazał brać kredyty? każdy jest kowalem swojego losu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mt Re: kredyt we frankach IP: *.play-internet.pl 04.02.15, 22:46 comparic.pl/jp-morgan-zarobil-nawet-300-milionow-na-ruchu-szwajcarskiego-franka/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: kredyt we frankach IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.15, 00:27 Raczysz sobie dworować z inteligencji ludzi skazanych na sankcjonowane państwowo szalbierstwo. Nic tego nie uzasadnia, by nieuki partyjne przedkładały własne ambicje ponad obowiązujący przynajmniej pozornie porządek porądek prawny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Pozew zbiorowy IP: *.adsl.inetia.pl 12.02.15, 18:54 forum.gazeta.pl/forum/w,17007,156288532,156288532,kredyty_we_frankach_bedzie_pozew_zbiorowy.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pzap Re: kredyt we frankach IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.15, 08:39 Tak masz przejebane... :) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: kredyt we frankach IP: 88.156.11.* 26.03.15, 10:06 Rzecz w tym,że to nasze złodziejskie i kulawe rządy doprowadziły do tego,że ludzie (najczęściej młodsi) brali kredyty (we frankach lub w złotówkach) na zaspokojenie potrzeb mieszkaniowych. Ci, którzy biorą pożyczki na luksusowe rzeczy to i stać ich na spłacanie. Natomiast młodzi ludzie strasznie się męczą i ograniczają swoje wydatki (zazwyczaj te codzienne, zwykłe),żeby spłacać swój "luksus" mieszkania. To nie powinno się nigdy wydarzyć ludziom, którym nie zależało na własnościowym M-? . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: kredyt we frankach IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.15, 18:01 Pełna racja. Odpowiedz Link Zgłoś
oneiro4 Re: kredyt we frankach 27.04.15, 10:50 www.zaoszczedzic.pl/kup-pan-euro-bo-to-prestiz - tutaj jest sposób jak trochę na kredycie we Frankach zaoszczędzić POLECAM :) Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: kredyt we frankach 24.06.15, 15:52 Chwila ciszy i banki powracają doi poprzednich metod strzyżenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Pozew zbiorowy IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.15, 13:01 Cóż zrobić, jeśli frankowicze wolą płakać gdzieś po kątach, niż walczyć o swoje w moim przekonaniu uzasadnione racje. Aktualnie funkcjonujący system bankowy pozwala rąbać naiwnych do woli i bez odpowiedzialności. Teraz mamy kolejną już jazdę ze SKOK-iem. wiele wskazuje na to, że to nie jest jakaś seria przypadków, ale metoda ale metoda krojenia akceptowana przez ciągle kulawy system prawny w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Cieszcie się frankowicze 06.01.16, 15:53 Pierwsza doraźna pomoc jest już w drodze tvn24bis.pl/wiadomosci-walutowe,77/dolar-i-frank-juz-po-4-zlote,608476.html Na razie nie ma jeszcze żadnych sygnałów ze strony firmy Duda Pomoc. Ale dane słowo to przecież nie jakieś wiatry na Syberii zamieniające je w przysmaki znad Bajkału. Odpowiedz Link Zgłoś