Gość: kolec IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.07.11, 20:02 Ciekaw jestem czy jak podsumujemy na koniec kadencji wycięte drzewa w Olsztynie to czy będą to setki czy tysiące? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
competent To beda miliony drzew. 08.07.11, 11:47 Kolec wie najlepiej.Poki co jest mniej niz sto... A jaki jest bilans kolca?Ile kolcow w siedzeniu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzziuuuu Re: To beda miliony drzew. IP: *.olsztyn.mm.pl 08.07.11, 11:53 Panie kompetentny ratuszowy (nowy narybek dyrektora Marcinkowskiego?!) - zamiast kpić, może byś Pan KOMPETENTNIE przypomniał dotychczasowe liczby wyciętych za Grzymowicza drzew? Dla ułatwienia dodam, że sam prezydent je podawał i nie są to liczby jednocyfrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: To beda miliony drzew. 12.07.11, 16:56 To przypomnijmy o tych wszystkich drzewach,które wskutek protestów społecznych nie zostały wycięte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: bilans Grzymowicza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.11, 10:46 Beton i przejścia dla pieszych co pół kilometra. Odpowiedz Link Zgłoś
competent Do forumowicza o ksywie ziuuuuuuuuuuuu 09.07.11, 11:45 Po pierwsze nie jestem ratuszowy.Prowadze wlasna dzialalnosc gospodarcza.Z sukcesami... Po drugie,panie ziuuuuuuuuuuuuuuuu,nie znam pana Marcinkiewicza. Po trzecie,panie ziuuuuuuuuuuu,znajdz sobie pan sensowna ksywe.Sto to sa trzy cyfry,a nie jedna.Badz ziuuuuuuuuuuuuu,precyzyjny,jak startujesz do lepszego od siebie. Zegnam ozieble... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Chyba za wcześnie IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.11, 12:06 Jemu na builans dopiero się zbiera. Każde sprawozdanie - nawet finansowe - ma pewną dozę tolerancji średnich, domyślnych i życzeniowych. Grzymowicz nie jest prezydentem z mojej bajki, chociaż na niego głosowałem. W sumie nie miałem praktycznie innego wyjścia. W następnych wyborach - jeżeli będzie podobna sytuacje wyboru mniejszego zła, wrzucę celowo głos nieważny jako perotest przeciwko obowiązującej ordynacji wyborczej. W masie mój głos i tak się nie liczy nie mając żadnego praktycznego znaczenia. Jest jedyna nadzieja, że komisja wyborcza będzie w stanie zwrócić uwagę na ilość świadomie oddanych głosów nie aznych wskazując jednocześnie na konieczność zmiany ordynacji wyborczej mającej za sobą najczarniejszy okres tzw. polskiej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: bilans Grzymowicza 09.07.11, 12:31 Bilans upadłości można zrobić w każdej chili bez względu na formalne terminy. Upadłość Olsztynowi na razie nie grozi a jest szansa ciągnięcia tego przejściowego stanu w podnoszeniu opłat i miejscowych podatków, z czego Urząd Miasta od lat skwapliwie korzysta. Mogę stwierdzić tylko jedno, to nie są moje władze. Idąc dalej mogę przypomnieć dawne hasło Solidarności, że państwo jest bogate w tedy, gdy bogaci są obywatele a nie tylko państwo. Okazuje się, że mimo wielu pozornych zmian. od komuny wcale nie odskoczyliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzziuuuu Re: bilans Grzymowicza IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.11, 21:34 No i nikt nie odważył się podać liczby drzew ostatnio wyciętych w Olsztynie? Więc ja przypomnę mądralom: Tylko w roku 2010, za rządów prezydenta Grzymowicza wycięto 2207 drzew. Zasadzono: 579. Ile uschło - brak danych. Źródło: sam prezydent Grzymowicz: docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B7Wt13SghgMfZjQzOWE4NGQtMjAyMC00OTk4LWJmYjYtZGFmODEwNGYzOWUx&hl=en_US Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: bilans Grzymowicza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.07.11, 23:01 przeeażające za każde wycięte drzewo powinno się posadzić dwa. może przed wyborami jakis kandydat zorganizuje taka akcje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos z forum Re: bilans Grzymowicza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.07.11, 09:55 Myślę ze Grzym niewiele może przy tej radzie ,dbającej tylko o interesy własne,swoich kolesi ich dzieci i swojej rodzinki.Radnych którzy kpiącej sobie z prawa w świetle kamery. Przyjrzyjcie się bacznie kogo, żeście wybrali i nie dziwicie się że, prezydent może skupić się tylko na tym co potrafi robić czyli budowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
competent Nie wieszalbym Grzymowicza od razu... 10.07.11, 10:19 Polowa glosow na niego w wyborach byla przeciwko Malkowskiemu,a nie za nim.Niemniej trzeba dac mu jeszcze cien szansy na dokonczenie kilku ogromnych projektow.W tym akurat jest najlepszy od wielu lat w ratuszu.Bo manna leci z nieba.I jeszcze bedzie leciala 4-5 lat. Co nie oznacza,ze nie powinnismy go stale krytykowac i sledzic jego poczynania.On praktycznie dziala w pojedynke,bo moim zdaniem - a przygladam sie jego ekipie od ponad roku - za wyjatkiem nowego Wice-pana S. cala reszta jego tzw.doradcow i sztab wspolpracujacy to amatorzy z czwartej ligi.Pamietam ich bezradnosc w ostatnich godzinach wyborow.Juz sie pakowali.Ze strachu,ze przyjdzie walec i wyrowna.Tam jest caly czas polityka przeczekania.W blogim spokoju. Zrobmy dead line - Sylwester 2011.Jak sie nic nie zmieni,rowniez z polityka olsztynskiej zieleni,to go rozszarpiemy na strzepy.Tez wtedy wezme udzial w linczu medialnym,a nastepnie wyborczym.On pracuje bowiem dla nas.Za to mu placimy... Wierze,Panie Piotrze,ze Pan to przeczyta.I potraktuje powaznie.Bo jednak nadal sprzyjam Panskim planom i widze,ze Olsztyn naprawde przyspiesza.Poki co... Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: Nie wieszalbym Grzymowicza od razu... 12.07.11, 17:00 Jeżeli nie wyleje się większości ratuszowych czynowników to w Olsztynie nic się nie zmieni.Ponieważ Grzymowicz tego nie zrobi to miernoty dalej będą zatruwały nam zycie swoją głupotą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Nie wieszalbym Grzymowicza od razu... IP: *.whservidor.com 29.11.11, 09:29 chyba woli wylewać beton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robi Re: bilans Grzymowicza IP: *.olsztyn.mm.pl 10.07.11, 12:30 Gość portalu: głos z forum napisał(a): > Myślę ze Grzym niewiele może przy tej radzie A jednak rada tutaj nie jest do niczego potrzebna, nie zajmuje się ona przecież każdym drzewem - obowiązek ich sadzenia, zwanego "kompensacyjnym", wynika z przepisów prawa. A sposób realizacji tych przepisów to już tylko kwestia dobrej woli urzędników podległych prezydentowi. Sądzę, że jedno WYRAŹNE polecenie Grzymowicza mogło by zmienić klimat w ratuszu. Ale on tego klimatu zupełnie nie czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: bilans Grzymowicza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.07.11, 16:21 Dzisiaj jechałem ul Wojska Polskiego gdzie w związku z przebudowa wycięli piekne stare drzewa . Trzeba sprawdzac ile ich teraz posadzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość ol Re: bilans Grzymowicza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.11.11, 09:38 Facet ma nas w d...W roku 2207 wycietych drzew a w 2011 pewnie drugie tyle. Zanim się go pozbędziemy zniszczy miasto i zaleje betonem. GDZIE OCHRONA SRODOWISKA I SANKCJE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Raczej balans IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 10:10 Bo co tu bilansować oprócz trwającej od lat krytyki i nie wielu pozytywów? Odpowiedz Link Zgłoś