Dodaj do ulubionych

Odradzam angielski w One School

IP: *.play-internet.pl 28.03.11, 23:39
Odradzam naukę w szkole One School. Głównym zadaniem kadry jest złapanie klienta, dalsza realizacja obietnic nigdy nie jest spełniana. Bardzo niski poziom lektorów, czasami miałam wrażenie, ze obcokrajowcy wcale nie są przygotowani na prowadzenie zajęć z uczniami, a tylko pracują tam ze względu na brak jakiegokolwiek zatrudnienia.
Polscy lektorzy to samo albo i gorzej. Moja lektorka nie potrafiła poprowadzić zajęć bez klucza do książki.
Wypisanie się z kursu z problemami, przez miesiąc będą rozpatrywać podanie, widocznie tyle czasu zajmie im składanie literek. Raz wybrałam się na dodatkowe zajęcia sobotnie, gdzie poznałam uczniów, którzy chodzili już do tej szkoły kilka lat, a zdania nie potrafili skleić, mimo, iż byli niby na poziomie Inter. Dobrze, ze miałam ten kurs za darmo z pracy, bo to śmieszne, jak ludzie są oszukiwani.
Obserwuj wątek
    • Gość: chris Re: Odradzam angielski w One School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 23:44

jeśli tam uczą metodą callana, to ja się nie dziwię się
    • Gość: wiosna Re: Odradzam angielski w One School IP: *.wbp.olsztyn.pl 29.03.11, 14:37
      Przecież to w Olsztynie normalne. Trzeba na jak najdłużej związać ze sobą klienta, żeby przez dobre kilka lat płacić za zajęcia. Moja córka też chodziła do podobnej szkoły językowej i trzeba było prosić o dodatkowe prace domowe czy zadania. Jeszcze nikt nie doszedł do wniosków, że jak zapłacił, to wymaga!!!!!! (Przecież podobne kursy językowe w Berlinie są w podobnej cenie) A reszta uczniów się cieszyła, że kolejne zajęcia z głowy, a często to były osoby po 30-stce.
    • Gość: stary kolejarz Re: Odradzam angielski w One School IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 20:38
      Też odradzam !!! Zobaczcie jaki jest poziom prowadzenia zajęć w banku city przez tą szkołę. Uczą się ciągle na poziomie pre inter a dyrektorka szkoły im wmawia, że to poziom zaawansowany. W kółko klepią present simple i wszyscy są zadowoleni.
      Sama z koleżanką, mimo tego, że mamy zajęcia w banku, zapisaliśmy się do innej szkoły za własne pieniądze.
      • Gość: tomasszek123 Re: Odradzam angielski w One School IP: *.adsl.inetia.pl 08.04.11, 13:40
        wezmę udział w kolejnej edycji kursu z pracy. Nie wszyscy pracownicy mogą chodzić - haha, czyżby zazdrość, że wynik tesciku za niski? oj ludzie, do roboty sie wezcie i uczcie, a nie... na zajecia nie chodza a potem pretensje do wszystkich naokolo. Moze jeszzce jakis zal do dyrekcji, ze kurs nam oplaca? no nie moge.... zazdrosnicy!
      • Gość: et Re: Odradzam angielski w One School IP: *.155.153.104.choopa.net 08.05.11, 09:21

świetne kursy w sieci
        www.bbc.co.uk/polish/aboutus/story/2005/12/051214_english.shtml
    • Gość: Justyna K. angielski w One School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 12:00
      a ja uczę się tam już drugi rok i z całą pewnością mogę powiedzieć, że to dobra i godna polecenia szkoła. Native speakers - bo tak określa się profesjonalnie "obcokrajowców" to fantastyczni nauczyciele, a dodatkowo świetne osobowości. Polscy lektorzy służą raczej radą gramatyczną i zawsze można zadać im pytanie w języku polskim (jeśli ma sie watpliwosci).
      W ciągu 1,5 roku podwyższylam swoje umiejetnosci komunikacyjne - właśnie dzięki bezpośredniej rozmowie z native speakers oraz uporządkowałam gramatykę z pomocą lektorów polskich.
      Myślę, że Panu lub Pani "Mirek" (bo przedstawia się jako mężczyzna a pisze dalej w rodzaju żeńskim) brakuje odwagi - łatwo jest kogoś oczerniać, samemu pozostając anonimowym.
      Jeśli chcecie się rzeczywiście osłuchać i nauczyć języka obcego - gorąco polecam Oneschool.
      • Gość: Mirek Re: angielski w One School IP: *.wbp.olsztyn.pl 08.04.11, 17:47
        Ładna reklama. Formułka wypracowana wspólnie z właścicielką.
    • Gość: Alicja Re: Odradzam angielski w One School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.11, 18:30
      Problem niskiej jakości szkół językowej występuje nie tylko w Olsztynie. Takie same opinie krążą o szkołach w Warszawie. Zetknąłem się z pozytywna opinią o dobrej nauce języka tylko na jednym kursie. Nauka tam polega na tym, że chodzi się sześć dni w tygodniu po sześć godzin zegarowych. Grupa liczy 5 uczniów. Semestr trwa trzy miesiące i kosztował w 2006roku 9000 złotych. W pierwszym semestrze uczą tam praktycznie tylko mówić. Nie prowadzi się żadnych notatek. Osoba która mi o tym opowiadał uczestniczyła w tym kursie bardzo chwaliła ten sposób uczenia. Było to jej kolejna prób nauczenia się język, tym razem skuteczna.Po pierwszym semestrze bez problemów mogła się płynnie porozumieć z Anglikiem a o to jej chodziło.
      • Gość: Joanna Re: Odradzam angielski w One School IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.11, 21:44
        Oczywiście zgadzam się z Alicją, ale trzeba też brać pod uwagę zaangażowanie i przygotowanie do zajęć nauczycieli. Moja córka spotkała się w One School z nauczycielami (nativ) którzy nie mieli żadnego przygotowania pedagogicznego, a zostali jedynie zatrudnieni ze względu na koneksje rodzinne, a potem w czasie zajęć pytają się uczniów, jak powinni prowadzić lekcje.

Za te zajęcia się płaci i to dla wielu rodzin duży wydatek, a głupie i słodziutkie gadanie Pań z recepcji akurat nie jest obiektywne. Widać po ich poziomie angielskiego, że wiele nauczyć się nie udało im.
    • Gość: Teresa Re: Odradzam angielski w One School IP: *.play-internet.pl 07.05.11, 10:46

I study English every day.
      I am studying now.
      I want to speak good English.
      • Gość: Do większości Re: Odradzam angielski w One School IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.11, 21:30
        A może warto nauczyć się pisać po polsku?
    • Gość: Krystyna Re: Odradzam angielski w One School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 12:48
      Nie zgadzam się, ja polecę tę szkołę każdemu. Trafiłam na świetny duet lektorów - polski plus native i na tegorocznych wakacjach w końcu nie bałam się odezwać po angielsku :) pozdrawiam Panią Lidkę z recepcji!!!!
    • Gość: Pioter's Re: Odradzam angielski w One School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 09:16
      Doskonała reklamą dla One School, są takie komentarze, które przedstawiają "niby" opinie uczniów Tej szkoły. W płeć osób piszących posty na forach nie wnikam, to nie grzech, że ktoś jest kobietą a czuje się mężczyzną (Pan / Pani Mirek).
      Konkurencja, która się obawia chwyta się wszystkiego.
      Widać, że One School uczy nie tylko solidnie, ale i pewnie taniej niż inne szkoły.
      Leniwym nieukom radzę zając się czymś prostszym niż nauką języków obcych.
    • Gość: Aga Re: Odradzam angielski w One School IP: *.olsztyn.mm.pl 03.02.12, 20:22
      W ogóle nie zgadzam się z opinią. Moim zdaniem nie wszystko zależy od szkoły, a dużo od nas i naszego wkładu pracy. Uczę się w tej szkole drugi rok, teraz dwóch języków - niemieckiego i angielskiego i jestem zadowolona, uczę się w małych grupach a moi lektorzy naprawdę mają dużą wiedzę. Również zajęcia z native'm są bardzo fajne ponieważ podczas nich moim nie uczymy się mówić tylko wyzbywamy się strachu przed mówieniem w obcym języku.
      Uwierzcie, chodziłam już do kilku szkół w Olsztynie i z tej jestem najbardziej zadowolona !
      • Gość: Ania Re: Odradzam angielski w One School IP: *.adslplus.ch 03.02.12, 22:01
        Ja tez odradzam. Pomijajac koneksje rodzinne (tesciowa - synowa, nie trudno zgadnac o co w tym rodzinnym biznesie chodzi) bardzo slabo przystosowane sale (wczesniej byl tutaj sklep zoologiczny) plus lektorzy z przypadku. Sama mialam zajcia ze Szkotem, ktory nie mial zadnego przygotowania pedagogicznego, sam sie gubil w prowadzeniu zajec i blagalnym wzrokiem prosil nas o pomoc merytoryczna.
        Co do Citybanku to sie zgadza, moj kolega wysmiewal prowadzenie tam zajec jak i lektora.
        Przeciwnicy lub nie, ja zachecam do lekcji probnej przed podpisaniem umowy, na pewno wszystkie niejasnosci sie wyjasnia, zobaczycie jak super przygotowane sa do lekcji sale i ile materialu i nauki przyswoicie za te pieniadze.

pozdrawiam
        • Gość: Rita Re: Odradzam angielski w One School IP: 88.156.52.* 10.12.14, 16:05
          Jakie koneksje rodzinne. Nie jednemu krowa dano na nazwisko. Jaki sklep zoologiczny. A szkoła jest super
    • Gość: matka Re: Odradzam angielski w One School IP: *.ip.netia.com.pl 16.01.14, 09:28
      NIe prawda moja córka chodzi na zajęcia w tej szkole już drugi rok jest bardzo zadowolona i ja też ,ponieważ pracowałam za granicą mowa w j.angielskim nie jest mi obca .Obecnie pracuje tam lektor p.agnieszka [ w ubiegłym roku zaczynała tam pracę ] jej poziom nauczanie przewyższa nauczyciela ze szkól ponadgimnazjalnych jest bardzo miła kontretna ,pomocna a przy tym wymagająca i dlatego dzieci z pod jej ręki dużo mogą się nauczyć. .Nie znam nazwiska ale jeżeli chcecie się czegoś nauczyć to bardzo polecam zajęcia z Tą Pania -
      • Gość: Czesiek Re: Odradzam angielski w One School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.14, 15:10
        Przeczytałem te kilkanaście postów w większości pisanych przez debili (debilem jest każdy kto ocenia lepszego od siebie, tutaj debile którzy najprawdopodobniej nie są w stanie wybukać najprostszych zwrotów angielskich w czambuł walą native speakers "którzy błagalnie proszą o pomoc w prowadzeniu zajęć". Ja będąc w grupie zaawansowanej mam duży szacunek dla cierpliwości native speakera który wciska wiedzę do pustych łbów a tam pustka. Na jego miejscu bym po prostu nie wytrzymał. A on jest miły i cierpliwy. Sądzę że osoby ze zbyt malą znajomościa języka wpisały sie do grupy która jest dla nich zaporowa. Lektor cierpi a my tracimy czas na głąbów. Tak to wygląda. Metoda Callana jest bardzo dobra. Wymaga co oczywiste pracy w domu nad utrwaleniem gramatyki i nawyków. Na jedną godzinę w szkole nalezy poświęcić 3 godziny pracy w domu (ze sprzętem). Mowię o nauce języka na stosownym poziomie a nie tylko na poziomie komunikacji. Mnie osobiście sama komuniakcja nie interesuje. Stąd taka opinia
      • Gość: Joanna Re: Odradzam angielski w One School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.14, 10:34
        Zgadzam się z Panią. Mój syn też chodzi drugi rok i w końcu widzę efekty nauki angielskiego - w przeciwieństwie do nauki w szkole :( . Pani Agnieszka - super, dużo wymaga ale i ma dobry kontakt z dziećmi. Do tego zajęcia z Jackiem z USA, z którym dzieci głównie rozmawiają po angielsku świetnie się bawiąc. Moj syn, w szkole asem nie jest, ale z angielskim zaczął sobie radzić naprawdę nieźle. POLECAM!!
    • Gość: Yarmill Re: Odradzam angielski w One School IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.14, 12:22
      Szlak mnie trafia, jak czytam takie pierdoły. Przychodzi na zajęcia taka Pani Mirek i nie wymaga od siebie niczego poza obecnością, bo przecież płaci pracodawca. Poziom jest przeważnie dostosowany do osoby najsłabszej w grupie, a potem zdziwienie bo "przecież nic nie uczą".
      A miesiąc czasu to najkrótszy okres wypowiedzenia z jakim się spotkałem. Idź do sieciówek to za cały semestr z góry trzeba będzie zapłacić i g**no kogoś będzie obchodziło że Ci się odwidziało.
      W One School'u kończę już swój trzeci rok i z czystym sumieniem mogę polecić tę szkołę. Zdarzyło mi się opłacić ratę po terminie i nie było mowy nawet o odsetkach.
      Na zajęciach super atmosfera, również polecam Pana Jacka. Fantastyczny człowiek z wielkim poczuciem humoru.
      Bless
      • Gość: koala Re: Odradzam angielski w One School IP: *.ip.netia.com.pl 07.04.14, 08:21
        Zgadzam się w tej szkole napradę można się nauczyć jeżeli się chce. Jack fajny facet konwersacje z nim to przyjemność ( choć po polsku mało) p.Agnieszka super -wymaga ale nauczy mimo , że gramatyka do łatwych nie należy ale jej zaangażowania mobilizuje że człowiek chce się uczyć . Pozdrawiam p.Agnieszkę i Jacka i dziękuje.
    • Gość: roman Re: Odradzam angielski w One School IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.01.15, 06:18
      Szkoła jest super. Zwłaszcza pod kontem dzieci. Moje dziecko uczy się już trzeci rok. Zrobiło bardzo duze postępy. Bardzo chętnie chodzi na zajęcia. Atmosfera w szkole miła prawie tak jak w rodzinie. Jak ktoś myśli ze jak zapłaci pieniądze to nauka sama mu do głowy wejdzie. Uczcie się solidnie a dopiero oceniajcie poziom szkoły.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka