Dodaj do ulubionych

Tusk w rmf

29.11.03, 15:45
www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?temat=31
Na zachętę:)

Donald Tusk: Dokładnie znamy losy wielkich partii. AWS nie był partią, ale
była wielkim masowym ruchem politycznym. Znamy dzisiaj losy SLD. I z całą
pewnością nie jest tak, że dziesiątki tysięcy ludzi ma kwalifikacje etyczne
i zawodowe, aby zajmować się dzielnością publiczną. Dlatego tu jest
potrzebny zdrowy rozsądek, ale także ostre spojrzenie. Ja będę tutaj starał
się być raczej strażnikiem, by zbyt wielu przypadkowych ludzi nie dotarło. A
szczególnie ostrożnym trzeba być wobec tych, którzy garną się do
działalności publicznej ze względu na interes. Wobec takich ludzi –
oczywiście nie zawsze to człowiek wyczuje – ja będę bezwzględny.

Konrad Piasecki: Detektyw Rutkowski może liczyć na miejsce w Platformie, bo
podobno się zgłosił?

Donald Tusk: Nie słyszałem, by się zgłosił. Musze też przypomnieć, że pan
Rutkowski wszedł do Sejmu z listy Samoobrony.

Konrad Piasecki: To bliska pańskiemu sercu partia.

Donald Tusk: Dziękuję bardzo za ten żart, bo zwolnił mnie pan z obowiązku
szczegółowego tłumaczenia, dlaczego byłbym dość wstrzemięźliwy. Doceniając
różne efektowne działania pana detektywa Rutkowskiego, ale jeśli ktoś
dokonał raz wyboru w życiu – wchodzę do Sejmu z Andrzejem Lepperem pod rękę –
to chyba do końca nie ma rozeznania o co chodzi Platformie.

Obserwuj wątek
    • Gość: Camille~Pissarro Re: Tusk w rmf IP: *.chello.pl 29.11.03, 16:06
      Podobnie jak Donald Tusk zdaje sobie z tego doskonale sprawę ( mówie o
      dychotomii niektórych naszych przedstawicieli w Sejmie i Senacie RP , "których
      ustami degustujemu kawior " ), zdajesz sobie Ty i dosc liczne grono innych (
      blisko nam ideowych ) osób - ale tego nie jest w stanie pojąć całym swym
      jestestwem ani pan Rutkowski, Jaskiernia a nawet nam miłosciwie panujący, jego
      otoczenie , otoczenie premiera - zreszta co tu wyliczać wystarczy rzucić okiem
      na "headlin'y"....

""Miłość blixniego nie byłaby tak utrudniona, gdyby ten bliźni nie był tak
      blisko"/Norman Mailer/
      • etos.solidarnosci Re: Tusk w rmf 29.11.03, 16:09
        Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

> Podobnie jak Donald Tusk zdaje sobie z tego doskonale sprawę ( mówie o
        > dychotomii niektórych naszych przedstawicieli w Sejmie i Senacie
        RP , "których
        > ustami degustujemu kawior " ), zdajesz sobie Ty i dosc liczne grono innych (
        > blisko nam ideowych ) osób - ale tego nie jest w stanie pojąć całym swym
        > jestestwem ani pan Rutkowski, Jaskiernia a nawet nam miłosciwie panujący,
        jego
        > otoczenie , otoczenie premiera - zreszta co tu wyliczać wystarczy rzucić
        okiem
        > na "headlin'y"....
        >
        >
        > ""Miłość blixniego nie byłaby tak utrudniona, gdyby ten bliźni nie był tak
        > blisko"/Norman Mailer/

Legiaaaa to jezd potenga,
        Legiaaaa mistrzem jezd !!!!!!!
        • Gość: Camille~Pissarro A propos Legii IP: *.chello.pl 29.11.03, 17:51
          Zgadza się Legia to "potenga" , Legia to "miszcz"

• Gość: t1s Re: Tusk w rmf IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.11.03, 16:55
      Rutkowski źle trafił. Niezbyt łaskawy ten Tusk. Co innego taki Jagieliński-on
      każdego przyjmie w swe progi i każdego jak księcia ugości, choć nie każdy
      przecież Jagiełło.
      • basia.basia Re: Tusk w rmf 29.11.03, 23:10
        Gość portalu: t1s napisał(a):

> Rutkowski źle trafił. Niezbyt łaskawy ten Tusk. Co innego taki Jagieliński-
        on
        > każdego przyjmie w swe progi i każdego jak księcia ugości, choć nie każdy
        > przecież Jagiełło.

Okropnie jestem dumna z siebie, że dla koła Jagielińskiego wymyśliłam
        nazwę Oczyszczalnia Ścieków sld i so.
        Nie rozumiem po co taki facet jak ten Rutkowski pcha się do sejmu.
        A jak już nie podoba mu się u Leppera to niechby założył koło do ścigania
        wszelkich nieprawości w sejmie. Gwarantuję, że w krótkim czasie przeskoczył
        by w rankingach Lecha Kaczyńskiego, gdyby wykrył trochę tych "innych
        roślin", "lub czasopism" itp. Można z dużym prawdopodobieństwem założyć,
        że w różnych ustawach aż się roi od takich "kwiatków".

Mam wielką nadzieję, że Tusk dotrzyma słowa i będzie przez gęste sito
        przesiewał chętnych do podczepienia się pod PO - teraz, kiedy ich akcje
        idą w górę.

Pozdrawiam
        • Gość: Maria Re: Tusk w rmf IP: *.gdynia.mm.pl 29.11.03, 23:18
          nie jestem pewien czy donald zechce gonić bolszewików nawet bez szabli w
          dłoni.on ma coś w sobie z majestatu.Bije z niego stanowczość , prawda i troska
          o dobro wszystkich Polaków niezależnie od tego komu służyli w przeszłości
          • basia.basia Re: Tusk w rmf 29.11.03, 23:28
            Gość portalu: Maria napisał(a):

> nie jestem pewien czy donald zechce gonić bolszewików nawet bez szabli w
            > dłoni.on ma coś w sobie z majestatu.Bije z niego stanowczość , prawda i
            troska
            > o dobro wszystkich Polaków niezależnie od tego komu służyli w przeszłości

Nie odbieraj mi nadzieji!!!
            Poza tym on nie jest sam przecież.
            A jak nie on (razem z PiS) to kto?

• Gość: jan Re: Tusk w rmf IP: *.multicon.pl 29.11.03, 23:29
          Ostatnio spotkałem starego znajomego. Słabo mu sie cos wiedzie. Ponownie jest
          bezrobotnym. Kiedys działał w jakis Zdrowych Wodach itp ugrupowaniach.
          Gadamy trochę , gadamy i on mówi ze zapisal sie ostatnio do PO i ze moze w
          związku z tym robote jakąs złapie , zlecenia, itp
          Pirdoła i fajtłapa z niego zawsze była , ale widzę że sie troche wycwanił i
          zauważyl gdzie konfitury. Chyba ta platforma życie jemu uratuje. :))))
          • Gość: Marian Re: Tusk w rmf a jan na forum udają innych IP: *.gdynia.mm.pl 29.11.03, 23:37
            Marian ty pierdzielisz jak klecha , krzywo tak - Gość: jan 29.11.2003 09:39

Poprawił się janowi i jezyk i wyobraznia.moje gratulacje.pewnie babcia dała
            mu 'Kamyczka" do przeczytania.
            • Gość: jan "Marian , Maryś czy ty mnie jeszcze kochasz ? Noo IP: *.multicon.pl 29.11.03, 23:52
              Maryś !
              Ja jestem chlopak z Grabówka i dlatego nie lubię takich klechowatopodobnych
              gadek:)))
              • Gość: Marian Re: "Marian , Maryś czy ty mnie jeszcze kochasz ? IP: *.gdynia.mm.pl 30.11.03, 00:08
                Gość portalu: jan napisał(a):

> Maryś !
                > Ja jestem chlopak z Grabówka i dlatego nie lubię takich klechowatopodobnych
                > gadek:)))

Na Morskiej mieszkam i pierdzę prosto!
                Kocham cię ale inaczej.
        • Gość: t1s Re: Tusk w rmf IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.11.03, 00:22
          basia.basia napisała:

> Gość portalu: t1s napisał(a):
          >
          > > Rutkowski źle trafił. Niezbyt łaskawy ten Tusk. Co innego taki Jagieliński
          > -
          > on
          > > każdego przyjmie w swe progi i każdego jak księcia ugości, choć nie każdy
          > > przecież Jagiełło.
          >
          > Okropnie jestem dumna z siebie, że dla koła Jagielińskiego wymyśliłam
          > nazwę Oczyszczalnia Ścieków sld i so.

:)
          To cudo techniki ta Oczyszczalnia, nie trzeba drenażu, ścieki same spływają.

> Nie rozumiem po co taki facet jak ten Rutkowski pcha się do sejmu.

Ja też bym wolał siedzieć w wygodnej ławie, czytać gazetę i od czasu do czasu
          jakiś guzik nacisnąć niźli w ciemnych okularach i z kamerą na karku biegać jak
          szalony nie wiadomo za kim.

> A jak już nie podoba mu się u Leppera to niechby założył koło do ścigania
          > wszelkich nieprawości w sejmie. Gwarantuję, że w krótkim czasie przeskoczył
          > by w rankingach Lecha Kaczyńskiego, gdyby wykrył trochę tych "innych
          > roślin", "lub czasopism" itp. Można z dużym prawdopodobieństwem założyć,
          > że w różnych ustawach aż się roi od takich "kwiatków".
          >
          > Mam wielką nadzieję, że Tusk dotrzyma słowa i będzie przez gęste sito
          > przesiewał chętnych do podczepienia się pod PO - teraz, kiedy ich akcje
          > idą w górę.

> Pozdrawiam

Pozdrawiam:)

ps
          Dziękuję Basiu, ale przeceniasz mnie trochę-nie mam miękkiego serca, tylko
          kombinezon, okulary ochronne a na plecach pojemnik z chemikaliami i nie wziąłem
          się za resocjalizację tylko dezynsekcję:).
          • Gość: Marian Re: Tusk w rmf ględził, ale Ty "t1s" proszę... IP: *.gdynia.mm.pl 30.11.03, 00:34
            Powiedz co myślisz o czołowych politykach PO :Lewandowskim,
            Piskorskim ,Rokitcie, Tusku,gdzie oni sterują?
            Jaki własciwie mają program?
            przyznaję, że wiem mało na ten temat.
            • Gość: t1s Re: Tusk w rmf ględził, ale Ty "t1s" proszę... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.11.03, 01:10
              Gość portalu: Marian napisał(a):

> Powiedz co myślisz o czołowych politykach PO :Lewandowskim,
              > Piskorskim ,Rokitcie, Tusku,gdzie oni sterują?
              > Jaki własciwie mają program?
              > przyznaję, że wiem mało na ten temat.

O Piskorskim to ja wolę nie myśleć, bo mnie od razu krew zalewa. Tusk trochę
              niemrawy się wydaje.
              Ciągle z okolic Platformy słychać o podatku liniowym dla tych rozliczających
              się przez PIT. I to ma być recepta na bezrobocie. Mnie to nie przekonuje-wydaje
              mi się, że to guzik prawda, bo co z tego, że konsumpcja wzrośnie? Nie przełoży
              się to na zwiększenie liczby miejsc pracy, bo wzrośnie popyt na dobra luksusowe
              a więc najwięcej zyskają pewnie importerzy i hotelarze znad morza śródziemnego
              a nie polskie rodzinne firmy zajmujące się na przykład handlem sznurówkami.
              Niewiele wiem o programach, zawsze głosowałem na osoby. I wolę jednak Kaczora
              od Donalda:).

• Gość: Marian Re: tez wolę kaczora i dziękuje wracam na komisje IP: *.gdynia.mm.pl 30.11.03, 01:34
          • basia.basia Re: Tusk w rmf 30.11.03, 01:14
            Gość portalu: t1s napisał(a):

> ps
            > Dziękuję Basiu, ale przeceniasz mnie trochę-nie mam miękkiego serca, tylko
            > kombinezon, okulary ochronne a na plecach pojemnik z chemikaliami i nie
            wziąłem
            >
            > się za resocjalizację tylko dezynsekcję:).

:)))))))))))

Dzisiaj teren czysty, sprawiłeś się nadzwyczajnie wprost!!!

ps
            Wczoraj śledziłam dwie akcje (dezynsekcyjno-deratyzacyjno-antyświrową)
            i wszystko mi się pomieszało. Tak czy owak podobało mi się. Miałam niezłą
            zabawę i myślę, że to jest dobry sposób - traktować to z przymrużeniem oka.

Dzisiaj natomiast zauważyłam nawrót starej szkoły - zalatywało latryną
            i na to nie ma żadnej rady, tylko lekceważenie. Jest jeden plus - ta gnida
            (pardon ale nie da się inaczej) czepiła się mnie, bo nie było Kataryny ale
            myślę, że gdyby była to obie miałybyśmy do czynienia z fobią higieniczną.
            A razem raźniej:)

Serdecznie pozdrawiam Towarzysza Pierwszego Sekretarza:)))))))))

Dobranoc:)
    • Gość: Tyg... Kto pamięta Tuska jak dzielnie czyścił kominy w ZA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.03, 01:22
      Kędzierzyn, to odważny facet, jak powiedział tak zrobi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka