Dodaj do ulubionych

paraliż na drogach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 19:01
gdzie są przepraszam służby, które odpowiadają za odśnieżanie miasta i okolicznych dróg? na drodze szklanka, samochody jadą 20 km/h i jeszcze nie trudno o poślizg, gdzie się nie obejrzeć stłuczka a piaskarek nie widać... szlag by człowieka trafił............
Obserwuj wątek
    • iwaniuk-online Re: paraliż na drogach 26.02.12, 20:01

Jeździłem dziś po Olsztynie, dużo. Nie miałem problemów. Drogowcy drogowcami, a umiejętności i wyobraźnia kierowców - swoją drogą. Tutaj jest dopiero kataklizm. Wiele osób za kierownicą zachowuje się tak idiotycznie, tak irracjonalnie i tak bezmyślnie, że człowiek nie wierzy w to, co widzi. Wiele osób też w ogóle nie umie jeździć zimą. Umiejętności ZEROWE. Przez 18 lat wszystkie cztery stłuczki, które miałem to te, kiedy ktoś rozbił się ma moim bagażniku, zawsze zimą. Trzeba się szkolić, na placu, trzeba przestać jęczeć i zacząć myśleć, a jak komuś się nie chce myśleć za kierownicą, to pieszo niech chodzi.
      • Gość: as Re: paraliż na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 20:28
        słuchaj ja też jeździłem dzisiaj dużo i było w porządku ale to co się działo po południu to już nie jest kwestia umiejętności tylko tego, że ktoś ewidentnie nie wywiązuje się ze swoich obowiązków. nie wiem czy miałeś przyjemność jechać dzisiaj ok 18 w kierunku olszytnka, gdzie żaden pas nie był posypany, w droga świeciła się jak psu nie powiem co, a tir nie mógł podjechać pod niewielką górkę.. ale znając życie ty jesteś taki doskonały że pewnie byś go wziął w rękę i przeniósł za wzniesienie... nie wiem też jakich umiejętności oczekujesz na lodzie gdzie zawracając czy skręcając w lewo trzeba było jechać 10- 30 km/h bo inaczej zarzucało Cię bokiem. No tak masz rację kwestia umiejętności, jeździjmy 20km/h ale bezpiecznie?, tylko dlaczego służby myślą, że śnieg się rozpuści sam albo rozjeździ nie dając nam jeździć w mieście powyżej 100tys mieszkańców normalnie, tylko jak w jakieś zabitej dechami wsi gdzie przejadą nią 2 samochody na godzinę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka