fan_sld 22.10.10, 16:48 Jak powszechnie wiadomo PiS to mohery, ciemniaki, itd itd. No na szczescie mamy PO, partie wyksztalciuchow z klasa. www.youtube.com/watch?v=zVeJNhYrBOQ&feature=related :D :D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: haha Re: Malutka odmiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 16:53 Zainteresował mnie jak człowiek bez matury mógł zrobić taką karierę, studiować i stać się "ałtorytetem" dla co niektórych? Jakie jeszcze tajemnice skrywają biografie naszych "elyt?" rozrywka.dziennik.pl/artykuly/306309,slynny-rezyser-wyznaje-nie-mam-matury.html Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Malutka odmiana 22.10.10, 17:49 Gość portalu: haha napisał(a): Zainteresował mnie jak człowiek bez matury mógł zrobić taką karierę, studiować i stać się "ałtorytetem" dla co niektórych? Toż masz wyłożone czarno na białym jak to z tą maturą było. Czego nie zrozumiałeś? Autorytetem to on jest w swojej dziedzinie: www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=82 Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Malutka odmiana 22.10.10, 17:52 Mina gdy wreszcie dowiaduje się w jaki sposób transmitowany jest program - bezcenna;) W "Panoramie" TVP2 go ostatnio pokazywali, gość się nie poddaje i cieszy z popularności:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Malutka odmiana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 18:13 "Jak wiadomo, w powojennym chaosie często przymykano oko na formalne braki w wykształceniu młodych ludzi. To dlatego Andrzej mógł zostać studentem. – Ale obiecałem, że szybko to nadrobię i zdam normalną maturę – bije się teraz w piersi pan Andrzej. Nie udało się to jednak, bo szybko zaczął interesować się filmem i zadebiutował „Pokoleniem” już w 1954 r. Zaczął też drugie studia, reżyserię w Łodzi. Dyplom uzyskał dość późno, bo dopiero w 1960 r., gdy miał już 34 lata. Ale jakoś nikt z władz uczelni nie zwrócił uwagi na to, że w jego papierach nie ma Świadectwa Dojrzałości, a jest tylko „mała matura” gimnazjalna." Wówczas wielu młodych ludzi interesowało się filmem, ale nie mieli szans na debiut zwłaszcza w 1954 roku. Ciekawi mnie, jak on to zrobił,że dano mu zadebiutować. Ciekawe też, że nikt nie zwrócił uwagi na brak matury. Może nikt nie miał prawa na ten szczegół zwracać uwagi? A że zrobił karierę i dziś ma Oskara to już coś innego! Odpowiedz Link Zgłoś
mike.recz Re: Malutka odmiana 22.10.10, 18:48 Gość portalu: haha napisał(a): Ale jakoś nikt z władz uczelni nie zwrócił uwagi na to, że w jego papierach nie ma Świadectwa Dojrzałości, a jest tylko „mała matura” gimnazjalna." Zapytaj się na uczelni jak to możliwe. Wówczas wielu młodych ludzi interesowało się filmem, ale nie mieli szans na debiut zwłaszcza w 1954 roku. Ciekawi mnie, jak on to zrobił,że dano mu zadebiutować. Ciekawe też, że nikt nie zwrócił uwagi na brak matury. Może nikt nie miał prawa na ten szczegół zwracać uwagi? A że zrobił karierę i dziś ma Oskara to już coś innego! Poszedł na ugodę z władzą i mu pozwolili. Uśmiechnął się do kogo trzeba, komuś odpowiednio podlizał. Coś w tym dziwnego? Teraz jest inaczej? Dobrze, że on mógł tworzyć. A może ty wierzysz w równe szanse w realnym socjalizmie?;) Odpowiedz Link Zgłoś