Dodaj do ulubionych

Lokalny program TV w Multimediach

IP: *.makronet.pl 08.06.04, 00:26
co sądzicie o ich programie? Uważam, że po cichu i bez rozgłosu zdobywają
coraz więcej dobrych opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: sari Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.04, 10:25
      Widziałam oba i uważam, że lepszy już jest program TV Olsztyn (Vectra).
      Mimo, że Pani prowadząca jest bardzo smutna i ma wadę wymowy ...
      • Gość: anj Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.uwm.edu.pl 08.06.04, 12:17

ja tam bardzo lubię tę panią (Sylwię), chociaż faktycznie mogłaby się częściej
        uśmiechać :-)
        niestety w programie oprócz krótkich wiadomości z Olsztyna nie ma nic ciekawego
        i do tego jakość dźwięku w tej stacji jest fatalna
      • Gość: Teodor Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.olsztyn.mm.pl 08.06.04, 18:23
        nie widziałem niestety Vectry, ale myślę, że nie chodzi tu o rywalizacje między
        kablówkami, i tak swoje programy nadaja do różnych osób, nikt nie ma przecież
        dwóch kablówek w mieszkaniu, powinni nawet połączyć swoje programy (chociaż
        wiem,że to utopia). Podoba mi się natomiast w Multimediach ,ich widoczny,
        profesjonalizm i ambicja. Nie tylko podają wiadomości ale są one rzetelnie,
        czasem dowcipne, i często z ambicją komentarza. To nie Vectra powinna się tu
        obawiać o swoją oglądalność, a olsztyńska Trójka. No i ta zapowiadająca.....
        • Gość: Tini Weeni Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 21:41
          Teodor :D ZARTOWNIS Z CIEBIE NIE BYLE JAKI !!!! jestem wlasnie swiezutko po ich
          wiadomosciach, a wlasciwie "wiadomosciach". Nie jestem pewien , ale moze
          dostales jakis dekoder, bo opisujesz mi jakis serwis ktorego u mnie nie ma. Do
          tej pory myslalem ze GUMA TV to juz jest tzw poziom zero ( nizej sa tylko
          szkolne radiowezly - bez obrazy !!!! dla mlodych ludzi je tworzacych ). Coz
          BYLEM W BLEDZIE !!! TO zwierdciadlo dnia to jest dopiero kpina z telewidza !!!
          rzetelnosc, dowcip, co jeszcze tam bylo ???? prowadzacych pomijam. pewnie sie
          ucza i niech sie ucza. skoro ludzie nie smieja sie z nich na ulicy to ok. ale
          poziom tych serwisow jest... no nie wiem slow mi brakuje. nie dosc ze wszystko
          spoznione ( poza NIELICZNYMI wyjatkami) to jescze podany w taki sposob ze czuje
          sie zazenowany ogladajac to COS. Niestety kolejny twor stworzony po to by
          wyciagac kase... to tyle

ps. nie mam nic na przeciwko !!! zgadzam sie NIE podoba sie NIE ogladaj !!!
          kurcze tylko ze to zdaje sie z moich oplat za kablowke gadaja te bzdury...
          pozdrawiam
          • Gość: Teodor Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.makronet.pl 08.06.04, 22:13
            a to ciekawe, czego oczekujesz od lokalnego programu? Ja oglądałem przed chwilą
            olsztyńską Trójkę, było o nagrodach o samorządowców, Wenus na Słońcu i coś o
            rybach i kormoranach. Masz ochotę na teleekspres w każdej stacji i TVN 24 z
            szybkim serwisem i relacją na żywo z wozu satelitarnego? Może Ci się kontynenty
            pomyliły? Ciekawe co uważasz za "kpinę" z telewidzów? Ja nadal podtrzymuję
            swoje zdanie o dobrym poziomie tego programu, niestety, nie oglądałem
            vektrowskich wiadomości, ale nie sądzę żeby swoim poziomem odbiegali daleko do
            przodu mimo sporo większego stażu. Mi takie tempo i luźny sposób prezentacji
            odpowiada, a prowadzący? Fantastyczne babki, zwłaszcza jedna, zawsze
            uśmiechnięta.
            • oso1 Re: Lokalny program TV w Multimediach 08.06.04, 22:16
              A o której jest ten programik w Multimediach
              • Gość: Teodor Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.makronet.pl 08.06.04, 22:28
                o 20.15 i 21.15, oglądałem, chyba też wcześniej, w międzyczasie jakieś "no
                comments"
          • Gość: Teodor Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.makronet.pl 08.06.04, 22:26
            aaa, jeszcze jedno,a może chodzi tu o to żeby w myśl staropolskiej zasady - jak
            komuś coś zaczyna wychodzić należy to jak najszybciej uwalić? I zamiast być
            zadowolonym z tego,że coś się dzieje fajnego to należy to czym prędzej zjechać?
            A to wtedy przepraszam, rozumiem, trzymanie się zasad przede wszystkim, my
            Polacy mamy swoją dumę i nie będzie nam tu....
            • Gość: Tini Weeni Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 23:49
              Dume >>>> ??? Nie ... chyba nie czytales dosc dokladnie tego co napisalem !!!
              ale strasznie za to poruszylo cie odmienne zdanie !!! napisalem wyraznie NIE
              podoba sie NIE ogladaj !!! TAK ??? pytales o opinie wyrazilem ja !!! ale ty
              oczywiscie nazywasz to zjechaniem !!! TAk TEODOR program JEST do D... robiony
              amatorsko i przez amatorow.. a szkoda i wiesz dlaczego jeszcze mnie tak
              rozsierdziles bo zwalnia sie w tym miescie dziennikarzy ( patrz chocby GW) a
              zatrudnia biednych naturszczykow co to robia pozalsieboze telewizje. pozatym
              zrzynanie z gazet i robienie po poludniu z tego NEWSOW jest co najmniej
              niesmaczne. I nie wyjezdzaj tu z narodowa duma -> zostaw ja sobie na wybory !!!
              relacja pewnie w TV MULTIMEDIA, aha zapomniales o oplatach ktore uiszcza
              abonent ( bo reklam to tam za wiele nie ma NO JEST FLOREK sorry )wiec jesli
              place - moge zjechac, nie ??? zreszta moge zjechac wszystko co mi sie nie
              podoba !!! I szanuj zdanie drugiej strony... BEZ ODBIORU
              • Gość: Teodor Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.makronet.pl 09.06.04, 00:36
                ani mnie nie rozsierdziło ani nawet nie poruszyło...
                Malkontenctwo wokół jest normą i powoli należy się dostosowywać.
                Ciekaw jestem ,i powtórzę, bo nie uzyskałem odpowiedzi, czy oczekujesz od
                lokalnej TV obecności siedmiu kamer, zdjęć z helikoptera i szalejących
                reporterów?
                "Program jest do D.. robiony - więcej szczegółów, skoro piszesz to znaczy,że
                wiesz jak powinien być robiony program NIE DO D...robiony. Pomóż ludziom,
                zadzwoń tam do nich...
                "amatorsko i przez amatorów" - I TO JEST WG.MNIE GŁÓWNA
                ZALETA !!! "profesjonaliści" zniszczyli prasę w tym mieście.

Robią "newsy" po południu, taaaa, a powinni rano, rzeczywiście, dojechać ,
                sfilmować , zmontowac i wypuścić , tak ,żeby nie trzeba było wychodzic rano do
                kiosku po gazetę a nacisnąć guzik na pilocie, HAHAHAHA !!!
                Poza tym, nie zauważyłem silenia na "newsy" zdają sobie zapewne sprawę z braku
                helikopterów.
                Zjechać, zawsze można. Taki dobry zwyczaj.
                • Gość: TVTV Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 09.06.04, 09:55
                  Ogladalem wiele wydan “Lustra dnia” i mam sugestie do autorow. Zmiencie
                  tytul. “Lustro dnia wczorajszego” jest bardziej odpowiedni. Dobra gazeta
                  pokazuje co wydarzyło się wczoraj. Szanujace się radio mówi, co się teraz
                  dzieje. Dobra telewizja powinna pokazywać, co bedzie jutro, albo jak to co
                  wydarzyło sie dziś wpłynie na przyszłość.
                  W Tele Top widziałem jedynie przegląd prasy i to nie zawsze wczorajszej, a
                  także cytowane słowo w słowo serwisy Radia Olsztyn. Przy reklamowanej kilka
                  miesięcy temu super nowoczesnej telewizji lokalnej, ich produkt wypada blado.
                  Bacznie przyglądając sie programowi widać, że najbardziej profesjonalny z tego
                  zespołu jest chyba operator. Większość zdjęć wychodzi mu. Aż dziwne, że mu się
                  chce patrząc na tumiwisizm pozostałych. Profesjonalizm dziennikarzy pozostawiam
                  bez komentarza. Prowadzącej (tej nowej) polecam kontakt z firmą produkującą
                  spoty z Marianną Rokitą. Tu będzie najlepsza. Na prezentacje poważnych
                  wiadomości może troszkę za wcześnie.
                  Mimo wszystko cenię zespół Tele Top za to co robią. Uważam, że na olsztyńskim
                  rynku dobrze zrobi kolejna lokalna telewizja. Wielkim ich atutem jest to, że
                  flagowego serwisu nie da się praktycznie przegapić. To prawie jak filmy w HBO.
                  W kółko te same...
                  Trzymam za Was kciuki!
                  • Gość: Teodor Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.olsztyn.mm.pl 09.06.04, 18:35
                    Popieram, ważne że ktoś coś robi a nie tylko narzeka. Powtórki mają także dobrą
                    stronę (o ile nie jest ich za dużo) prędzej czy później trafisz na coś co Cie
                    zainteresuje.
                    Co do "misji" telewizji regionalnej w kablówce, mam chyba inne zdanie, nie
                    oczekuje ani supernewsów ani przepowiedni przyszłości. Ważne są informacje o
                    tym o czym nie powie mi ani ogólnopolskie radio ani ogólnopolska telewizja. Nie
                    interesuja mnie także akademie i wręczanie odznak i medali jak w TV Gdańskiej.
                    Oni MUSZĄ to pokazywać, taka jest zapewne "misja publicznych nadawców". Rzadko
                    więc to oglądam. Mam nadzieje,że ta TV się będzie rozwijać, szczerze życzę. Mam
                    nadzieję, że nie zabraknie jej zapału i nie wezmą do serca głosu malkontentów i
                    wszystkowiedzących "profesjonalistów". Pozdrawiam.
                    Acha. Prowadząca. A mi jakoś odpowiada, sympatyczna, ciepła, młoda uśmiechnięta
                    dziewczyna. Profesjonalnie jest wtedy gdy czyta wściekła na wszystkich
                    Pieńkowska?
              • Gość: Teodor Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.makronet.pl 09.06.04, 00:42
                poza wszystkim,
                pierwszy raz spotykam się z żalem z powodu braku reklam w programie TV,
                dotychczas wszystkich irytowała ich obecność, ciekawe.
    • Gość: contessa116 Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 00:04
      Multimedia... przypomnieliście mi, że w sierpniu ubiegłego roku podpisałam
      umowę z ich przedstawicielem. To tak na marginesie w związku z uwagą o ich
      profesjonalizmie...Do dzisiaj ani telewizji ani nawet przepraszam ani ,hm , nic
      więcej...No comments.
      • duk Re: Lokalny program TV w Multimediach 10.06.04, 23:53
        ten kablowy dziennik pełen jest oficjałek z przedwczoraj. W dodatku prezenter
        ma taki smutek na twarzy jak mój cocker spaniel i nawet sztucznie przyklejony
        uśmiech po każdej przeczytanej wiadomości nie pomaga
        • Gość: Teodor Re: Lokalny program TV w Multimediach IP: *.makronet.pl 11.06.04, 19:43
          eee,tam, przesadzasz, kto w tej mieścinie ma duże doświadczenie w pracy w TV?
          Jest 100x lepszy od tych w innych naszych lokalnych TV.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka