Gość: gość CO TO ZA KRAJ IP: 193.151.113.* 02.12.10, 16:32 Co to za kraj, w którym mama z chorym dzieckiem nie ma środków aby bezpiecznie dojechać do lekarza w celu kontroli przed operacją. Co to za kraj, w ktorym robią się takie podziały finansowe - jedni mają kupę a inni NIC. Straszne to! Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo Re: CO TO ZA KRAJ 02.12.10, 16:41 Taki jak inne kraje wlaczajc w to USA i Chiny - pokjaz kraj gdzie nie masz biedy i bogactwa! Ja Ci moge pokazac kraje gdzie jest gozej - USA: wielu nie stac nie na to zeby dojechac, ale na operacje jaka taka bo musza za nia slono placic Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo Cala ta dyskusja stawia rzeczy do gory nogami 02.12.10, 16:39 1 W KAZDYM kraju byli i beda ludzie ktorych nie stac na dowiezienie dziecka do szpitala (wliczajac w to USA, Japonie i Kambodze) - margines skrajnej biedy jest wszedzie - pytanie tylko jak szeroki; 2. Sytuacji winna jest matka - wiedzac ze corka ma zabieg w szpitalu i bedac bez grosza mogla zwrocic sie do przyjaciol, instytucji charytatywnych, Kosciola o pomoc w pieniadzach na pociag/autobus - to nie duza kwota i moglaby taka ewentualnie uzyskac; Dobrze ze jej ludzie pomogli - i tym co pomogli chwala za to a kobieta powinna pomyslec za wczasu i poprosic o pomoc przed wyprawa do Warszawy - nie narazaloby to zdrowia jej i corki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: johny Re: Dziecko jechało stopem na operację. Pomogła p IP: *.Red-217-126-135.staticIP.rima-tde.net 02.12.10, 17:10 O to jest zielona wyspa Tuska. Ludzie nie maja nawet na bilet. Ja p.... plakac sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
wiwi800 "Stopem" do lekarza. Pomogła policja, starosta ... 02.12.10, 17:35 Z roku na rok przybywa ludzi żyjących w w niesamowitej biedzie,raąd ma to wszystko w nosie nie robi nic z tym problemem,kto nakradł i się ustawił w tym kraju ten żyje, posłowie mają b.duże pobory miesięczne,a reszta niech żyje za 400zł miesięcznie co ich to obchodzi,żal mi dzieci żyjących w nędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciowa Re: "Stopem" do lekarza. Pomogła policja, starost IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 17:44 Następny, który generalizuje .. Mózg zawiała zamieć czy jak ?? kto nakradł i się ustawił w tym kraju > ten żyje, - nie nakradłam się i nie ustawiłam, a żyję. Po prostu zapier ... po 350 godzin miesięcznie posłowie mają b.duże pobory miesięczne,a reszta niech żyje za 400zł - nie jestem posłem, a żyję za więcej niż 400 zł miesięcznie. Dzieci neostrady, czasem trzeba pomyśleć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz "Stopem" do lekarza. Pomogła policja, starosta ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 19:09 Czegoś tutaj nie rozumiem, za nasze państwowe pieniądze komuś pomogli w potrzebie. A co by się stało gdyby pan komendant zamiast wydzwaniać po starostach itd dał tej kobiecie na bilet, przecież komendant zarabia ok. 7 tys. zł i by nie zbiedniał. Ilu z nas majacych dochody ok tysiaka miesięcznie pomogło innym?, sam ostatnio na olsztyńskim dworcu dałem kobiecie raczej dolożylem 12 zł do biletu bo miała małe dziecko na rękach i litościwy wzrok że nie ma a do domu muszą wrócić. Bilet kupiła i bardzo dziękowała. Taka była potrzeba chwili i nic się nie stało że nie zjadłem obiadu na ktory miałem te pieniążki. Tylko że wtedy nie było by tego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Stopem" do lekarza. Pomogła policja, starost IP: 46.113.129.* 03.12.10, 00:05 Zgadzam się, mnie również najbardziej uderza tak wyolbrzymiana "pomoc" starosty- łatwo jest pomóc wydając komuś polecenie. Gratulacje dla pierwszego kierowcy- kto wie czy tym telefonem nie zapobiegł tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś