Dodaj do ulubionych

R A T U J M Y PTAKI

IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.10, 16:27
www.ratujmyptaki.org/
Obserwuj wątek
    • Gość: Judasz. Re:Ratujmy ptaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 20:35
      Właśnie powiesiłem kawałek słoninki dla sikorek.
      • samozwaniec1 A kto uratuje ludzi? 17.12.10, 10:58
        Dzisiaj widzialem dwoch spiacych na posadzce dworca.Wygladali jak z filmu science fiction.Kto ich uratuje?Na dzialkach w Wojtowej Roli spi trzech.Kto ich ogrzeje i da jesc?A Wy o ptakach...
        • Gość: Judasz. Re: A kto uratuje ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 17:30
          Oni nie zasługują na pomoc.
          • Gość: ogórek Re: A kto uratuje ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.10, 08:58
            Gość portalu: Judasz. napisał(a):

> Oni nie zasługują na pomoc.

No tak, przecież oni są tylko ludźmi...
            • Gość: ania Re: A kto uratuje ludzi? IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.10, 20:19
              AŻ niby ludźmi
              • Gość: ogórek Re: A kto uratuje ludzi? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.10, 21:28
                Gość portalu: ania napisał(a):

> AŻ niby ludźmi

Heh... ważne że ty (specjalnie z małej litery) jesteś od nich lepsza i się tym chełpisz..
        • rickky Re: A kto uratuje ludzi? 18.12.10, 23:42
          samozwaniec1 napisał:

> Dzisiaj widzialem dwoch spiacych na posadzce dworca.Wygladali jak z filmu scien
          > ce fiction.Kto ich uratuje?Na dzialkach w Wojtowej Roli spi trzech.Kto ich ogrz
          > eje i da jesc?A Wy o ptakach...

Zapytaj ich najpierw, czy akurat tego sobie życzą.
        • mariusz2010 Re: A kto uratuje ludzi? 24.05.11, 16:04
          Pewnie chodzi o to, że tych "śpiących" będzie coraz więcej, a ptaków coraz mniej.
          • Gość: pieczewiak Re: A kto uratuje ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 18:29

nie wiem, czy dokarmianie w ogóle ma sens, bo uzależnia ptaki od człowieka, a i ptactwo woli naturalny i świeży pokarm, który samodzielnie wyszuka
            • Gość: emil Re: A kto uratuje ludzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.11, 21:54

dokarmianie zmienia ich ewolucję: zamiast ginąć przez dobór naturalny najsłabsze wprowadzają swe geny do populacji
      • Gość: mm Re:Ratujmy ptaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 06:09

ptaki ważniejsze od polityki
        www.youtube.com/watch?v=c8eLzj3M7d8
        • Gość: czytelnik Re:Ratujmy ptaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.11, 16:19
          Kilka dni temu u mnie pod dachem gołąb uwił sobie gniazdo i aktualnie wysiaduje na jajkach.
      • Gość: cz Re:Ratujmy ptaki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 12:29

Poradnik zimowego dokarmiania ptaków
        www.ptakipodkarpacia.com/Pliki/dokarmianie%20Konrad%20Zadorozny.pdf
      • Gość: adam Re:Ratujmy ptaki IP: *.1and1.pl 22.12.10, 11:51

prosta sprawa

www.dlarodzinki.pl/artykul/czytaj/karmnik-dla-ptakow,731/
      • Gość: Jola Re:Ratujmy ptaki IP: 174.122.223.* 27.12.10, 08:18

U nas cały czas karmnik wisi pełen ziarenek. Trzeba pomagać ptaszkom tym bardziej teraz, jak jest tyle śniegu i panują mrozy.
        • Gość: Enola Gay Ratujmy ludzi przede wszystkim IP: 213.184.17.* 27.12.10, 09:42
          A dopiero po nich,mozemy ratowac ptaki.Dzisiaj widzialem na dworcu chorego z braku jedzenia bezdomnego,ktory nie mial sily wstac,gdy podszedl do niego patrol policji.Ich ratujmy.Ptaki tez,ale czlowiek jest najwazniejszy...
    • Gość: jolka re: R A T U J M Y PTAKI IP: *.adsl.inetia.pl 19.12.10, 18:24
      poszłam do stolarza, z trzech desk zbił karmik, ptaszki przylatuja i sie bardzo cieszą
    • Gość: kg re: R A T U J M Y PTAKI IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.10, 20:27
      www.youtube.com/watch?v=XE5zc07s5Os&feature=related
    • Gość: spacerowicz wróble IP: *.net 24.05.11, 12:52

prawie nie widać wróbli, co się z nimi dzieje?
      • Gość: olsztyniak Re: wróble IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.11, 20:01
        ...ja też o to pytałem, to powiedział mi znajomy, że wycinają krzewy i żywopłoty w których wróble mają gniazda i że to jest przyczyna, że ich ubywa.
        Mieliśmy zielone miasto, a teraz urzędnicy fundują nam betonową dżunglę.
        • Gość: GiM Re: wróble IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.05.11, 20:06
          A jeszcze pamiętam jak jeden uparty bocian przylatywal na skwer - gdzie teraz jest alfa (pisownia zamierzona)
    • Gość: WG F. Tischler: Die Vögel der Provinz Ostpreußen IP: *.de 29.10.11, 23:38
      www.archive.org/details/dievderprovinzos00tisc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka