lfc-123 21.06.12, 19:18 Co sądzicie na temat LO XI? Mam na myśli szczególnie poziom nauczania. Szkoła jest 5 w rankingu wojewódzkim, natomiast słyszałem o niskim poziomie nauczania. Proszę o pomoc. ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ghjkl Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.12, 22:50 Czy tym pytaniem chcesz odreagować swoje niepowodzenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
lfc-123 Re: XI LO Olsztyn- opinie 21.06.12, 22:53 Gość portalu: ghjkl napisał(a): > Czy tym pytaniem chcesz odreagować swoje niepowodzenia ? Nie ;) Po prostu zastanawiam się nad tą szkołą. Nie jestem z Olsztyna i chcę się czegoś o tej szkole dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adela Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.12, 23:44 Kuratorium to najlepsze źródło informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.12, 18:19 Ranking LO jest prowadzony w oparciu o wyniki maturalne; jakby był niski poziom to, przypuszczam, że wyniki maturalne byłyby słabe; ranking jest dostępny na stonce: www.perspektywy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.12, 18:06 Mój syn dostał się w dzisiaj do LO XI (minimalna ilość punktów do przyjęcia w pierwszym rzucie: powyżej 110); W rankingach wygląda nieźle - 2011r - czternaste miejsce w woj. warm-maz, o pięć oczek wyżej niż LO III. Młodzież uczy się korzystając z kart pracy przygotowywanych przez szkołę a lekcje prowadzone są multimedialnie, jest sporo zajęć pozalekcyjnych, własne korty tenisowe i szkoła nauki jazdy - uczniowie nie płacą za kurs. Budynek jasny, przestronny i nowoczesny, pracownicy b. sympatyczni, dobra atmosfera. Ale najlepiej zajrzeć na ich stronkę i osobiście wybrać się do szkoły. Nas zachwyciła a jak będzie w praktyce to się okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
basmix1970 Re: XI LO Olsztyn- opinie 06.07.12, 18:32 No to niska ta ilość punktów 110 , dodając do tego trzydzieści parę osób w klasie nie chciałabym aby moje dziecko uczyło się w takiej szkole. Ktoś napisał zdawalność matur wysoka, tylko jaka w tym zasługa szkoły a jaka prywatnych korków za które płacą ciężką kasę rodzice. Przerabiam to na własnej kieszeni to wiem, ile kosztuje nauka w innym renomowanym liceum w Olsztynie, gdzie wszystko zrzuca się na karby ucznia (starszy syn). Od września moje dziecko (młodsze) rozpoczyna naukę w jeszcze jednym renomowanym liceum W naszym mieście, gdzie dostał się na tzw . luzie bo ilość punktów grubo przekraczała 110. Ale nauka w tych szkołach tzw. renomowanych pozostawia wiele do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
basmix1970 Re: XI LO Olsztyn- opinie 06.07.12, 18:35 A powyższy wpis to jakby reklama tej szkoły , bo jak poznać atmosferę szkoły ze strony internetowej i np dni otwartych. Czyżby pracownicy tej szkoły dbają o dobry wizerunek tej szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.12, 17:01 nie polecam tej szkoły. zbyt duzy luz a nauczyciele olewaja wszystko,poziom kiepski. LO I to jest to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: True Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.12, 17:30 Fakt, LO I to jest to, ale podobno trzeba mieć minimum 120 punktów, żeby marzyć o miejscu w jednej z najbardziej obleganych klas. Mnie udało się dostać w zeszłym roku i namawiałam koleżanki z dawnego gimnazjum, bo nie ma lepszej szkoły - ciągle coś się dzieje poza nauką, szczególnie muzycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqa Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.12, 11:12 Najwyżej notowane LO w regionie i w Olsztynie to ogólniak nr 2 przy KiRMałków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: water Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.12, 00:24 Bzdura, że najwyżej notowane w regionie i Olsztynie jest LO2. No chyba, że w regionie ulicy Skłodowskiej-Curie. Atmosfera w tej szkole jest podobno nędzna, ale to mogą być subiektywne oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
dom1234512345 Re: XI LO Olsztyn- opinie 15.08.12, 20:51 cześć, będę się uczyć w tej szkole i mam dwa pytanka: po pierwsze ostatnio mój tata dzwonił do tej szkoły i oni powiedzieli, że nie trzeba kupować podręczników, wszyscy uczą się na kartach pracy i potrzebne są tylko książki do języków- nie wiem co robić, bo na stronie jest spis podręczników więc o co chodzi ?! po drugie czy jest tu organizowany jakiś wyjazd integracyjny, bo jestem spoza gim i nie znam ludzi. pozdrawiam bardzo pilne Odpowiedz Link Zgłoś
dom1234512345 Re: XI LO Olsztyn- opinie 15.08.12, 20:51 cześć, będę się uczyć w tej szkole i mam dwa pytanka: po pierwsze ostatnio mój tata dzwonił do tej szkoły i oni powiedzieli, że nie trzeba kupować podręczników, wszyscy uczą się na kartach pracy i potrzebne są tylko książki do języków- nie wiem co robić, bo na stronie jest spis podręczników więc o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aaaan Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.12.12, 19:20 Witac, ze o "olewajacym stosunku" nauczycieli wypowiada sie osoba ktora nie miala kontaktu z LO11. Wrecz przeciwnie, jestem na profilu biologiczno-chemicznym i nauczyciele wymagają DUŻO, za dużo aż powiedzialabym. Zakres informacji z biologii zachacza o studia biologiczne, prace klasowe z chemii sprawdzane bardzo krytycznym, maturalnym kluczem. Polecam szkole dla osob ambitnych, ktore naprawde fascynuja sie przedmiotami wybranymi na rozszerzeniu. W innym wypadku bedzie to po prostu udreka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.13, 23:19 "Szkoła dla osób ambitnych" hahahahhha mówisz o XI? Nie wierzę. Jak naprawdę chcesz doznać "udręki" i "dużo wymagajcych nauczycieli" to zapraszam na ul. Małłków :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: XI LO Olsztyn- opinie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.06.13, 15:19 Niektórzy nauczyciele wyjątkowi, inni po prostu tragiczni. Zależy, jak się trafi. Ja szkoły nie polecam, uczeń jest tylko numerkiem w dzienniku, nikt nie dba o rozwój zainteresowań, brak kół i zajęć dodatkowych. Niektórzy oceniają BARDZO niesprawiedliwie. Najlepsza nauczycielka w szkole to pani Marczak od angielskiego - odpowiednia osoba na odpowiednim miejscu, nauczyciel z powołania, rewelacja. Dyrektor wydaje kasę na całkowicie zbędne rzeczy, jak np. laptopy z których i tak praktycznie nie korzystamy, a jeśli już, to z niechęcią - tradycyjny format lekcji odpowiada wszystkim o wiele bardziej. Zamiast tego, powinien zainteresować się swoją kadrą i uczniami, a nie kolejnym nagłówkiem w lokalnej gazecie, jaka to jego szkoła "nowoczesna". Dla przyszłych uczniów - nie polecam, ja i moi znajomi żałujemy. Odpowiedz Link Zgłoś