Dodaj do ulubionych

Strona Zatorze- narodziny

17.02.02, 01:36
Dzisiaj o godzinie 24:00:01 powastala strona dompwa osiedla Zatorze ,
zapraszamy i Czekamy na pomoc w jej rozbudowie. Potrzebujemy, teksty,
informacje, zjecia. Potrzebuje informacje na temat szkol podstawowych w tym
rejonie. Informacji o ich absolwentach. Ciekawostki i cokolwiek co uwazacie za
wartosciowe.

members.rogers.com/zatorze/
Obserwuj wątek
    • Gość: jd Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.acn.waw.pl 17.02.02, 14:13
      Obejrzałem stronę, jest naprawdę obiecująca, i w imieniu Jeziora Długiego
      pozdrawiam i życze sukcesów, tym bardziej, że mam z waszą dzielnicą związek
      szczególny - w Poliklinice na Wojska Polskiego przyszedłem na świat.
      • Gość: alf Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 16:25
        Ludki z SP5,takze wchodzcie na strone.Jak ktos ma klasowe zdjecia z tamtych lat
        niech przysyla,wczesniej podpisujac swoj rocznik.Aktywisci z LO3 i Gimnazjum nr
        12-ZAPRASZAMY
        • Gość: leziox Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.arcor-ip.net 17.02.02, 21:54
          I marzenia jak widać mogą się spełniać.Gratulacje,zaczyna być na stronce
          ładnie.Do szkoły nr.5 nie chodziłem,w 9-ce natomiast przy ulicy Zamenhoffa
          nauczyłem się pisać i czytać.A ciekaw jestem,swoją drogą,czy ktoś z 9-ki też
          błąka się po inernetowych bezdrożach?
          • zatorze Re: Strona Zatorze- narodziny 18.02.02, 00:08
            Gość portalu: leziox napisał(a):

> I marzenia jak widać mogą się spełniać.Gratulacje,zaczyna być na stronce
            > ładnie.Do szkoły nr.5 nie chodziłem,w 9-ce natomiast przy ulicy Zamenhoffa
            > nauczyłem się pisać i czytać.A ciekaw jestem,swoją drogą,czy ktoś z 9-ki też
            > błąka się po inernetowych bezdrożach?

leziox daj mi swoje dane to tez umieszcze je na stronie SP9

raugust

• Gość: XVZ Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 18.02.02, 09:14
              ja i tak uważam że symbolem zatorza powinna być sp nr 1 przy ulicy Moniuszki -
              była najmniejsza i miała (pewnie do dziś ma)najmniejszą sale gimnastyczną na
              której dzieci bardziej sobie robiły krzywde niż uczyły się W-Fu. Nie ma to jak
              wiosna i granie w piłkę na asfaltowym boisku gdzie nie jeden zostawił skóre z
              kolan
              • Gość: raugust Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 18.02.02, 17:39
                to przeslij cos wiecej na tema tej szkoly to wrzucimy na stron. Zdjecia i
                teksty mile widziane
                • Gość: arek Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 00:53
                  Między SP1 a Technikum Ekonomicznym (oczywiście z boku, bo te szkoły dzieliło
                  boisko)mieściło się kino letnie Zatorze. Może ktoś ma takie historyczne już
                  dzisiaj ujęcie?
              • Gość: alf Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 18:37
                Gość portalu: XVZ napisał(a):

> ja i tak uważam że symbolem zatorza powinna być sp nr 1 przy ulicy Moniuszki -
                > była najmniejsza i miała (pewnie do dziś ma)najmniejszą sale gimnastyczną na
                > której dzieci bardziej sobie robiły krzywde niż uczyły się W-Fu. Nie ma to jak
                > wiosna i granie w piłkę na asfaltowym boisku gdzie nie jeden zostawił skóre z
                > kolan

A SP5 w ogole nie miala sali,he!Sytuacje ratowal pobliski stadion KKS
                Warmia.Dopiero gimnazjum dorobilo sie sali.
                • zatorze Re: Strona Zatorze- narodziny 18.02.02, 20:28
                  miala ale dzielila z LO3
                  • Gość: leziox Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.arcor-ip.net 18.02.02, 20:40
                    Najgorzej,że nie dysponuję praktycznie żadnymi fotkami gmachu SP nr.9,ale to
                    jest chyba do nadrobienia.9-ka miała nawet patrona,Piotra Diernowa,młodego
                    Rosjanina który poległ w walkach z Niemcami nad rzeką Wadąg podczas zdobywania
                    jakiegoś bunkra niemieckiego.
                    Do 9-ki uczęszczałem w latach 1970-78,kawał czasu więc już minął,układam sobie
                    w głowie na razie szczegóły na temat Zatorza,jak coś mądrego wymyslę,to dam
                    znać.
                    • Gość: raugust Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 18.02.02, 21:42
                      to jestes z tego samego rocznika jak moj brak grales w noge na warmi jezeli tak
                      to moze pamietasz artura
                    • Gość: raugust Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.32.234.216.rev.connection.ca 18.02.02, 21:46

> Najgorzej,że nie dysponuję praktycznie żadnymi fotkami gmachu SP nr.9,ale to
                      > jest chyba do nadrobienia.9-ka miała nawet patrona,Piotra Diernowa,młodego
                      > Rosjanina który poległ w walkach z Niemcami nad rzeką Wadąg podczas zdobywania
                      > jakiegoś bunkra niemieckiego.
                      > Do 9-ki uczęszczałem w latach 1970-78,kawał czasu więc już minął,układam sobie
                      > w głowie na razie szczegóły na temat Zatorza,jak coś mądrego wymyslę,to dam
                      > znać.
                      leziox niezwracaj uwagij na to co napisalem wczesniej ale to koniec pracy i
                      czlowiek jest przemeczony. Jak ty chodziles do SP9 to moj brat dopiero uczyl sie
                      chodzic.

• Gość: XVZ Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 09:02
                        Witam - moja propozycja co do stronki to popierwsze może udałoby się umieścić
                        ją na jakiejś łatwiejszej stronie np www.zatorze.pl (wiem wiem marzenie)oraz co
                        do materiałów będę je posiadał dopiero po 3 marca i odrazu je prześle (napewno
                        coś bede miał o Diernowie - pisałem o nim referat z okazji dni Olsztyna w
                        szkole jeszcze podstawowej oraz kilka zdjęć sp nr 1 oraz zatorza włącznie z
                        wierzą do skosków na spadkochronie)
                        • Gość: leziox Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.arcor-ip.net 19.02.02, 15:22
                          Jasne-wieża spadochronowa-juz zdażyłem o tym ustrojstwie zapomnieć,ale stało
                          przecież coś takiego bardzo dawno temu w parku WDK,zaraz naprzeciwko przychodni
                          rejonowej nr.1,mieszczącej się też notabene w jakimś zabytkowym budynku,pewnie
                          dawnym dworku.
                          A może dałoby radę zrobić przy okazji wykaz największych mordowni znajdujących
                          się swego czasu na Zatorzu-był zaraz koło wiaduktu taki bar piwny "Zatorze",
                          nazywany Zatorkiem,potem wspaniała "Słodowa",gdzie kufle latały tak często,jak
                          skowronki na wiosnę.No i zielone budki z piwe-przeciez to historia sama w sobie.
                          • Gość: alf Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.02, 18:19
                            w tym budynku byl kiedys "Dom Zdrojowy"-w ksiazce St.Piechockiego jest to
                            dokladnie opisane,nawet fotka jest-pieknie wygladalo.
                            • Gość: detritus Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 19.02.02, 20:27
                              Dom Zdrojowy? Kurhaus? Toto w srodku?:
                              detritus.olsztyn.pl/kolekcja/i10.jpg
                              • Gość: leziox Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.arcor-ip.net 19.02.02, 21:30
                                No właśnie się o toto w środku rozchodziło,nawet nie wiedziałem że był to
                                Kurhaus.Ile się można ciekawostek dowiedzieć na temat rodzinnego miasta,o
                                których się jeszcze nie słyszało.
                                • Gość: Oleslaw Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.sgh.waw.pl 20.02.02, 18:37
                                  Ale strona KOrmorana jest debesciarska:)
                                • Gość: Oleslaw Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.sgh.waw.pl 20.02.02, 19:10
                                • Gość: Oleslaw Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.sgh.waw.pl 20.02.02, 19:13
                                  • Gość: leziox Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.arcor-ip.net 20.02.02, 19:19
                                    A może powiesz o tej stronie coś więcej,zamiast tyle razy się powtarzać i
                                    tracić niepotrzebie złotówki na necie?
                                    • Gość: Oleslaw Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.sgh.waw.pl 26.02.02, 19:30

> A może powiesz o tej stronie coś więcej,zamiast tyle razy się powtarzać i
                                      > tracić niepotrzebie złotówki na necie?

Facet to nie ja:)
                                      Serwer proxy musial zglupiec:)
                                      A strona jest fajna bo posiada taki blokerski ironiczny klimacik.
                        • Gość: arek Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 00:48
                          Ależ, szanowny kolego XVZ. Wystarczy zastosować alians. Przekonany jestem, że
                          adres powinien być jeszcze wolny.
                • Gość: arek Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 00:55
                  To gdzie ja w latach 60-tych fikałem te pokazowe koziołki?
                  • Gość: arek Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 00:59
                    Powyższe jest odpowiedzią na wątpliwości XVZ dotyczące sali gimnastycznej w SP5
                    wyrażone znacznie wyżej.
                    Pozdrawiam.
    • Gość: arek Re: Strona Zatorze- narodziny IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.02.02, 00:41
      Z okazji tych narodzin, zrobiłem sobie kawę i teraz składam Wielkie Gratulacje.
      Prawdę mówiąc, zaskoczyłeś mnie zdjęciem wieży spadochronowej w parku WDK.
      Sądziłem, że nie wielu ludzi ją pamięta. Stała gdzieś około 50 m od
      dzisiejszego pomnika.
      Jeszcze raz grastuluję.
    • Gość: raugust I co Dalej? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.03.02, 06:05
      ????????????????????????????
      • Gość: arek Re: I co Dalej? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 09:33
        Rauguście. Trzymaj sprawę dalej. Na moje wsparcie możesz liczyć dalej, chociaż
        aktualnie z czasem na opracowanie materiałów jest trochę gorzej.
        Pozdrawiam
        • leziox Re: I co Dalej? 20.03.02, 13:50
          a gdzie sie z przedstawicielami stronz o Zatorzu mozna umowic sie na piffko?
          • Gość: atis Re: I co Dalej? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 14:38
            Najprościej "Pod żaglami".
            • Gość: spoko Re: I co Dalej? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 00:43
              Gość portalu: atis napisał(a):

> Najprościej "Pod żaglami".

Kochani, nie chcę Wam rozwiewać złudzeń, ale w cudnej niegdyś i wyjątkowej
              restauracji "Pod żaglami" już od dawna zadomowiła się Kuria. W sali jadalnej jest
              Caritas a na zapleczu tego budynku wzniesiono piękny pałacyk - skromne m-20
              naszego arcypasterza - Edmunda doktora Piszcza. Czy on będzie grał tam w tenisa?
              Po co mu taka wielka chata?
              Czy ktoś z Was pamięta kelnerów w marynarskich mundurkach?

• Gość: detritus Re: I co Dalej? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 07:34
                Teraz jest "Pod zaglami II", spoko... ;o)
      • Gość: alf Re: I co Dalej? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.02, 20:17
        Gość portalu: raugust napisał(a):

> ????????????????????????????
        Robert, to kiedy przylatujesz na piwko.Ja proponuje do Zepa.(ewentualnie moze byc
        Slodowa:)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka