Dodaj do ulubionych

Stadnina koni Kojrys i Marengo

31.05.04, 09:17
Jutro Dzień Dziecka i mam ogromną ochotę wybrać się z synkiem do stadniny
koni. Słyszałam, że te dwie są godne polecenia, czy ktoś z Was był tam może.
Dodam, że synek ma 2,5, zatem byłoby super, by oprócz kucyków, były też inne
zwierzątka (np kozy), jakiś plac zabaw, no i możliwość zjedzenia ciepłego,
domowego posiłku, gdyż zamierzam spędzić tam sporo czasu. A może ktoś zna
inne miejsce godne polecenia na całodzienny, aktywny wypoczynek z dzieckiem.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: contessa116 Re: Stadnina koni Kojrys i Marengo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:13
      Już po czasie ,więc może moja opinia nie jest Ci potrzebna ale a nuż jednak się
      przyda...Marengo nie polecam stanowczo, szczególnie z małymi dziećmi.
      Pan ,ktory chce być rubaszny , jest wyłącznie chamski, po dwóch godzinach
      majówki wyprosił cała grupę ,z którą byłam poza ogrodzenie ,ponieważ miała
      przybyć następna grupa...( no comments). Na szczęście była niezła pogoda i
      dzieci nie ucierpiały ale zamiast zaczekac na autobus przy ognisku mogliśmy
      podziwiać słynne "Marengo" zza siatki czekając na empek. Chyba poleciłabym
      jednak Kojrysa choć byłam tam kilka lat temu.
      • Gość: grzalka Re: Stadnina koni Kojrys i Marengo IP: *.olsztyn.mm.pl 14.06.04, 19:28
        My bylismy na Rancho Mustang (tez Gutkowo) na imprezie zorganizowanej dla
        dzieci- bardzo fajnie, mnostwo atrakcji, konie wierzchowe (znaczy duze, ale
        Ania sie nie bala).
    • pyza15 Re: Stadnina koni Kojrys i Marengo 15.06.04, 07:09
      Właśnie takie samo wrażenie odniosłam o właścicielach, co contessa, tylko że
      także Kojrys był do bani. Poszukałam trochę w internecie i znalazłam bardzo
      fajna stadninę w Bartołtach Małych, co prawda dośc daleko, ale z ciepłym
      posiłkiem, wspaniałą atmosferą i przesympatycznymi ludźmi.
      Kubusiowi bardzo się podobało, aż tak, że nie chciał wracać do domu.
      Pozdrawiam
    • Gość: 1jagienka Re: Stadnina koni Kojrys i Marengo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 13:58
      do kojrysa chodzilam wieki temu, wiec pewnie wiele sie zmienilo. ale w marengo
      bylam niedawno z klasa i nigdy w zyciu!!! Za to bardzo fajnie bylo w
      strusiolandii, ale byla cala grupka dzieciaczkow, wiec to tez inaczej niz tylko
      z rodzinka.
      pozdrawiam
      ps. grzalka namowila mnie i synka na basen i to byl swietny pomysl!!!
    • Gość: daniela.e Re: Stadnina koni Kojrys i Marengo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.14, 01:28
      Zdecydowanie nie polecam tego co przez niektórych nazywane jest stadniną. Może i położenie ładne i to jedyny plus. W stajni jest bardzo brudno. Konie są przepracowane i zaniedbane. Koń który ma dwadzieścia parę lat jeździ na wiele jazd pod rząd a raz pamiętam sytuacje w której po powrocie z "oprowadzanek" w mieście nie dostał nawet wody przed jazdą w terenie. Siodła i ogłowia są w opłakanym stanie a w siodlarni jest taki syf, że szkoda słów. Marengo nie znam więc się nie wypowiadam.
      • Gość: marek Re: Stadnina koni Kojrys i Marengo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.04.15, 11:38
        Odświeżę temat, bo znam go od podszewki. Danielo, czy byłaś kiedyś w stajni gdzie jest czysto? Bywałam w wielu stajniach i wszystkie wyglądają bardzo podobnie. Stajnia to nie laboratorium. Byłam w Gałkowie i kilku innych stajniach. Jeździłam na koniu światowej klasy , skaczącym około dwa metry. W mało której stadninie są wszystkie nowe rzędy końskie - ogłowia, siodła, itd... Jeśli kogoś stać, to niech jedzie do Gałkowa. 100 km od Olsztyna i 100 zł/godz. jazdy indywidualnej. Nie wszystkich pasjonatów na to stać, więc wybierają tańsze stadniny. Dla wszystkich starczy miejsca. W tańszej stadninie nie ma koni światowej klasy, super nowych siodeł (jak dla mnie stare są lepsze, bo nie są śliskie) ale znakomita większość rumaków jest bezpieczna i nader dobrze ujeżdżona. Mnie nie stać na dalekie wyjazdy do drogich stajni. Korzystam z nich rzadko, ale znam znam właścicieli i konie. Na co dzień jeżdżę tam gdzie taniej. Z doświadczenia wiem, że nie ma złych koni, są tylko początkujący jeźdźcy. Jazda konna, to wspaniały, dostarczający wiele radości sport. Gorąco polecam tym, którzy jeszcze się wahają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka