Dodaj do ulubionych

Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy b...

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.01.13, 21:54
przecież czytając umowę, lokaty, nawet to nie była lokata, a coś podobnego bardzije do umowy pożyczki, było widać od razu że to była spółka z ogromną odpowiedzialnością, ja przeczytałem z ciekawości i od razu mi się odechciało inwestycji w takiej firmie
takie proste wystarczy przeczytać i zadać parę pytań, ale po co
Obserwuj wątek
    • Gość: krajacz Banda niereformowalnych debili!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.01.13, 22:16
      Tyle się trąbi w mediach,żeby wystrzegac się takich podejrzanych inwestycji finansowych i wciąż znajdują się idioci,którzy powierzają swoje pieniądze złodziejom,którzy tylko w Polsce nazywają się biznesmenami!Banki dają niecałe 4 % rocznie,a kretyni dają się nabrac na obietnicę 10% zysków,a niby skąd,niby dlaczego ktoś miałby im dac tyle pieniędzy,chyba dlatego że są upośledzeni umysłowo!
      • Gość: Mieszkaniec Re: Banda niereformowalnych debili!! IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.13, 07:46
        Niestety trąbić zaczęli dopiero niedawno po aferze z AmberGold. Ludzie, o których mowa w artykule wpłacali pieniądze wcześniej.

Myślę, że nie ma powodu wyzywania ludzi, którzy popełnili błąd. Oni i tak już doświadczają jego konsekwencji. Chyba, że Pan(i) chce się dowartościować, to co innego - proszę używać.

Myślę też, że czas najwyższy zacząć rozmawiać o przyczynie tego i temu podobnych problemów - edukacji finansowej Polaków. Może już czas wprowadzić taki obowiązkowy przedmiot w szkołach. Może już czas uświadamiać ludzi jak działa rynek. No i wreszcie powiedzieć im, żeby nie inwestowali w coś, czego nie rozumieją.
        • mmascarpone Re: Zdecydowanie 18.01.13, 08:28
          Zdecydowanie zamiast lekcji religii przydałyby się w szkołach lekcje ekonomii.
          • warnijak Re: Zdecydowanie 18.01.13, 10:04
            nawet nie musiałoby to być zamiast lekcji religii bo w polskich warunkach obie dziedziny ściśle się przenikają - patrz działalność zakonnika z Torunia, działalność komisji kościelnej czy wieloletnie budowy "świątyń" mające w założeniu wydoić jak najwięcej z płatników.
            • Gość: gag Re: Zdecydowanie IP: 79.162.123.* 18.01.13, 13:34
              Przecież sylwester s. to twórca-założyciel katolickiego Soli Deo w Olsztynie razem z członkiem zarządu remedium niejakim kusiorem maciejem. Tam ich nauczono okradać ludzi?
              • Gość: info dnia Re: Zdecydowanie IP: *.204.20.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.13, 00:31
                Zakładał również Bussines Centre Club. I słyszałem że jedna restauracja w Olsztynie należy do Remedium.
          • Gość: kop Re: Zdecydowanie IP: 79.162.123.* 18.01.13, 13:31
            Podobno ludzie którzy nie chcą oddawać długów w większości są psychopatami. Takiej "ekonomii" nauczył się sylwek S. na studiach.? Proszę poczytać trochę o psychologii w biznesie a nie cytować jakichś durniów.
        • Gość: kola Re: Banda niereformowalnych debili!! IP: 79.162.123.* 18.01.13, 13:27
          mieszkaniec ma rację a poziom tych krytyków jest na poziomie niedouczonego ćwoka który myśli jak sylwek S Ja załatwiłem sylwkowi S. że ma zakaz reklam w TVP Olsztyn.
          • Gość: ojciec Re: Banda niereformowalnych debili!! IP: *.204.20.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.13, 00:33
            kola, weź załatw robotę dla mojej córki w telewizji jak masz takie chody. Info na priv, podaj maila lub telefon podam ci namiary. Potrafię się odwdzięczyć.
        • Gość: daj Re: Banda niereformowalnych debili!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 12:19
          Ci niby biedni ludzie pierwsi będą drzeć mordę, że to wina państwa i jednocześnie polecą do tego państwa po zasiłek i/lub zaprzęgną machinę prawną tegoż państwa do prowadzenia spraw, których koszty pójdą w miliony płacone z mojej i twojej kieszeni, więc czuję się zobowiązany powiedzieć jasno, że są kretynami, a ja nie widzę powodu sponsorowania debilizmu pazernych kmiotów. Mam ważniejsze wydatki i państwo też. Potem wszyscy ryczycie, że podnoszą VAT i co tam jeszcze. Zastanów się.
          • Gość: bara Re: Banda niereformowalnych debili!! IP: *.centertel.pl 19.01.13, 18:23
            debilny komentarz
      • Gość: zorientowany Re: Banda niereformowalnych debili!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 09:03
        czy to nie p. z UWM razem z z SS wystepował w programie ekonomicznym telewizji olsztyn Portmonetka ? wstyd! wielki wstyd!
      • Gość: kil Re: Banda niereformowalnych debili!! IP: 79.162.123.* 18.01.13, 13:21
        krajacz- sam jesteś niereformowalnym, upośledzonym debilem! Remedium proponowało zyski na poziomie 6-8 %,a lo.katy w bakach w tym czasie około 6 % - głąbie.
        • Gość: krajacz Re: Banda niereformowalnych debili!! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.01.13, 17:33
          Pazernośc Polaków rozum im odbiera!Wielkie banki,które obracają miliardami złotych,proponują do 6%,a jakiś pajac nie wiadomo skąd,który buduje piramidę finansową z pieniędzy naiwniaków,może proponowac nawet 20%,bo to go nic nie kosztuje<bo i tak nikt nigdy tych pieniędzy nie ujrzy!

• Gość: hiena Re: Banda niereformowalnych debili!! IP: *.centertel.pl 18.01.13, 19:36
            Mylisz się. Pieniądze ujrzymy a ten pajac trafi tam gdzie jego miejsce-do więzięnia. Tak jak szef Amber Gold.
    • Gość: kiościelny_sex Pieniędzy nie ma i ie będzie IP: *.free.aero2.net.pl 18.01.13, 02:57
      Wszystkie inwestycje realizowane w Olsztynie funkcjonują na zasadzie ryzyka.
    • Gość: olsztyniak79 Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy b... IP: *.adsl.inetia.pl 18.01.13, 06:58
      Czy prezes Sylwester S., to nie przypadkiem Sylvester Stallone? Pewne zbierał na Rambo VIII, a nie na wiatraki,
    • Gość: AgaAga Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy b... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 09:52
      Jak zrzynacie temat z Expressu Olsztyn, to chociaż podajcie źródło. Identyczny tekst, a EO już od miesiąca trzyma rękę na pulsie w tym temacie.
      • redakcja.olsztyn Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy 18.01.13, 10:12
        Osoby, które u nas było nie mówiły nic o żadnym EO.
        • Gość: zorientowany Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 10:32
          Gratuluję GWO odwagi, nareszcie o tym piszecie, wcześniej lokalne media niechętnie temat podejmowały, a jesli już to "gineły" co bardziej treściwe wątki komentarzy. trzymam kciuki by teraz było inaczej.
          • Gość: kiop Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy IP: 79.162.123.* 18.01.13, 13:41
            Zainteresowała się już tym TVP Olsztyn-na dniach będzie reportaż. PodobnoTVN24 i Uwaga, a ustawicznie milczy czerwono-niemiecka G.O.
          • paapaj Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy 18.01.13, 13:48
            Media nie interweniują bo wcześniej klient reklamował się w nich,to nie wypada teraz obsmarować dobrodzieja co....?
          • Gość: reklama Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy IP: *.204.20.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.13, 00:27
            NIE MA CO GRATULOWAĆ - PRZESTALI DAWAĆ REKLAMY - TO ZACZĘLI PISAĆ

Wszystko w Olsztynie stoi kasą :)
      • Gość: do AgaAga Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.01.13, 17:08
        GW raczej nie unika podawania źródeł, czasem w tekstach pojawiają się tyuły innych mediów. Ale poważnych mediów, na litość boską. Nie ośmieszaj się z tą ,,ręką na pulsie"
    • Gość: AgaAga Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy b... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.13, 11:45
      A co to, cenzura? Dlaczego moja wypowiedź, potwierdzająca słowa, iż artykuł w dzisiejszej GWO jest wtórny, została usunięta?
    • paapaj Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy b... 18.01.13, 14:20
      Proponuję zajrzeć w KRS,dział RDN(5 wpisów)
      Rejestr dłużników niewypłacalnych.....
      • Gość: ??? Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.13, 14:44
        sprawdziłem KRS, nie ma tam dzialu RDN ... oco chodzi ?
        • paapaj Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy 18.01.13, 15:54
          Jak ktoś dobrze szuka,znajdzie z pewnością....
      • Gość: piki Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy IP: *.centertel.pl 18.01.13, 15:19
        Ten oszust transferuje pieniądze z remedium do 27 spółek-córek /też KRS-Salach/
      • Gość: ka Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.01.13, 19:39
        KRS stosunkowo niedawno umieścił REMEDIUM na swojej "czarnej" liście. Gdzie byli na początku działalności REMEDIUM? Przecież oni nigdy nie mieli zgody na swoje usługi i produkty...
        • Gość: ??? Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 09:39
          KRS ma czarna listę ? chyba codzi o KNF !!!
    • Gość: ktoś Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy b... IP: *.204.20.34.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.13, 00:24
      nie ma to jak czepianie się wszystkiego, jacy wszyscy są mądrzy, a jacy wyedukowani, jacy przewidujący, i jacy skazujący... porażka. Ludzie myśleć - to nie boli
      • Gość: mur Re: Pieniędzy nie ma. Parabank, piramida? Śledczy IP: *.centertel.pl 19.01.13, 00:37
        O co autorowi się rozchodzi? Konkrety facet.
        • Gość: joao pinto szerokie plecy SS ? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.01.13, 12:04
          ten typ ma tupet i czuje się bezkarny, tak jak ktoś gdzieś napisał może to psychopata, podobno psychole nic nie robią sobie ze swoich długów.
          jeśli nie powieźli go do tej pory to może znaczy może, że albo ogarnia pieniądze dla kogoś zdecydowanie grubszego
          albo
          komuś z jakiegoś powodu zależy by nie został powieziony i go chroni..

A skoro chodzi żywy, nie został aresztowany, działa i dalej naciąga to znaczy musi mieć kogoś w zanadrzu...

• Gość: Dostęp do wiedzy Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 12:15
      Oszczędności życia w jedno miejsce, bo wiszą jakieś świstki na ścianach? Dobry zysk już po roku? Panie Jerzy z Olsztyna, jest pan pazernym debilem i ma Pan nauczkę. Jak się nie ma pojęcia o czymkolwiek, to się niesie pieniądze do banku. Poza tym dwie rzeczy. 1. Pomijając, czy Remedium jest OK, czy nie, to skoro ktoś pisze "wiatraki emerytalne", to ktoś, kto ma minimum pojęcia czyta między wierszami, że jest to inwestycja długoterminowa. Tak 10 lat minimum. Ale pazerni już się ślinią, liczą nieistniejące zyski i przewidują przyszłość. Dodam to tego, że skoro to jest inwestycja, to skoro ktoś wziął od was pieniądze, to włożył je w jakieś przedsięwzięcie (np. owe wiatraki, które raczej tanie nie są, a i procedura jest dość mozolna i długa) obwarowane umowami i nie może sobie ot tak kasy zabrać stamtąd, bo wam się odwidziało. Jak się coś robi, to trzeba wiedzieć, z czym to się wiąże, i czytać umowy! Dwa: gdyby wszyscy ludzie poszli do klasycznych banków wypłacić kasę, to też by jej nie dostali. A na koniec: banda ekonomicznych analfabetów rzuca się na coś, czego nie rozumie, bo śni o kąpaniu się w milionach, potem jeden odruch paniki i wszystko się wali. Amber Gold i OLT nie padło, bo Plichta jakoś specjalnie kogoś oszukiwał, tylko dlatego, że wszyscy ciułacze spanikowali. Różnica między AG czy Remedium a bankami inwestycyjnymi w typie JP Morgan Chase jest taka, że długi tych drugich zostały znacjonalizowane, a zyski sprywatyzowane dzięki koneksjom i zamiataniu pod dywan (kilka się nie załapało jak Lehmann Brothers). Żadnej innej różnicy nie ma. Gdyby nie było paniki, a danoby czas, to wszystko byłoby tak, jak zaplanowano i żaden naiwniak nie płakałby, że niby go ktoś oszukał.
      • Gość: popieram Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.30.43.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.01.13, 15:15
        I o to pierwszy głos rozsądku. Popieram co Pan napisał. Pieniądz musi mieć czas aby pracować. Czytać ze zrozumieniem i odpowiedzialnie podejmować decyzje. To potem nie będzie takich akcji. Ja też nie wiem jak to się skończy - ale medialne naganianie to na pewno przegięcie.

Co do mediów: Jak chcesz pokazać lub napisać coś o sobie albo o swojej firmie tak aby uzyli Twojej nazwy lub loga musisz zapłacić tysiące złotych. Ale jak jest "aferka" - zrobią to za darmo.

Dlatego firmy, Doda i inni celebryci często robią podpuchy tylko po to aby się o nich mówiło.

Swoją drogą żenujące podejście mediów do tematu.
        • Gość: ad Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.centertel.pl 19.01.13, 18:33
          Przestań Sylwek i oddaj ludziom ich pieniądze!!!
      • Gość: xxx Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.01.13, 15:24
        co ma piernik do wiatraka. Banki to banki, działają pod nadzorem, mają zabezpieczenia, działają w innej skali. Tu mamy "parabank" i zwykłe pożyczki, które trzeba spłacać. Powtarzam Remedium to nie bank i nie mógł oferować lokat tylko "lokaty", które były zwyklymi pozyczkami.
      • Gość: myk Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.centertel.pl 19.01.13, 18:21
        A widziałeś Pan umowę? Tam nic nie ma o wiatrakach, to jest zwykła pożyczka. Na wiatraki trzeba było się zapisywać niejako dodatkowo. Ja się nie zapisałam i chcę moje pieniądze. Jak się nie ma o czymś pojęcia to lepiej się nie wymądrzać! Dobrze że istnieją sądy gdzie złożyłam pozew.
      • Gość: papaj Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.13, 18:30
        Sylwek, daj już spokój !
        • Gość: pudelelek Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.olsztyn.vectranet.pl 19.01.13, 19:50
          Sylwestrze, który "wita się pięknie i na pewno oddzwoni" nie idź tą drogą, i tak wszyscy wiedzą, że to TY starasz się jak możesz być tym jedynym głosem rozsądku :)))
          Pomódl się, weź walerianę i oddaj PINIONDZE.
          Albo uciekaj na swój profil na facebooku gdzie palisz głupa jakby nigdy nic się nie stało.
          Dosyć już.
          • Gość: rex Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.centertel.pl 19.01.13, 20:23
            Ma już sprawy w sądach, śledztwo prokuratury- zorganizowana grupa przestępcza działająca wspólnie i w porozumieniu/ salach ,kusior i druga salach/ okradająca ludzi,ostrzeżenie KNF,zainteresowanie prasy.niedługo telewizji /TVP,TVN-Uwaga,TVN 24/ itd. Będzie mu gorąco.
            • Gość: bari Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.centertel.pl 19.01.13, 20:28
              Psychopaci niestety nie rozumieją że długi trzeba oddawać!
            • Gość: poszkodowany Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.170.176.245.kormoran-net.pl 20.01.13, 15:43
              jeszcze z Jaworowicz potrzebny wywiad i program
          • Gość: Dostęp do wiedzy Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 18:29
            Mam na imię Marek i jestem jednym z tych, którzy nie napalili się na Remedium jak szczerbaty na suchary, tylko popatrzyłem, poczytałem, sprawdziłem i podziękowałem za usługi firmy p. Sylwka - nie skorzystam. I co wy teraz powiecie, domorośli detektywi? Odpowiadam też na teksty typu "wszyscy wiedzą" - "żryjmy gó..., miliony much nie mogą się mylić". Powodzenia.
            • Gość: antymarek Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.centertel.pl 21.01.13, 19:43
              Ale ty Marek mądry jesteś aż strach.
              • Gość: wojcekr Re: Pan Jerzy z Olsztyna jest niestety idiotą IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.13, 20:16
                ciekawe jak on się wkopał i dokładnie w co-czyli w wiatraki, kwestia jak to performuje , jaka jest tego płynność i jak z tego wyjść
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka