Dodaj do ulubionych

Olsztyn-jedna,wielka wiocha

IP: *.olsztyn.mm.pl 29.05.10, 17:51
Obszedłem dzisiaj większość miasta.Od centrum po Zatorze,Jaroty
wszędzie śliczne pastwiska porosnięte wysoką "trawą",chwastami i
cudowne,olbrzymie mlecze.Taka olsztyńska specjalność.Wszędzie na
świecie trawniki pielęgnują,nawożą i koszą chociaż raz w tygodniu.
Ale te dzikie zwyczaje nie dla nas!MY CHCEMY PASTWISKA!
Obserwuj wątek
    • Gość: e tam Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: 109.243.187.* 29.05.10, 21:11
      Tak, wszystko musi być dla pana antymenela czyste i sterylne, najlepiej niech
      sztuczną trawę wszędzie położą. Mnie się akurat podoba naturalna i zachwaszczona
      trawa. No ale pewnie wieśniak ze mnie to się powinienem nie odzywać.
      • Gość: antymenel Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: *.olsztyn.mm.pl 30.05.10, 07:25
        Nie przesadzaj.Kmiotkowie też mają prawo głosu czego skutki
        widzimy.Ale pastwisk w mieście rzeczywiście szkoda-gdzie teraz krowy
        wypasać?
    • Gość: yoko Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 15:11

www.sfora.pl/Te-polskie-miasta-to-wielkie-wsie-a22859
      ma ktoś dane z olsztyna?
    • Gość: nagórczanin Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: 178.56.15.* 30.08.10, 16:20
      Wieśniacy to jedyni porządni i pobożni ludzie w tym pięknym kraju
      • Gość: pieczewianka Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.08.10, 19:38
        Wiocha czy nie wiocha? Kiedy patrzę na te wielkie chwasty przy ul. Turkowskiego
        (wykaszają tylko pas ok. 2m), to mam mieszane uczucia. Z pewnością nie czuję tu
        miasta. W te chwasty puszczają jeszcze wielkie psiska. Nie tak wygląda miasto.
        Latarnie ledwo bżdżą a czasami wcale nie. Oj nie tak wygląda miasto.
    • Gość: wt Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: *.unassigned.ultravps.com 24.01.11, 14:24

śnieg stopnieje i wszędzie będą psie kupy
      www.youtube.com/watch?v=sBiyioRAjjg
    • Gość: mk Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 23:30

za to sołtys jak się patrzy
      • Gość: tak, tak Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.11, 10:22
        to żenada - umierające miasto
        • mreck Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha 04.07.11, 10:44
          tyż piknie!
    • Gość: Tewi Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: 31.61.10.* 17.11.11, 21:27
      a świeże mleko w marketach
    • Gość: pieczewianka Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: *.1and1.pl 11.04.12, 23:07

swoimi samochodami wypchanymi resztkami ze świąt wróciła po świętach wiocha, wielkie państwo, ale nie umieją trafić workiem ze śmieciami do pojemnika, w związku z czym altanka śmietnikowa wygląda jak chlew, z którego się wywodzą
    • privus I tak i nie 11.04.12, 23:36
      Z Olsztyna przysłowiową wiochę robią same władze miasta. Nie sięgając daleko, podatek gruntowy i od nieruchomości płacony jest przez wszystkich mieszkańców miasta. Ile z tego podatku wraca do osiedli na utrzymanie zieleni i terenów zielonych??? O ile wiem, wspólnoty i tak finansują utrzymanie zieleni w najbliższym swoim otoczeniu wyręczając z obowiązków władze miasta. Popatrz, jak wygląda otoczenie na Rybakach,gdzie miasto ma nie wiele do powiedzenia i np. Zatorze czy Podleśną, gdzie władze miasta pokazują swoją twarz na co dzień. Czy ja w ramach wspólnoty mam nieustannie finansować koszenie terenów zielonych dlatego, że miasto nie wywiązuje się ze swoich obowiązków? Zresztą trudno jest liczyć na coś więcej, skoro same centrum miasta jest nieudolnym makijażem ciągle trwającej rewolucji bez żadnej docelowej koncepcji.
    • Gość: krajan Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: *.play-internet.pl 12.04.12, 00:22

w siedlcach też bez zmian
      • Gość: literaturoznawca Re: Olsztyn-jedna,wielka wiocha IP: *.olsztyn.mm.pl 12.04.12, 00:43
        privus napisał:
        > same centrum miasta jest nieudolnym makijażem ciągle trwającej rewolucji bez żadnej docelowej koncepcji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka