Dodaj do ulubionych

"DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.01.10, 10:26
Jakiś rok temu trafiła w moje ręce poraz pierwszy "Debata". I
przyznać trzeba że tego w tym miescie brakowało. SMIało można
powiedzieć ze jest to jedyne prawdziew medium w tym miescie.
Olsztynska i wkładka do Wyborczej to nie gazety, to kronika
policyjna i laurki na czesc lokalnych władz, bądz kurii. wyobrazmy
sobie jak wygladała by nasza przestrzen miejska gdyby TVP Olsztyn
czy Radio Olsztyn poruszało sprawy takie i w ten sposob co ludzie
z "Debaty".
Obserwuj wątek
    • yadol Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 23.01.10, 10:39
      j.w.
      • Gość: gość Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.adsl.inetia.pl 23.01.10, 14:53
        Dobrze, że jest i to w komuszym Olsztynie!
    • Gość: ALA Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.01.10, 16:45
      gdyby to miasto miało normalnych dziennikarzy, ktorzy wiedza jak
      prowdzi sie sledztwo dziennikarskie, zamiast fraternizowac sie z
      władza.... Jak można robic turniej trzech gor, gdzie udział biorą
      radni i dziennikarze, przeciez to tak jakby w turnieju brali udział
      policjanci i szefowie kasyn, czy innej szarej strefy... pozostawiam
      bez dalszego komentarza
    • Gość: antymenel Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.10, 18:15
      Eeeeee tam.Pisemko niewyżytych grafomanów z wieloma kompleksami.
      jednostronna tematyka poświęcona pogoni za króliczkami-jednym słowem
      schizofrenia.
      • Gość: gość Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 18:22
        Dla takich jak ty, to tylko "Super Ekspres" i "Pudelek" do czytania albo
        raczej do oglądania się nadaje. I treści tam są jakby ... debilowate. A "Debatę"
        trzeba czytać i to ze zrozumieniem. No cóż, za wysokie intelektualnie progi jak
        dla ciebie - menelu!
      • yadol Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 23.01.10, 18:58
        drogi antymenelu, pokaż mi proszę bystrzaku coś lepszego, prawdziwszego ,
        uczciwszego i odważniejszego w swojej dziedzinie niż Debata w tym naszym grajdole !
        a może sam stworzysz coś nad to ?
        • oberpolicmajster Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 23.01.10, 19:20
          Yadolu, lubię poczytać Debatę, ale gdzie tam widzisz uczciwość? Każdy tekst -
          może poza tymi historycznymi - jest napisany pod z góry ustaloną tezę,
          jednostronny, nieobiektywny. To, że większość to rozbudowane felietony, nic nie
          zmienia - uważam, że słowo uczciwość nie pasuje do tego typu dziennikarstwa.
          • Gość: haha Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 19:31
            Uczciwy się odezwał! Uczciwy inaczej , oczywiście!
            • Gość: przychylny Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 19:55
              bardzo chciałbym czytać w Debacie więcej olsztyńskich tematów, problem śmieci
              drąży znakomicie radaktor Adam Socha i dobrze, ale czy tylko śmiecie w Olsztynie
              są problemem, tyle jest spraw, które warto opisać - negatywnych i pozytywnych,
              do tych negatywnych zalicza się chyba sprawa z pościelą, którą dostali najpierw
              za darmo urzędnicy pewnego ważnego w Olsztynie urzędu, a potem okazało się, że
              mieli chyba płacić czy potrącano im z pensji. Sprawa bardzo interesująca, warto
              to opisać - Panie Adamie Socha weź pan ten temat - tu idzie o mechanizmy i duże
              pieniądze
              • Gość: co słyszał Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 19:59
                polecam ostatni styczniowy numer Debaty, jest co poczytać, ale mówią że następny
                numer rozwali całkowicie ten cały burdel, nie zostanie kamień na kamieniu gadali
          • yadol Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 23.01.10, 19:57
            jakoś nie widzę polemik z tymi jak to piszesz "tekstami napisanymi pod z góry
            ustaloną tezę"
            gdzie jak nie w Debacie mogłyby ukazać się teksty otwierające oczy nam wszystkim
            na to co działo się i dzieje się w naszym grajdole

jeżeli nie potrafisz stworzyć czegoś lepszego nie krytykuj
            • Gość: detritus Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.10, 20:01
              Podobno prawdziwa cnota krytyk sie nie boi... ;o)
              • Gość: olsztyniak Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 20:10
                Popieram. Nic gorszego niż brak krytyki!
                • tebejoot Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 23.01.10, 20:54
                  Pełna zgoda. Krytykując stwarzamy lepsze.
              • Gość: Nafka Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 20:13
                Zgadza się! Dlatego z poglądami redaktorów Debaty można polemizować na portalu.
                Można też zarzucać im to, na co się ma dowody czy argumenty. Bo takie plucie, że
                to "schizofrenia" - jest wielce podejrzane. Stwierdzam też, że uczciwość
                tekstów, opinii czy poglądów zależy od jakości ludzi tam piszących. A są to
                ludzie godni szacunku, którzy mają swój system wartości, często płynący pod
                prąd, nonkonformistyczni. Są to też osoby życiowo doświadczone przez antyludzki
                system komunistyczny i system dzisiejszej niby "demokratycznej" Polski.
                Nikt nikomu też nie każe bezkrytycznie przyjmować poglądów reprezentowanych w
                Debacie.Jest to inicjatywa prywatna, nie ma tam ani złotówki z publicznej kasy i
                dlatego kierunek, jaki nadają należny do nich. Pozdrawiam Redaktorów Debaty i
                jej czytelników!
            • oberpolicmajster Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 26.01.10, 01:39
              Podaj mi link do jakiegokolwiek uczciwego tekstu Debaty "otwierającego oczy nam
              wszystkim na to co działo się i dzieje się w naszym grajdole", daj 48 godzin, i
              pogadamy. Tylko pana Bentkowskiego sobie od razu daruj.
              PS: Potrafię, yadol, nie wiem, czy lepszego, ale z pewnością uczciwszego.
              • Gość: obrońca Debaty Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 09:13
                A czy Ty w tym momencie nie jesteś "oszołomem"? Kto Ci każe czytywać Debatę? To
                nie jest telewizja publiczna za pieniądze podatnika ani Trybuna Ludu z jedyną
                linią partyjna i jedynie słusznymi poglądami. Nawet jeśli kurs Debaty jest na
                prawo, a poglądy niektórych autorów kontrowersyjne - to bardzo dobrze, bo nie ma
                drugiej takiej gazety w Olsztynie. Dla publicznego zdrowia to jest potrzebne -
                prawdziwa deemokracja na tym polega, ze można prezentować rózne opinie i
                poglądy. Redakcja stara się o teksty na zasadzie "dla każdego coś miłego", są
                więc gnioty i teksty dobre. Po reklamy i łatwą rozrywkę trzeba sięgać do innych
                pism, pełno jest tego wszędzie. Debata jest za darmo. Darowanemu koniowi nie
                zagląda się w zęby. Jeśli coś się mimo to nie podoba, to trzeba przyjść na
                spotkanie w środę do Cafe Point (nad Książnicą - radzę zająć miejsce ze 30 minut
                wcześniej) i wyartykułować. "Debaciarze" na pewno wezmą sobie do serca ;o)
              • Gość: gość Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 09:29
                Skoro jest taka nieuczciwa, to nie bierz jej do reki, nie otwieraj i nie czytaj.
                Może wystarczy ci Nie i Nasz Dziennik. Jak na razie nie przedstawiłeś żadnego
                argumentu i żadnego dowodu na nieuczciwość. Napisz więc ty, kto, w którym
                numerze i w którym stwierdzeniu podał nieprawdę. Podaj fakt opisany w Debacie,
                który nie miał miejsca. To oskarżyciel stawia zarzuty. Śmierdzisz prowokatorem
                w jak najgorszym stylu. Ale skoro chcesz, to masz link do świetnych i uczciwych
                tekstów Debaty:
                debata.olsztyn.pl/
                • Gość: re Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 09:52
                  Człowiek nie bydlę. Nie dało by się codziennie żreć marchewki. Dobry obiad
                  składa się z kilku bogatych w składniki, smacznych i zróżnicowanych dań.
                  Oczywiście są jeszcze obiadki dla bezdomnych.
                • oberpolicmajster Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 26.01.10, 12:44
                  Ja również cieszę się, że Debata jest wydawana, ale nie muszę być bezkrytyczny
                  wobec niej. Szczególnie, że nachalnie promujecie ją na zewnętrznym forum, na
                  którym często bywam.
                  Co do łgarstw, przeinaczeń, uproszczeń, naciągnięć i propagandowych tekstów
                  pełnych złej woli, to zacytuję tylko kilka zdań z jego ostatniego chyba tekstu
                  (interpunkcja oryginalna):
                  "Ten pajac w białej maseczce na pysku", "tego klauna", "Nergal jest w moim
                  przekonaniu chamem i prostakiem", "Gdybym go spotkał dałbym mu w ten wymalowany
                  pysk", "Nergal jest tchórzem", "wymalowana lala".
                  Chyba mówią same za siebie?
                  Jeszcze jeden cytat ŁA nasunął mi myśl, czy przypadkiem to, co ludzie mówią o
                  homofobach nie jest przypadkiem prawdą... "Patrząc na wymalowaną facjatę tego
                  gościa nie wiem czy dałbym mu buzi czy po buzi".
                  • oberpolicmajster Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 26.01.10, 12:45
                    Chodzi oczywiście o tekst Łukasza Adamskiego, sorry.
                    • Gość: gość Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 12:53
                      No a gdzie tu łgarstwo? To jest prywatna opinia ŁA. Jeżeli narusza czyjeś dobra
                      to droga jest wiadoma.
                      • oberpolicmajster Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 26.01.10, 13:03
                        No, w tekście jest parę fałszywych informacji, ale zwrócił moją uwagę przede
                        wszystkim poziomem. Co do przeinaczeń, zacytuję np. jedno zdanie z tekstu pana
                        Bachmury (nb. niezłego i ciekawego, choć się z nim nie zgadzam). Chodzi o zakaz
                        kary śmierci i zasadę bezwzględnego prawa do życia: "Zastosowano ją natomiast
                        wobec najgorszych złoczyńców, nadając silniejszym przywilej zabijania
                        słabszych". To nieprawda - nikt nie nadał mordercom przywileju zabijania, tylko
                        postanowiono ich usuwać ze społeczeństwa w inny sposób, niż stryczek.
                        • Gość: gość Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:07
                          No widzisz, że można polemizować bez epitetów. Ja również nie zgadzam się zawsze
                          i ze wszystkimi, ale mam okazję o tym napisać i otrzymać polemiczną odpowiedź. I
                          tu jest właśnie "fajność" Debaty.
                          • Gość: olsztyniak Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 19:48
                            Debata o Debacie, to postulat Debaty!
        • Gość: antymenel Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.10, 20:42
          Co do grajdołu zgoda ale faktem jest,że to mieszkańcy wybierają
          władze.Miejskie i wojewódzkie.Natomiast Debata to kiepściutkie
          pisemko wydawane nie wiadomo za czyje pieniądze,rozdawane a nie
          sprzedawane i zapełnione mętnymi tekstami nie wnoszącymi niczego
          nowego.Obsesje lustracyjne są mało twórcze a IPN nie przynosi nam
          chwały.I tyle w temacie.
          Ja tworzę cały czas-i to przetrwa przez wiele lat w przeciwieństwie
          do Debaty.
          • Gość: gość Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 21:12
            > Ja tworzę cały czas-i to przetrwa przez wiele lat w przeciwieństwie
            > do Debaty.

co tworzysz?
            • Gość: antymenel Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.10, 21:21
              Drzewo,Syna,Dom.
              • Gość: re Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 21:30
                miejmy nadzieję, ze nie bedzie to dom "czerwony"
                • Gość: cxc Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.01.10, 21:34
                  Norbert daj spokoj
                • Gość: antymenel Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 23.01.10, 21:59
                  Dom ma być wygodny,ciepły i ładny.Może być czerwony-jak stare
                  warmińskie chałupy.
              • Gość: As Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.01.10, 21:37
                Czytam Debatę regularnie, moje spostrzeżenia są takie: naprawdę dobry periodyk,
                jednakże...ale...powyrzucałabym tam artykuliki niektórych młodych ludzi
                traktujące o sprawach międzynarodowych obecnych lub z przeszłości. Jawią się
                one, oczywiście moim zdaniem, jakby wyrwane z kontekstu rozważań naukowych,
                które stanowią fragment pracy naukowej niektórych ludzi tam piszących. To tak,
                jakby na siłę ktoś włożył tam coś dla zapełnienia pisma. Rozumiem, że niektórzy
                muszą gdzieś pisać, bo zdobywają punkty na doktoraty, ale...takie pisemko jest
                naprawdę niewiele punktowane.
                Pisanie na tematy olsztyńskie /choćby temat śmieci/ przez osobę, która zajmowała
                się wyłącznie tematami z innego regionu, mieszkając 300 km od Olsztyna też
                wydaje mi się podejrzaną nagłą chęcią zaistnienia tutaj. Nic na siłę. Brawo dla
                Pana Bachmury i Pana Warota, to niezwykle ciekawe postaci naszego regionu, takim
                ludziom chylę czoła.
                • Gość: gość Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.10, 23:06
                  Droga AS, co do A.Sochy to najpierw sprawdź jego życiorys (chociażby w
                  Encyklopedii Solidarności) a później cokolwiek napisz. Bo twoje słowa:
                  "Pisanie na tematy olsztyńskie /choćby temat śmieci/ przez osobę, która zajmował
                  się wyłącznie tematami z innego regionu, mieszkając 300 km od Olsztyna też
                  > wydaje mi się podejrzaną nagłą chęcią zaistnienia tutaj."

mogą bardzo ranić człowieka tak bardzo związanego z Olsztynem i naszym regionem.
                  • yadol Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 23.01.10, 23:14
                    Droga As, gość ma rację, znam tego człowieka.
                    • Gość: As Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.01.10, 12:03
                      To jest tylko moje osobiste zdanie, opinia, nie chciałam nikogo urazić, nie to
                      było moim celem. Oczywiście nie musicie się zgadzać z moim punktem widzenia, być
                      może jest mylny. Ot, taki sobie odbiór tematu.
                      • yadol Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie 24.01.10, 13:27
                        :)
              • Gość: co do tego Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 19:31
                mam nadzieję, że nie jesteś księdzem, bo "syna"?
    • Gość: wyborca Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: 94.254.183.* 24.01.10, 14:45
      Mam nadzieje ze w najbliższych wyborach samorzadowych Debata wystawi swoją liste
      kandydatów. To madrzy i uczciwi ludzie.
      Ja chyba bym na liscie zakreslil Rafala Betkowskiego. Niesamowicie inteligentny
      człowiek. Na marginesie przypomina mi nieco Pana Samochodzika. Pod przebraniem
      weterynarza- handlowca odkrywa super zagadki naszego miasta. Obaj panowie
      Nienacki i Betkowski bardzo dbają o wiernosc prawdzie i szczegoly. My czytelnicy
      to doceniamy
      • Gość: olsztyniak Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.10, 18:50
        Jak by "Pan-Samochodzik" został radnym, albo jakim preziem czy dyrektorem, to
        nie miałby czasu na odkrycia i pisanie. Niech więc lepiej zostanie tak, jak jest.
    • Gość: allensteiner Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.01.10, 21:31
      Brak jeszcze PRAWDZIWYCH informacji o tym, kto czterdzieści lat temu fajdał w
      majtki albo się onanizował. Panie Bętkowski - współczuję towarzystwa, w którym
      Pan się znalazł.
      • Gość: gość Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.10, 21:53
        A wiesz, gdzie pan Bętkowski ma twoje współczucie? Lepiej żebyś nie
        wiedział,komuchu!
        • Gość: z jajami Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:26
          tam, gdzie ja ciebie, gościu- solidaruchu !
          • Gość: gość-solidaruch Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 13:47
            Ty jako komuch pewnie bierzesz wzór z Oleksego.Wszak się wygadał, że "„Moja
            formacja zawsze miała Polskę w d…e”. No to czego można innego się po tobie
            spodziewać.
            • Gość: antymenel Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.10, 13:55
              Dyskusja jest o Debacie a nie o Polsce.Pisemko zakompleksionych
              grafomanów chyba można mieć w dupie?
              • Gość: jan Debata+ Sieniewicz+ Terlikowski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.01.10, 14:33
                Miesięcznik "Debata" i portal "Debata" zapraszają na dyskusję o
                granicach wolności słowa w demokracji. Wśród gości dr Tomasz
                Terlikowski, dziennikarz, publicysta, współpracownik m.in. Wprost i
                Rzeczpospolitej, autor programu "Wojna Światów" w TVP, prezes
                wydawnictwa Fronda, Mariusz Sieniewicz, pisarz nominowany do
                nagrody Nike i paszportu Polityki, publicysta, prozaik oraz Bogdan
                Bachmura, politolog, prezes fundacji "Debata". Prowadzenie: Łukasz
                Adamski, redaktor naczelny portalu Debata. Dyskusja odbędzie się w
                Książnicy Polskiej przy ul. Plac Jana Pawła II w środę 27 stycznia o
                godzinie 17.

• Gość: pola Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 14:40
                menelu - twoją opinie już znamy, jeżeli nie potrafisz nic innego napisać, to
                tylko świadczy o tobie.
                • Gość: allensteiner Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.01.10, 16:44
                  Moim adwersarzom dziękuję za wypowiedzi, którymi potwierdzili słuszność mojego
                  współczucia dla Pana Bętkowskiego.
              • Gość: fansld Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 20:01
                A ja mam w dupie antymenela i jego pseudointeligenckie komusze wywody.
                Lubie czytac Debate bo lubie znac przeszlosc kanali ktore siedza na gorze i
                ktore lza w zywe oczy mowiac z troszcza sie o nas.

O debilizmie antymenela niech swiadczy jeden z jego postow z roku 2006 w ktorym
                ten pajac wychwala komucha Malkowskiego ktory robil (jak sie wkrotce okazalo)
                sobie jaja z nas wszystkich.

Temat mial tylul dlaczego malkowski powinien kandydowac.

a oto wywody "inteligenta" antymenela :D :D :D :D:D:D
                cytuje:

Powinien kandydować jeżeli tylko ma ochotę ponieważ:
                "1.argument,że ktoś jest postkomunista świadczy o kompletnym debiliźmie kecawego.
                Mnie interesuje czy ktoś jest dobrym czy złym gospodarzem miasta.
                2.mimo,że lata dzisiaj od koscioła do kościoła co oceniam negatywnie nie ma to w
                moich oczach wpływu na decyzje o kandydowaniu.
                3.nic gorszego nie może nas spotkać niż prezydentura Szmita.PiS pokazał już co
                potrafi.Wystarczy,że otoczył czułą opieką złodziei i kryminalistów z
                samoobrony.Olsztyn niech zostawi w spokoju. "

Jedym slowem totalna polewka :D :D

Takich smiesznych i jakze zalosnych wpisow antymenla jest jeszcze sporo ale
                zwyczajnie szkoda czasu na tego komunistycznego pajaca mieniacego sie znawca
                olsztynskiego bandyckiego czerwono-czarnego grajdolka.
                • Gość: gala Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 20:38
                  Masz rację, to komuszy, zdemoralizowany i zakompleksiony facet, który gryzie na
                  oślep.
                  • Gość: antymenel Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.10, 21:24
                    Sądząc po żółci spływającej z waszych klawiatur trafiam w
                    sedno.Dzisiaj mogę powiedzieć,że moja opinia na temat pisuarowego
                    mistrza kierownicy-Szmita całkowicie się potwierdziła.Nic dodać nic
                    ująć.
                    • Gość: olsztyniak Re: "DEBATA" jedyne wolne medium w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.10, 23:02
                      Sądząc po żółci, która płynie spod klawiszy antymenela, czyta "Debatę"
                      namiętnie. Bo czy można krytykować nie czytając?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka