Dodaj do ulubionych

SGH CZY UW???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:16
jaka jest wasza opinia??
Obserwuj wątek
    • Gość: gotic Re: SGH CZY UW??? IP: *.nidzica.sdi.tpnet.pl 23.05.05, 20:19
      UW
      • Gość: loooopez_7 Re: SGH CZY UW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 20:23
        dlaczego??wybierasz sie tam??;)
        • Gość: jok Re: SGH CZY UW??? IP: 80.51.250.* 23.05.05, 21:47
          UW
    • Gość: ewa Re: SGH CZY UW??? IP: *.herc.net.pl / *.herc.net.pl 23.05.05, 20:51
      SGH - to najlepsza uczelnia ekonomiczna w kraju i jedna z lepszych w Europie.
      Przecież rankingi nie kłamią.
    • rosquito Re: SGH CZY UW??? 23.05.05, 21:07
      SGH lepsze, ale nie każdy ma szansę, żeby się tam dostać. Ja staram się na UW, bo na SGH szkoda mi po prostu tych 80 zł. Tzn. w sumie jeszcze się waham, ale raczej zostanę przy tej decyzji.
      • Gość: tomek Re: SGH CZY UW??? IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.05, 21:10
        ja nie chce isc na sgh i składam tylko na uw.
        • Gość: krypton Sgh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:21
          SGH ma lepszą renomę wśród pracodawców. Cykl kształcenia jest lepszy samemu
          możesz wybrać jakich przedmiotów kiedy się uczyć
          • rosquito Re: Sgh 23.05.05, 21:44
            > SGH ma lepszą renomę wśród pracodawców.

Jeśli chodzi o ekonomię to fakt, że SGH jest najlepsza, ale jeśli o renomę w ogóle - dyplom UW jest bardzo wysoko, niezależnie w jakiej specjalizacji etc.
    • Gość: jestem_na_UW Re: SGH CZY UW??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 21:56
      Jestem na IIroku na WNE UW. Krótko: SGH jest bardziej praktyczne, renomowane i
      nastawione na sukces. Skutek: ludzie mniej przyjaźni, trudniej się dostać,
      uczysz się bardziej specjalistycznie, łatwiej o pracę(jak zawsze-zależy od
      człowieka). Na UW więcej teorii i trudniejsza matma ale masz solidne podstawy.
      UW lepsze np.w ekonometrii(rynek ubezpieczeń stoi otworem). A ludzie są tu
      super! Jeśli dostaniesz sie na SGH -trudno ;), ale nie rezygnuj.
      • rosquito Re: SGH CZY UW??? 23.05.05, 22:00
        co do SGH to właśnie słyszałem, że większość tamtejszych studentów to ludzie hmm... troszkę dziwni. :)
    • drobiazg_lesny Re: SGH CZY UW??? 24.05.05, 10:58
      uw, bo na shg nie ma kierunków humanistycznych..;P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka