Dodaj do ulubionych

W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie też...

IP: *.xdsl.centertel.pl 07.02.12, 22:28
Nie wygląda to źle. Z jednym wyjątkiem. Przez te zielone płytki część rekreacyjna wygląda jak zarośnięta glonami.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie t IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.02.12, 22:35
      Przepraszam a gdzie atrakcje dla maluchów????

Owszem część sportowa całkiem całkiem ale rekreacja???

4 jakuzzi, mini rwąca rzeczka, bąblujące łoże, basen rekreacyjny z biczami (sztuk 3)

i w planach 1000 osób dziennie!!!! Planowa strata 1,8 mln rocznie=150tys miesięcznie

Jesteśmy bogatym miastem nie ma co.

Już wiem czemu w Ostródzie i Pluskach się nie boją... klientów nie stracą.

Moje gratulacje!!!!
      • hcwarmia a wystarczyło wzorować się na ostródzie ... 07.02.12, 22:55
        ehhh, ale europa dawała tylko na sport, nie na rekreacje. żen!
        • Gość: NO Re: a wystarczyło wzorować się na ostródzie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.12, 23:18
          Tylko, że żaden jełop z ratusza nie policzył kosztów utrzymania "prezentu" z Unii. Jak Grzybowicz zobaczy gdzieś możliwość wylania stu betoniarek to dostaje małpiego rozumu i nic się nie liczy tylko wstęgi przecięte na otwarciu.
    • Gość: 100%olsztyniak Re: W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie t IP: 2.25.215.* 07.02.12, 22:42
      BASEN OLIMPIJSKI.Jedna z nielicznych inwestycji ostatniego 25 lecia z ,ktorej my olsztyniacy mozemy byc dumni!
      Takie obiekty jak ten podnosza range miasta
      • iwaniuk-online Re: W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie t 07.02.12, 23:24

No to nie pozostaje nic innego, jak czekać na olimpiadę w olsztynie.

W międzyczasie ochoczo będziemy dopłacać do tej radosnej polucji magistratu i władz miasta.
        • Gość: 100%olsztyniak Re:takie obiekty sa potrzebne Olsztynowi! IP: 2.25.215.* 07.02.12, 23:38
          Zawistny koltun nie moze przebolec ze Olsztyn otrzymal cos czym moze pochwalic sie przed reszta Polski.Dodam jeszcze ze w tym samym czasie zostanie oddany drugi duzy basen ,Basen Uniwersytecki
          • iwaniuk-online [...] 07.02.12, 23:42
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: ja Re:takie obiekty sa potrzebne Olsztynowi! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.02.12, 23:50
            100%olsztyniak
            Kto Ci płaci Grzybowicz???
            Przecież ten basen to wielka porażka!!!!

Nie stać nas na niego!!!

1,8 mln rocznie a jestem pewien że około 3 mln rocznie pochłonie utrzymanie tego basenu

Taka kwota wystarczyłaby na zapewnienie bezpłatnej opieki przedszkolnej dla wszystkich dzieci w Olsztynie!!!! (3mln/6tys dotacja na przedszkolaka=5000 bezpłatnych miejsc w przedszkolach!!!!!

Bez części rekreacyjnej z prawdziwego zdarzenia to utopia!!!!
            - dosłownie sic!
          • Gość: GMO Re:takie obiekty sa potrzebne Olsztynowi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 07:00
            Zatem jest świetna okazja do porównania kosztów budowy i utrzymania tych dwóch dużych basenów. A w przyszłości dowiemy się co nieco o ich popularności. Ale oczywiście "klub łubu dubu Grzybowicza" będzie ripostował, że to basen uniwersytecki, że w Kortowie i dlatego jest bardzie popularny od AQUASu. Ale i tak się pośmiejemy.
    • Gość: fedex W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie też... IP: *.hsd1.pa.comcast.net 08.02.12, 01:58
      Wow, będzie piiiiwoooo!!! już widzę tych turystów pędzących ze stolicy żeby wypić browara w olsztyńskim akłaparku ;-)
      • Gość: albo Re: W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie t IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.12, 06:46
        Jest już woda. Wodolejstwo! Dopiero jest woda. Basen miał być dawno oddany. A tu planowe opóźnienia. Planowe straty. Czy za Grzyma jakaś inwestycja zakończy się w terminie. Zarządzanie basenem z założenia ze stratami? A gdzie dobry menedżer?
    • Gość: łajka Re: do drMouse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 07:20
      Kolor wody w basenie to nie wina płytek :) Taką kolorową wodę nam mieszkańcom dostarczają olsztyńskie wodociągi :))))) i my ją pijemy codziennie !!!!
      Byłem na basenie gdy zalano pierwszą nieckę i kolor wody był identyczny po tygodniu uzdatniania jej przez filtry basenowe wygląda wzorcowo :)

• Gość: anonim Re: do drMouse IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.12, 10:24
        P*eprzysz Łajka, sama nie wiedząc o czym. Porównaj wodę z butelki i z kranu. Uczciwie, nie wierzę, że znajdziesz różnicę. Mineralizacja olsztyńskiej "kranówy" 350mg/l. Porównaj to z chemicznie uzdatnianymi Żywcami etc. Aha, wiesz, co to balans bieli w aparacie fotograficznym? Każdemu zdjęciu można nadać odcień. SPECJALISTKO TY, NONO!
        • Gość: łajka Re: do anonima IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.12, 11:11
          ależ tyś głupi...
    • Gość: A W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie też... IP: 213.184.22.* 08.02.12, 08:13
      watermelon w pełnej krasie :)
    • Gość: Czytelnik W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie też... IP: *.wam.com.pl 08.02.12, 09:46
      Jak miało być piwo na plaży miejskiej - wielkie halo, że pijani będą pływać, potopią się. Teraz Piotr G. sam zabiega o to, żeby przypadkiem browara nie zabrakło na pływalni. Ehhh... raz można, innym razem nie?
    • Gość: gryboś Re: W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie t IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.02.12, 11:04
      wyborcza.pl/1,76842,11099511,Aquaparki_tona.html
    • Gość: kot z wm.pl W aquaparku jest już woda [zdjęcia]. będzie też... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.02.12, 11:18
      A ja tam się cieszę, że w końcu ten basen zostanie oddany do użytku.
      I nie dlatego, że jestem jakimś wielbicielem Arbuza a raczej wręcz przeciwnie, ale jak zrobi coś dobrego to dlaczego mam go krytykować.
      Ktoś powyżej napisał, że Unia dawała tylko na sport a nie na rekreacje dlatego część zabawowa jest taka mała. I prawdę napisał. Unia, popiera budowę obiektów sportowych przez samorządy natomiast rekreację zostawia w prywatnych rękach i ma rację. Bo o ile do sportu zawsze będziemy dopłacać, ale przy okazji osiągać inne ważne cele społeczne, to rekreacja powinna pozostać domeną prywatnych inwestorów. Unia ma doświadczenie i wie , że AquaParki zazwyczaj nie są dochodowe!!! We wczorajszej GW był na ten temat artykuł.
      W naszym przypadku powiększanie części rekreacyjnej jeszcze bardziej by zwiekszyło deficyt takiego obiektu. Tylko ludziom się wydaje że byłoby odwrotnie.
      Ta Pani co przeliczyła przewidywaną dotacje na liczbę przedszkolaków niech policzy ile miasto dopłaca za energię zużywaną przez olsztyńskie parafie katolickie, np. do świetlnej iluminacji kościołów ale nie tylko!!!!!!!!
      Za Małkowskiego było to ponad milion złotych!!!! Tylko do iluminacji!!!!! A były i są inne ukryte koszta, jakie budżet miasta ponosi na rzecz tej vatykańkiej organizacji.Pewnie by wystarczyło na darmowe przedszkola i jeszcze na podręczniki dla uczniów.
      Według mnie z basenu jako społeczeństwo mamy więcej pożytku niż z utrzymywania katabasów i ich majątków!
      A piwo sprzedawać po 8 zeta i będzie spokój:-)))))

Ludu Polan powstań z kolan!!!
      Wolna Republika Warmii i Mazur!!!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka