Dodaj do ulubionych

akademia prymusa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.11, 21:41
co sadziecie? Dobry wybor, czy szukac dalej
Obserwuj wątek
    • Gość: GiM Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.11, 21:45
      Poszukaj we wcześniejszych postach - tam co nieco jest
    • Gość: mix Re: akademia prymusa IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 02:21
      Wszystko zależy od tego, czego oczekujesz. Jest to kolejna formalna odmiana dawnego Liceum Katolickiego, które ani nie błyszczało ani tez nic nowego nie stworzyło oprócz chwytliwych haseł. Jest rok szkolny. Sprawdź naocznie, jak faktycznie odbywają się tam zajęcia lekcyjne. Osobiście wielkich zamków na otoczce tej szkoły bym nie budował. Ale jest to tylko moje zdanie oparte o znane bądź zasłyszane fakty. Mogę w aktualnej sytuacji organizacyjnej tej szkoły mijać się z prawdą. Chociaż przez przeszło dwadzieścia lat istnienia tej szkoły niczym godnym uwagi się nie wyróżniła. Zaznaczam, że jest to szkoła tak samo dofinansowywana z budżetu jak i wszystkie inne nie wspominając o dodatkowych profitach, plus do tego obowiązywało jeszcze czesne jak w szkołach prywatnych. Ocena należy do Ciebie.
    • Gość: GiM Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.11, 08:20
      forum.gazeta.pl/forum/w,64,130523884,130523884,akademia_prymusa_.html
      • Gość: wybitny znawca Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.11, 12:56
        Akademia Prymusa nie ma ani nigdy nie miała nic wspólnego z Liceum katolickim. Z tego co wiem to uczniowie mieli rozpocząć naukę już w tym roku szkolnym ale nie rozpoczęli. Nie wiem dlaczego. Zapewne było ich za mało (ale to tylko domysł). Ta szkoła nie ma żadnego doświadczenia jako szkoła. Dzieci, które rozpoczną tam naukę będą pierwszymi uczniami placówki. Trudno więc mówić o jakimkolwiek doświadczeniu szkoły. Natomiast Pani Dyrektor była przez wiele lat dyrektorem Stojedynki (społeczna podstawówka i gimnazjum), pierwszej niepublicznej placówki oświatowej w naszym województwie. Ma więc doświadczenie (proszę nie mylić z oceną jej pracy w 101). Natomiast Akademia nie jest żadnym klonem Stojedynki i nie ma z nią nic wspólnego. Pytanie czy posłać tam dziecko jest otwarte. Trudno bowiem stwierdzić, że szkoła jest dobra, skoro nie uczy się w niej żadne dziecko (jest przedszkole i żłobek). Z drugiej strony kiedyś trzeba zacząć ... Trudny wybór, biorąc pod uwagę, że w Olsztynie jest kilka szkół niepublicznych z doświadczeniem i całkiem dobrą marką.
        • Gość: GiM Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.11, 14:09
          Marka - jak marka.Najważniejsi nauczyciele i zaplecze - bo niestety już samą tablicą i kredą nie da się nauczać. Nie znaczy to,że ta szkkoła nie ma zaplecza. Chyba nawet jakiś tam bar otworzyli. Nie wiem czy tylko sobota/niedziela.
          • Gość: mk Re: akademia prymusa IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 19:54
            O marce może świadczyć plan zajęć:
            www.ssp101.olsztyn.pl/index.php?id=31
            Przy takim rozkładzie zajęć jakiś dobrze zaopatrzony barek staje się tak niezbędny, jak wiatr żaglom :)
        • Gość: mk Re: akademia prymusa IP: *.adsl.inetia.pl 15.12.11, 20:00
          No to jeżeli o doświadczeniu szkoły decydują sami uczniowie, to wiemy już wszystko, bo doświadczenia wyniesione z 20=letniej pracy w tej sto jedynce nie mają żadnego znaczenia :)
          www.ssp101.olsztyn.pl/index.php?id=1
          • Gość: znawca tematu Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.12.11, 21:52
            Ależ nie napisałam, że doświadczenie nie ma znaczenia. Jak najbardziej ma. Tylko ten wątek nie jest o 101 ale o Akademii Prymusa. Trudno jest napisać coś dobrego o szkole, która nie działa. Jak będzie działała to można oceniać. Wiadomo tylko, że w tym roku szkolnym miała wystartować i nie ruszyła.
            Pozdr.
            • Gość: mix Re: akademia prymusa IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 04:48
              Czy jest w Olsztynie jakaś normalna szkoła bez religii, ale w zamian z etyką?
              • Gość: znawca tematu Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.11, 07:06
                W 101 jest do wyboru religia i etyka
                • Gość: mix Re: akademia prymusa IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 11:09
                  Dziękuję za odpowiedź. Interesuje mnie jednak normalna szkoła pozbawiona wszelkich manier indoktrynacji religijnej.
                  • Gość: znawca tematu Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.11, 12:42
                    No cóż, to mamy inne pojęcie o normalnej szkole. Dla mnie to taka, która rodzicom chcącym uczyć dzieci religii (ja do takich należę) zapewnia religię a tym, którzy tego nie chcą, umożliwia lekcje etyki. Tak rozumiem normalność. Nauka religii w szkole katolickiego dziecka, o ile rodzice tego chcą, nie jest żadną indoktrynacją :)
                    Pozdr.
                    • Gość: mix Re: akademia prymusa IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 15:38
                      Pozwolę sobie odpowiedzieć w podobnym tonie. Co kto woli. Np cygan kurą a inni nie chcą uznawać czarów i guseł za normalność. Rzecz gustu.
                      • Gość: znawca tematu Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.11, 18:54
                        To ja znam dla Pana(i) dobrą szkołę bez religii. Znajduje się ona w Mińsku, czyli całkiem blisko. Tak nie będzie problemu z "gusłami". Rzecz gustu :)
                        Pozdrawiam i życzę wesołych świąt "Bożego narodzenia"
                        • Gość: mix Re: akademia prymusa IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 19:14
                          Niezwykle dziękuję za uprzejmość. By nie być posądzonym o zbytnią arogancję, proponuję w ramach wzajemności bardzo skuteczną edukację w jednej ze szkół religijnych Afganistanu.
                          • Gość: znawca tematu Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.12.11, 20:04
                            Dziękuję. Jestem zadowolona z nauki mojego dziecka w Olsztynie. Pozdr.
                            • Gość: mix Re: akademia prymusa IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.11, 20:09
                              To rezygnujesz z tak szczerze odwzajemnionego życzenia dokształcania się na sprawdzalnych uczelniach? :))

Również pozdrawiam
    • Gość: anita198801 Re: akademia prymusa IP: *.xdsl.centertel.pl 16.12.11, 12:06
      Mój młody jest w Skrzatach, polecam, widzę postępy w tym jak się rozwija. Innych nie znam, ale tu są opinie o przedszkolach w Olsztynie to sobie poczytaj: opinie-o-szkolach.olsztyn.pl/olsztyn/przedszkola-w-olsztynie/
      • Gość: młoda mama Re: akademia prymusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 16:01
        Tak, tylko tu brak jest chyba informacji o Prymusie !
        Interesuje mnie to przedszkole , a później chyba i szkoła ze względu na lokalizację.
        Proszę o poważne wpisy.
        • Gość: zainteresowana Re: akademia prymusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 16:41
          I dalej nic nie wiem. Brak dostępu do informacji. Czy to celowe działanie konkurencji ?
          • Gość: GiM Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.02.12, 19:53
            Raczej nie działanie konkurencji a brak własnych sukcesów "Akademii Prymusa". Przedszkole - chyba pięcioro czy sześcioro dzieci tylko a szkoły po prostu NIE MA. O przepraszam "łikendowo" stacjonuje Cosinus.Po prostu niema czym się chwalić. Zaplecze jak już mówiłem żadne. Ruch samochodów olbrzymi - z tyłu stacjonuje kilka firm do których dojeżdżają TIR-y (sam często bywam u jednego klienta "z tyłu" więc obserwuję co nieco). Skwer to 5 m. x 10 m. Huśtawka,bujawka i obok duży plac betonowy. I to wszystko z "urządzeń zewnętrznych".
            • Gość: mamma Re: akademia prymusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 21:42
              To rzeczywiście chyba strzał w dziurawy płot. Sam adres jest też wymowny: Metalowa...
              • Gość: GiM Re: akademia prymusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.12, 23:05
                "Naprzećko" jest żłobek .... ten dla dorosłych.
                • Gość: joi Re: akademia prymusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.12, 11:52
                  Słyszałem, że wpakowano w to sporą kasę.
                  Ciekawe kto jest tak naiwny i rozrzutny...
                  • Gość: GiM Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.12, 13:17
                    Pewnie Unia
                    • yadol Re: akademia prymusa 21.02.12, 17:13
                      znam właściciela , to człowiek otwarty i doświadczony, nie wierzę w to , że tak jak tu piszecie lekką ręką wyrzucił parę milionów w błoto

sądzę , że jeszcze nie pokazał wszystkich swoich kart

powodzenia Panie Janie
                      • Gość: GiM Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.02.12, 19:01
                        Nikt nikomu niczego nie insynuuje ale szkoła - bez boiska ?? a przedszkole z 50 m2 trawnika ?. Nie wiem jakie są przepisy budowlane czy inne - dopuszczające obiekt do takiej eksploatacji. Jeżdżąc tam do klienta/ów obserwowałem budowę - która tylko pozazdrościć przebiegała w ekspresowym tempie. Tam chyba nawet windę dobudowali. No i klimatyzacja - obiekt na "5+" ale zaplecze na "0"
                        • Gość: rodzic Re: akademia prymusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.12, 20:13
                          No to ktoś ma kłopot i to duży, bo nowy rok szkolny już blisko.
                          Konkurencja jest coraz silniejsza a przyrost naturalny marnie wróży przedszkolom.
                          • Gość: Tutejsza Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.02.12, 07:11
                            Cóż, z przedszkolem i żłobkiem nie powinno być problemu. Czy samorządowe, czy prywatne to i takiej trzeba płacić. Gorzej ze szkołą, gdzie rodzice mają wybór: publiczna darmowa, czy też inna (prywatna, społeczna) płatna. I tu jest problem. Ciężko przekonać ludzi by masowo oddali swoje dzieci do czegoś co nie ma historii i tak na prawdę nie istnieje. Ale to już wybór rodziców.
                            • Gość: kk Re: akademia prymusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.12, 09:55
                              Marnie to wygląda. Widoczny brak energii i wyobraźni. Konkurencja Prymusa jest wyraźnie lepsza, bo to co może zaproponować na dziś to przedszkole to MAŁO , MAŁO !!!

Obdzwoniliśmy z żoną kilkanaście podobnych placówek w Olsztynie i naprawdę jest w czym wybierać, konkurencja jest wielka.
                              Prymus wyraźnie się spóźnia i nie jest wcale takim prymusem.
                              Sama rozmowa z nimi jest trudna, chyba puszczają im nerwy.
                              • Gość: mamuśka Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.03.12, 23:13
                                To jak, będzie tam w końcu szkoła od przyszłego roku, czy nie. Pisali wcześniej, że przyjmują na wszystkie poziomy. Czy ktoś wie, czy warto próbować zapisać tam dziecko do 4 klasy?
                                • Gość: GiM Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.12, 09:59
                                  Przejeź tam kilka razy w ciągu dnia i zobacz jaki tam ruch - trudno o skupienie w nauce przy takim hałasie. A boiska - to żadnego tam nie ma. Być może to jakaś nowatorska metoda nauki - na której się nie znam.
                                  • Gość: joi Re: akademia prymusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.12, 10:28
                                    coś ty GIM nie lubisz tego prymusa, daj mu szansę :)
                                    • Gość: GiM Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.03.12, 10:47
                                      Nic mi do tego (Prymusa) Dzieci już dawno po studiach - wnuki daleko przed nauką , ale nazywam rzeczy po imieniu. Szkoła to nie tylko budynek i personel - to także zaplecze - którego tu nie ma. Jak pisałem wcześniej to ja wychwalałem i budynek i "akcesoria" - ale z racji,że bywam tam często u klientów - widzę jaki jest tam ruch samochodów i "inny". a dzieci z przedszkola też powinny mieć jakiś teren do spacerów i zabaw. Chyba nie chciałbyś - aby Twoje dzieci/wnuki bawiły się wśród tabunu samochodów i na asfalcie - a trawę znały tylko z opowieści.
                                      • Gość: mama Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.12, 20:34
                                        Czy ktoś z Was wie cokolwiek na temat szkoły (nie pytam o żłobek i przedszkole)? Czy ta szkoła działa i istnieje?
                                        • grzalka Re: akademia prymusa 28.06.12, 17:39
                                          szkoła nie działa, przedszkole i żłobek tak
                                          • Gość: mama Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.12, 16:09
                                            Czy to prawda, że w całej szkole jest troje uczniów???
                                            • Gość: aldona Re: akademia prymusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.13, 00:07
                                              ktoś ma sprawdzone informacje na temat placówki?
                                              • Gość: mama Re: akademia prymusa IP: 95.160.187.* 05.04.13, 20:21
                                                NIE POLECAM PRZECZKOLA AKADEMIA PRYMUSA MOJA CÓRKA UCZĘSZCZA ALE REZYGNUJEMY PATRZĄ TYLKO NA PIENIĄDZE A NIE NA DZIECI
                                                • Gość: Mamma Mia Re: akademia prymusa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.04.13, 10:07
                                                  Mama możesz napisać coś więcej?
                                                  Też mam córkę w placówce i podobne przemyślenia. Też chcę zabrać po niecałym jednym roku szkolnym dziecko od nich.
                                                  • Gość: mama Re: akademia prymusa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.04.13, 21:49
                                                    NP.KARMIĄ DZIECI PARÓWKAMI
                                                  • Gość: aj Re: akademia prymusa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.13, 00:25
                                                    Długo o tym myślałem, ale zabieram moje dziecko z tego syfu. Pani derektor pojechała za mocno.
                                                  • Gość: mamuśka Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.13, 08:52
                                                    A co rozumiesz pod pojęciem "pojechała za mocno". I czy ktoś wie ile osób uczy się w szkole? Nie wiem czy posłać tam dziecko.
                                                  • Gość: mama Re: akademia prymusa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.04.13, 17:22
                                                    4 dzieci
                                                  • Gość: mamuśka Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.04.13, 12:15
                                                    To chyba trochę mało. Poszukam innej szkoły.
                                                  • Gość: gosc Re: akademia prymusa IP: *.30.97.5.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 25.04.13, 19:00
                                                    Ja swoje dziecko też zabieram z tego przedszkola. Nie dość że czesne chyba najwyższe w Olsztynie to jeszcze dodatkowo trzeba co roku wyprawkę dla dziecka przynieść do przedszkola (materiały plastyczne, papiery kolorowe, nożyczki - uzbiera się spora sumka w sklepie) oraz wpłacać dodatkową kasę na "atrakcje dla dzieci".
                                                    Za taką kasę jaką biorą powinno dziecko mieć już zapewnione wszystko co potrzebne jest mu do prac plastycznych.
                                                    Dzieci mają malutki ogródeczek i na dłuższe spacery wychodzą miedzy bloki po drugiej strony ulicy. A odpisy - to już bajka nie z tej ziemi - ile trzeba warunków spełnić aby je dostać.
                                                    Porażka
                                                  • Gość: a Re: akademia prymusa IP: *.olsztyn.mm.pl 03.11.13, 21:20
                                                    Odpisy-wystarczy wyslac sms ze dziecka nie bedzie, czesne podbone jak w innych , wyprawki nie kupujesz na kazdy spmestr tylko sie sklada w grupach , przynajmniej u mojego synka tak jest w grupie. Sa minusy owszem ale moje dziecko chodzi tam od samego poczatku istnienia przedszkola i wiecej jednak plusow. A co do parowek hehehe przejdz sie po przedszkolach to zobaczysz co dzieci za zalewajki jedza. Mam okazje byc w roznych przedszkolach z racji mojej pracy to widze co sie dzieje.
                                                  • Gość: gizell Re: akademia prymusa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.15, 23:56
                                                    Parówki to nic jeszcze. Najlepszy jest paprykarz i jak dziecko nie je to potem głodne siedzi...
                                                    To jest tak że jak się biznes zabiera za edukację i sadzi najwyższe ceny w mieście to niech za tym idzie jakaś jakość usługi.
                                                    Na elewację i ściany pomalowane łapią ludzi ale jak porozmawiasz sobie na spokojnie z rodzicami to przeważają opinie negatywne...
                                                    -słabe jedzenie,
                                                    -brak oprogramowania do prowadzenia rozliczeń,
                                                    -zaduch i przepełnione sale,
                                                    -tance, robotyka, taekwondo jak sobie zapłacisz
                                                    -praktycznie ta sama stawka w wakacje i nie ważne że dzieciak nie chodzi,
                                                    -wyciąganie co chwila po 5 zloty to na bilet to na jakieś wycieczki,
                                                    -źle opłacane przedszkolanki i duża rotacja,

Ja z racji złego jedzenia zabrałam dziecko jakiś czas temu i nie żałuję. Są lepsze oferty.
    • Gość: Gerwazy Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.mm.pl 26.06.15, 16:34
      I nic się nie zmieniło. Nie polecam nikomu tego przedszkola. Liczy się mamona zbierana przez sztuczne szczerzenie zębów do rodziców. Są lepsze oferty dla dzieciaków.
      • Gość: KRIS Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.mm.pl 01.07.15, 13:39
        Dziecko najstarsze chodziło 3 lata do tego przedszkola i niestety porównując z obecnym przedszkolem młodszego syna oferta wypada blado. Główne mankamentyto brak przestronnego placu zabaw i miejsca gdzie można zabrać dzieci na krótki spacer. Zimą dzieci praktycznie cały czas spędzają w budynku. dopiero na wiosnę zaczynają się częstrze wyjścia.
        Kuleje organizacja. Za 600 wpisowego i około 700 pln czesnego trzeba dopłacać do zajęć dodatkowych i wyjść dzieci na wycieczki, cena w wakacje jest tylko nieznacznie obniżona, straszą windykacją za opóźnienia w płatnościach i co chwila zmieniają przedszkolanki. Średnio jedna na rok.
        Jedzenie dowożone i bardzo przeciętne (jak zresztą w większości olsztyńskich przedszkoli). Nie sztuka zapchać dzieci białym chlebem i parówką ale przy takim czynszu wypada się bardziej postarać.
        Plusem jest odnowiony budynek i łatwość parkowania pod przedszkolem.
        • Gość: Met Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.07.15, 15:10
          Dzieci wychodzą - na chodnik przy ulicy, w stronę marketów (4 szt.) - (a co, niech się uczą). Co do łatwości parkowania przed budynkiem, to polemizowałbym, bo tłok tam jak cholera. Zaopatruję się (w jednej z tam będących firm) więc mogę to i owo podziwiać. A plac zabaw - też bardziej przypomina półmisek (wprawdzie większy od spodeczka) niż plac do zabawy. Jest wprawdzie w pobliżu park przy muzeum - ale nie wiem, czy dostępny dla dzieci.
          • Gość: Zaneta Re: akademia prymusa IP: *.dynamic.mm.pl 02.09.15, 12:48
            Znajomą spotkałam to mówiła, że cena z kosmosu, nie wiadomo w sumie za co i jeszcze pokasowali na wstępie za wyprawki. W naszym prywatnym przedszkolu za 300 złotych wyjścia i materiały dla dzieci są w cenie.
    • Gość: MARTYNA Re: akademia prymusa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.08.22, 20:35
      NIE POLECAM !!! BRAK ZAINTERESOWANIA ZE STRONY "PEDAGOGÓW" . NIE RADZĄ SOBIE Z DZIEĆMI W TYM MOLOCHU. NIE POTRAFIĄ ROZWIĄZYWAĆ PROBLEMÓW DZIECKA. NAJLEPIEJ WYRZUCIĆ TAKIE NIESFORNE DZIECKO I PO KŁOPOCIE. NIEWIARYGODNE, A JEDNAK PRAWDZIWE. ŻAL, ROZPACZ I NĘDZA!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka