IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 21:30
Marszałek zapomniał, że również głosami jego kolegów z PO przeszło wysłanie
żołnierzy do Iraku a później do Afganistanu a jeszcze w kwietniu podpisał
zgodę na wysłanie dodatkowego sprzętu i ludzi. W debacie próbował
przywłaszczyć sobie również sukces pani Gilowskiej odnośnie obniżenia klina
podatkowego. Chwalił się, że Polska wydaje więcej na drogi nie zdając sobie
najwyraźniej sprawy z tego z unijnej kasy rządu Jarosława Kaczyńskiego miał
przyznane 27mld euro (2004-2007) a obecny rząd ma 67mld euro (2007-2013) i
wykorzystał z tego tylko 0,2%!!!
Prawda jest taka, że za rządów Kaczyńskiego sytuacja gospodarcza państwa była
o wiele lepsza tj. większy PKB przy 18mld PLN deficytu. W tym roku rząd PO
wykręcił już deficyt na poziomie ok 58mld PLN a będzie z pewnością jeszcze
większy a przez 3 lata rządów Tuska zwiększono dług publiczny o 150 mld PLN co
jest po prostu rekordem! Obecnie mamy 700mld PLN długu publicznego ok 19tys
PLN na obywatela.
Obserwuj wątek
    • Gość: głosujący Re: Debata!Oszustwa przy głosowaniu? IP: *.chello.pl 27.06.10, 21:33
      Stawiam na Kaczyńskiego a wyskakuje ,że głosuję na Komorra ,czy wy
      też tak mieliście?
      wybory.gazeta.pl/wybory/1,106978,8069725,Debata_prezydencka_na_zywo____MINUTA_PO_MINUCIE_.html
    • Gość: b28 Re: Debata! IP: *.olsztyn.mm.pl 27.06.10, 21:34
      Skoro za Kaczki było tak dobrze to po co zrezygnował z władzy i zorganizował wybory?
      • Gość: głosujący Re: Debata!Oszukane głosowanie!! IP: *.chello.pl 27.06.10, 21:41
        Gość portalu: b28 napisał(a):

> Skoro za Kaczki było tak dobrze to po co zrezygnował z władzy i
        zorganizował wy
        > bory?

Dlaczego zadajesz takie durne pytania? Czyzbyś zaPOmniał jakich
        iał koalicjantów?

• Gość: allensteiner Re: Debata!Oszukane głosowanie!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.06.10, 22:11
          Każdy ma takich koalicjantów, na jakich zasłużył. A jak za IV RP był taki
          dobrobyt, to szkoda, że nie zaczęto spłacać długów, tylko zaciągano nowe.
    • Gość: nauczycielka56 Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 21:50
      Wkurzył mnie Komorowski ewidentnym kłamstwem o 30% -owych!!! podwyżkach dla nauczycieli. PO obiecywało podwyżki i na tym się skończyło.Rząd wprowadza chaotycznie reformę w oświacie czyli nowe programy i podręczniki czytaj: rodzice muszą wyłożyć dużą kasę a nauczycielom dołożona została ogromna biurokratyczno-papierowa praca (nikomu niepotrzebna). Przy reformie znowu obławiają się kolesie, bo wymyślają nowe programy, piszą podręczniki i prowadzą wydawnictwa. To ogromna kasa dla ekspertów i dla "wdrażaczy reformy". Mniejsza, że rząd PO zabrał wcześniejsze emerytury, dołożył do pensum już dwie godziny, ale tego,że ich kandydat publicznie skłamał - tego to już nie daruję!!!
      • Gość: nauczyciel zawodu Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 21:54
        Zapomniałaś dodać, ze wprowadza reformę szkolnictwa zawodowego likwidując szkoły
        policealne. Jeśli ktoś nie zda matury / np z matematyki/ musi siedzieć w domu -
        bo studia odpadają w tym wypadku. Zapytałam, co zatem może robić ten człowiek -
        odpowiedziano mi - iść na kurs. Szkolnictwo zawodowe po tej reformie upadnie.
        Już nie zagłosuję na platformę NIGDY!!!!
        • Gość: nauczycielka też Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 22:11
          ten rząd jest groźny dla polskiej oświaty, bo należy też przypomnieć o planach likwidacji szkół specjalnych dla dzieci z różnym stopniem upośledzenia.
          • Gość: Melchior Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 22:23
            Kaczka taka czy inna pozostaje kaczką.
            Dziękuję państwu.
            DobranoC!
            • Gość: joi Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 22:28
              a i tak lepiej mieć siostrę w burdelu niż brata w pisie
              • Gość: gość Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 22:34
                > 'a i tak lepiej mieć siostrę w burdelu niż brata w pisie"
                jeszcze trochę rządów PO, a cała Polska będzie takim burdelem. na razie sprzedajny mamy rząd.
              • Gość: japa Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 22:49
                Jak się nie ma argumentów stosuje się inwektywy. A przecież jesteście partią
                miłości i cudów. That's all. Dziękuję za uwagę.
            • Gość: sonia Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 22:44
              I tyle na ten temat ,kur...stwo i i tyle , i nasze podatki!
            • Gość: Baltazar Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 22:53
              Gość portalu: Melchior napisał(a):

> Kaczka taka czy inna pozostaje kaczką.
              > Dziękuję państwu.
              > DobranoC!

ponoć będziecie je patroszyć i skubać. To cud miłości! Miło, że przynajmniej
              przed tym życzysz dobrej nocy.
              • Gość: joi Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 23:02
                kaczyści-faszyści już teraz dym macie w gaciach, jesteście partią wulgarną i
                prymitywną, takim rezerwatem dla dennych, tepych nieudaczników
                • Gość: kwa Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 23:04
                  Qwa, qwa!
                • Gość: kok Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 23:07
                  chciałbyś być takim "nieudacznikiem" jak ja:)
                • Gość: gość poziom POkemonów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 23:07
                  > kaczyści-faszyści już teraz dym macie w gaciach, jesteście partią wulgarną i
                  > prymitywną, takim rezerwatem dla dennych, tepych nieudaczników

nie to co ty! jesteś ani wulgarny, ani prymitywny! ha, ha, ha!
                  • rydzyk.doktor Re: poziom POkemonów! 27.06.10, 23:23
                    zadziwiające ile dyżurnego pisowskiego chamstwa tu się teraz rozgościło, jak
                    zwykle nie zalogowani, wulgarni, pewni siebie i swej bezkarności tchórze

biorąc pod uwagę , że w Olsztynie tylko kecaw i szmit ( choć często myślimy , że
                    to jedna osoba) należą do tej śmiesznej partii to wniosek nasuwa się sam:
                    pracowita menda z niego
                    • Gość: gość Re: poziom POkemonów! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 13:39
                      " zadziwiające ile dyżurnego pisowskiego chamstwa..."

odezwał się elektorat PO, sam nie wiesz jaki jesteś wulgarny i chamski.
                      Zwolennicy PIS-u przy tobie wypadają jak ludzie z kulturą i klasą!
                  • Gość: ciemny pisior Re: poziom POkemonów! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 23:29
                    Ostatnio jeden gość chciał mi dać ulotkę Pana Komorowskiego, z takim miłym
                    uśmiechem podchodził. Zapytałam - czy takiemu niedouczonemu moherowi chciałby
                    wcisnąć to cudo?Nie odpowiedział nic, spuściwszy głowę odszedł. Skąd wzięło się
                    określenie dla sympatyków PiS moher, niedouczony burak, wieśniak, tępak,
                    ciemnota. Słowo daję, jestem atrakcyjną, wykształconą kobietą, bywam w świecie,
                    znam kilka języków i sympatyzuję z PiS. Jestem katoliczką, mój dziadek był
                    ułanem, zginął podczas II wojny światowej. Mieliśmy też ziemię, którą władza
                    powojenna odebrała. Ciekawa jestem jak wygląda sytuacja obecna i z lat ubiegłych
                    tych, którzy nazywają takich jak ja pisiorami. Czym mogą się pochwalić? Wypadami
                    niedzielnymi do rodziny na Kurpiach? Odpowiedzcie proszę, bo to jakieś
                    nieporozumienie
                    • Gość: ja tylko pytam pion i poziom IP: *.olsztyn.mm.pl 28.06.10, 13:54
                      Gość portalu: ciemny pisior napisał(a):

> Słowo daję, jestem atrakcyjną, wykształconą kobietą, bywam w świecie, znam
                      kilka języków i sympatyzuję z PiS. Jestem katoliczką, mój dziadek był ułanem,
                      zginął podczas II wojny światowej. Mieliśmy też ziemię, którą władza powojenna
                      odebrała. Ciekawa jestem jak wygląda sytuacja obecna i z lat ubiegłych tych,
                      którzy nazywają takich jak ja pisiorami. Czym mogą się pochwalić? Wypadami
                      niedzielnymi do rodziny na Kurpiach?

A tę ziemię, "ciemny pisiorze", to twoja rodzina pewnie miała w jakichś lepszych
                      stronach, a nie na Kurpiach, co?
                      • Gość: ciemny pisior Re: pion i poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 14:48
                        Na Suwalszczyżnie, dokładnie tam, gdzie teraz Pan Poseł Palikot wypoczywa, czyli
                        nad jeziorem Szelment. A na miejscowym cmentarzu spoczywają moi przodkowie z
                        dziada pradziada. Również ostatni właściciele.
                    • Gość: allensteiner Re: poziom POkemonów! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.06.10, 22:17
                      >Skąd wzięło się określenie dla sympatyków PiS moher, niedouczony burak,
                      wieśniak, tępak, ciemnota. Słowo daję, jestem atrakcyjną, wykształconą kobietą,
                      bywam w świecie, znam kilka języków<

Dziwne. Kobieta wykształcona, a nie rozumie tak prostej sprawy...
                      • Gość: leniwi historycy Re: poziom POkemonów! IP: *.chello.pl 28.06.10, 22:39
                        Gość portalu: allensteiner napisał(a):

> >Skąd wzięło się określenie dla sympatyków PiS moher, niedouczony
                        burak,
                        > wieśniak, tępak, ciemnota. Słowo daję, jestem atrakcyjną,
                        wykształconą kobietą,
                        > bywam w świecie, znam kilka języków<
                        >
                        > Dziwne. Kobieta wykształcona, a nie rozumie tak prostej sprawy...

To raczej z tobą jest coś nie tak....Może jestes histrYkiem tak jak
                        Tusk ,Komorowski i większość w PO?
                      • mobydickzolsztyna Re: poziom POkemonów! 28.06.10, 22:47
                        Gość portalu: allensteiner napisał(a):
                        > >Skąd wzięło się określenie dla sympatyków PiS moher,
                        > niedouczony burak, wieśniak, tępak, ciemnota.

No!
                        Ja już od lat staram się domyśleć, skąd się brało:
                        - warchoł
                        - element antysocjalistyczny
                        - bananowa młodzież
                        - woda na młyn bońskich odwetowców
                        - ... ... ...

No właśnie - Kto dniami i nocami to pracowicie wymyśla i bezmyślnym do mózgu wstrzykuje?
          • Gość: gośc Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 23:43
            To nie są plany. Ośrodki specjalne muszą być zlikwidowane, bo traktat lizboński
            nie przewiduje oddzielnego traktowania dzieci upośledzonych w stopniu lekkim.
            Muszą się integrować!
            Wracamy do epoki Łysenki (jeśli ktokolwiek jeszcze pamięta kto zacz był...) -
            wtedy biuro polityczne decydowało o tym, czy odkrycia naukowe są prawdziwe czy
            nie. Dziś robi to w majestacie prawa kilku żydków przefarbowanych na POlaków i
            piszczących, żeby im tylko władzy nie zabrano.
    • Gość: HH Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 23:31

Dlaczego KACZOR cały czas się oblizuje i mlaszcze?
      • Gość: Waldek Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.06.10, 23:38
        po to, abyś zadawał głupie pytania
        • Gość: HH Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 23:59
          img260.imageshack.us/img260/2010/orety.jpg
          • Gość: Dama Pik Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.06.10, 00:04
            No to pokazołeś:) Dziękuję za pokazanie własnego obrazu. Ale elektorat!
            • Gość: HH Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 00:25
              www.youtube.com/watch?v=ZHExOhik6nQ&feature=related
              • Gość: pelagia Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 20:27
                Kaczor to oszust ale nie oszołom, jedzie na plecach naiwnych i może uczciwych
                Polaków już od wielu lat.

Oprócz własnego majątku nic nie zbudował , wszystko w czym się babrze niszczy,
                mam wątpliwości czy jest uczciwym Polakiem.
                • Gość: gość Re: Debata! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 21:59
                  > "Oprócz własnego majątku nic nie zbudował ",
                  no, pelagia - tu dałaś ciała!
                • mobydickzolsztyna Re: Debata! 28.06.10, 22:06
                  Gość portalu: pelagia napisał(a):
                  to oszust ale nie oszołom, jedzie na plecach naiwnych i może uczciwych Polaków już od wielu lat.
                  Oprócz własnego majątku nic nie zbudował , wszystko w czym się babrze niszczy,
                  mam wątpliwości czy jest uczciwym Polakiem.

Świetnie opisałaś Wałęsę.
                  Tylko skąd twoje wątpliwości, w świetle oczywistych, ogólnie znanych faktów?
                  • yadol Re: Debata! 28.06.10, 22:57
                    mobi ty stara pierdoło czas na odpoczynek, dawno nie chlapnąłeś tak prostactwem
                    jak teraz , lecz się cieciu innymi lekami
                    • Gość: greg Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.06.10, 21:25
                      Dzisiejsza debata znacznie lepsza od poprzedniej. Populistyczny Komorowski i
                      rzeczowy Kaczyński. Nikt nie ma wątpliwości kto debatę wygrał.
                      • Gość: obywatel Re: Debata! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.06.10, 21:29
                        nie dopuscimy aby władze objął Jarek.
                        • Gość: obywatelka Re: Debata! IP: *.chello.pl 30.06.10, 21:38
                          Róbmy wszystko ,żeby Kaczyński został prezydentem ,bo Komorowski z
                          Tuskiem i PO nas wystrzelają w imię swoich interesów.
                          • Gość: lipiec Re: Debata! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.06.10, 21:50
                            ciebie to juz całkiem po....ło
                            • Gość: kasa Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.06.10, 21:56
                              i vice versa
                        • Gość: Grzesiek Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.06.10, 21:51
                          Czyżby PO czuła zagrożenie? Mam wrażenie że Jarosłąw jest lepszy we wszystkim.
                          Jego wypowiedzi są konkretne, Komorowski jest blady na jego tle i bezbarwny.
                          Chyba jednak wybiorę silniejszego. Silny Prezydent jest lepszy niż cień premiera.
                          • yadol Re: Debata! 30.06.10, 22:39
                            zgadzam się , że totalnie obywatelkę pojebało

i kacze dzioby w kubeł jeżeli chodzi o moje sympatie do po

ONE NIE ISTNIEJĄ PO PROSTU !!!!!!!!!!!!!!!!!

pis jest po prostu dla mnie menelią bardziej zdegenerowaną,prostacką, tępą i
                            wulgarną niż menelia po
                            • Gość: obywatelka Re: Debata! IP: *.chello.pl 30.06.10, 22:46
                              A ciebie Yadolu nie PO..o?Kogo ty będziesz patroszył?

wybory.gazeta.pl/wybory/1,106728,8085080,Wybory_2010__Komorowski_przeprosil_Jaroslawa_Kaczynskiego.html
                              • Gość: Jan Kowalski Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.06.10, 22:57
                                Yadol ale się popisałeś erudycją:(
                              • yadol Re: Debata! 30.06.10, 22:59
                                gdybym robił to z takimi menelami moralnymi jak ty to musiałbym chyba w tym
                                kraju żyć ze sto lat, niestety niewykonalne, mówię wam tylko to co myślę o
                                waszym bożku-konusie i waszych prostackich metodach ogłupiania i dzielenia Polaków
                                • Gość: Jan Kowalski Re: Debata! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.06.10, 23:09
                                  Życzę ci 100 lat, bo z wiekiem człowiek robi się bardziej tolerancyjny.
    • Gość: oj,oj Re: Debata! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.10, 11:56
      O kandydatach pisze Jarosinski
    • banaczek102 Re: Debata! 30.07.10, 22:11
      Nie mogę zasnąć.
      Nie udzielajcie mi rad.
      Dobranoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka