adamek2010 21.09.10, 19:25 Witam. Zapłaciłem za leczenie kanałowe zęba 500 zł. Czy to jest dużo, czy normalna cena ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Lippi Re: dentyści ceny IP: 195.116.105.* 22.09.10, 13:25 To zależy ile kanałów było do leczenia. Ja za ząb gdzie do leczenie były 4 kanały zapłaciłem w sumie 380zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $ Re: dentyści ceny IP: *.bielskobiala.vectranet.pl 22.09.10, 14:06 Tanio nie jest.Jest stanowczo za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: dentyści ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.10, 19:27 Zapłaciłam tyle samo w stomatologii Sypień. Moim zdaniem to BARDZO dużo, chociaż sprzęt i usługa na wysokim poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: dentyści ceny IP: 91.200.39.* 27.09.10, 13:48 Ja też byłem w ich gabinecie, i też tyle zapłaciłem. Kolejnego zęba zrobiłem gdzie indziej o połowę taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dentyści ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 09:27 A ja chodze do dentysty na karpackim i za kanał płacę 150 zł, w sumie cały ząb wyniesie mnie 800zł ale wiem, że warto bo nigdzie tak nie robią jak tam. Lepiej zapłacic raz a porządnie a nie taką prowizorkę robic. Ja już kiedyś rzekomo miałamb tego zęba leczonego kanałowo i jak się okazało tydzien temu była to ściema. Dentysta znieczulił mi pół twarzy i udawał, że leczy kanałowo, zalepiłplomba i dałam sie nabrać daletego teraz mam nauczkę i wolę wiecej zapłacić ale mam po każdym etapie leczenia zdjecie rentgenowskie i widze na czym stoję.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samotnik Re: dentyści ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.10, 14:21 Wszystko zależy od tego, który ząb (mają od jednego do czterech kanałów) i jaki stomatolog. Taki przeciętny bierze 50-80 zł za kanał plus wypełnienie plus koszta poboczne (RTG, znieczulenie itd). Profesjonalista z tej branży, z mikroskopem i doświadczeniem w endo (czyli np. Sypniowie), bierze 150-300 zł za każdy kanał. Wszytko zależy od tego, czego oczekujesz. Dobrze zrobić zęba potrafi każdy, o ile w zębie nie ma niespodzianek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc Re: dentyści ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 01:23 co to jest endo? ..autopromocja..??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: dentyści ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.10, 11:43 Za Wikipedią: Endodoncja [czyli "endo" - dopisek mój] - dział stomatologii zachowawczej zajmujący się rozpoznawaniem i leczeniem chorób miazgi zęba oraz rozpoznawaniem i leczeniem chorób tkanek okołowierzchołkowych. Podstawową metodą leczenia jest tu leczenie kanałowe. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś