Dodaj do ulubionych

Proboszcz na Pojezierzu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 15:45
Szybka zmiana proboszcza na Pana Tadeusza. Oby nowy był lepszy bo ustępujący to jakiś dziwak. Taki smutny, a Mszę odprawiał tak jakby nie miał powołania.
Obserwuj wątek
    • Gość: wierny Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 16:10
      Faktycznie. Nie był sympatyczny. A dokąd odchodzi? Znając realia to pewnie awansuje za biurko. Może tam się sprawdzi.
    • Gość: mix Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 17:49
      A nie łaska gorliwa katoliczko było zainteresować się przyczynami takiego stanu, np. zdrowiem czy warunkami pracy? Co się stało z tym osławionym miłosierdziem katolickim? Nie każdy chce lub musi być aktorem i tańczyć polkę w rytm tanga. Z natury każdy zdrowy człowiek jest pogodny, chyba że trafił na bezwzględnych naprawiaczy tego świata wg. własnych wyobrażeń i potrzeb.
      • Gość: weronika Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 22:20
        Tak czy inaczej nie nadawał się na proboszcza. Mógł nie przyjmować tej funkcji. "Jak nie potrafisz nie pchaj się na afisz". Słyszałam, że poprzednio też się nie sprawdził jako prowincjał zakonu kapucynów. Miał słaby kontakt z zakonnikami i właśnie chciał być "bezwzględnym naprawiaczem wg. własnych wyobrażeń i potrzeb". Wykształcony może jest, ale jednocześnie bardzo niedojrzały.
        • Gość: waldek Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.com 10.12.12, 21:57

trzepiecie jęzorem w sprawach, o których nie macie pojęcia - lepiej weźcie się za trzepanie dywanów, bo święta iidą
          • Gość: sąsiadem jestem Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.12.12, 22:05
            Do Waldka
            I Pan Nasz Waldka nawiedził i przez niego przemówił........ Waldku do lekarza najpierw a potem po natchnienie nie odwrotnie na pewno zadziała.
          • Gość: mix Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.12, 23:04
            Władku, jest to Wasz wewnętrzny problem religijny, z którym nie tylko w tej sytuacji nie potraficie się uporać. Kościół katolicki jest kościołem zamkniętym funkcjonującym nie dla wiernych ale dla jego hierarchii. Nie ja wyciągam kwestie funkcjonowania tego kościoła i jego funkcjonariuszy, ale robią to sami wierni pozbawieni wpływu na to, co się dzieje w tym kościele. Wyraziłem swoją ocenę z mego punktu widzenia i na tym, wszystko się skończyło. Twój post nie jest adekwatny do podnoszonego problemu ani z punktu widzenia przeciętnego parafianina, ani też z punktu widzenia kultury zachowania się wychowanków i absolwentów eksezjalnego systemu kształcenia. Dałeś siedzenia wszystkim tym wartościom, których religijnie powinieneś być zwolennikiem. Wasz problem i rozstrzygnijcie go na jakimć zebraniu parafialnym, o ile takie istnieją. Skoro to ma być Wasz kościół a nie jakiegoś transferu watykańskiej pop-polityki, decyzja powinna należeć do Was a nie jakiegoś biskupa oceniającego parafię po wielkości przekazywanej jemu tacy. Rozstrzygnijcie to we własnym gronie i oszczędźcie pyszczenia na forum w sprawach dotyczących wewnętrznej polityki w kościele. Do póki nie przekracza to granic przyzwoitości, wewnętrzne problem kościoła interesują mnie na takim samym poziomie, jak nieudany model pływający wystrzelony w powietrze. Daruj więs sobie rozstrzyganie tych problemów na forum w sytuacji, gdy masz do dyspozycji Radio Maryja, TV Trwam czy jakie tygodniki typu Nasza Niedziela.
    • Gość: olgierd Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.12.12, 23:50
      Weronka ja uważam, że był dobrym proboszczem. Kilka razy musiałem coś załatwić i było ok. Nabożeństwa odprawiał z godnością, ja nie potrzebuję showmena ... A na marginesie Ciekawe skąd Ty tyle wiesz na ten temat ...
      • vertano Re: Proboszcz na Pojezierzu 11.12.12, 00:11
        Znam kilku zakonników, mają o nim złe zdanie. To że coś załatwiałeś i było ok o niczym nie świadczy. Starsi ludzie mówią, że mieli wrażenie jakby lekceważył ich pobożność. Taka postawa dyskwalifikuje go jako proboszcza i kapłana.
        Gość portalu: olgierd napisał(a):

> Weronka ja uważam, że był dobrym proboszczem. Kilka razy musiałem coś załatwić
        > i było ok. Nabożeństwa odprawiał z godnością, ja nie potrzebuję showmena ... A
        > na marginesie Ciekawe skąd Ty tyle wiesz na ten temat ...
        • Gość: Maria Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.12.12, 22:29
          Starsi ludzie mówią ... zakonnicy mają złe zdanie itp. A jakie Ty masz zdanie ? Jedyne za co ja nie lubię tej parafii (Proboszcza i zakonników tam pracujących) to za politykę, która stała się ważniejsza aniżeli Eucharystia i Głoszenie Słowa Bożego... Na szczęście w Olsztynie jest jeszcze kilka parafii, w których księża nie politykują ...
    • Gość: fronda Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.12, 14:58
      Znam go trochę. Pochodzi z Łasina. Nieciekawy typ.
      • warnijak Re: Proboszcz na Pojezierzu 12.12.12, 15:58
        aaa no to jak z Łasina....
        • Gość: , Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.12, 22:07
          on po prostu za malo zarabial ,dajcie wiecej co laska to chlop odzyska humor !
          • privus Re: Proboszcz na Pojezierzu 13.12.12, 01:31
            A to trzeba wziąć bardzo poważnie pod uwagę. Biskupi nie patyczkują sie waląc mocno po głowie proboszcza za lenistwo w tym zakresie.
    • Gość: z Pstrowskiego Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.12, 08:48
      a Pluta z Wyszyńskiego lepszy?
    • Gość: deNiro Re: Proboszcz na Pojezierzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.13, 22:31
      Co jeden to lepszy. Ten nowy to też jakiś kosmita. Ma fatalną dykcję. Ludzie nie rozumieją co mówi. Może będzie chociaż święty i pobożny.
    • Gość: mix To nie jest proboszcz na Pojezierzu IP: *.adsl.inetia.pl 30.01.13, 22:49
      To jest proboszcz na stadionie Stomilu. Bądźmy precyzyjni w swych wypowiedziach.
      • Gość: deNiro Re: To nie jest proboszcz na Pojezierzu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.13, 13:55
        Racja, na Stomilu. Dzięki za uwagę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka